Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>Wczoraj w TVN24 byl komentarz Dziennikarzy w ktorym uczesniczyl Miecugow.

Mówił też o tym że żarty dla PO się skończyły i przyznaję mu rację. Duże wyzwanie. Na miejscu Tuska chyba nie puściłbym w tym roku nikogo z parlamentarzystów PO na urlop.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Bardzo dobrze, niech pracują. Teraz mają półtora roku na sprężenie się, jeśli nie zrobią nic konstruktywnego, to opozycja portki im ściągnie. Ciekawa jest natomiast pozycja Napieralskiego, który grał nieskutecznie na osłabienie PO, pomimo że wszyscy liczący się politycy SLD oraz lewicy poza-SLD poparli Komorowskiego przeciw Kaczyńskiemu. W sejmie pod rządami Kaczyńskiego SLD byłoby języczkiem u wagi, bo trzeba by wędrować do Napieralskiego na kolanach po każdym vecie Kaczyńskiego. Sen o potędzie nagle się skończył, SLD z hukiem zajęło właściwe sobie miejsce - partii znowu drugorzędnej. PSL jeszcze bardziej jawnie popierał Kaczyńskiego, ciekawe co teraz.

• Użytkownicy+

Jak tam chłopaki, to od kiedy będzie obowiązywał ten podatek liniowy?

:)

IP: 824e248cca6d948 | Odpowiedz » | Zgłoś do moderacji »

konankombo

5 Lip 2010, 02:37

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 700 / 460 / 0

Może palton wie?

Wiem, dla przedsiębiorców już dawno jest on dostępny, wystarczy zadeklarować że się chce na niego przejść. Wynosi on 19%.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

>Jak tam chłopaki, to od kiedy będzie obowiązywał ten podatek liniowy?

Podatek liniowy obowiązuje już od kilku lat, sam z niego korzystam, dzień dobry.

Oczywiście mówimy o osobach prowadzących działalność gospodarczą.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

w rzepie jest interersujacy komentarz..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>w rzepie jest interersujacy komentarz..

>

Ukryta Zawartość

zwykłe biadolenie jakie to PO jest niedobre a PiS pokrzywdzony, pełno tego w TVP

Ukryta Zawartość

Tu sie sprawdzi teoria Darwina.

W koncu z czasem wyewolujemy.

Wymra jedni, przyjda drudzy.

Nie liczmy ze zmiany dotyczace spoleczenstw nastapia szybko.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Napieralski jedynie grał na ozywienie elektoratu SLD natomiast jego koledzy lokalnie prowadzili rozmowy i zawierali sojusze z PO ktore juz obowiazuja od samorzadów miejskich po marszałkowskie

wybory ktore sie licza sa dopiero przed nami bo tam jest dopiero kasa ktorej nie mozna odpuscic :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Przyszłe wybory samorządowe bedą kleską PO i powrotem do gry SLD.

Paradoksalnie słaba przewaga Komorowskiego nad Kaczyńskich zwiastuje przemeblowanie oddolne (samorządowe) w końcowym reultacie kończy powoli błyskotliwą karierę polityczną PO na szczytach władzy.

Właśnie od dzis zacznie się chapanie i prywata , zapewnianie sobie przyszłości. Zostało bardzo mało czasu tylko rok. Cudu nie będzie, nie wtym kraju. Żal mi Komorowskiego - bo przecież wszystkich Pełowców po przegranej w przyszłym roku do kancelarii nie wepchnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

No dobrze, rozumiem takie stanowcze deklaracje, ale deklarujesz nie tylko w swoim imieniu. Co zrobisz, jeśli rzeczywistość nie da sie zakląć w zgodzie z twoim życzeniem?

Wszystko, byle nie PiS u władzy. Niestety,ostatnio z powodu zbanowania przez Moderację za moje lekko krytyczne wpisy wobec PiS i kaczyńskiego nie mogłem się wypowiadać na forum. Cieszę się jednak, że banując mnie za delikatną krytykę pissmanów Moderatorzy pokazali, co naprawdę myślą o ewentualnej prezydenturze jarusia - byłoby to totalne bezprawie i terror, z prześladowaniem wszystkich przeciwników politycznych. Dlatego nie dziwiłem się swojemu "zakneblowaniu" - gdyby jaruś wygrał wybory Forum mogłoby zniknąć.

Na marginesie - co pieniądze i chęć władzy potrafią zrobić z ludzi. Parę dni temu przeczytałem, że Marta Kaczyńska zadeklarowała zastąpienie Pierwszej Damy w przypadku wygranej stryja. Ona proponowała przecież w ten sposób ohydny, kazirodczy związek pozamałżeński i to na dodatek za zgodą swojego męża. To mi się już w głowie nie mieści, ale dobitnie pokazuje, jak strasznie demoralizujący jest wpływ kaczyńskiego na jego najbliższe otoczenie...

• Redaktorzy

Tak. Piszesz zgodnie z tezą artykułu redakcyjnego Rzeczpospolitej, która ogłosiła, że największym przegranym tych wyborów jest Tusk, a największym wygranym Kaczyński. Komorowski, jak z tego wynika, nie zasłużył nawet na miano przegranego. W odróżnieniu od innych krajów, w Polsce ten co wygrał, jest ogłaszany przegranym, zaś ten, co któryś raz pod rząd przegrał, figuruje jako zwycięzca. Nie wiem, jak trzeba sobie mózg umeblować, zeby wyciągać takie wnioski, ale Rzepie najwidoczniej się to udało. Mnie ciekawi twoje rozumowanie, i dlatego zapytałem co zrobisz, jeśli twój misterny plan triumfu prezesa, zakładajacy jednak daleko idącą współpracę ze strony PO, spełznie na niczym? Innymi słowy, czy masz plan awaryjny?

skynyrd, 5 Lip 2010, 14:50

>meloman 62, 5 Lip 2010, 14:31

>Meloman - a w jaki sposób prezydent miałby siać terror i przesladowac cię politycznie?

>Zapewne nasłałby na ciebie skrytobójców?

>

>Druga częsć twojego postu swiadczy tylko o tym , że najblizsze otoczenie powinno zweryfikować twoją

>poczytalność u dobrego psychiatry.

>

>Takich swiństw chyba nikt tu nie wypisywał jeszcze. Ale Jozwie to nie przeszkadza, bynajmniej.

Nie wiem czy skrytobójców, ale może jakieś bojówki ?

A jak możesz inaczej interpretować deklarację M. Kaczyńskiej że zastąpi Pierwszą Damę ? Pierwsza Dama to przecież żona prezydenta, więc nie wypisuję tu żadnych świństw. Sam słysząc tę deklarację nie mogłem uwierzyć, co ta kobieta proponuje ( nie sądzę jednak, żeby samodzielnie - z pewnością z poduszczenia stryja). Może dla ciebie związek stryja z bratanicą jest normalny, dla mnie jest to kazirodztwo.

• Redaktorzy

Melo, hamuj się, pani Kaczyńska pozwoliła sobie tutaj na charakterystyczny dla swojej rodziny skrót myślowy. Nie ma potrzeby rozwodzenia się i niesmacznych domysłów.

Meloman-zdrowy jestes na umysle-czy wrecz udajesz debila piszac takie rzeczy-to jest po prostu

wielkie swinstwo,i swiadczy jakim jestes chamem i tyle.

Tylko nie zaprzeczaj,bo wystarczy przeczytac Twoje bzdury.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.