Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To czyta się jak bajkę o żelaznym wilku. W żaden sposób nie potrafię wyobrazić sobie takiej sytuacji w Polsce:

"Rodzina prezydenta USA zamówiła między innymi kanapki z krewetkami. Oczekując na posiłek, prezydent rozmawiał z gośćmi lokalu, którzy robili sobie z nim zdjęcia. Gdy kanapki były gotowe, obsługa lokalu potraktowała prezydenta jak zwykłego klienta. - Panie Obama, proszę odebrać kanapki - dobiegło z głośników w restauracji."

Rozumiem, że ci piosenkarze chcieli zarobić. Ale po występie na fecie jarusia ich dochody mogą drastycznie spaść:

"Z udziałem ok. 2,5 tys. osób w sali widowiskowo-sportowej w Gdyni rozpoczął się dzisiaj uroczysty zjazd Solidarności dla uczczenia 30. rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych. Kiedy w hali "Gdynia" pojawił się prezes PiS Jarosław Kaczyński, wśród uczestników rocznicowego zjazdu rozległy się gromkie brawa, skandowano także imię polityka.(...)

Zjazd zakończy widowisko słowno-muzyczne "Solidarność to jeden i drugi" z udziałem m.in. Stanisławy Celińskiej, Antoniny Krzysztoń, Renaty Przemyk, Roberta Gawlińskiego, Kayah, Stanisława Sojki i Grzegorza Turnaua."

>meloman 62, 30 Sie 2010, 16:33

>To czyta się jak bajkę o żelaznym wilku. W żaden sposób nie potrafię wyobrazić sobie takiej

>sytuacji w Polsce:

W Polsce może nie, ale na Litwie? no ale tam Komorowski przebywał cokolwiek incoguto ;-).

Jestem Europejczykiem.

>meloman 62, 30 Sie 2010, 16:50

>Rozumiem, że ci piosenkarze chcieli zarobić. Ale po występie na fecie jarusia ich dochody mogą

>drastycznie spaść:

Widocznie już teraz kiepsko idzie. Układ w sumie dość jednostronny - słuchacze mogą tylko zyskać (artystycznie), a wykonawcy?

Jestem Europejczykiem.

Porównanie jarusia do hieny jest niezasłużoną obrazą tego skądinąd pożytecznego zwierzęcia. Jak takiego nazwać - ścierwojad? padlinożerca ?

"Jarosław Kaczyński w pierwszych słowach swojego przemówienia w Gdyni zaznaczył, że przemawia "niejako w zastępstwie" swojego brata, tragicznie zmarłego Lecha Kaczyńskiego. - Wiem, że gdyby nie tragiczna przedwczesna śmierć, miałby tutaj bardzo wiele do powiedzenia. Lech Kaczyński był człowiekiem Solidarności przez 30 lat - zaznaczył prezes PiS."

Ale o co chodzi. Jakby brak ciągłości w wątku. Wpisy wypadają jak mleczaki, nie wiadomo kiedy i w jaki sposób.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

Powiadasz,że to opcja lewicowo-liberalna doprowadziła do upadku naszego przemysłu stoczniowego.

A co zrobił Twój ulubiony populistyczno-endecki PiS w tej materii?Czy nie przyłożył do tego ręki w czasie swoich rządów?

m-m 62

"Zjazd zakończy widowisko słowno-muzyczne "Solidarność to jeden i drugi" z udziałem m.in. Stanisławy Celińskiej, Antoniny Krzysztoń, Renaty Przemyk, Roberta Gawlińskiego, Kayah, Stanisława Sojki i Grzegorza Turnaua.""

oprócz może stasi celinskiej reszta nie musi martwić się tym specjalnie ;-)

wojciech iwaszczukiewicz, 30 Sie 2010, 20:30

>xniwax

>

>Powiadasz,że

No już pierwszy bidulek nie może zdzierżyć taplania się we własnych starych sosach. Cenzura tnie nie swoich to w swoim sosie nudno. Musi sobie bidulek sam wymyślać kwestie wyimaginowanego wirtualnego adwersarza. Xiniwax niczego takiego nie "Powiadał, że".

LOL

Wojciechu

"...opcja lewicowo-liberalna doprowadziła do upadku naszego przemysłu stoczniowego..."

Tego nie napisałem, bądź rzetelny, jeśli przytaczasz moje słowa.

Napisałem tylko o stoczni w Szczecinie. Jeśli nie masz o tym pojęcia to nie ma przeszkód byś myślał o tym jak pan prezydent...statua wolności - dźwigi stoczniowe...jako symbol wolności...dla wszelkiej maści oszustów grubego kalibru.

broy, 30 Sie 2010, 20:39

>m-m 62

>

>"Zjazd zakończy widowisko słowno-muzyczne "Solidarność to jeden i drugi" z udziałem m.in. Stanisławy

>Celińskiej, Antoniny Krzysztoń, Renaty Przemyk, Roberta Gawlińskiego, Kayah, Stanisława Sojki i

>Grzegorza Turnaua.""

>

>oprócz może stasi celinskiej reszta nie musi martwić się tym specjalnie ;-)

No tak, ale zobacz proszę, jak szarpali Karajana za współpracę z nazistami, choć ten całkiem rozsądnie się bronił. Z całym szacunkiem - przytoczeni tu piosenkarze mają się do Karajana jak pięść do nosa - ich współpraca z pisem jest moim zaniem gwoździem do trumny

Przesada meloman, przesada. Doskonale wiesz, że fani i tak zinterpretują to jako zwykły zarobek z lekkim ideowym sosem.

co do konkursu na najwybitniejszego polityka w dziejach polski, to...

Chyba jednak Jagiełło, albo Kazimierz Wielki.

Z tych nowszych tytuł należy się Piłsudskiemu. Gdyby umarł 10 lat wcześniej to bezapelacyjnie, a tak jakieś "ale" zawsze się znajdą.

A ze szczawików to nie widzę nikogo. Balcerowicz ??? nie popadajmy w śmieszność. Kołodko gdyby dostał szansę, to może.

Wałęsa, gdyby zmiarkował swoje ograniczenia i odpuścił sobie prezydentowanie, byłby prawdziwą legendą.

Jaruzelski może raczej. Skoro Gorbaczow dostał nobla, to siłą rzeczy i Jaruzelski też jest tego godny.

Chociaż Gierek też swoje zasługi dla zmiany społeczeństwa na lepsze położył.

Ale wszyscy oni pod różnymi względami dość kontrowersyjni.

>>z udziałem m.in.

>>Stanisławy

>>Celińskiej, Antoniny Krzysztoń, Renaty Przemyk,

>>Roberta Gawlińskiego, Kayah, Stanisława Sojki i

>>Grzegorza Turnaua.

>ich współpraca z pisem jest moim zaniem gwoździem do trumny

Brzmi to tak jakbyś każdemu z w/w artystów rzucił w twarz odważne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Kołodko gdyby dostał szansę, to może. Wałęsa, gdyby zmiarkował swoje ograniczenia i odpuścił sobie prezydentowanie, byłby prawdziwą legendą.

Jaruzelski może raczej. Skoro Gorbaczow dostał nobla, to siłą rzeczy i Jaruzelski też jest tego godny.

Chociaż Gierek też swoje zasługi dla zmiany społeczeństwa na lepsze położył.

Ale wszyscy oni pod różnymi względami dość kontrowersyjni."

O Matko Najświętsza. ;(

Burczymucha, 30 Sie 2010, 21:15

>"Solidarność to jeden i drugi"

>dobre hasło, tylko czemu w pierwszej chwili skojarzyło mi się z oboma Kaczyńskimi ?

Może ci się wszystko z tym kojarzy.

Takie reakcje nasuwają mi na myśl wątek o tytule: Kto mieszka poza Polską ?

Mam wrażenie że niektórzy nadal ideowo żyją w PRL-u, skoro oceniają rzeczywistość tamtymi kategoriami. 30 lat temu także i ja bym na słowa jakie napisałem powyżej zakrzyknął "ŁoMatko!" czy coś w tym rodzaju. Ale PRL w momencie gdy się skończył wyszedł i ze mnie, więc potrafię ocenić go obiektywnie, czego i Wszystkim życzę.

"Fot. Roman Jocher / Polska Agencja Prasowa

Henryka Krzywonos w sposób autentyczny wyraziła poglądy dużej części społeczeństwa polskiego; stała się uosobieniem "głosu społecznego", który nie zgadza się na prezentowaną przez PiS rzeczywistość - tak socjolodzy pytani przez PAP tłumaczą popularność bohaterki Sierpnia 1980 r. w internecie.

Henryka Krzywonos - która 30 lat temu zatrzymała prowadzony przez siebie tramwaj, co dało sygnał do rozpoczęcia strajku przez pracowników gdańskiej komunikacji - stała się bohaterką, tym razem internautów po swoim poniedziałkowym wystąpieniu na zjeździe Solidarności.

Na jej wystąpienie niemal natychmiast zareagowali internauci. Na forach internetowych największych portali internetowych w kraju oraz na portalu społecznościowym Facebook, Krzywonos otrzymała od tysięcy osób słowa poparcia i aprobaty.

"Zrobiła pani coś niesamowitego"; "Gratuluję. Pokazała pani, kto jest prawdziwym działaczem Solidarności"; "Brawo - ktoś miał odwagę powiedzieć prawdę"; "Podziwiam i dziękuję" - to tylko niektóre komentarze, jakie znalazły się w internecie

po wystąpieniu bohaterki Sierpnia 1980 r."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Chyba na pierdestale:-) Ta pani wyraziła pogląd PO więc stanie się bohaterką internautów. Widać to także na naszym forum. Zacietrzewionych politycznie nie brakuje. Najlepsze jest to że zieją nienawiścią a potem przypisują to innym:-) Tak typowo po polsku.

disco już czas ogłosić prawdę.

Pod Smoleńskiem glebę zaliczył Jarosław Kaczyński i na obchodach głos zabierał Lech Kaczyński.

disco nie wstydź się prawdy i nie pomawiaj starszej pani założycielki Solidarności o swoje żałosne cechy szczekającego na rozkaz.

Ta pani wyraziła pogląd PO więc stanie się bohaterką internautów.

Ergo: internauci popierają PO. Widać dla zwolenników PiS to zbyt rewolucyjne medium. To czego pchają się tu jak karaluchy? Enklawa jakaś czy co ;-)?

>Widać to także na naszym forum. Zacietrzewionych politycznie nie brakuje. Najlepsze jest to że zieją nienawiścią a potem przypisują to innym:-) Tak typowo po polsku.

A do czego konkretnie to się odnosi i w związku z czym??? Bo wygląda mi to na rytualne mędzenie jakich to PiSS niebotycznych krzywd zewsząd doznaje :-).

Jestem Europejczykiem.

>Absynt

Mentalność 6-letniego dziecka: to nie ja to ty...

Tak to możemy się w kółko bawić, nie szkoda czasu i energii?

Że co?

Dziad swoje , baba swoje

Y tu mamá también

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.