Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny i wzmacniacz do 2500zł

pool275

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam dobrych kolumn głośnikowych i wzmacniacza, ew. amplitunera do 2500zł.

Metraż - 17 m2

Słucham głównie metalu, rocka i czasami pop.

Sprzęt chcę podłączyć do karty dźwiękowej w komputerze.

Mam nadzieję, że uda się coś znaleźć w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/37541-kolumny-i-wzmacniacz-do-2500z%C5%82/

wow :D nie sądziłem, że tak szybko uzyskam odpowiedzi :) Propozycje spisane, w przyszła sobotę jadęna odsłuchy :)

Aha, dodam jeszcze, że wolałbym kolumny podstawkowe. Jeśli jest jakaś ogromną różnica w jakości odtwarzanego dźwięku, to jakoś przeżyje z tymi "potworami" ;)

Pozdrawiam wszystkich, którzy zainteresowali się moim tematem :)

z tego co sie orientuje nalezy unikać niskich modeli NADa. to po pierwsze. po drugie mission m32i do 17m2 raczej nie co za słabo. no m33i chyba OK choc do tych kolumn trzeba dobrać dość ciemny wzmak. ja mialem te glosniki i grały z pionkiem A701R. efekt - podbicia na wysokich tonach. a faktem jest tez ze w nowej serii mission siedzą "szeleszczące" twetery. aczkolwiek za 1100 zł lepszych nowych głosników wolnostojących chyba nie kupisz. dynaudio mają swietne recenzje i 17m2 dla nich to spokojnie ale wzmak musi miec kopa.

thomaz, 10 Lis 2007, 01:57

>Dynaudio audience 42 + jakiś uzywany wzmak np rotela...

ta oferta wydaje mi sie bdb. dynki jakby co pozniej szybko sprzedasz. mozna trafić uzywane w cenie oczywiscie nizszej niz nowe. a nawet nowe kupisz do 1500 zł. i za 1000 zł kupisz juz dobrego rotela (uzywanego). to wydaje mi sie trafna decyzja. choc pewnie nie jedyna.

hmm.. szczerze mówiąc, wolałbym coś nowego :P

co myślicie np. o takim wzmacniaczu? -->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

doloz i kup Rotela RA-04, z tych co sluchalem gra naprawde fajnie, jest cieply mocny brzmieniowo, na moich Mission m33i wypadl lepiej niz RA-971. Niezly jest tez NAD ale... C372 a to juz troche drogo.

jak chcesz to go jutro zabiorę na odsłuch z E100 jeżeli będzie bo większość lecą pod klienta - ostatnio dzwoniłem o Marantz S1 i nie chcą mi udostepnić w centrali , obecnie zabrałem z tego sklepu H/K 970 + CD 970 wczoraj na odsłuch z E100 na weekend , jestem z Olkusza ;))

jeżeli odpowiedz była do mnie to nie , chodziło o Marantza , jutro odwożę do sklepu H/K 970 oraz CD 970 i biorę CA640 , sam jestem ciekaw jak to idzie , a po nim Marantz , co do kolumn to dobra jest seria nowa JBL ES oraz Paradigmy , te 9.v5 chyba zostawię sobie w domu

Swego czasu słuchałem u kumpla Cambridge Audio A500 podłączonego do karty dźwiękowej Sound Blaster Live 1024 grało bardzo ładnie CA polecam do małych monitorów. Na rynku wtórnym CA można będzie kupić za jakieś 600-800zł wtedy zostało by Ci jakieś 1700zł na całkiem fajnie monitorki wybór należy do Ciebie.

Osobiście kolumny zrobiłbym sam, dlatego nic nie mogę zaproponować.

PS. CA z zintegrowaną kartą w innym kompie jak i ze zwykłym odtwarzaczem Sony nie chciał grać. Piszę o tym, bo CA to wzmacniacz, który wymaga dobrego źródła, bo inaczej w ogóle nie zagra.

Jeśli twoja karta w kompie jest za przysłowiowe 5zł to odradzam CA.

• 5 miesięcy później...

Słuchałem zarówno PM7001 i PM7001 KI i warto dopłacić

B&W 685 + Rotel RA-06 / PM7001KI

B&W CM1 + ------------||-------------

Jak na razie mój faworyt to 685 i PM7001KI.

Czego jeszcze można spróbować ? Budżet się trochę zwiększył -> 5000 tyś. na wzmacniacz i kolumny.

Reloop HA-210 + według uznania tuning u McGyvera + Dynaudio Audience 42 / Paradigm Titan v.5. I się mieścimy w budżecie, wszystko nówki z gwarancją (chyba ze stuningujesz reloopa, wtedy gwarancja "ałfiderzejn"

Ups. Sorry nie zauważyłem, że budżet wzrósł. No to nadal Reloop Ha-210 + tuning (IMHO deklasuje to połączenie wszystko do 2k ze wzmaków) + Dynaudio Audience 52 SE / Paradigm Studio 20 v.4. Pozdro.

Chodzi o ten wzmacniacz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Myślałem nad Marantzem PM7001KI + Paradigm Studio 20V.4

Nie byłoby to lepsze połączenie?

Ukryta Zawartość

Tak ten taniutki reloop. IMO Marantze do ostrzejszego grania nie pasują. Paradigmy spoko. Jeśli koniecznie chcesz wydać duzo pieniędzy na wzmacniacz to w tej cenie jest dużo ciekawszych konstrukcji niż ten Marantz.

Tak. Apropos wzmacniacza to może Rotel RA-06 (choć nadal polecam reloopa, IMO nie warto dopłacać tyle kasy, kiedy reloop po tuningu nie wiele będzie gorszy). Jeśli chodzi o DACa to np. oszczędzając na wzmaku (reloop, wiem jestem psychiczny na jego punkcie :) będziesz mógł w przyszłości zafundować sobie zewnętrzny DAC A.Stelmacha :) Pozdrawiam.

Porównywałem tego Rotela z PM7001KI i bardziej podobało mi się brzmienie Marantz'a. Z Rotelem było trochę za ostro i brakowało mi basu. A i do tego Reloopa nic nie mam :D tylko wizualnie mi się nie podoba :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.