Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

"Raczej jako lewicowca. Ani Loach, ani Chomsky do piewców komunizmu nie należą"

Zależy, co rozumiemy przez komunizm. Ziętek akurat jest chyba bardziej marksistowski od Marksa.

wladz, 9 Cze 2010, 23:19

>ciekawe czy wspomniani intelektualiści znają Sierpień 80 i mocno ideologicznie wymieszaną scenę

>polityczną Polski

>

>czy wiedzą że wspierają zadymiarzy do wynajęcia

Gdyby hipotetycznie wygrał Ziętek, to byłby pod taką kontrolą innych partii i mediów, że o jakichkolwiek zadymach nie byłoby mowy. Gdyby wygrał kaczyński to mielibyśmy faszyzm, a gdyby Komorowski to prezydenta bez szemrania wykonującego polecenia PO - jedno złe, a drugie niewiele lepsze

Powinno się te busy zatrzymać, wyłapać zawartość ( bez kierowców, chyba że to ideowi pisowcy) i zamknąć ich w obozach zbiorczych.

"Z centrum Warszawy w Polskę wyruszy 40 busów z akcją promocyjną kandydata PiS na prezydenta Jarosława Kaczyńskiego - poinformował szef komitetu wykonawczego PiS Joachim Brudziński.

Brudziński powiedział, że busy, które wyruszą do wszystkich powiatów w kraju, będą oklejone plakatami w wizerunkiem Jarosława Kaczyńskiego. Wolontariusze będą rozdawać, oprócz ulotek wyborczych, także białe T-shirty z czerwonym napisem "Polska jest najważniejsza", czerwone czapeczki z imieniem i nazwiskiem kandydata na prezydenta, smycze, długopisy, breloczki, plakaty z wizerunkiem kandydata PiS."

na zachodzie to sobie można byś czymkolwiek- socjalistą, komunistą, związkowcem, alterglobalistą, a nawet wyznawcą bogini Kali.Różnica między nimi a wschodem jest taka,iż my na własnej skórze przerabialiśmy socjalizm, a oni się fascynowali Związkiem Radzieckim ,ale na odległość.Stąd takie idiotyczne poglądy u ludzi,którzy zawodowo mają niekiepski dorobek.

wladz, meloman,

no właśnie. Ludzie jakoś wolą być przywiązani do etykietek i stereotypów sprzed 50 lat, nijak się mających do rzeczywistości. Stąd niegasnące przekonanie że np. w Chinach jest socjalizm, a w Europie Zachodniej kapitalizm.

>ciekawe czy wspomniani intelektualiści znają Sierpień 80 i mocno ideologicznie wymieszaną scenę

>polityczną Polski

>

Ja też mam podobne rozterki. Miałem głosować na Ziętka, ale jak widzę gdy jego ludzie aktywnie wspierają to palestyńskie bydło, albo wojujących "ekologów" u jego boku, to przechodzi mi ochota pójścia na wybory. W takim kraju jak Polska nie być socjalistą to dla obiektywnego człowieka niezrozumiały absurd, ale z głupotą też mi nie po drodze.

Kurde, może za 5 lat sam wystartuję. Albo wcześniej, jeśli nowy prezydent zechce Embraerem wybrać się z jakąś wizytą przez Atlantyk.

• Redaktorzy

Już dostał. Jakiś jego poseł planuje pozwać coś, co nazywa "bojówką Palikota", za przeszkadzanie w wiecu wyborczym. Tylko że po pierwsze, było to w miejscu publicznym, a po drugie "bojówka" (czyli poseł Palikot osobiście) skończyła grzecznie swoje wystąpienie, zanim Jarosław Wielki i Piękny zaczał swoje.

• Redaktorzy

"Ja też mam podobne rozterki. Miałem głosować na Ziętka, ale jak widzę gdy jego ludzie aktywnie wspierają to palestyńskie bydło, albo wojujących "ekologów" u jego boku, to przechodzi mi ochota pójścia na wybory."

Wyborcy lewicy w tych wyborach mają dość bolesny dylemat. Aparatczyk Napieralski, związkowy bojówkarz Ziętek, rolny kombinator Lepper, radykał Kaczyński. Nikogo w normie. Prawica też zresztą słabo, Komorowski niby owszem, ale PO jest niemal równie socjalne co PiS, tylko w przeciwieństwie do konkurentów dostrzega realia. Korwinowi dekiel odpadł już przy sojuszu z LPR...

Jarek ma coraz bardziej leniwe usta. Ledwo go mozna zrozumiec jak ciagle sepleni cos pod deklem. To faktycznie taka maruda. Dodamy to juz legendarne "bendom" i cyrk sie prawie zamyka z piejacymi nienawiscia maslankami Lepka u boku karla. Zreszta patrzac sie na Gronkiewicz w ostatnich dniach ten zenski balwan tez nie potrafiacy poprawnie mowic i ten, ktory nie zrobil kompletnie nic dla Warszawy sprawia wrazenie jakiejs plagi seplenia. Co do PO, to Komor chyba wisi Palikotowi kase, bo tolerowanie "licza sie uczucia i atmosfera a nie merytoryka" jest adekwatna do zaznaczenia zonie twojego kumpla w jej obecnosci, ze ma grube uda.....cholera, musze sie pozbyc tej anginy i wyjsc z domu..

Janusz Palikot domaga się złapania i ukarania mężczyzny, który rzucił w niego kamieniem na środowym wiecu w Lublinie. - Zwolennikom Prawa i Sprawiedliwości puściły nerwy - twierdzi poseł.

Napastnik, mężczyzna w sile wieku, w ciemnych okularach, uniósł w stronę Palikota wyprostowany, środkowy palec i rzucił się do ucieczki mieszając się w tłumie.

- To właśnie symbol Jarosława Kaczyńskiego - skomentował cały incydent Palikot.

- Nie! To prowokacja - odparł Tomasz Dudziński, poseł PiS, który przemawiał kilkadziesiąt metrów dalej podczas wiecu Kaczyńskiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fot. Piotr Michalski / AG

post-17911-100001533 1276195311_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Jak może niektórzy wiedzą, wczoraj odbyła sie pierwsza duża debata wyborcza z udziałem większości kandydatów. Zaproszenie odrzucili tylko prezesi Kaczyński i Napieralski. Debata odbyła się w auli na Uniwersytecie Warszawskim, i była zgodnie nietransmitowana przez wszystkie stacje telewizyjne. Wynika z tego najwyraźniej, że nie tylko dla niektórych polityków najważniejszą rzeczą jest, czy organizator debaty jest "swój". Rownież telewizje prędzej łapę sobie odetną, niż pokażą na żywo coś, czego same nie firmują. Podobno debatę na żywo relacjonowały tylko niektóre stacje radiowe.

Nalezalo sie tego spodziewac jezeli publiczna sarkastycznie odnosi sie do Komora jako hrabiego, a u Waltera Jarek jest krolem w sytuacji, gdzie wszyscy sa jedna, lub inna odmiana polskiej kielbasy. Jarek w ogole nie wie co mowi i w jakiej jest kampanii i jeszcze mu nie wytlumaczono, ze chodzi tylko o dorzucenie mu wartosci rynkowej poprzez maksymalizacje jego facjaty w godzinach medialnych, zeby koncowo mogli zarobic wiecej na jego gebie np na opakowaniach pozywki dla zwierzat domowych.

• Redaktorzy

Przy okazji, właśnie w padło mi w ręce kuriozum:

"Stenogram przesłany przez Rosjan już budzi kontrowersje, chociażby jego tytuł "wersja 1", sugeruje, że była wersja numer 2. Ponadto, bardzo wiele wpisów jest nieodczytanych dlatego mniemam, że istnieje wersja numer 2 - mówi w rozmowie z Krzysztofem Skowrońskim pełnomocnik ofiar katastrofy w Smoleńsku, adwokat Rafał Rogalski."

Otóż nic podobnego nie wynika. Co innego, gdyby tytuł brzmiał "wersja 2". Taki tytuł ponad wszelką wątpliwość sugerowałby, że wcześniej powstała jakaś wersja 1. Wnioskowanie mec. Rogalskiego jest kompletnie dowolne, bowiem jeśli 2, to dlaczego nie 3, 4 czy 5? To, jak człowiek o takich zdolnościach wnioskowania został prawnikiem, stanowi ciemną tajemnicę korporacji. Zresztą, przyjrzałem mu się podczas tego wywiadu. Skwaszony młodzienie w typie Ziobry czy Mularczyka. Najwidoczniej IV RP prodykowała ich seryjnie, albo (co bardziej prawdopodobne), nieodparcie przyciągała.

Czy nie odnosicie wrażenia, że cały system organizacji i kontroli życia publicznego/społecznego jest zdegenerowany i anachroniczny, a wobec tego kwestią najzupełniej wtórną i relatywnie nieistotną jest to, jaka partia czy tzw. ekipa jest u władzy?

Tzw. demokracja we współczesnej wersji jest już tylko karykaturą idei, norm i instytucji, jakie w założeniu miały organizować życie społeczeństwa obywatelskiego. Dyskusje, spory i sprzeczki zwolenników takiej bądź innej opcji mają raczej bagatelne znaczenie, a ich ewentualne rozstrzygnięcia nie zmienią niemal niczego.

A najbardziej przerażające jest to, że praktycznie nie ma żadnych nowych idei, od kiedy konformistyczny konsumpcjonizm wziął nas wszystkich za mordę.

Tabloidowy cyrk trwa juz od wielu lat. Wladza jest dla wladzy i mediow, media sa dla wladzy i tez dla siebie. Programy i pomysly nie sa juz nawet drugorzedne, ich po prostu nie ma. Idee nie sa popularne i przede wszystkim nie sa rozrywkowe. Pospultwo zostalo zakazone i zdemoralizowane burda taniej sensacji, intryg i plotek z partyjnych kuluarow.

O Pawlaku:

“Pawlak to strateg, bardzo doświadczony, rzekłbym – mąż stanu, o dużej inteligencji i znajomości spraw publicznych w wielu dziedzinach; do tego otwarty, koleżeński i ułożony”.

O Lepperze:

“Lepper to chłop szczery, naprawdę zatroskany losami Polaków i Polski, odważny, bezkompromisowy (kiedy trzeba), do bólu szczery i lojalny, potrafi walczyć o interesy wykluczonych społecznie”.

O Komorowskim:

Komorowski prywatnie to sympatyczny, otwarty i dowcipny kompan, taki sienkiewiczowski Sarmata, bardzo inteligentny i raczej życzliwy. Przez prawie dwa lata tydzień w tydzień w każdą sobotę jadaliśmy razem śniadania (przy mikrofonie) w Radiowej Trójce, więc myślę, że poznałem go dość dobrze.

O Korwinie-Mikkem:

Korwin – Mikke to prawdziwy dynamit. Szczery, entuzjastyczny, trochę naiwny, ale bojowy. Na pewno nie zakłamany i nie wyrachowany; bardzo ideowy.

O Kaczyńskim i Jurku:

Natomiast ostatnia dwójka: Kaczyński i Jurek zrobiła na mnie jak najgorsze wrażenie. Określenie: „dziwni” jest tu chyba najodpowiedniejsze. Skryci, knujący, nie dotrzymujący zobowiązań, prezentujący inne opinie prywatnie, a inne publicznie, generalnie nie lubiący nikogo wokół siebie, kto nie jest ich admiratorem. Pamiętam jedną rozmowę z Jurkiem, gdy był on jeszcze Marszałkiem, podczas której apelowałem do jego światopoglądu katolickiego, by poprał inicjatywę konstytucyjną za życiem. Nawrzeszczał (dosłownie!) na mnie wówczas, że jakim prawem go pouczam i dodał (a byli świadkowie), że jeśli nie wycofamy się z tej inicjatywy jako LPR, to on ma do dyspozycji media katolickie i wszędzie ogłosi, że my to robimy z wyrachowania, z kalkulacji partyjnej i nasze działania obrócą się przeciw nam. Więc lepiej zrezygnujmy. Byłem w szoku. Od tamtej pory wielokrotnie udowodnił, że jest wyrachowanym, bezwzględnym i aroganckim politykiem. Owszem, ma swoje przekonania, ale ja po prostu nie wierzę w jego szczerość. Z Kaczyńskim wielokrotnie spotykaliśmy się na wielogodzinnych rozmowach (zazwyczaj przy kolacji) w 4-5 osób i nie zdarzało się, by dotrzymywał on danego słowa na drugi dzień. To było doświadczenie jakiejś totalnie zafałszowanej rzeczywistości, brutalnych intryg, pomówień i ciągłych szantaży przedterminowymi wyborami.

Wojciech Wierzejski

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglądacie tak żałośnie jak całe wasze PO. Rozmawiacie tylko ze sobą, prowokujecie a tu wielkie G. Wyraźnie brakuje wam wrogów, nerwowo przebieracie nóżkami, ale tak naprawdę, poza obelgami, nie macie NIC do powiedzenia. Palikoty jedne.

Fiu, fiu, fiu..

PS. Prośba do Redaktora: Zaraz po przeczytaniu, proszę o wycięcie mojego wpisu.

Dla tych, co myślą, że Wierzejski to pseudonim literacki Palikota:

Ukryta Zawartość

post-17911-100001525 1276198963_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LOL. Problem z ta cala holota, pomijajac z jakiej sa partii jest ich ciagly i narkotyczny apetyt na gledzenie przed kamerami. W kazdym klubie jest jakis lepek, jarek i komor i palka. Dzisiejszym lepkem PO byl imbecylowaty i nie majacy zadnej wiedzy o czymkolwiek balwan Kutz u Rymanowskiego. I uwaga: gdyby nieintelektualny kucek byl z pisu, rymek by go zjadl.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.