Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Ten budynek

, to miejsce, w którym pracują kontrolerzy lotów w Smoleńsku. Anteny wiszą na przerdzewiałych masztach wbitych prosto w ziemię, a po trawie wokół walająsię kable - opisuje "Fakt".

Gazeta podaje też, że szef kontrolerów ze Smoleńska odszedł na emeryturę

zaledwie trzy dni po katastrofie polskiego samolotu

. "To tajemnicza sprawa. Edmund Klich napomknął tylko o niej na posiedzeniu naszej komisji. Nie podał nam jednak żadnych szczegółów" - mówi poseł Jerzy Polaczek z sejmowej podkomisji lotnictwa.

Według dziennika, ten kontroler ma bezcenną wiedzę o smoleńskiej tragedii. To właśnie on rozmawiał z polskimi pilotami

10 kwietnia aż do chwili katastrofy.

"Fakt" spekuluje, że może chodzić o Pawła Pliusnina, kontrolera, z którym zaraz po tragedii tylko raz rozmawiały rosyjskie media. Potem zniknął. Nie udało się go nawet przesłuchać drugi raz w śledztwie, o co poprosiła polska strona

.

post-3355-100003007 1274939179_thumb.jpg

jakcik masz jak zwykle czesciowe informacie.Zmien informatora..Kontroler podpisał odejscie jeszcze przed katastrofa i to był ostatni obslugiwany przez niego lot .Przesluchiwal go edmund i widzial tragedie w oczach rosjanina.Tak wiec jakcik ,dalej bełkocik ala... radjomaryjka.

STALINOWSKIE METODY - Gutek zablokował film Stankiewicz

27.05. Warszawa (PAP/media) - Gutek Film wycofał się z dystrybucji filmu fabularnego reżyserki głośnego, kontrowersyjnego dokumentu "Solidarni 2010" Ewy Stankiewicz, donosi "Rzeczpospolita". Roman Gutek odmówił gazecie komentarza.

Stankiewicz jest zaskoczona decyzją dystrybutora. - "Miałam wrażenie, że "Nie opuszczaj mnie" (film o miłości - PAP) na pokazie dla Gutek Filmu został przyjęty pozytywnie.

Agnieszka Grochowska, która w filmie zagrała główną rolę, też jest zdumiona. - Wydaje mi się co najmniej dziwne blokowanie dystrybucji filmu z powodu dokumentu, jaki nakręciła Ewa. Jej debiut fabularny nie ma charakteru politycznego. To bardzo intymny i osobisty film - powiedziała "Rz".

Natomiast Daniel Olbrychski, krytyk "Solidarnych 2010", KTÓRY TEŻ ZAGRAŁ W FILMIE STANKIEWICZ mówi: - Po tym filmie, który zrobiła pani Stankiewicz z Janem Pospieszalskim, ta decyzja wcale mnie nie dziwi. I dodaje, że nie żałuje, iż film z jego udziałem ma problemy z dystrybucją. - Pani Ewie się to należy, stwierdził. (PAP)

Teraz pozostaje tylko do ustalenia jaki pseudonim operacyjny miał/ma Roman Gutek.

A w przyszłości oczekiwać ze dzieci p. Stankiewicz nie będą przyjmowane na studia, jak sieroty burżujów co legli w Katyniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wychodzi na to, że nasz nieodżałowany kolega Horst miał rację pisząc o czerpaniu przez kaczyńskich zysków z handlu narkotykami. Zadziwiające, że jaruś jako najbardziej wiarygodne wyjaśnienie nieobecności brata podał rejs z Ameryki Południowej. Prawdopodobnie w przeszłości jaruś albo lesio wielokrotnie osobiście nadzorowali transporty narkotyków, więc matka braci uznała takie wyjasnienie za zgodne z prawdą:

" Zanim Jadwiga Kaczyńska dowiedziała się, że jej syn nie żyje, myślała, iż wraca on statkiem z Ameryki Południowej - powiedziała dziennikowi "Polska" posłanka PiS Elżbieta Jakubiak."

jacch, 27 Maj 2010, 09:49

>melon, gratuluje, jesteś królem durniów

Opieram się na godnym zaufania źródle - wiedzy powiązanego z PiS-em nieodżałowanego kolegi Horsta, ktory to środowisko znał jak własną kieszeń.

>jacch, 27 Maj 2010, 09:49

>melon, gratuluje, jesteś królem durniów.

Jak to, przecież jeszcze przed chwilą ja miałem być najgłupszy! Jak ja się teraz w domu pokażę :-)?

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Swoją drogą, co oni wszyscy z tymi WSI? PiS owszem, zachowywał się, jakby to była jaczejka gestapo, ale to miało uprawomocnić całościowy zabór Polski przez projekt braci Kaczyńskich ("IVRP"). Obecnie Jaro zaprzestał oficjalnie promowania IV RP, więc wojskowy wywiad i kontrwywiad wolnej bądź co bądź Polski też nie są już chyba siedliskiem diabła, jak dotąd? Czy to wszystko jednak lipa na użytek ciemnego ludu, i nadal w PiSie obowiązuje podział Polaków na 25% prawdziwych i 75% do reedukacji lub wysiedlenia?

Marek Belka kandydatem wysuniętym przez Komorowskiego na szefa NBP. Świetne posunięcie. Inwestorzy też zadowoleni - wystarczy popatrzeć na giełdę wczoraj i dzisiaj.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

C3PO, 27 Maj 2010, 11:17

>Określmy to tak: melon i dżambo wprost prześcigają się w walce o miano największego głupka AS.

Odezwał się wybitny as intelektu, ale niestety tylko wśród PiSSowskich politruków. Co tworzy osobną kategorię w tej konkurencji :-).

Jestem Europejczykiem.

mlb, 27 Maj 2010, 11:59

>Marek Belka kandydatem wysuniętym przez Komorowskiego na szefa NBP. Świetne posunięcie. Inwestorzy

>też zadowoleni

Człek rozumny zada sobie pytanie: kiedy najbardziej cieszą się inwestorzy? Ano - jak się szykuje dla nich dobry interes.

A idioci...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A idioci... do Grecji...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 mld długu publicznego w rok... Taaa... inwestorzy powitali nominację Belki z zadowoleniem...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Belka? Belka? ale PO nie ma nic wspólnego z klymatem SLD?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.