Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A tymczasem wreszcie doszukałem się o co chodzi tym wszystkim tutaj dżambom, wladzom i innym wyrodkom zarzucającym księżom "mieszanie się do polityki".

Oni zwyczajnie powołują się na peerelowski Kodeks Karny, konkretnie art. 194 i art. 58.

Oto bowiem prokurator Anna Jackowska z tych własnie paragrafów wszczęła w grudniu 1983 r postępowanie przeciwko ks. Popieluszce, który "nadużywając funkcji kapłana, czynił z kościołów miejsce szkodliwej dla interesów PRL propagandy antypaństwowej".

jozwa maryn, 29 Maj 2010, 09:17

>Meloman, prosiłem...

Bardzo przepraszam - moje wpisy w tej sytuacji mogą się wydać niestosowne.

Niezbyt lubię kaczyńskiego - chętnie bym znosił chrust do spalenia na stosie tego osobnika

• Redaktorzy

"Złamał prawo". Sędzia józwa maryn równie pryncypialny niczym prokurator Jankowska."

Dlaczego mnie nie dziwi pogarda dla polskiego prawa u zwolennika prezesa? Przy okazji, C3 nie jest odosobniony w swoich przekonaniach, że prawo jest tylko wtedy prawdziwe, jeśli jest po "naszej stronie": właśnie się dowiedziałem, że Sobala nie został zwolniony dyscyplinarnie z powodu złamania prawa (mimo że podeptał publicznie przepisy ustawy). Pozbawiono go stanowiska ogólnie, z powodu "konfliktów". Dzięki temu TVP mogło wypłacić mu odprawę. Do zwolnienia jako takiego nie doszło w ogóle, bo Sobala nagle zachorował. Zaiste, to musi być instytucja działająca przez ludzi i dla ludzi, skoro tak się troszczy o zwalnianego biedaka. Dyrektora.

pisalem o stylu jozwy-Redaktora, ale okazuje sie, ze ta przypadlosc jak choroba rozszerza sie

prof. Jacenty Ziewicz, znawca języków z UWRiBN - nazwisko i imie wydalo mi sie coskolwiek ulomne i zapuscilem google i jedyne cytowanie dorobku profesora wiedzie wprost do www.tokfm.pl data publikacji: 28.05.2010 14:43

Ciekawe,że najbardziej prawo mają w pogardzie prawnicy tacy jak Kaczyński,Ziobro.

Wyznają bolszewicką zasadę pójścia na skróty do celu nie licząc się z prawem czy duchem prawa.

I oni chcą budować krórąś tam Rzeczypospolitą!

P.S.Rodzina p. Blidy występuje o odszkodowanie od państwa.Proponuję aby płacił PiS z komisarzem Ziobro na czele.

jozwa maryn, 29 Maj 2010, 09:45

>"Złamał prawo". Sędzia józwa maryn równie pryncypialny niczym prokurator Jankowska."

>

>

>Dlaczego mnie nie dziwi pogarda dla polskiego prawa u zwolennika prezesa? Przy okazji, C3 nie jest

>odosobniony w swoich przekonaniach, że prawo jest tylko wtedy prawdziwe, jeśli jest po "naszej

>stronie": właśnie się dowiedziałem, że Sobala nie został zwolniony dyscyplinarnie z powodu złamania

>prawa (mimo że podeptał publicznie przepisy ustawy). Pozbawiono go stanowiska ogólnie, z powodu

>"konfliktów". Dzięki temu TVP mogło wypłacić mu odprawę. Do zwolnienia jako takiego nie doszło w

>ogóle, bo Sobala nagle zachorował. Zaiste, to musi być instytucja działająca przez ludzi i dla

>ludzi, skoro tak się troszczy o zwalnianego biedaka. Dyrektora.

dal nam przyklad Palikot, kiedy pracujac w komisji Przyjazne Panstwo zaprosil dziennikarzy i fotoreporterow i na oczach wszystkich podeptal caly stos ustaw

Tak a propos prawa. Może by zastosować wobec pisowców stare prawa o karaniu za czary? Można by się oprzeć na tym, że powódź albo zagrożenie powodziowe było największa tam, gdzie popierają pis albo istnieją silne ośrodki kaczyzmu. Zrobiłoby się jedno duże auto da fe - z tą różnicą, że w Hiszpanii ludność na auto manifestowała przywiązanie do wiary, a idąc z duchem czasu uczestnicy naszego auto manifestowaliby przywiązanie do prawa i pogardę dla zła uosabianego przez kaczyzm. Wyobraźcie sobie prezesa jako skwarkę - hi, hi.

latarniowy

A jak tam z "porażającą" aferą węglową?Gdzie są ci oskarżeni?A właściwie tysiace oskarzonych.

Gdzie te procesy?Gdzie Układ?

>Nowy2, 29 Maj 2010, 09:55

>dal nam przyklad Palikot, kiedy pracujac w komisji Przyjazne Panstwo zaprosil dziennikarzy i

>fotoreporterow i na oczach wszystkich podeptal caly stos ustaw

Jesteś jak małe dziecko które widząc w telewizji bombardowanie myśli, że to fajerwerki albo na odwrót.

Palikot wydrukował tę kupę przepisów i stanął na niej, żeby uzmysłowić ile tego jest. Jak widać ta wizualizacja się udała skoro tyle osób ją zapamiętało. Szkoda tylko, że nie wszyscy zrozumieli ale to już inny problem.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

>Gdzie te procesy?Gdzie Układ?

A nie było? Jesteś chłopie słabo poinformowany znam osobiscie dyrektora nieisniejącej już kopalni(byłego), który proces miał i przegrał, a liczba innych pomniejszych może nie w tysiące, ale setki na pewno idzie.

A że spektakularnych z politykami nie było? No cóż, kto jak nie oni wiedzą jak to robić żeby nie zostać złapanym.

Jaro_747, 29 Maj 2010, 10:05

>Palikot wydrukował tę kupę przepisów i stanął na niej, żeby uzmysłowić ile tego jest. Jak widać ta

>wizualizacja się udała skoro tyle osób ją zapamiętało. Szkoda tylko, że nie wszyscy zrozumieli ale

>to już inny problem.

Rozkazy w jidysz też nie wszyscy rozumieją.

Dlatego najlepszy będzie bat.

>lampowy7, 28 Maj 2010, 19:10

>>W gruncie rzeczy dżambuł jest pogrążony w wielkich (uzasadnionych zresztą) kompleksach co do

>możliwości swej kiepełe- szybko panikuje na tym tle unikajac rzeczowej wymiany zdań- co widać raz po

>raz.

No cóż, kiedy jak zwykle poproszę o przykład podwiniecie ogony i uciekniecie do Prezesa pod zlew.

Było tak już kilka razy, ale nawet nazwanie was kłamcami skończyło się tylko chwilowym milczeniem, bo mimo natężania się nie znaleźliście ani argumentów ani dowodów. Żenujący spektakl systematycznych kłamstw spowodowanych bezradnością.

Jestem Europejczykiem.

C3PO, 29 Maj 2010, 10:04

>wojciech iwaszczukiewicz, 29 Maj 2010, 09:53

>

>>P.S.Rodzina p. Blidy występuje o odszkodowanie od państwa.

>

>I jeszcze do firmy Glock powinni.

Firma tu nie jest nic winna. To zbrodnia państwa polskiego kierowanego przez kaczystów. Powinniśmy brać przykład z Niemców - oni też przez pewien czas byli rządzeni przez zbrodniarzy i wypłacili odszkodowania ofiarom nazizmu. My powinniśmy przeprowadzić akcję dekaczyzacji i także wypłacić odszkodowania ofiarom kaczyzmu

Gość

(Konto usunięte)

Bugaj o "przygodzie z SB". Nie jego. Belki

Ryszard Bugaj tą wypowiedzią nie pomoże Markowi Belce zostać nowym szefem NBP. Oceniając jego działalność odniósł się do czasów, gdy Belka robił karierę naukową. "Wyjazd na zagraniczne stypendium był dla niego ważniejszy, niż atrament, którym się podpisywał" - stwierdził Bugaj.

http://www.dziennik.pl/gospodarka/article617382/Bugaj_o_przygodzie_z_SB_Nie_jego_Belki.html

>C3PO, 29 Maj 2010, 09:22

>A tymczasem wreszcie doszukałem się o co chodzi tym wszystkim tutaj dżambom, wladzom i innym

>wyrodkom zarzucającym księżom "mieszanie się do polityki".

Oczywiście nie pamiętasz kto wyrzucił faryzeuszy ze świątyni? No tak, tego w PRL nie uczyli ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.