Skocz do zawartości
IGNORED

ZEMSTA AKUSTYCZNA NA SĄSIEDZIE

kristo1

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, czytam dziś dwa wątki na dwóch poważnych forach i czuję się, jakbym powrócił do przedszkola. Ten drugi wątek to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Proponuję poczytać a bezpośrednio zainteresowanym samemu wyciągnąć wnioski.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziwne macie sposoby, ja mam jeden sprawdzony na sąsiada, któremu przeszkadza zwykłe słuchanie, mimo że sam potrafi być dużo dużo bardziej dokuczliwy. Pół regulatora (to i tak aż za dużo) i Radio Maryja 4-5 godzin non stop. A Ty sobie robisz w tym czasie długi, anmiętny spokój. Po kilku razach od razu czuje się respekt, ale od czasu do czasu mimo wszystko trzeba się przypomnieć. Na taboerty innego sposobu nie ma

moim zdaniem trzeba zagrać muzę, której gość nie cierpi,

tacy goście najczęściej dają tzw. łupu cupu więc trza dać coś z drugiego bieguna np jakiś koncert smyczkowy albo muzykę organową

sam mam takiego przygłupa za sąsiada co to nie uznaje ciszy nocnej, wiem że to dziecinada ale jak nie ma innego sposobu to na jego łupu cupu idzie jakiś hard rock lub właśnie smyczki, zwłaszcza przy smykach szlag go trafia :-)

"zwłaszcza przy smykach szlag go trafia :-)"

Skąd wiesz? Może akurat go to usypia :-) Ja za młodu podobno zasypiałem przy odkurzaczu (to nie jest dowcip)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

opteron - co do odkurzacza, to myslełem, że ja tylko mam takie wspomnienia (skrzywienie?), mnie w dzieciństwie również usypiał i kojarzył się z ciepłem i spokojem...

A moze ponieść pewne nakłady i goscia gnębić finezyjnie.Wyczuć jaka jest grubość ściany, jak gościa nie będzie-wywiercić dziurę w ścianie tak zeby nie przelecieć na wylot następnie wsadzić tam mikrofon kierukowy wytłumiony z boku i z tyłu podpiąć do wzmaka z subem i dodatkowo kamerą pogłosową,Suba postawić w miejscu w którym ściana się najbardziej ugina i sobie spokojnie ustawić tak opóżnienie czasowe żeby chłopina u siebie miał echo jak w studni .Brak dżwieku brak pogłosu gość nie zaskoczy.Może w ramach poprawy sprzętu wytłumi ścianę od waszej strony i da się póżniej żyć a może wcześniej zacznie ciszej słuchać bo krew go bedzie zalewała że coś nie gra i brak synergi ;D

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ale macie niektórzy pomysły :) Grzecznie ... zaprosić sąsiada na kawe, niech ona zaprosi nas a wtedy ...

Ukryta Zawartość

se se se ]:->

Ukryta Zawartość

... a jak nie masz daleko to wpadnij do mnie, pożycze Ci 2kW dół na 2x 18" głośnikach, ustawisz mu to przy dzwiach, puścisz na razie wyciszone 40Hz i zapukasz, a gdy sąsiad otworzy to poprostu odkręgisz gałe na full. Problem z głowy bo sąsiada rozbryzga na sianie za nim :)

To tak jakbyś go lodową kulą zastrzelił dziura we łbie jest a nie ma dowodu :D A fali dżwiękowej to już napewno nikt nie znajdzie.Lepiej zamiast podkrecać z opóżnieniem gałą uruchamiać to z za dwojga drzwi przekażnikiem reagujacym na otwarcie drzwi bo można samemu oberwać odłamkiem

są pewne gatunki "muzyczne" które co po niektórych mogą doprowadzić do rozstrojów nerwowych mam na myśli gabber,hardcore ,speedcore (no chyba ze sąsiad słucha takiej muzy)

ciekawe czy ktoś jest wstanie wysłuchać tego do końca (sluchajac głośno) :)

w sieci jest tego sporo.wypalasz to na płycie i puszczasz głośno w kółko wieczorami.

coś w stylu wiertarki - 960bpm:)

Mój sprawdzony sposób z czasów, gdy mieszkałem w bloku: sąsiadka z góry waliła szczotką w moje okno balkonowe, gdy słuchałem zbyt głośno (dla niej za głośno).

Puszczałem przez 20 sekund muzykę w pełnej mocy wzmacniacza o północy, potem ze dwa razy jeszcze o 2 w nocy, o 4 -tej... Wzywała policję i straż miejską, ale przecież nic się nie działo. W końcu odpuściła sobie... Pamiętaj: impulsy to jest to:)))

Oczywiście można to robic gdy ma się tylko jednego upierdliwego sąsiada. Jeśli jest ich więcej - takie działanie obraca się przeciwko Tobie.

Pozdrawiam z oazy, w której mogę grac dowolnie głośno. Gdy gram, to sąsiedzi pytają czy mogą wpaśc na imprezke...

wovo, 23 Paź 2007, 20:05

>... a jak nie masz daleko to wpadnij do mnie, pożycze Ci 2kW dół na 2x 18" głośnikach...

No na przykład jeśli masz muzykalnych kolegów, to poproś niech sobie próbę u Ciebie zrobią - niech wpadną z nagłośnieniem estradowym

>Puszczałem przez 20 sekund muzykę w pełnej mocy wzmacniacza o północy, potem ze dwa razy jeszcze o 2

>w nocy, o 4 -tej...

Rzeczywiście, jest się czym chwalić. Bydło pierwsza klasa - nic, tylko kolczykować i pędzić na targ.

Najprostszą i najbardziej cywilizowaną metodą jest iść i pogadać, jak ktoś jest na tyle buraczany, ze sam z siebie nie wie gdzie leży granica chamówy to nie pojmie aluzji typu nagranie wiertarki albo szorowania szkłem po dupie, a odwetem najmniej będziesz naprzykrzać się temu który najbardziej cię denerwuje (on jak odpali swój bass to i tak nic nie usłyszy) tylko jeszcze bardziej dowalisz innym sąsiadom, samemu dając przykład braku wyobraźni. Jak nie pomoże perswazja to pozostajee 997, nie trzeba od razu wnosić skargi, wystarczy na początek poprosić o interwencję.

Uprzedzając riposty, że namawiam do donosicielstwa - po to są niebiescy żeby się takimi sprawami zajmować, po to płacimy podatki, a moralnie takie rozwiązanie jest i tak o niebo lepsze niż dręczenie wszystkich pozostalych sąsiadów dokladając do łomotu swoje zgrzyty.

ARGOS

Gotów jestem zgodzić się z TOBA w stu procentach, może z wyjątkiem tych niebieskich, lecz co zrobić w sytuacji gdzie nawat policja nie wystarcza na takiego gagatka,który zakłóca ciszę współlokatorom,co wcale nie zdarza się tak rzadko,chyba tylko siąść i płakać

?

=>ARGOS, 24 Paź 2007, 00:16

Tu nie chodzi o ludzi normalnych nie mówimy także o kulturalnych, tylko o buraku.W sumie to i tak dobrze że to tylko burak a nie burak będący w kręgach szemranych, bo n.p. miałbyś póżniej w samochodzie komplet opon do wymiany albo wizytę u lakiernika.Po dłuższym czasie wyniósł byś się sam z takiej okolicy jakbyś 3 razy w tygodniu gasił własne drzwi wejściowe.

No ale masz sporo racji płacisz podatki to wzywaj straż miejską, policję-od tego są.Tylko popatrz na ten kontrowersyjny wyrok na uczestnikach samosądu nad bandytą patologia jest nawet w policji jakby było wszystko OK to by do samosądu nie doszło

Kiedyś sam byłem takim sąsiadem,to chyba nieodłączny element dojrzewania (u niektórych).Miałem 2 olbrzymie kolumny z głośnikami 30 cm basowymi(zgadnijcie jakie?).Techno nie było wtedy w modzie słuchałem rocka.Sąsiedzi pode mną mieli następujące sposoby na zbyt intensywną stopę perksyjną:

-po cichu wykręcali mi korki

-uderzanie trzonkiem miotły w sufit

-wspomniana perkusja po rurach C.O(działa ochładzająco)

-pókanie(walenie w drzwi)-kompletna zlewka z mojej strony

-delikatne zwracanie uwagi rodzicom

Policja też się raz zjawiła ale wtedy skończyłem słuchać.

Później wszystko się zmieniło "łupacze" sprzedałem kupiłem monitory i zacząłem smakować muzyki.Pojawiło się dążenie do poszukiwania możliwie jak najlepszej wierności dźwięku,wyszukanego brzmienia,poszukiwanie detali,chociażby na słuchawkach.I trwa to do dziś.Natężenie straciło całkiem na znaczeniu.

Mam tu coś idealnie dopasowane do twoich potrzeb:

SOLID DRIVE – głośniki których nie widać. Induction Dynamics SolidDrive jest dużej mocy przetwornikiem dźwięku, który przesyła energię dźwiękową poprzez prawie każdą stałą powierzchnię. Przetworniki instaluje się bezpośrednio za ścianami, zamieniając ich całą powierzchnię w źródło dźwięku. Dźwięk jest generowany z dużej, akustycznie promieniującej powierzchni, a słuchacz "wtapia się" w dźwięk. Dźwięk jest dookólny prawie we wszystkich częstotliwościach, przy jednoczesnym zachowaniu separacji kanałów.

Dystrybucja :

BEST - AUDIO

ul. Taugutta 25

90-113 Łódź

Tel.: (0-42) 633 38 57

Fax: (0-42) 633 59 07

e-mail: [email protected]

http//:www.bestaudio.pl

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

do T-Bolta Gówniarzem byłem ale przytyłem

Do pozostałych

Polecam osiedla wybudowane ponad 30 lat temu dzieci tamtych nowych lokatorów się wyniosły zostało parę wnuków a reszta teraz to już geriatria .W sumie jest do życia, hormony osłabły i każdy patrzy żeby był spokój nawet kwiaty sobie nasadzili.No ale na początku nie było wesoło Najpierw mojej rodzinie wipy z PZPR i ZSMP zabrali ogród-wywłaszczyli pod bloki (za drzewka było więcej niż za ziemię ! bandytyzm i prywata tamtejszych władz) Póżniej chamstwo znalazło sobie mimo siatki przejście przez nasze podwórko (siatka była notorycznie niszczona). Trzeba było użyć fortelu i oddać im jeszcze część ogrodu pod garaże żeby się od chamstwa odgrodzić.Garaże i wysoki murek pomogły. Następnie obserwowaliśmy jak chamstwo się między sobą żre i dociera , ich dzieci dorastały i tez im porzadnie dały w d.. po 20 latach (następne pokolenie) "sasiedzi" docenili urok kwiatków klepisko przed blokami znikło ale przybyło im samochodów zaczęły się ciekawe pyskówki kto gdzie stoi autem, po następnych 10 latach się uspokoiło czasem tylko ktoś z zewnątrz oberwie albo opieprzy już zaasymilowanych tubylców.Podrastają wnuki znów tam ktoś dostanie w d... garaże na szczęście stoją-fortel się udał

nie wiem jak pracuje teraz policja i co własciwie moze

kilka lat temu kolega miał takiego melomana w bloku na spokojnym osiedlu,oczywiscie brak logicznego kontaktu jak z kazdym prawdziwym melomanem w pewnym wieku

policja dwa razy w godzinach wieczornych zabrała go na miłe długie przesłuchanie i jak ręką odjał

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

myslę, że sposób ze zgłoszeniem na policję to w ostateczności,Jeżeli ten problem nie dotyczył by tylko mnie, ale przede wszystkim ogół wspólokatorów,postarał bym się odwiedzić takiego człowieka razem z sasiadami którym przeszkadza głośne łupanie i uświadomić mu (w rozmowie),że na jego'' koncerty'' nie wszyscy się godzą.

?

• 5 lat później...
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 29 Sierpnia 2013 - spam, archeologia
Ukryte przez misiomor, 29 Sierpnia 2013 - spam, archeologia

Ja mam wiertarkę udarową, którą mogę Ci polecić. Bardzo dobrej firmy De Walt.

Jeżeli chcesz wiedzieć jaką konkretną mam to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Jakość = cena. Myślę, że przy tej cenie nie dostaniesz nic lepszego. A naprawdę "wiertareczka" robi wrażenie już na mnie tak z 3lata.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.