Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Spokojne wladz, spokojnie... wcale nie brzmisz lepiej niż zagorzali zwolennicy PiS - jeśli próbujesz

>prowadzić jakąś agitację to chyba osiągasz efekt wręcz przeciwny."

mlb za kim lub za czym mam agitować?

Uważam pochówek na wawelu za zaplanowany z częścią kościelnej hierarchii początek kampanii brata jarosława.

"Nasi katolicy mają zboczonych amoralnych pasterzy."

przykre lecz prawdziwe nie oczyszczają swoich szeregów z rydzyków a ostatnia wiadomość o arcybiskupie Juliuszu Paetzu jest zastanawiająca.

mlb takie są fakty których nie powinno być w środowisku uczącym etyki chrześcijańskiej.

POstkomuchy, macie swoje państwo "prawa"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Debilne projekty bardzo często są hodowane , byłby głupie dot IN Vitro debilne dot aborcji i wiele innych nie oznacza to w żadnym wypadku ,że zostanie zaklepane i przejdzie także panowie "luzik" to jest tylko projekt

"A kilka dni temu przytaczałeś kodeks honorowy dziennikarza. Coś ci tam nie pasowało, samowolnie zmieniłeś dziennikarza na ich szefa (kierownika)."

mandaryn

Herbatka chyba za mocna była, bo się zapomniało?

Ale żeby tak dziewiątego, o dziewiątej z minutami, rano, coś tam przytaczać a teraz tego się wstydzić?

Źle. Ty wstydu nie masz.

wladz, 17 Cze 2010, 07:46

>YunnanTEA podobne do ciebie h... na kogo zagłosują?

O ile pamiętam YTea pisał że głosowalibyście na byle "...uja" byle nie byłby Kaczyńskim. Żadnego z was od h nie wyzywał. A tu takie teksty, pieszczotki "herbatko" itp.

No cóż taki jest urok monopartyjnego monopolu, który tu zapanował po selektywnym wybanowaniu jednej ze stron. Nikt złego słowa Łomża czy Nakło nam nie bałaknie, jakby nam kiedyś tego zabrakło... nie! (przy jozwie) nie zabraknie!

Jak Bronek będzie na czele- też pluralizm nie zagrozi.

• Redaktorzy

"Herbatka chyba za mocna była, bo się zapomniało? Ale żeby tak dziewiątego, o dziewiątej z minutami, rano, coś tam przytaczać a teraz tego się wstydzić? Źle. Ty wstydu nie masz."

A, już wszystko jest jasne. To nie ja "wstydu nie mam", tylko ty nie umiesz czytać.Jak to łatwo sprawdzić, ja nie pisałem o żadnym "kodeksie honorowym dziennikarza" (??), tylko o przepisach ustawowych regulujących działalność mediów publicznych. Mam nadzieję, ze teraz wszystko jest zrozumiałe, i nie będzie już wypadów pod moim adresem?

• Redaktorzy

A ty markowski jakąś opcję reprezentujesz? Bo z twojego wpisu wynika, że powinieneś być zbanowany, a jeśli nie jesteś, to może jednak się mylisz? Odrobinę dobrej woli, czy to za dużo?

• Redaktorzy

A ty markowski jakąś opcję reprezentujesz? Bo z twojego wpisu wynika, że powinieneś być zbanowany, i biedny Herbatka też, a jeśli nie jesteś, to może jednak się mylisz? Odrobinę dobrej woli, czy to za dużo?

to co zrobil dziwisz z tym pochowkiem to jest ogromny cios dla wielu katolikow w polsce, serce mi sie krajalo jak patrzylem jak moj ojciec , czlowiek gleboko wierzacy i wspierajacy kosciol na szczeblu lokalnym cierpi kiedy te żadne sławy i zaszczytow bydleta chowaly kaczkę z żona na wawelu, wielu katolikow nadal nie rozumie o co wtedy chodzilo i mysle , ze ich stosunek do polskiego kosciola sie zmienil, moj sie zmienil na tyle , ze zrezygnowalem ze wspierania tej instytucji datkami na tacę....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Show-biznes popiera Jarka:

"Sądzę, że wygra Komorowski, bo ludzie wolą żyć w nudnym, ale szczęśliwym kraju. Jeśli jednak do Pałacu Prezydenckiego wprowadzi się znów Kaczyński to też nie będę płakał. Powiem więcej, w moim interesie jest, aby wygrał. Dzięki niemu zarobię milion dolarów – przekonuje Paweł Konnak.

Dlaczego Konjo się ucieszy z wygranej kandydata PiS? – Bo jak opowiadam kawały o PO nikt się nie śmieje, nawet, jeśli wymyślam coś o Palikocie. Tylko z PiS-u ludzie mają prawdziwy ubaw. Już się cieszę na kawały o przyszłym prezydencie"

ozwa maryn, 15 Cze 2010, 12:58

>Na marginesie: co obecnie robi nieszczęśnica "kuchta, idiotka" Fotyga?

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą jakże merytoryczną oceną byłej pani minister. Fotyga była jedną z niewielu od lat osobą która próbowała przełamać w polskiej dyplomacji monopol ustanowiony tam przez ś.p. Bronisława Geremka i jego pogrobowców (którzy wszelako byli figurantami, Geremek cale lata był szarą eminencją polityki zagranicznej).

A ludzie ci byli skrajnie szkodliwi dla interesów Polski. Jak bowiem zakwalifikować akcję niszczenia polonii amerykańskiej, na obu kontynentach - północnym i południowym? Rozbijackie i i dyskredytujące działania jakie tam przeprowadzono? Działania te, jakże tożsame z wieloletnią polityką komunistów z PRL-u nasiliły się zwłaszcza po tym, gdy Polonia amerykańska ukazała swą potęgę, zbierając 9 mln podpisów pod petycją do Kongresu USA w sprawie przyjęcia Polski do NATO.

Proszę spróbować wykazać mi jakie korzyści Polska może odnieść z atomizacji i osłabienia wpływów organizacji polonijnych.

A to tylko jeden dobitny przykład.

Czy ktoś wie, ile wskutek działań ucznia B. Geremka - Radosława Sikorskiego zlikwidowano polskich szkół zagranicą?

Obawiam się że ani jedna.

Cóż z tego jednak. Niektórym wystarcza prosta, robociarska inwektywa, prawdopodobnie zaczerpnięta z naczelnego biuletynu omawianego tu środowiska.

markowski którą opcję prezentuję?

wpisy YunnanTEA w wątku polityka dotyczą prywatnej polityki wobec jozwy.Najczęściej pozbawione logiki napastliwe zaczepki świadomie nie uwzględniające merytorycznych odpowiedzi jozwy.

wybór jak w wyborach mam ograniczony do dwóch opcji "idiota" i "ch.."...wiesz co wybrałem

dziwnetabletki co zrobiła pani Fotyga na rzecz porozumienia różnych organizacji polonijnych w USA?

otwieranie szkół jest priorytetem ministra spraw zagranicznych?

ile szkół i gdzie otworzyła minister Fotyga? (jesteś przygotowany na to pytanie)

• Redaktorzy

">Na marginesie: co obecnie robi nieszczęśnica "kuchta, idiotka" Fotyga?

...

Pozwolę sobie nie zgodzić się z tą jakże merytoryczną oceną byłej pani minister."

Nieporozumienie. Tak okresliła siebie (a ściślej, oznajmiła, że tak jest nazywana) pani dyplomatka podczas przesłuchania przez komisję spraw zagranicznych sejmu. Stąd cudzysłów. W wyniku tego przesłuchania nie dostała stanowiska ambasadora, o które się ubiegała, i nawet jakoś mało było o to szumu. Nic dziwnego: osoba, która do tego stopnia nie ma rozumu, aby publicznie opowiadać takie rzeczy, może być polskim dyplomatą najwyżej w snach. Tak się złożyło, że słuchałem tego posiedzenia komisji, i w życiu nie zapomnę płaczliwego głosu pani minister, którym wygłaszała te horrenda.

>przykre lecz prawdziwe nie oczyszczają swoich szeregów z rydzyków a ostatnia wiadomość o

>arcybiskupie Juliuszu Paetzu jest zastanawiająca.

>

No, akurat Paetz niczym szczególnie odrażającym się nie wsławił. Mrugał okiem do swoich studentów, przecież co drugi świecki wykładowca w sile wieku to robi, tyle że raczej do babek.

Ale dla mnie o wiele bardziej znamienne jest to, że w środowiskach Prawdziwych Polaków, które znam, nadal panuje przekonanie że ten kryształowy biskup został wrobiony przez "żydomasonerię" cokolwiek to znaczy. Nawet teraz tak twierdzą ! gdy kuria protestuje przeciwko ułaskawieniu go.

"Uważasz,że w polityce liczy się tylko kto kogo wykiwa i wykorzysta?To bliskie światopoglądowi prezia!A może oceniasz ludzi swoją miarą?"

Wojciechu

Spróbuj pogrzebać w historii (jakikolwiek okres historyczny)- jednak naiwność.

Nie oceniam ludzi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jozwa maryn, 17 Cze 2010, 19:40

>W wyniku tego przesłuchania nie dostała stanowiska ambasadora,

Biorąc pod uwagę jakie typy wystrugane z banana są u nas mianowane ambasadorami - m.in. bękarty Bieruta, synowie oficerów Informacji Wojskowej (ilu ich!), ci wszyscy Górscy, Mellerowie, Schnepfy, wraz z rodzinami, kochankami, w tym tej samej płci i licznym gronem znajomych królika, a każdy z nich, powiedzmy z charakterystycznym pochodzeniem etnicznym, wreszcie zwyczajne, beznadziejne wprost Dyzmy bez jakiegokolwiek wykształcenia, za to niezwykle szkodliwe, takie jak Gugała. trudno byłoby się spodziewać aby "komisja" która celowo struga dobrze wie z czego i dlaczego, zrobiła akurat jakiś wyjątek.

Ubolewa się nad zamknięciem adwokatury, także w medycynie ale to są fintifluszki w porównaniu z tym betonowym bastionem zbudowanym jeszcze w czasach, gdy dzieci ofiar katyńskich nie były przyjmowane do liceów i na studia, którego obsada jest niczym tysiące żupników Lewków., dziś, w XXI wieku.

wojciech iwaszczukiewicz, 17 Cze 2010, 07:31

>Przy okazji obecnej kampanii wyborczej należałoby wspomnieć o niebywałym zaangażowaniu KK na rzecz

>PiSu.Agitacja ma miejsce nie tylko przed kościołem ale i w środku.Niedawno byłem świadkiem podobnego

>procederu w czasie kazania księdza podczas pogrzebu!Bezceremonialnie agitował na rzecz PiSu!Jest to

>dla mnie trochę niezrozumiałe o tyle,że o ile wiem Komorowski jest przykładnym katolikiem.No cóż w

>ostatnim dwudziestoleciu KK już kilkakrotnie angażował się po stronie jednej opcji i ...przegrywał.

Co ciekawe, to właśnie kaczyński najbardziej zaszkodził Kościołowi szukając agentów wśród biskupów. Nie rozumiem tu polityki Kościoła - po co im taki sojusznik ? A może jak zwykle chodzi o pieniądze - kaczyński obiecał dać więcej niż Komorowski...

"Sam widziałem"- jak Kaczyniak mówił do księdza- dam wam więcej niż Bronek. :-) A tak mówiąc serio, dość często chodzę do kościoła, w porywach 2x na tydzień i dopiero wczoraj zauważyłem jedyny ślad politycznej aktywności: na tablicy kościelnych ogłoszeń wielki plakat wyborczy, z Komorowskim. I nic poza tym, może przy mnie klechy się boją... Kościół zawsze patrzy w dużo dłuższej perspektywie, dlatego trwa już 2tys lat.

• Redaktorzy

"to nie wygłupiaj się. Powodów nie masz, a jak usuniesz wszystkich niewygodnych pozostaniesz z żartownisiem Jazzem i jego żartami na poziomie"

Prowokatorek.. :-) To tylko bocznica, co kogo obchodzi, kto pozostanie na bocznicy? Ta zakładka nie jest ani reprezentatywna dla forum, ani nie nadzwyczajnie istotna pod względem odwiedzalności.

Ciebie jozwa obchodzi, i to bardzo! :-)

Właśnie bocznica jest podstawą werdyktów o banowaniu. Zamykaniu wątków, ograniczania polityki do jednego. Strach, strach jozwy przed prawicą. Pozostawione wyjątki niezbanowane tylko potwierdzają tą regułę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.