Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

nasze bagienko jest naszym bagienkiem, bo nie jest widziane z zewnatrz nawet dla Googla, ale to bagienko jest dobrze zaopatrzone i wyeksponowane i z tego bagienka kilka bulgotow

Bartoszewski:

"Nikt nie neguje, że w Ruandzie i Burundi są ludzie, którzy cierpią, tylko tak za bardzo na co dzień się tym nie zajmujemy. Jeżeli Polska, by miała spaść do rangi zainteresowania, jaką obdarzona jest Ruanda, Burundi w świecie, to byłby najlepszy argument za wybraniem człowieka, który ma doświadczenie w hodowli zwierząt futerkowych, natomiast nie ma doświadczenia bycia ojcem czegokolwiek i czymkolwiek, tylko - jak twierdzi Lech Wałęsa - (jest) autorem zawodowej dekonstrukcji - mówił Bartoszewski."

Wajda:

"To jest wojna domowa, to jest walka o wszystko! (...) Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja."

Z powyzszych slow wcale nie wynika, ze ten 168 osobowy Honorowy Komitet Wyborczy to cos wartosciowego. zero merytorycznosci, tylko zwykla chec dokopania, zniszczenia i zmiecenia przeciwnika. Czy to HKW, czy grupa zawlaszczajaca? niech pamietaja, ze to my wszyscy wybieramy. chyba, ze wzorem 3xTAK posuna sie do oszustwa. moze tym razem miedzynarodowa ekipa strzegaca czystosci regul wyborczych, jak w Ruandzie lub Burundi, he?

ze Maciej Rayzacher (kolega z parabanku), ze Mleczko, ze Huelle, ze Kora i Holland, to brak zaskoczenia, ale jesli Krzysztof Penderecki tam pozostanie, to moze znaczyc jedno, ze stracil wech i sluch

jozwa maryn, 16 Maj 2010, 22:28

>Czy była w tym wina ówczesnej moderacji, robionej w pojedynkę przez Lukara, że w ogóle dopuszczono

>do pewnych ekscesów? Czy należało załkowicie zakazać pisania na tematy polityczne, wychodząc z

>założenia, że na forum jesteśmy wszyscy kolegami, których łączy zainteresowanie hi-fi, zaś tematy

>polityczne każdy załatwia we własnym zakresie poza forum?

Z pewnością można było tak zrobić, ale z drugiej strony - wątki polityczne są dobrą zabawą dla zainteresowanych (choćby jako ćwiczenie w erystyce). Poza tym polityka jest tematem, który tak naprawdę nie obraża żadnego dyskutanta - wszyscy przecież wiedzą, że różnice w ocenie naszych dostojnych władców są rzeczą naturalną i żaden normalny człowiek o to urazy chował nie będzie.

Entuzjastycznie nastawiony młody człowiek, który właśnie ukończył kurs hydraulika, został zaprowadzony nad wodospad Niagara. Podumał nad nim chwilę i rzekł: Myślę, że potrafię to naprawić.

Niektóre rzeczy najlepiej zostawić w spokoju.

Naszą wielką tragedią jest to, że wiemy zbyt dużo. Myślimy, że wiemy, i to jest nasza tragedia.

-Anthony de Mello

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

>YunnanTEA, 16 Maj 2010, 22:46

>Jednak boje się, że, jak to wcześniej doświadczyliśmy, przewaga argumentów z naszej strony skończy

>się jak zwykle zamknięciem wątku.

Z jakiej NASZEJ strony???

Jestem Europejczykiem.

>C3PO, 16 Maj 2010, 20:41

>Myślę że mogę samozwańczo w imieniu sztabu odpowiedzieć red. Żakowskiemu: Wal się, Garbaty Nosie!

Czy naprawdę nie ma bata na tych antysemickich wypierdków chowających się pod cudzymi nickami? Co to kurcze jest? Filia toruńskiego radia? Ku Klux Klan?

Jestem Europejczykiem.

Rzeczywiście PiS bardzo się zmienia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>jozuehyt, 17 Maj 2010, 00:03

Nie sądzę, żebyś kiedykolwiek dostąpił zaszczytu wyczyszczenia butów Bartoszewskiemu. A szkoda - mogło by to być twoje najważniejsze życiowe dokonanie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

@Jaro_747

17 Maj 2010, 00:17

nie widzisz, że Bartoszewski zachowuje się po chamsku?

nie twierdzę, że merytorycznie nie ma racji, ale takie zachowanie go kompromituje i kompromituje jego poglądy?

naprawdę uważasz że takie zachowania służą dobrze czemukolwiek?

>jozuehyt, 17 Maj 2010, 00:13

>porządny człowiek ten Mirosław Gębski

Nawet bardzo porządny:

"młodzieńcy w czarnych kapturach skandowali: "Dobry gej-martwy gej", "Jak złapiemy połamiemy". Ze skandującymi maszerował szef klubu PiS w radzie powiatu kieleckiego Mirosław Gębski"

Pewnie chciał ich powstrzymać ;-).

Jestem Europejczykiem.

mlb, 17 Maj 2010, 00:09

>Rzeczywiście PiS bardzo się zmienia:

Ukryta Zawartość

To normalne dla partii takich jak pis. NSDAP w Niemczech też najchętniej sięgała po różne męty społeczne, a wielu z tych ludzi dochodziło potem w SS do stanowisk generalskich. Najlepsze byłoby wyłapać wszystkich pisowców i odizolować od społeczeństwa - wtedy wszystko by znormalniało. Dopóki jednak pissmani będą na wolności mieli możliwości działania wszystko może się zdarzyć, "Kryształowa Noc" także

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 16 Maj 2010, 23:11

>Nie sądzę, aby obniżał poziom frustracji, jeśli o to chodzi. Po co więc się katować?

To nieprawda, że to się nagle porobiło. Tak zawsze było i nie ma co zamykać oczu. Od czasu do czasu ludzie muszą sobie uświadomić, że rynsztok towarzyszy ludzkości od wieków i towarzyszyc będzie zawsze. Ale aby sie go wystrzegać i umieć bronić - trzeba go najpierw zobaczyć i to, do czego jest zdolny. Lepiej w ten sposób niż potem składac wieńce na polach, które kryją tyciace, setki tysięcy i miliony ofiar ofiar rynsztoka.

Najgorzsza jest frustracja ukrywana i stłumiona. Jak wybucha...

A teraz chłopcy postarszymy dziadkiem.

Wrrrrrr :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>jozuehyt, 17 Maj 2010, 00:21

>@Jaro_747

>17 Maj 2010, 00:17

>

>nie widzisz, że Bartoszewski zachowuje się po chamsku?

Ooo! Już lepiej, ale pewnie przypadkowo. Łapiesz czy nie?

Może wyraził się ze sporą przesadą, ale bo ja wiem? Co tam niby takiego strasznego było? Że z Kaczyńskiego na świecie się śmieją? Pogląd jak każdy inny.

>nie twierdzę, że merytorycznie nie ma racji, ale takie zachowanie go kompromituje i kompromituje

>jego poglądy?

Ja też nie twierdzę, że ma rację, ale cóż on takiego strasznego powiedział?

Dla mnie fatalne są słowa Wajdy o jakiejś wojnie domowej, bo nakręca to nastroje konfrontacji i jest graniem na emocjach. Ciekawe, że w przeciwieństwie do Bartoszewskiego Wajdy jakoś nikt specjalnie się nie czepia, a powinien. W związku z tym twierdzę, że nagonka na Bartoszewskiego jest odgórnie sterowana i co by nie powiedział będzie nakręcana afera.

Jestem Europejczykiem.

jar1, 17 Maj 2010, 00:32

>I kto zaj.... moją dupę ?!?!? :)

Jak to kto...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Czasami zastanawiam się jakiem były prawdziwe motywy decyzji prezesa Kaczyńskiego o kandydowaniu w tych wyborach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

@jaro

co teraz mówił Bartoszewski to nie wiem, ale pamiętam dawne wystąpienie o dyplomatołkach,

bardzo emocjonalne i napastliwe - po co?

można to samo powiedzieć spokojnie używając innego języka i dotrze to do większej liczby ludzi,

a tak mamy tylko więcej chamstwa

Gość

(Konto usunięte)

Wajda to artysta :-)

Wajda dawno się skompromitował, on gada głupstwa od lat 20-stu,

kładziemy kał na takich artystów jak Wajda i Olbrychski

pamiętam pisarza Żukowskiego, też tak gadał w telewizorze po 13.12.1981.

>jozuehyt, 17 Maj 2010, 00:42

>@jaro

>

>co teraz mówił Bartoszewski to nie wiem, ale pamiętam dawne wystąpienie o dyplomatołkach,

>bardzo emocjonalne i napastliwe - po co?

Bartoszewski zawsze miał niewyparzoną gębę i często gadał szybciej niż pomyślał.

Jestem Europejczykiem.

byl Mleczko, to moze Krauze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

YunnanTEA, 17 Maj 2010, 00:30

>Wajda:

>"To jest wojna domowa, to jest walka o wszystko! (...) Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga

>prywatna telewizja."

>Znowu zapomnieli dodać "i czasopisma".

Wajda syty pieszczoch sytego (dla niektórych) komunizmu jeszcze ma chyba z czasów Gierka sentyment do Mariusza Waltera i jego programów w komuszej TV.

Komorowski, to najwyrazniej POwski Walesa; brak czucia i oglady nadrabia hucpa i tupetem.

widac, ze inni z jego obozu dystansuja sie np. moj ulubieniec Frasyniuk.

w Lazienkach po wierszyku Majewskiego byl aplauz, szczesliwa buzka Komorowskiego i mis z artysta. za komentarz niech posluzy mina premieru Tusku. robienie Komorry w bambuko sluzy ustawieniu sie niektorych z HKW, bo obrazowi PO nia za bardzo. widac z tego wszystkiego, ze Bronus poltykiem nawet nie bywa, a krytycyzm wzgledem swej osoby ma zerowy - taki defekt, a dla nas despekt. przekonuje sie, ze prezydentem moglby byc tylko i wylacznie posmiertnie,djak teraz. niech sie nacieszy, bo zabawke wnet mu zabiora. powiedzial juz tyle rzeczy, ktorych hadko sluchac, ze namawialbym PO fo obstawiania "apolitycxnego" Olechowskiego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.