Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości. Ile jest warte pierwsz wydanie amerykańskie czy angielskie w stanie NM?

385zł, sporo.

Chociaż z drugiej strony...

Od dawna szukam KISS "Revenge". Uprzejmy kolega podesłał link do ebay'a a tam bodaj 96 euro :\

Pierwsze wydania walla UK i USA chodzą (w Polszy) do 200 zł, ale są aukcje gdzie kupisz nawet za 120 i jak widać takie gdzie kupisz za 385. Japońskie z dodatkami czasem troszke więcej, oczywiście mowa o stanie EX i wyżej.

385 to chyba rekord, zwłaszcza że jakoś nie ma podanych numerów matryc...Dla mnie to jest nie pojęte, wolałbym mieć 10 innych płyt zamiast jednej takiej. Ale staram się zrozumieć - kolekcjonerstwo...Ciekawi mnie czy ten co kupił tego walla po aukcji, kiedy wyszedł z transu, pomyślał sobie "o ku***, 4 stówy, ładnie doj*b****!":) zauważyliście że przez wakacje na allegro było dużo taniej?

Ciekawi mnie czy ten co kupił tego walla po aukcji, kiedy wyszedł z transu, pomyślał sobie "o ku***, 4 stówy, ładnie doj*b****!":)

Mnie nurtuje, czy większy frajer to ten co wyda taką kasę na skądinąd fajne płyty, czy jednak ten, co musi zaciskać nerwowo pośladki nad każdą złotówką... ;-D Płyta wygląda ładnie - ale cena też. Gdybym handlował, to bardzo bym się cieszył, że są tacy klienci... :-D

Mnie nurtuje, czy większy frajer to ten co wyda taką kasę na skądinąd fajne płyty, czy jednak ten, co musi zaciskać nerwowo pośladki nad każdą złotówką... ;-D Płyta wygląda ładnie - ale cena też. Gdybym handlował, to bardzo bym się cieszył, że są tacy klienci... :-D

Niewątpliwie najlepiej być młodym, pięknym i bogatym...

To dobrze, bo mam mnóstwo płyt na sprzedaż;) Ma ktoś może wolną okładke do In the court of the crimson king? lub ew. zna strone gdzie można coś ściągnąc?

A ja dzisiaj miałem spotkanie z bardzo sympatycznym panem z branży muzycznej , który ma mnóstwo polskich LP i SP w stanie M (nie grane). Kupiłem dwa TSA (mint), Azyl P "Live" (Mint!!), pierwszy Lady Pank(mint),Maanam (mint), Turbo "1980-1990" (mint). Bardzo jestem zadowolony. Ma jeszcze sporo punka , rocka, alternatywy. Płyty nie są po 20zł, ale mam dosyć kolejnego złomu przychodzącego z allegro.

A ja dzisiaj miałem spotkanie z bardzo sympatycznym panem z branży muzycznej , który ma mnóstwo polskich LP i SP w stanie M (nie grane). Kupiłem dwa TSA (mint), Azyl P "Live" (Mint!!), pierwszy Lady Pank(mint),Maanam (mint), Turbo "1980-1990" (mint). Bardzo jestem zadowolony. Ma jeszcze sporo punka , rocka, alternatywy. Płyty nie są po 20zł, ale mam dosyć kolejnego złomu przychodzącego z allegro.

a cos jeszcze by sprzedal?:)

To ten użytkownik. Z tego co mówił, ma mnóstwo płyt. Polska muzyka lata 80-, 90-. Dużo punka, alternatywy. Po kilka egzemplarzy. Ponoć setki singli. Jak ktoś ma blisko do Warszawy, może pewnie sam pogrzebać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja wybierałem spośród 2-3 egzemplarzy tej samej płyty. Wybieram na oko najlepszą, na niektórych widać było jakieś minimalne skazy/wady produkcyjne. Czy byłoby je słychać-nie wiem. Wszystkie winyle M/NM ( na dwóch zauważyłem pojedyńcze odciski palca), czarne i lśniące. Wkładki sztywne, twarde zero zgięć. Okładki bez załamań, na niektórych odbity tylko owal płyty.

Płaciłem średnio po 50zł i uważam, że to uczciwa cena za takie płyty.

Ukryta Zawartość

Czy ten gość nie nazywa się czasem Proniewicz?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Marek (nie Michał) Proniewicz był kiedyś szefem firmy Tonpress, jakby ktoś nie wiedział:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kolejne przegięcie :-) Wishbone ash Argus za 102 pln :-)

Ukryta Zawartość

Chyba troszkę za dużo ale niestety większość tak się kończy u niego. Pogratulować samonakręcających się kupujących :-)

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A najsmieszniejsze jest to ze taką płyte można kupić za 15-20 zł, nawet first pressa...:)przy tym the wall za 285 to pikuś. Rozumiem jak rzadka płyta sprzedaje się drogo, ale argusów to jest z 10 na allegro.Swoją drogą jedna z lepszych płyt tego zespołu. To chyba nie jest głupie żeby zacząć powazniej handlować płytami, wysiłek niewielki, a jak widać można sporo zarobić. Tylko najlepiej byłoby mieć kogoś znajomego w USA/UK.

Marek (nie Michał) Proniewicz był kiedyś szefem firmy Tonpress, jakby ktoś nie wiedział:)

Jam nie wiedział.

Może to jego brat/kuzyn. Bardzo sympatyczny facet ok. 50-tki.

I lubi wino, tak jak i ja.

W taki razie płyty są faktycznie z pierwszej ręki :)

Jam nie wiedział.

Może to jego brat/kuzyn. Bardzo sympatyczny facet ok. 50-tki.

I lubi wino, tak jak i ja.

W taki razie płyty są faktycznie z pierwszej ręki :)

czyli trzeba do niego napisać, by zobaczyć pełną ofertę? Bo ta z allegro to raczej malutka.

Kolejne przegięcie :-) Wishbone ash Argus za 102 pln :-)

Ukryta Zawartość

Chyba troszkę za dużo ale niestety większość tak się kończy u niego. Pogratulować samonakręcających się kupujących :-)

Warta mniej niż połowę tej ceny...Ludzka naiwność nie ma końca...Brak wiedzy kosztuje.

Ukryta Zawartość

A najsmieszniejsze jest to ze taką płyte można kupić za 15-20 zł, nawet first pressa...:)przy tym the wall za 285 to pikuś. Rozumiem jak rzadka płyta sprzedaje się drogo, ale argusów to jest z 10 na allegro.Swoją drogą jedna z lepszych płyt tego zespołu. To chyba nie jest głupie żeby zacząć powazniej handlować płytami, wysiłek niewielki, a jak widać można sporo zarobić. Tylko najlepiej byłoby mieć kogoś znajomego w USA/UK.

I dobrych kolegów podbijających ceny

;)

bo to to jest chore(vide "The Wall")

:P

choć,jak mówią: ...towar jest tyle warty

ile kupujący jest skłonny za niego zapłacić...

Popatrzcie na to.

Idzie na rekord świata.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Popatrzcie na to.

Idzie na rekord świata.

Ukryta Zawartość

Foty pełna zawodówa! Bardzo ładna aukcja - wizualnie :-) Będzie szał na koniec :-)

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Foty ładnie obrobione. Ale...ten człowiek ma ceny z kosmosu...Niestety. Praktycznie wszystko co wystawia, można kupić o połowę taniej. Oczywiście na innym portalu -)

Mnóstwo ludzi kupuje oczami. Ja sprzedając sporadycznie jakikolwiek sprzęt, nawet stary wzmacniacz, daję masę dużych wyraźnych fotek, od razu wzrasta zainteresowanie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.