Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2007 WRAŻENIA!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

@Rafaell

To raczej nie balans bieli tylko przestrzeń kolorów.

Kiedy patrzę na wrzucone zdjęcia na forum to wyglądają jak wyblakłe.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Stolik Manleya. Fotka w sRGB. Może teraz będzie mniej wyprana z kolorów niż pozostałe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Oj niedobrze sprzedawcy audio chcą się wziąść za tuning stropów,czy coś nam zagraża ? ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

bardzo ładny stolik to jest... ;-) nareszcie stolik , który nie wygląda, jak grobowiec rodziny Iksińskich albo coś, co zaraz - wraz z moim systemem stereo - odleci w kosmos ;-)

x.

xanax, 11 Lis 2007, 17:01

W sali Kościuszko stoi podobny po AS jest do wzięcia za 750 zł stały na nim takie klocki jak n.p. DCS,ARC No i konstrukcja purystyczna tylko podkładane gumki pod półeczki

W Chillout Studio ciężka, gorąca, tropikalna atmosfera z unoszącymi się wszędzie oparami bardzo mocnej kawy.

Środowisko idealnie zgrane i adekwatne do nazwy głośników ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

skyrobin, 11 Lis 2007, 17:16

>W Chillout Studio ciężka, gorąca, tropikalna atmosfera z unoszącymi się wszędzie oparami bardzo

>mocnej kawy.

>Środowisko idealnie zgrane i adekwatne do nazwy głośników ;)

Kawa w tym pokoju to super pomysł ale tylko dla odwiedzającyh a nie dla wystawców.

Kawa mi smakowała ale "młynek do kawy" i kolejka spragnionych skutecznie uniemożliwiały właściwy odsłuch Chario.

System Audio Note miałem okazję słuchać tylko z "plumkaniem". Ciężko powiedzieć jak by zagrał w zróżnicowanym repertuarze. Ogólnie grał przyjemnie ale znowu nic nie zaskakiwało.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Kawa w tym pokoju to super pomysł ale tylko dla odwiedzającyh a nie dla wystawców.

>Kawa mi smakowała ale "młynek do kawy" i kolejka spragnionych skutecznie uniemożliwiały właściwy

>odsłuch Chario.

Tak, to prawda. A może właśnie o to chodziło :)

Nietrudno było się domyślić wystawcy, że darmowa kawa spowoduje taki właśnie efekt.

A mnie się tam w CHILLOUT STUDIO podobało. Przyjemne brzmienie, ciekawe obudowy kolumn, dobra kawa.

Mam jednak uwagę do prawie wszystkich firm na AS - dlaczego nie drukują ofert z cenami swoich produktów i nie umieszczają informacji co gra w danej konfiguracji na pokazie...

Sporo firm tego nie robi i nie bardzo rozumiem czemu. Sam od lat zajmuje się w swojej firmie wystawami na całym świecie. Branża moja jest zdecydowanie bardziej "tajna" od AUDIO a gdybym raz nie zabrał odpowiednich ulotek na imprezę to bym długo nie pracował. Dlatego nie bardzo rozumiem takiej polityki...

Rafaell, 11 Lis 2007, 17:12

>xanax, 11 Lis 2007, 17:01

>W sali Kościuszko stoi podobny po AS jest do wzięcia za 750 zł stały na nim takie klocki jak n.p.

>DCS,ARC No i konstrukcja purystyczna tylko podkładane gumki pod półeczki

dzięki serdeczne za info, niestety - siedzę w domu złożony anginą - nie dam rady dotrzeć na AudioSzoł po stolik... wobec tego, pozostanę przy mojej starej dobrej Ostoi ;-)

kłaniam się,

x.

tadeo, 11 Lis 2007, 17:49

>Może jakieś zdjątko audiofilskiego expresu do kawy.

gdyby senicz miał taki ekspres pewnie wypadł by lepiej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzicie jak różne są wrażenia słuchowe?

Gustaw piszesz, że nie możesz się doczekać, kiedy SOUND ART będzie grało chociaż średnio...

Wczoraj z kumplem byliśmy, kiedy puszczono m.in. perkusję. Samą. Jakiś trening przed koncertem...

Grało potężnym, pełnym dźwiękiem wszystkich tonów. Krótko - perkusja stała w pokoju SOUND ART. Z dobrym perkusistą.

To tak dla uzmysłowienia pozornie tak powszechnie wiadomego faktu, że z słuchem jest jak z dupą - każdy ma swoją.

Jędruś, 11 Lis 2007, 17:59

>To tak dla uzmysłowienia pozornie tak powszechnie wiadomego faktu, że z słuchem jest jak z dupą -

>każdy ma swoją.

Zdecydowanie zgoda. Czyli jakie wnioski ? Sprzęt Sound Art dobrze reprodukuje perkusję.

Czy Sound Art robi jakiś sprzęt do wokali ? ;-)

to nei jest tak. każdy wie że 70% to kolumny i akustyka pokoju wiec te różnicy mogłby być spowodowane złym pokojem złym ustawieniem brakiem lub nie ustrojów akustycznych. to wszystko jest bardzo subiektywne.

rodzimi producenci?

AA Helene bardzo udane - dynamiczne, rytmiczne -ladnie grajace. Minas ANor - przejrzyste , bardzo kulturalnie grajace, Mimo mniej mi sie pdoobaly, Akkus - bardzo przyzwoite, Protonsil Siesta - bas oderwany od reszty ale calkiem ok (jak za cene -tylko i wylacznie).

Zestawienie avangarde + accuphase było niefortunne, szczupło, płasko, bas jak z subwoofera kinowego, w głowie się nie mieści jak można było coś takiego wystawiać! Kto to zestawiał?

dobry dźwięk był w 701 (ale nie seniczowy, bo tego nie słyszałem) tylko monitory "Artura P" + chyba gainclone + transport + DAC Petera Daniela. Jeśli dobrze pamiętam cenę zestawu to był to najlepszy dźwięk cena / jakość na audioshow. Energia w rocku, czystość i porządek na scenie w klasyce, głębia, zaskakująco dobra góra (a tweeter STX chyba dość tani).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś tam wspominał o monitorach Audionovy... - wiecie coś więcej?

Są dwie wersje tych głośników - droższa "nostromo reference" (revalator, a góry nie pamiętam) i "nostromo" dla plebsu ;-p (jakiś głośnik z kevlarową membraną + vifa; strasznie to nieprecyzyjne, wiem)

Na stronie nic nie ma

Ukryta Zawartość

Gadałem z Markiem (właścicielem) miesiąc temu - był pełen nadziei - ale czy się spełniły? Napiszcie, bo jestem za granicą i nie miałem okazji zagościć na A/S

I pamiętam, że jest to odlew z włókna szklanego (z czymśtam ;-p) i że forma kosztowała jakieś straszne pieniądze. Wygląda jak miniaturki B&W Nautilusów za milion dolarów - dla zwolenników stylistyki a la kosmodrom futura.

Ukryta Zawartość

thiele 3.7 nie zawiodły, słuchałem w komfortowych warunkach swoich płyt (niedziela od 10.00)

na żadnym zestawie nie było tak dosłownej średnicy, każde nagranie ukazywało charakterystyczne cechy danej wytwórni nagraniowej (!), słychać było wszystko. Myślę, że do tych thieli mistrzostwem byłyby lampowce wavac 833, albo monobloki Unison Research Reference. Albo nieco inne kable do tych maców, stawiam na Purist Audio Design Dominus. Ale to w kategoriach absolutnych, bo i tak ten system był wyborny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>americano

Ale obciach nie trafiłem do tego pomieszczenia a naprawdę lubie rozwiązania z membrana bierną (czy może ten model tak nie ma i się mylę ?)

Czy byłby do nich jakiś odlotowy zestaw tranzystorowy jakie kable i z jakim napędem lubię neutralne w stosunku do oryginału i realne maksymalnie dżwięki (kula na górze piknie prostuje charakterystykę górnego głosnika bez dużych zabiegów na zwrotnicach?

Pozdrawiam

Rafaell

Zgadzam się Americano z Tobą dla mnie najlepszy dźwięk wystawy wreszcie thiele z makiem zagrały i też się z Tobą zgodzę ze transparenty trzeba było by zmienić (słuchałem sobota po 12) te cholerne puszki powodują dziwny szum .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.