Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a wracajac do mitingów.Byłem na mitingu w Piekarach gdzie było paru proboszczy znamienitych w kolorowych kieckach.był i kurdupel.podczas powitania kieckowi dostali te pare braw, a kurdupel dostał aplauz i bisy.Mysle za jak by zaproponowac berecikom podpisanie apelu o powolanie kurdupla nuncjuszem ...to tez podpisza.

gdyby mu to gwarantowało wladze....wezmie.tak jak nie ma sie co dziwic gledzeniu kurdupla .po gierku patryjocie wszytko jus mozna łyknąc.Problemem sa ci, do ktorych to jest skierowane.mamle ,majeczki,kwasy i zasady.Stare pierdoły, kaszaloty i jednookie snajpery.

• Redaktorzy

"P. Kluzik-Rostkowska (czyli miłościwe oblicze PiSu) stwierdziła,że "gdyby były samoloty i była jedna wizyta" ( tzn. prezydent i premier pojechali razem) to nie doszłoby do katastrofy"

Owszem, widziałem takie wypowiedzi również wcześniej. Nie rozumiem, dlaczego idiotom pozwala się zabierać głos w sprawach, które powinny stanowić domenę specjalistów. Nie trzeba zresztą być specjalistą aby wiedzieć, ze p. K-R plecie jak Piekarski na mękach. Mam nadzieję, że przynajmniej po tej katastrofie premier i prezydent NIGDY nie polecą nigdzie razem. Ciekaw jestem, czy p. K-R jest hazardzistką, a jeśli tak, to jaki wynik tego pożądanego przez nią jednego lotu by obstawiała. Uda się czy nie uda? Mówi się o niby gafach prezydenta Komorowskiego. To coś powyżej to już nie jest gafa, to jest fontanna bezmyślności.

Jestem zwolennikiem pozostawienia krzyża przed pałacem prezydenckim pod warunkiem, że co parę dni będzie się do niego przybijało pisowca (być może konstrukcja krzyża będzie wymagała wzmocnienia - wtedy należy to uczynić; niektórzy pisowcy są tłuści i ciężcy). W starożytności krzyże były wykorzystywane wielokrotnie; w celu ochrony drzew u nas powinno się zrobić to samo. Truchła pisowców można by wrzucać do wykopanego obok dołu z wapnem, który byłby co jakiś czas opróżniany. W celach bezpieczeństwa i sanitarnych należałoby oczywiście dobrze dół zabezpieczyć - inaczej ktoś niewinny mógłby do niego wpaść. Jeżeli krzyż byłby niski, widzowie mogliby tak jak w starożytnym Rzymie łaskotać ukrzyżowanego pisowca - dostarczyłoby to dodatkowej rozrywki.

""Europoseł PiS Zbigniew Ziobro napisał do prezydenta-elekta Bronisława Komorowskiego list otwarty, w którym zaapelował, aby nie usuwał krzyża ustawionego przed Pałacem Prezydenckich w trakcie żałoby po katastrofie smoleńskiej.

W przesłanym mediom liście Ziobro podkreśla, że krzyż jest nie tylko chrześcijańskim symbolem miłosierdzia, przebaczenia i zbawienia, ale także jest głęboko wpisany w polską tradycję i kulturę. Polityk przywołuje słowa Jana Pawła II, który, jak przypomina, często wypowiadał się w sprawie obrony krzyża w miejscach publicznych.

(...)

Europoseł podkreśla, że krzyż został ustawiony pod Pałacem Prezydenckim z "naturalnej potrzeby serca tysięcy ludzi, zresztą nie tylko osób wierzących". "Powstał w miejscu nieprzypadkowym i stał się miejscem spotkań tysięcy Polaków, którzy pod nim składają kwiaty i palą znicze. Proszę im go stamtąd nie zabierać" - pisze Ziobro.

Według niego jest to najwłaściwsze miejsce do upamiętnienia "narodowej tragedii", która zdarzyła się pod Smoleńskiem, bo to właśnie z tamtego miejsca Lech Kaczyński wraz z małżonką i najbliższymi współpracownikami wyruszył w ostatnią podróż, tam też miał wrócić. "Krzyż ten, który stanął pod Pałacem Prezydenckim, to też symbol tamtych dni, kiedy Polacy, zjednoczeni w bólu przyszli w to miejsce, by okazać swą solidarność i żałobę" - czytamy w liście."

xniwax, 11 Lip 2010, 22:11

>Jesteś jednak chory, bardzo chory. :(

Lubię antyk. Co złego w nawiązywaniu do tradycji ?

Moja propozycja jest równie dobra jak propozycja ziobry - też mogę ją umotywować tradycją, względami wychowawczymi etc. etc.

Jaro_747, 11 Lip 2010, 22:21

>Ja bym tam nie poprzestał na jednym - proponuję postawić las krzyży.

Nie ma tam miejsca :( Poza tym las krzyży mógłby sugerować nadmierne okrucieństwo i odwracał uwagę widzów od poszczególnych pisowców.

trzeba jakos sie nie poddawac temu koltunstwu, jeszcze bezczelne odnoszenie chamskiego politykierstwa do religii, papieza itd. zastanawiam sie jak ci zakłamani ludzie sie nie wstydza tych kwestii , ktore wypowiadaja , oni chyba plota te brednie zupelnie bezmyslnie...natychmiast na placu powinno byc posprzatane, pisze to jako katolik ...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Bardzo ciekawa dyskusja a argumenty,że hoho...jesteś za to jesteś chory a jak jesteś przeciw to też.

Jedynie muls trzyma poziom...niezmienny,no i ten jego pies...podpowiadający.Tak z grubsza...dom wariatów.Kto z kim a kto przeciw-nie wiadomo i pewnie nigdy nie będzie.Dobrze,że kijów nie mają.

meloman 62, 11 Lip 2010, 22:40

>Masz rację. Propozycja ziobry jest równie absurdalna jak moja<

tylko, że źebro to był malutki ktoś a ty jesteś jednak niesmacznie kompletnie nikt

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

wojciech iwaszczukiewicz

Panie Doktorze, a gdzie napisałem, że jestem za?

Uważasz, iż ten wpis jest dowcipny, czy raczej chory, a może razem z melomanem wprowadźcie takie lub podobne pomysły w życie. Na pewno przeszlibyście do historii.

"Jestem zwolennikiem pozostawienia krzyża przed pałacem prezydenckim pod warunkiem, że co parę dni będzie się do niego przybijało pisowca (być może konstrukcja krzyża będzie wymagała wzmocnienia - wtedy należy to uczynić; niektórzy pisowcy są tłuści i ciężcy). W starożytności krzyże były wykorzystywane wielokrotnie; w celu ochrony drzew u nas powinno się zrobić to samo. Truchła pisowców można by wrzucać do wykopanego obok dołu z wapnem, który byłby co jakiś czas opróżniany. W celach bezpieczeństwa i sanitarnych należałoby oczywiście dobrze dół zabezpieczyć - inaczej ktoś niewinny mógłby do niego wpaść. Jeżeli krzyż byłby niski, widzowie mogliby tak jak w starożytnym Rzymie łaskotać ukrzyżowanego pisowca - dostarczyłoby to dodatkowej rozrywki."

cytat z niejakiego melomana, Dobry z niego chłop i wart naśladowania ku chwale głupoty nieograniczonej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mamel, 11 Lip 2010, 23:47

>meloman 62, 11 Lip 2010, 22:40

>>Masz rację. Propozycja ziobry jest równie absurdalna jak moja<

>

>tylko, że źebro to był malutki ktoś a ty jesteś jednak niesmacznie kompletnie nikt

Jeżeli dla ciebie ziobro to był ktoś to jesteś zwyczajnie głupi i masz chorą hierarchię wartości. Ja nawet ciebie uważam za kogoś lepszego od niego

xniwax

Tego doktora mogłeś sobie darować.Jak zwykle migasz się od odpowiedzi.Zostawny te żarty o wykorzystaniu krzyży w przeszłości.Chodzi o ten który stoi przed wiadomym pałacem.Czy jesteś za pozostawieniem go tam nadal?

stary audiofil, 12 Lip 2010, 00:20

>modrzew 47

>to nie mniemanie o sobie tylko wysokie aspiracje-a po starowarszawsku

>te upaly tak melomana pokrecily ze wyzej sra jak dupe ma.

Aspiracje ? człowieku, opanuj się i wsadź łeb pod prysznic. Wszystko jest lepsze od bycia podobnym do ziobry; nawet najbardziej hańbiący zawód świata. Twoja supozycja jest tak samo absurdalna jak powiedzenie komuś jako komplementu "przypominasz Hitlera" ( porównanie nieco niestosowne, ale odraza jaką wzbudza Hitler jest tylko trochę mniejsza od tej, jaką budzi ziobro - daje to więc pojęcie o skali obrzydzenia) Jeżeli jesteś stary jak piszesz o sobie to niestety rozumu ci z wiekiem nie przybyło...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.