Skocz do zawartości
IGNORED

Angina

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 1,5 tygodnia temu wyleczyłem się z około czterodniowej anginy. Była to moja druga tego typu choroba w życiu (poprzednią miałem ponoć w wieku niemowlęcym).

Laryngolog przepisała mi następujące leki: tabletki Amoksiklav, granulat Nimesil i spray do jamy ustnej Tymsal.

Lekarstwa koniec końców pomogły, ale przez kilka dni każde przełykanie było jak walenie młotkiem w krtań.

Poza tym, mój tradycyjny ból głowy na tyle się zwiększył, że z reakcji obronnych pozostało mi walenie głową w łóżko. Na szczęście w pewnym momencie postanowiłem zażyć lek na uspokojenie Signopam i znacząco pomogło. Brałem też Apap i inny środek przeciwbólowy, ale bez spodziewanego efektu.

Spałem wtedy po 2 godziny na dobę, budząc się o 1 pierwszej w nocy i chodząc w kuchni od ściany do ściany do rana. Odstawiłem leki na ciśnienie i psychotropy na dwa dni i to pomogło - sen powrócił. Budzę się od tego czasu w okolicach godzin piątej-szóstej rano, co jest znaczącym postępem do stanu sprzed 2 miesięcy, kiedy to nie potrafiłem wstać przed 9 rano.

Po kilku dniach od wyleczenia, prawie na całym ciele od kolan do szyi, pojawiły się czerwone plamy (nie swędzące), które powiększały się przez trzy dni, czwartego dnia zanikając.

Inna laryngolog stwierdziła, że to zapewne reakcja alergiczna na leki.

Jakie są Wasze "przygody" związane z anginą - czy przeżyliście jakieś szczególne powikłania, czy choroba ma tendencję do nawrotów?

https://www.audiostereo.pl/topic/37414-angina/

Po mojej tegorocznej anginie bolą mnie często nerki, częste nawroty bólu gardła, który nawiasem mówiąc podczas owej anginy był najgorszym bólem gardła w życiu!!! k**wa sypie się powoli :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

https://www.audiostereo.pl/topic/37414-angina/#findComment-913483

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.