Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax

tzn. ja nic nie chce od Ciebie, w odroznieniu od Ciebie nie mam oporow mentalnych w nazywaniu glupoty glupotą opierajac sie na swojej wiedzy o swiecie i zdobytym doswiadczeniu zyciowym...wg mnie ateista jest mniej niebezpieczny dla np. wchodzacego w zycie religijne dziecka niz pokraczny, absurdalny projekt religijno-polityczny w ktorym uczestniczy w tej chwili duza grupa ksiezy, psucie wiary, psucie religii, psucie kosciola nie moze byc niestety zrzucone na PO , a jest dla mnie dosyc bolesnym doswiadczeniem ostatnich lat....zgadzam sie , ze poczynione przez kaczynskich kroki polityczne sa sprytne, polaryzujace i przynosza dla nich wspaniale efekty, sa po prostu skuteczne, niemniej te triumfy terazniejsze odbija sie stratami w przyszlosci...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

electro

"...kroki polityczne sa sprytne, polaryzujace i przynosza dla nich wspaniale efekty, sa po prostu skuteczne, niemniej te triumfy terazniejsze odbija sie stratami w przyszlosci..."

Racja ale kij ma dwa końce i tutaj zobaczymy kto na tym skorzysta bo o korzyść polityczną tu chodzi.

Obie strony sporu ryzykują. Nie mnie roztrzygać kto na tym skorzysta. Wolałbym aby żadna.

wladz

Pisałem bez kontekstu politycznego czy religijnego jest mi to wsi ryba czy stoi czy nie. Wolałbym tablicę skromną o tresci o ile to możliwie uniwersalnej tak aby nie było nowego sporu, tym razem o tekst na tablicy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

w odroznieniu od Ciebie ja nie widze jakiejs ewidentnej drugiej strony sporu, czy to komorowski czy tusk jest na straconej pozycji, komorowski wykladal historie w seminarium, nie wadzil nikomu jednak przez czesc srodowiska prasy pseudokatolickiej nie zostal nawet uznany za katolika, kaczynski ustawia po kolei przeciwnikow w okreslonym spolaryzowanym swietle i bije w nich jak w beben, chyba nie myslisz , ze jest taki glupi , ze nie odroznia poleglych od ofiar wypadku? ze nie odroznia wypadku lotniczego od smierci meczenskiej? nie, on po prostu uderza w okreslony target i nie ma dla tej jak napisales drugiej strony nawet pola do jękniecia bo z trumnami nikt nie wygral...moglby ktos napisac , ze jest malym msciwym czlowiekiem plotacym dyrdymaly , ale odpowiedz jest prosta' ja cierpie bo brat mi zginal, kto mnie nie przeprosi bedzie zniszczony'...wiec jakie jest tutaj pole do dyskusji czy sporu? żadne...wyrwiesz ten krzyz , przestawisz źle, zostawisz ten krzyz jeszcze gorzej... i do wyborow nastepnych taka bedzie scena polityczna, walka na wyniszczenie...brutalna i głupia...nie ma mowy wogole o jakiejkolwiek wspolpracy ....

Wiedząc o tym wejście "podjecie gry" tych "normalnych" jest niekoniecznie dobrym posunięciem.

xniwax

bardzo niekoniecznie, pierwsza rzecza powinno byc odsuniecie palikota, niesiolowskiego, postawienie na ludzi na poziomie, albo przynajmniej 'o madrych oczach' kidawa-błońska itd. duzo takich w PO, pierwsza rzecz nie mieszac sie z gównem, to jak tutaj na forum, dyskusja z idiota nobilituje go.....

"...pierwsza rzecza powinno byc odsuniecie palikota, niesiolowskiego, postawienie na ludzi na poziomie, albo przynajmniej 'o madrych oczach' kidawa-błońska itd. duzo takich w PO..."

To mogłoby nawet mi się podobać.

Jak myślisz dlaczego tak się nie da?

xniwax

alez da sie, tylko ktos doszedl do wniosku , ze takich jak Ty jest malo i nie sa lojalnymi wyborcami, ze dla takich nie ma sensu sie starac zmieniac wizerunku....

jak nazwac takie ku.estwo? kempa/nizinkiewicz:

Co lepszego jest w Jerzym Wenderlichu z SLD niż w Grzegorzu Schetynie z PO, że podczas wyborów wicemarszałka Sejmu głosowała pani za kandydaturą posła partii postkomunistycznej, a przeciwko posłowi postsolidarnościowemu na marszałka Sejmu?

- Jest między nimi zasadnicza różnica. Gdyby Wenderlich wystartował na stanowisko marszałka Sejmu, to bym go poparła.

- Czyli poseł partii wywodzącej się z PZPR jest pani bliższy niż poseł zaciekle walczący z komuną w NSZ?

- Jakby to powiedzieć dobrze, żeby mnie Schetyna nie pozwał (śmiech).

- Proszę ważyć słowa, bo ja nie chcę chodzić po sądach jako świadek.

- (śmiech) Wenderlich wypowiada się czasami ostro, ale nie ma w nim cynizmu. Poza tym wspaniale gra na skrzypcach …

- …i był bigbitowym muzykiem kościelnym, a Rydzyk był jego menedżerem, jak sam o sobie mówi poseł lewicy, zwany wcześniej przez PiS - postkomunistą.

- A tego, że grał u o. Rydzyka nie wiedziałam (śmiech).

- Czyli lepszy postkomunista niż działacz Solidarności?

- Bardzo dobre pytanie, mimo że chce mnie pan na nim położyć. Nie postawiłam krzyżyka na "tak" przy Schetynie, bo on nie kontynuował ideałów NZS po 1989 r. On nie zrobił nic, żeby kontynuować ideały "Solidarności" w wolnej Polsce. Nie tworzył dobrego ustawodawstwa i nie przypilnował reform w wolnej Polsce. On stanął w pół drogi tak jak Lech Wałęsa. Zresztą nie wiem, czy tak naprawdę PO wierzy w jakieś wartości. Jak trzeba, to są socjalni, a gdy sytuacja się zmienia, to mówią o liberalizmie. To chyba największy grzech PO – bezideowość.

• Redaktorzy

PiS jest kompletnie bezideowy, a bo to pierwszy raz? Ona pewnie nawet nie wiedziała, że Schetyna był w jakiejś Solidarności czy NZS, to ich już nie obchodzi. Tym bardziej że jej samej nawet nic takiego się nie śniło, bo mimo że wygląda na niemłodą kobietę, studia skończyła już w wolnej Polsce. To już młode pokolenie cyników politycznych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sekretarz stanu w minis spraw, wszystko co ma na kredyt, prawie zadnych oszczednosci, kolejny nieudacznik przy korycie....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jozwa

Schetyna pragmatyczny, zwłaszcza z Sobiesiakiem. Ten to cynikiem nie jest.

Jeszcze tylko przypomnij, kiedy i gdzie ten pragmatyk zdobył wykształcenie?

Czyżby w Solidarności przy okrągłym stole? Jaruzelski, Kwaśniewski, Oleksy podobo piątki tylko mu wystawiali.

mnie chodzilo o to, ze byla bidna zanim wstapila do pis, bo nikt jej nigdzie nie chcial , bo taka lotna, kurator doroslych....

>xniwax, zrozum Waść że to jest tylko narzędzie w walce politycznej PiS...

Ciężko coś powiedzieć...w końcu pan się zna, tez ma narzędzie do POlit-walki i nie waha się go użyć, co już pokazał.

YunnanTEA, 12 Lip 2010, 22:58

>meloman62

>

>

>Zaś o biednch i prześladowanych Drzewieckim, Chlebowskim, Schetynie i Sobiesiaku zapewne tak.

Tamci nie są biedni ani się za nich nie podają. Natomiast prawie wszyscy pisowcy udają biedaków, a są faktycznie bardzo bogatymi ludźmi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.