Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>absinth3, 15 Sie 2010, 10:32

>>PiS natomiast nie

>>ma i nie może ich mieć - każdy rozsądny człowiek wie, że łatka współpracownika PiS to dla niego

>>śmierć cywilna i zawodowa.

>

>O właśnie właśnie.

>Co świadczy o "niezależniści" olskiej inteligencji.

Tandeciarskie powtarzanie cudzych pośmiardłych już ze starości hasełek . Żeby nie być gołosłownym: niejaki Tomasz Hypki ekspert od lotnictwa jest zapraszany do różnych mediów, po Smoleńsku często bywał w TVN i TVN24. Ja osobiście słyszałem go w Radio Maryja, poza tym zawzięcie zwalcza Klicha. No i co? Ano nic. Jest dobrym fachowcem, mówi z sensem, operuje argumentami a nie frazesami więc jest zapraszany i ludzie go słuchają. I ani mnie ani jak widać TVN jego występy w Radiu Maryja nie przeszkadzają.

Jestem Europejczykiem.

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Sie 2010, 17:08

>nie wiem skąd to wy ale trudno.Jaki miał pomysł na państwo Jaruś to przekonaliśmy się w latach 2005-2007.<

czy byście usprawiedliwiali tę indolencję obecnych rządów gdyby nie Jaro

>Ja nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem PO, głosuję na nią z konieczności aby nie było recydywy PiSu.<

wygodna, pragmatyczna postawa, dobra była przed wyborami, czas dorosnąć

>Jeżeli pojawi się inna rozsadna opcja,zwłaszcza centro-lewicowa to chętnia na nią zagłosuję.Ale póki co jej nie ma.<

a co to - cud polityczny ma zaistnieć? - się pojawić ma samo?

póki co połowa tu piszących wali podobne komunały

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Wojciesław

mamel, moim zdaniem człon "centro" to tylko tak dla przyzwoitości. Generalnie, nie o to Wojciesławowi chodzi. Chodzi o to, że gdyby co, to własnie ci "centro" będą winni.

herbatka

Widzę,że lepiej wiesz ode mnie o co mi chodzi.Może byś tak bliżej określił swoje poglądy polityczne?

Wszystko jest na nie to powiedz w końcu coś na tak.Z kim Ci jest po drodze?

a komu uczciwemu, normalnemu, pragnącemu przeżyć swoje życie po ludzku może być po drodze z tą bandą złodziei, hipokrytów, oszustów .... dopiszta co cheta

jeszcze jeden Tu został; może jakąś większą wspólną delegacje zmontować ...

niektórym tu ułatwiło by to znacznie późniejsze decyzje

>mamel, 15 Sie 2010, 17:47

>>Jeżeli pojawi się inna rozsadna opcja,zwłaszcza centro-lewicowa to chętnia na nią zagłosuję.Ale

>póki co jej nie ma.<

>a co to - cud polityczny ma zaistnieć? - się pojawić ma samo?

>póki co połowa tu piszących wali podobne komunały

Dlaczego komunały? Przypominam sobie, że temat zabetonowania naszej sceny politycznej był tu dyskutowany, jak na Bocznicę nawet dość sensownie. Z tego co pamiętam ogólne wnioski były takie, że obecny układ nie oddaje rzeczywistości i jest odbiciem historycznych zaszłości i osobistych animozji. Ale zmiany mogą przyjść wyłącznie w wyniku rozłamu w istniejących partiach bo system finansowania partii politycznych betonuje obecny układ i nie daje szans nowym graczom.

Gdyby Prezesowi udało się rozwalić PiS to kto wie co by było. Gdyby powstała jakaś nie talibańska chadecja to migracja części polityków (typu Gowin) z PO byłaby nieuchronna. Z kolei do PO bez konserwatywnego skrzydła przeniosłaby się część działaczy SLD (Olejniczak?) i bezpartyjnej lewicy (Arłukowicz). Ciekawe jaki kształt miałby obóz Prezesa - Samoobrona Bis :-)?

Jestem Europejczykiem.

ale jaja, wstaje ranek a tu nie ma picu, nie ma peo, patrzysz w lustro i co widzisz melomanie, wladz wojciechu ... ?

Jaro_747 - takie dyskusje to bicie piany o przestawianiu figurek

było za komuny, trwa nadal- demokracja to się skończyła z 1-szą międzynarodówką

• Redaktorzy

"Rząd Olszewskiego nie upadł przez lustrację- został dużo wcześniej skazany na upadek bo był przeciwny NATO bis= obecności wojsk sowieckich w Polsce. Lustracja była tylko pretekstem (jak inaczej możnaby było zmobilizować takich ludzi jak Hennelowa?)"

To może autor wpisu wyjaśni, jakim sposobem mimo upadku Olaszewskiego Polska do NATO weszła, a wojska rosyjskie wyszły? Tylko prosiłbym jasno, bo to szalenie ciekawe. Również rola w tym katolickich publicystów (przywołana Hennelowa).

Zdaje się, że zbliża się III Wojna Światowa. Dyskusje o postawieniu czy przeniesieniu krzyża chyba w tej sytuacji tracą sens.

"Izrael planuje zakup nowoczesnych amerykańskich myśliwców F-35I. Wartość kontraktu wyniesie 4 miliardy USD - informuje agencja Associated Press, powołując się na przedstawiciela izraelskiego ministerstwa obrony, który zastrzegł sobie anonimowość.

Według tego źródła minister obrony Ehud Barak zaaprobował zakup ok. 20 myśliwców, produkowanych przez amerykańską firmę Lockheed Martin. Samolot F-35I, znany też pod nazwą Joint Strike Fighter, jest trudno wykrywalny przez radar (technologia stealth). Analitycy sugerują, jak pisze AP, że Izrael mógłby użyć tych maszyn do ataku na irańskie obiekty nuklearne."

Abstrahując od konkretnych partii - jak czasem w BBC News czy w jakimś niemieckim kanale widzę rozmowę z ichnim politykiem to jestem załamany. Może takie miałem szczęście, może biorą najlepszych ale ci goście mają jakąś wizję. I jest to wizja nie tylko ich krajowego podwórka ale tego dokąd idzie cały świat i jak w tym wszystkim ma wyglądać Unia i cała zachodnia cywilizacja. I przełączam na jakąkolwiek naszą telewizję i co widzę? Dzikich biegających wokół krzyża i spienionych polityków żądających budowy piramid. Czarna rozpacz i tyle. I my chcemy gonić świat? Świat to powoli nam znika za horyzontem zdarzeń bo wpadamy w czarną dziurę - wsiurę.

Jestem Europejczykiem.

jozwa maryn, 15 Sie 2010, 18:19

Szukasz logiki? W polityce? I to jeszcze logiki medialnej?

W perspektywie długoterminowej (to już prawie 20 lat) kto wygrał? Może Olszewski...

Więc nie szukaj logiki w polityce tylko interesu i stosunku sił

Dziękuję

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

>meloman 62, 15 Sie 2010, 18:20

>Analitycy sugerują, jak pisze AP, że Izrael mógłby użyć tych maszyn do ataku na irańskie obiekty nuklearne.

Irańska obrona przeciwlotnicza to papierowy tygrys a Izrael już w tej chwili ma możliwości rozwalenia u nich tego co by chcieli. Problem nie jest militarny a polityczny - atak na Iran wywołałby lawinę nad którą nie sposób zapanować. Podejrzewam, że w tej chwili opcja ataku na Iran ma stanowcze weto USA które nie potrzebują kolejnego frontu skoro boleśnie nie radzą sobie na tych już istniejących.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 15 Sie 2010, 18:23

>Abstrahując od konkretnych partii - jak czasem w BBC News czy w jakimś niemieckim kanale widzę

>rozmowę z ichnim politykiem to jestem załamany. Może takie miałem szczęście, może biorą najlepszych

>ale ci goście mają jakąś wizję.

Właśnie to jest to!!!

Podstawową cechą różniącą PO i PIS było (prawdziwy PIS już nie istnieje) że PIS miał wizję- próbował ją przeforsować i przegrał straszliwie.

PS tylko nie mówcie mi o talibanie i wyprowadzaniu doktorów z kajdankami na rękach (kto płacił za ratunek - wie ), szczuciu Blidy itp medialnych chwytach

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

>absinth3, 15 Sie 2010, 18:28

>Szukasz logiki? W polityce? I to jeszcze logiki medialnej?

No tak, bredzimy co nam ślina na język przyniesie i sprytnie dziwimy się, że ktoś szuka w tym logiki.

Kolega zdaje się nie rozumie, co to logika.

Jestem Europejczykiem.

Dżambuś, trafiłeś w sedno. Odpowiedź jest prosta - w naszym kraju brak jest prawdziwej i poważnej d e b a t y politycznej! Wszystkie partie i politycy ślizgają się z mniejszym lub większym poślizgiem, w dupie mają realne problemy, a jak już jest totalnie bez sensu - wkracza taki kolo jak palikot i robi rozpiździel. I na tym polega polska polityka i polska rzeczywistość. I nie trzeba sięgać po BBC - wystarczy zobaczyć jak to jest np. w Czechach. Tam nikt nie pier**li takich farmazonów i nie obiecuje ludziom gruszek na wierzbie. Ale powtarzam - nie istnieje u nas dogłębna debata polityczna, a jedynie politycznie poprawna pogadanka o niczym - taki produkt liso- i szkłokontaktowo- podobny.

wojciech iwaszczukiewicz, 15 Sie 2010, 18:24 >czyli co monarchia?

Niestety ale jakie społeczeństwo taka klasa polityczna!<

dziś monarchia, znasz jakiś ród może? (nie Niesiołowskich. Komorowskich...)

- raczej "ajencja" jak fachowców brak

No ale właśnie dlatego przegrał,że tej wizji większość Polaków nie podzielała!

Ja osobiście boję się ludzi,którzy mają wizje.

Obietnice PO

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,

zwiększymy emerytury i renty

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych,

mostów i obwodnic

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i

zlikwidujemy NFZ

5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą

prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować

w Polsce

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.