Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkałeś miłość swojego życia? SOPRAJS!

parantulla

Rekomendowane odpowiedzi

Mały Słownik Kobiecych Manipulacji by FrankFarmer

kocham cie! = chwilowy stan, ktory za tydzien może znaczyć tyle co: 'wydawało mi się' albo 'to juz było i nie wróci'

zobaczymy = mam cie w dupie

raczej nie = na pewno nie

mam nadzieje że... = TAK

atmosfera przyjacielska, szczerosc = kilka milych spotkan wiecej i nara

nie obiera telefonu, odpisala niekonkretnie na sms = daruj sobie, pożegnaj ją

lubie cię i chciałabym żeby tak zostało = daruj sobie dalsze podrywanie

chciałabym żeby ta znajomość sie nie urwała = ty dbaj o znajomość, ona nie zrobi nic. twoj czas wynosi kilkadziesiąt dni.

zostańmy przyjacółmi = skasuj wszystkie numery, zapomnij. ma cie w dupie

mam wolny wieczor i... = uderzaj, zielone światło

sama sie nie klei, reaguje obojętnie na twoje = zachowaj dystans, spotykaj sie z innymi

całuje sie, maslane oczy, ale kombinuje ze spotkaniami, dziwnna zmiennosc nastrojów= chłopak wyjechał, lub mysli o byłym!! wykorzystaj, zalicz i szukaj dalej!!

z nikim nie byłam nie tańczyłam... no dobra to taki kolega ale nic takiego, zwykły kolega = po tobie. ma innego, kwestia czasu kiedy cie kopnie w d...

Nawet najmilsze spotkanie, nawet z całowaniem a nawet sexem = nie zakochuj sie!! Wcale nie musi być już kolejnego spotkania!!

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Zaraz się tu wpisze gromada ciepłych misiów przy wsparciu Karen, że jak to tak można generalizować, a w ogóle to przecież nie do pomyślenia spotykać się z innymi, dopóki obecny obiekt czci pozwala się zapraszać do kina i kupować sobie drinki.

Parantulla, jeśli choć jeden facet się trochę otrzeźwi od twoich postów, to znaczy że warto było.

Karen, 2 Lis 2007, 18:25

>Istniejemy tylko po to zeby uprzykrzac zycie

>takim slabym, wrazliwym istotom jakimi sa mezczyzni ;):)

Ależ wręcz przeciwnie. Dostarczacie dużo przyjemności, i to na różne sposoby. I to wasza wielka wartość, i za to was kochamy in generis.

spotkalam milosc swojego zycia!!!!!!!!!! kocham szalenczo tego faceta mimo ze czesto sie klucimy ,ja bez milosci nie zyje, milosc sprawia ze wszystko co robie ma sens,

myzyka, kino literatura- wszystko jest pustym zjawiskiem bez milosci,

i moge pisac tu stosy liter i tak wszystko to beda truizmy i nic nie odda tego co czuje gdy godzinami w milczeniu i skupieniu patrze mojemu boskiemu mezczyznie w oczy, staram sie jedynie nie robic tego gdy on prowadzi samochod

milosc to na przemian biala i czrna magia

>spilner?

to dlaczego uwazasz, ze wolno generalizowac?...

kobiety są te zle?..a faceci...pelni poswiecenia..tak?

kazdy ma cos w sobie z egoisty..i nie wazne czy to jest facet czy kobieta..:)..i dlatego twierdze, ze nie mozna generalizowac...:)..dla jasnosci..:)

My jestesmy nielepsi. Po paru srednio przyjemnych doswiadczeniach przeszedlem etap totalnego skurwysynstwa, tzn. staralem sie antycypowac czego one chca i to robic i mowic. Albo mialem duzo szczescia, albo kobiety jednak sa prosciej skonstruowane niz my :-)

Generalnie - chca, zeby im mowic, ze je kochamy? Nie ma sprawy, mowic moge, nic mnie to nie kosztuje :-)

-> camle

Czasami trzeba generalizowac. Inaczej nie zbudowalbys zadnego rozsadnego modelu opisujacego swiat. To co nie daje sie zgeneralizowac nazywasz wyjatkiem, ktory i tak potwierdza regule :-)

@ parantulla

Bardzo interesujący słownik metajęzyka kobiet. Znam go w jakimś tam stopniu, ale najważniejsze, że chcę go zgłębić.

A co powiesz na propozycję podstawowej systematyki kobiet?

Rolandsinger, 2 Lis 2007, 20:19

>A co powiesz na propozycję podstawowej systematyki kobiet?

Proponuj, byle kompletna? Myslisz, ze jesli Ci sie uda to beda Cie wymieniac jednym tchem z Linneuszem? :-P

Karen, 2 Lis 2007, 19:20

>kobiety są te zle?..a faceci...pelni poswiecenia..tak?

He?

Karen, takie wnioski wręcz nie przystoją twojej inteligencji.

Większość wartościowych kobiet po prostu wie, czego chce - a zwykle także czego nie chce. A dziwnym trafem nie chcą rozlazłych, wychuchanych przez matki miękkich kluch, śliniących się do zdjęć w internecie i przybiegających na każde skinienie, takich wygłodzonych i napalonych potencjalnych podnóżków, pozbawionych kręgosłupa i tracących bez reszty głowę dla każdej ładnej buzi. Dokładnie tych, przez których potem możemy sobie do woli czytać, że prawdziwych mężczyzn już nie ma. I nie mów mi, że to nieprawda, bo zakładam że rozmawiamy szczerze.

A co do facetów pewnych poświęcenia, tego towaru jest akurat pod dostatkiem i na pęczki. Na rynku jest całe pokolenie, kolejne już, facetów wychowanych praktycznie bez ojca, bo tak to wygląda w społeczeństwie przemysłowym. Wychowani głównie przez kobiety - w domu przez kochające matki, w szkole przez nauczycielki - jeśli sami na to nie wpadli, nie mają pojęcia, co właściwie czyni ich mężczyznami i na czym to polega.

W klubach aż się roi od takich domorosłych romantyków, którzy szukają mamusi v2.0 która ich pokocha ot tak, ale za to na całe życie. Karen, ty wiesz dobrze o kim mówię, jeśli kiedykolwiek wychodziłaś wieczorem potańczyć. Stoją wokół parkietu, pod ścianami, z piwem w ręku i pożerają wzrokiem tańczące kobiety, wymieniając uwagi i modląc się, by nagle coś się magicznie wydarzyło i żeby nagle spotkali tą jedyną, która oczywiście pokocha ich do szaleństwa, naturalnie takich, jacy są, razem z tym ich piwem, brzuchem, rozmaślonym spojrzeniem i poczuciem własnej wartości w totalnym zaniku.

Możesz kogoś takiego nawet lubić, pozwolisz mu się zapraszać w różne miejsca, ale nie mów mi, że będziesz o nim miała mokre sny. Nas najbardziej pociągają kobiety będące wyzwaniem, i z wami - suprajz suprajz - jest dokładnie tak samo. Chociaż rzadko się do tego przyznajecie, a zwłaszcza przed nami.

Więc nie dziw się i nie zżymaj, kiedy ktoś, kto jak Parantulla czai o co w tym wszystkim chodzi, próbuje to przekazać szerszym gremiom, bo wy też chcecie mieć wokół siebie facetów, a nie jakieś niewydarzone półprodukty, którym nikt nigdy nie powiedział, żeby zamiast siedzieć przed komputerem i się dołować okrutnym światem wzięli się za siebie, poszli na siłownię, może nawet nauczyli się tańczyć a potem zaczęli spotykać z dziewczynami.

A co do słownika powyżej, to cóż - randkowanie to zawsze była gra, która ma określone zasady. Wy to wiecie, bo piszą o tym w każdym piśmie dla kobiet. Kiedy facet coś takiego napisze, zaraz słychać gniewne szepty, że szowinista.

>kazdy ma cos w sobie z egoisty..i nie wazne czy to jest facet czy kobieta..:)

I tego się trzymajmy. Dla zdrowia obu stron, bo wbrew pozorom chodzi nam o to samo w ostatecznym rozrachunku. My nie wyobrażamy sobie świata bez was, wy bez nas i tak ma być.

@ kalimorfo

>>2 Lis 2007, 19:20

spotkalam milosc swojego zycia!!! kocham szalenczo tego faceta mimo ze czesto sie klucimy ,ja bez milosci nie zyje, milosc sprawia ze wszystko co robie ma sens,

myzyka, kino literatura- wszystko jest pustym zjawiskiem bez milosci,

i moge pisac tu stosy liter i tak wszystko to beda truizmy i nic nie odda tego co czuje gdy godzinami w milczeniu i skupieniu patrze mojemu boskiemu mezczyznie w oczy, staram sie jedynie nie robic tego gdy on prowadzi samochod

milosc to na przemian biala i czrna magia

-> spliner

Ciekawe sa obserwacje w srodowiskach "korporacyjnych". Ta czesc kobiet, ktora robi tam kariery zazwyczaj jest zdecydowanie bardziej bezwzlgedna niz mezczyzni. To w ogole ciekawe spostrzezenie, ze granice damskiej bezwzlgednosci leza dalej niz meskiej.

Na szczescie, mezczyzni tez posiadaja mozgi, czasem nawet uzywaja tego miedzy uszami i udaje im sie oszukac te wyemancypowane wiedzmy :-)

spilner..:)..ja tak krociutko..;)

wydaje Ci sie, ze parantulla. ma recepte na dziewczyny?.., ze tak wszystkie rozumy zjadl?

mozna sie udusic w takim zwiazku...:),w takim..w ktorym sie analizuje kazdy krok..i kazdy ruch..., w zwiazku pelnym nieufnosci, podejrzliwosci...i wymowek..:)..od razu wiadomo, ze to niewypal..:)

a faceci z reguly tacy są...:)..i stad te wszystkie problemy:D..;)

Karen, 2 Lis 2007, 21:20

>mozna sie udusic w takim zwiazku...:),w takim..w ktorym sie analizuje kazdy krok..i kazdy ruch..., w

>zwiazku pelnym nieufnosci, podejrzliwosci...i wymowek..:)..od razu wiadomo, ze to niewypal..:)

>a faceci z reguly tacy są...:)

Jeśli dobrze rozumiem. Twoje dotychczasowe związki były pełne analizowania, nieufności, podejrzliwości i wymówek, i na tym opierasz twierdzenie, że faceci z reguły tacy są, ale oczywiście nie wolno generalizować.

Karen, mam nadzieję że źle cię odczytuję, bo jakiś smutny obraz mi się tu wyłania. Wyprowadź mnie z błędu, powiedz że to ty decydowałaś w życiu w co się pakujesz i z kim, a nie tylko poddawałaś się manipulacji jakichś ciężkostrawnych histeryków, którzy analizowali każdy twój krok po dziesięć razy i urządzali sceny zazdrości o telefon po pizzę.

spilner:), na szczescie zle mnie odczytujesz:)

to byla aluzja do wpisu parantulli..:)..czyli co odpisze, kiedy odpisze, czy w ogole odpisze, a jak odpisze..to czy po mojej mysli..:)itp.:)

ja glownie kieruje sie zaufaniem...:)..nie chcialoby mi sie analizowac kazdego zdania...i kazdego smsa..:)..jezeli komus na mnie zalezy...to ja to czuje...:)..i analizowanie...czy ktos odpisze mi na smsa na czas...i po mojej mysli nie ma najmniejszego sensu..:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.