Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Jozwa To oczywiste, że ten punkt widzenia (tramwajarzy) nie może Ciebie zajmować. Zresztą nie sadzę byś był zainteresowany w ogóle punktem widzenia ww klasy społeczeństwa."

Kolego, gdy jakiś tramwajarz zwróci się do mnie, abym poparł go w jakimś sporze z pracodawcą, z pewnością przynajmniej to rozważę. Natomiast nie zamierzam WYOBRAŻAĆ sobie, jakie mogą być problemy dzisiejszych tramwajarzy, i na podstawie tego wyobrażenia formować zarzutów wobec osób, co do których WYOBRAŻĘ sobie, że są za to odpowiedzialne. Być może oznacza to, ze nie nadaję się na polityka.

Tramwajarzy wyobraź sobie jako przykład owej klasy.

Wierzę w to co napisałeś.

Jedno tylko mogę Ci powiedzieć, że jest nieciekawie, a ludzie nie do końca mogą zrozumieć dlaczego ONI muszą za to "bekać".

zmieszcze...bo mi rosnie.

Trzech nie da się.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tramwajarzy wyobraź sobie jako przykład owej klasy.

Wierzę w to co napisałeś.

Jedno tylko mogę Ci powiedzieć, że jest nieciekawie, a ludzie nie do końca mogą zrozumieć dlaczego ONI muszą za to "bekać".

Trzech nie da się.

a znasz moze miejsce gdzie to nie oni musza...bekac?

to cichosza bo wszyjscy tramwajarze sie tam zjada.

nie moze byc... tramwajami?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

jozwa maryn

Ja już kiedyś prosiłem o niekonfliktowanie się ze mną - ponawiam prośbę

Lektura wszelkiego typu publikatorów oraz występ Pani H. Krzywonos w programie u Pana Lisa skłoniła mnie do prześmiewczego przedstawienia owej sytuacji.

Przecież są zdjęcia jak pani Krzywonos na zjeżdzie Solidarności kontaktuje się z wybranym przez nieporozumienie prezydentem i dzieci oraz gwożdzie mulsa nie dadzą się nabrać że cała sytuacja nie jest prowokacją szytą na miare.

Gdzie dotąd była nasza bohaterka.

KIEDY tak jak Ona teraz chodziła i była zapraszana do mediów Pani Walentynowicz dziś nie żyjąca.O Gwiazdach nie wspominając.

Nie zniżajmy się do poziomu absurdu - ile trzeba mieć latek żeby nie rozumieć czystej prowokacji politycznej.Nie mogło na Zjeżdzie zabraknąć elementu ataku na Pana Prezesa J.Kaczyńskiego dla wyrównania poziomu niezadowolenia z rządów Premiera D.Tuska

Dziś karnie do ataku zmasowanego na szefa PiS dołączył Marszałek Schetyna .

Co do rozstawiania po kątach to jakieś nieporozumienie - Pani H.Krzywonos raczej ustawia innych tu i tam.\o prezydencie Wałęsie nie wspominając/

Wersji historii kto gdzie był co robił jakie i czyje interesy reprezentował jest nie do policzenia i skoro autorzy tych wydarzeń nie mogą dojść do porozumienia to proszę nie oczekiwać na naszym forum że uda się uzgodnić jedną wersję.Zresztą nie odwoływałem się do żadnych precyzyjnych danych./

Wersji historii kto gdzie był co robił jakie i czyje interesy reprezentował jest nie do policzenia .../

Jak to? Przecież to wiadome już teraz że Jarek wpadł, spisał postulaty jednocześnie odłączając tramwaje co spowodowało że Henryka Krzywonos swoim tramwajem też stanęła. W między czasie jeszcze esbecką motorówką marynarki wojennej podrzucił Wałęse do stoczni. Co najciekawsze wszystko to zrobił nie ruszając się z Warszawy ale dla kogoś kto policzył do nieskończoności dwa razy nie było to specjalnie trudne.

A ciekawe co robili w stoczni robotnicy, a może ich tam nie było. Czy ktoś pamięta jakieś 10 mln członków Solidarności .

Co to byli za ludzie?

H.Krzywonos - znamy - jest w TV i na okładkach gazet , a reszta........

tzn coby to wszystko znaczylo to ta pani krzywonos i tak sie nie nadaje na zadna funkcje publiczna, podobnie jak sniadek i pan kaczynski jeden czy drugi....jedyna rzecza dobra dla polski jest to , ze PIS znika w otchlani absurdu , nastepna partia jesli jej liderzy nie wyciagna wnioskow z sytuacji bedzie PO , sa to bardzo dobre znaki na niebie i ziemi, rozpad i degrengolada w PISIe przypomina mi rozpierduche i toniecie sld , ktore nie wrocilo juz do swietnosci....pokolenia , ktore wchodzi w wiek wyborczy nie interesuja krzywonosy, kaczynskie i stare kłotnie ludzi , ktorzy gowno widzieli i w zyciu wlosa na glowie nie zaryzykowali , a najczesciej tak jak kaczynscy zyli za komuny jak paczki w masle....to juz przeszlosc, w wyborach internetowych kaczynski ani partia PIS nie istnieje tzn. ma poparcie circa poparcia sld lub nizej....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Jak to? Przecież to wiadome już teraz że Jarek wpadł, spisał postulaty jednocześnie odłączając tramwaje co spowodowało że Henryka Krzywonos swoim tramwajem też stanęła. W między czasie jeszcze esbecką motorówką marynarki wojennej podrzucił Wałęse do stoczni. Co najciekawsze wszystko to zrobił nie ruszając się z Warszawy ale dla kogoś kto policzył do nieskończoności dwa razy nie było to specjalnie trudne.

Kolega wspomniał o Panu Prezesie Jarosławie Kaczyńskim - kamień z serca bo już ładne parę postów nie był wymieniany obawiałem się czy może dobrze mrugnął powieką albo właściwie oddychał i nikt Mu nic nie wypomina od kilku godzin......do czasu.....

747 pan kaczynski ma taka dziwna w sobie lagodnosc i medialnosc , ze miliony ludzi w polsce go bezinteresownie nienawidza szczegolnie jak sie odezwie do mikrofonu czy klepnie kogos po plecach itp., ostatnio zauwazyl to nawet pan migalski , ale nie zostaly jego uwagi dobrze chyba zrozumiane i uznane za pomocne, nie ma wiec nic dziwnego w tym, ze pan kaczysnki budzi takze negatywne uczucia w wielu osobach tutaj na forum....

tzn coby to wszystko znaczylo to ta pani krzywonos i tak sie nie nadaje na zadna funkcje publiczna, podobnie jak sniadek i pan kaczynski jeden czy drugi....jedyna rzecza dobra dla polski jest to , ze PIS znika w otchlani absurdu , nastepna partia jesli jej liderzy nie wyciagna wnioskow z sytuacji bedzie PO , sa to bardzo dobre znaki na niebie i ziemi, rozpad i degrengolada w PISIe przypomina mi rozpierduche i toniecie sld , ktore nie wrocilo juz do swietnosci....pokolenia , ktore wchodzi w wiek wyborczy nie interesuja krzywonosy, kaczynskie i stare kłotnie ludzi , ktorzy gowno widzieli i w zyciu wlosa na glowie nie zaryzykowali , a najczesciej tak jak kaczynscy zyli za komuny jak paczki w masle....to juz przeszlosc, w wyborach internetowych kaczynski ani partia PIS nie istnieje tzn. ma poparcie circa poparcia sld lub nizej....

Tak to wszystko prawda czas na nowe pokolenia nie ubabrane w ambicjach czasów minionych gdzie przypadkowi ludzie/w większości/ bo akurat byli w miejscu i czasie robili następnie kariery polityczne gdzie przerastały ich problemy z którymi przyszło im się mierzyć / nie wszystkich/

747 pan kaczynski ma taka dziwna w sobie lagodnosc i medialnosc , ze miliony ludzi w polsce go bezinteresownie nienawidza szczegolnie jak sie odezwie do mikrofonu czy klepnie kogos po plecach itp., ostatnio zauwazyl to nawet pan migalski , ale nie zostaly jego uwagi dobrze chyba zrozumiane i uznane za pomocne, nie ma wiec nic dziwnego w tym, ze pan kaczysnki budzi takze negatywne uczucia w wielu osobach tutaj na forum....

Zgoda z tym zastrzeżeniem że Pan Kaczyński albo ktokolwiek by był na jego miejscu dziś jest centralnym obiektem ogniskującym na sobie pewien rodzaj negatywnej energii.Skąd ta energia się bierze?Tym bardziej w kraju Jana Pawła II.

Fundamenty fundamenty nie te fundamenty . Na obecnych fundamentach ludzie się nie realizują i to moim zdaniem wystarcza do tego poziomu frustracji, bo agresja skierowana na prezesa jest tylko dowodem owej - szczęśliwa spełniona jednostka nie zaatakuje z taką bezwzględnością człowieka w takiej traumnie.Po prostu obecnie wiele osób się całkowicie pogubiło - manifestacja "młodzieży" pod krzyżem to dowód .

Robienie z ludzi śrubek potrzebnych do mechanizmów korporacyjnych - kiedyś to się załamie 15-30 lat zobaczymy - to prawdziwa przyczyna frustracji mężczyzn a to już wystarczy -fatalne relacje z kobietami robiącymi kariery rozpady związków i więcej nie trzeba żeby załatwić społeczeństwo.

747 no jan paweł II takich emocji nie budzil, rzeklbym wrecz przeciwnie laczyl ludzi nie wiem skad Ci sie taka piekna postac polaczyla z malostkowym politykiem szczujacym rozne grupy spoleczne na siebie od kilkunastu lat, tutaj przyznam nie rozumiem zupelnie toku rozumowania....a trauma to trauma, kazdy niesie swoj krzyz i jesli durniowi czy gnidzie zginie siostra z mezem w wypadku to nie przestaje byc durniem...niestety ...tak juz jest na swiecie, zdobywamy szacunek za cos co soba prezentujemy, nie za samo to, ze okupujemy jakis stolec....

Nie to zostałem żle zrozumiany w żadnym razie nie łącze tych postaci

Chodziło mi tylko o rodowód społeczeństwa, które potrafiło wydać z siebie taka postać i przez wiele lat godnie tworzyć społeczne tło dla niej.

• Redaktorzy

"Ja już kiedyś prosiłem o niekonfliktowanie się ze mną - ponawiam prośbę"

Rozumiem twój ból co nie znaczy, że sie nad tobą lituję. Nadal jeśli uznam, ze należy o coś zapytać, będę pytał. Na moje pytania uznaję, ze nie odpowiedziałeś w ogóle. Mimo, że dużo napisałeś. To też jakaś odpowiedź.

• Redaktorzy

"Zresztą nie sadzę byś był zainteresowany w ogóle punktem widzenia ww klasy społeczeństwa."

Xniwax, teraz uwaga do ciebie - jaką klasę masz na myśli? Bo jeśli ludzi pracy najemnej (nie posiadajacych środków produkcji), to ja do nich również należę. Jeśli natomiast masz na myśli jakąś klasę uciśnionych tramwajarzy, to taka klasa społeczna nie istnieje. Zajrzyj do klasyków. Mogłeś również mieć na myśli klasę robotniczą w rozumieniu Marksa, czyli wielkoprzemysłową. Taka w Polsce jest w zaniku, ze względu na współczesne rozdrobnienie i mobilność produkcji przemysłowej i upowszechnienie własności prywatnej środków produkcji. Jedynymi przedstawicielami klasy robotniczej w rozumieniu Marksa są obecnie pracownicy dużych przedsiębiorstw państwowych, które akurat wyjątkowo mało się liczą w skali kraju. Ich jedynym skarbem są związki zawodowe, stąd przywiązanie do tej formy włąsności zarówno SLD (mają tam OPZZ) jak i PiS (mają tam "Solidarność"). Ale to już i tak przeszłość.

Jak dorosły mężczyzna może mieć poglądy polityczne?

Kiedyś w tekście o polskich kolumnach przypisałeś mojemu wpisowi właściwości, których on nie posiadał

Tym razem czynisz to samo - dlaczego nie wiem.

Nikt inny na forum wobec mnie tak się nie zachowuje - może ze mną coś nie tak .

Nie podałem żadnych danych o wartości dokumentu historycznego więc o co się czepiasz Panie Redaktorze ?

• Redaktorzy

Jak dorosły mężczyzna może mieć poglądy polityczne?

Kiedyś w tekście o polskich kolumnach przypisałeś mojemu wpisowi właściwości, których on nie posiadał

Tym razem czynisz to samo - dlaczego nie wiem.

Nikt inny na forum wobec mnie tak się nie zachowuje - może ze mną coś nie tak .

Nie podałem żadnych danych o wartości dokumentu historycznego więc o co się czepiasz Panie Redaktorze ?

Nie rozumiem w całości. Możesz jaśniej?

Pierwsze zdanie to przedruk ale uważam że ciekawy mnie dał dużo do myślenia, ale zostawmy to.

Kolejne do sprawdzenia w wątku o kolumnach coś napisałem a zostałem posądzony o nieumiejętność konstrukcyjną w sytuacji gdzie w moim wpisie nie było mowy o jakimkolwiek konstruowaniu kolumn przez moją osobę

Aktualne wpisy mamy na tapecie - więc wdarło się niezrozumienie intencji być może.

Panią Henrykę Krzywonos Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski

No Panie Redaktorze kto odznaczył naszą bohaterkę ?

Potrzebuje Pan Redaktor faktów historycznych są w necie szczególnie polecam wywiad z Krzysztofem Wyszkowskim z 2 września.

Jej rola faktyczna - żadna . POkrzywdzonych i zasłużonych tak jak Ona setki lub więcej bezimiennych klepiących dziś biedę.

Jednak Pani Krzywonos okazała się bardziej zaradna od innych.Znajomość z Panią Prezydentową Kwaśniewską stawia Ją w wspaniałym świetle jako IKONĘ Solidarności inaczej nowych czasów.

Książka po zbesztaniu J. Kaczyńskiego - sukces murowany dodrukować będzie trzeba.Sama tych POsunięć nie wymyśliła to misterny plan pijarowców PO.

Emocje, tramwajarka, oddziaływanie, głos ludu prostej robotnicy ciężko doświadczonej i zasłużonej.

Rach ciach i propozycja jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak wspomniałem- awans godny, jak u Albina Siwaka: za proste, z grubej rury dopier... opozycji, wprost z baraku na budowie do KC.

Koło hihistorii zrobiło pełny obrót chichocząc jajcarsko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

niezłe.Zjazd im tez nie wyszedł, a to przez Krzywonos.tak wiec dalej mamy....Nie lekajcie sie mloty.Jam z was młotów.Tak wiec głosujcie na mnie młota...młoty.Zabawa jak mowie dopiero sie zaczyna. tym bardziej jak poslizg bedzie coraz wiekszy a odjazd wodza wyrazniejszy..Nie lekajcie sie ...oni jus na zawsze zostana młotami...gwizdaczami.tzw NAROD!!!!!!!

Zjazd bedzie teraz odprawiał RZAD i naród bedzie mógł odprawawiac SWOJE grillowanie w odosobnionym miejscu.Bóg zesłal nam wodza i jana pawła trzeciego.jak ja to lubiem.A szczegolnie...NAROD.

niezłe.Zjazd im tez nie wyszedł, a to przez Krzywonos.tak wiec dalej mamy....Nie lekajcie sie mloty.Jam z was młotów.Tak wiec głosujcie na mnie młota...młoty.Zabawa jak mowie dopiero sie zaczyna. tym bardziej jak poslizg bedzie coraz wiekszy a odjazd wodza wyrazniejszy..Nie lekajcie sie ...oni jus na zawsze zostana młotami...gwizdaczami.tzw NAROD!!!!!!!

Zjazd bedzie teraz odprawiał RZAD i naród bedzie mógł odprawawiac SWOJE grillowanie w odosobnionym miejscu.Bóg zesłal nam wodza i jana pawła trzeciego.jak ja to lubiem.A szczegolnie...NAROD.

Bardzo tez ciesze sie z awansu ludzi typu markowski czy numerek, dzieki forum.ONI tez maja prawo sobie....pogwizdac.

całosc bardzo ladnie wpisuje sie w ton gwizadczy.Kto nie gwiazda z nami, ten nie jest gwizdacz polski...prawdziwy.

nie mowiac o tym ze nie moge sie doczekac ze to niemiec i zyd.albo rosjanin.W przypadku Krzywonos to tylko kwestia czasu i ochoty...gwizdaczy.

osobiscie nic mnie tak nie wprawia w dobry nastrój jak pisanie PAn Prezes Jarosław Kaczyncki.Mysle ze na baczność i z salutem.Zawsze spadam ze stołka majac w oczach innego Pana..... z ronczkom w górze.

jozwa maryn

Przecież są zdjęcia jak pani Krzywonos na zjeżdzie Solidarności kontaktuje się z wybranym przez nieporozumienie prezydentem i dzieci oraz gwożdzie mulsa nie dadzą się nabrać że cała sytuacja nie jest prowokacją szytą na miare.

Nie zniżajmy się do poziomu absurdu - ile trzeba mieć latek żeby nie rozumieć czystej prowokacji politycznej.Nie mogło na Zjeżdzie zabraknąć elementu ataku na Pana Prezesa J.Kaczyńskiego dla wyrównania poziomu niezadowolenia z rządów Premiera D.Tuska

Dziś karnie do ataku zmasowanego na szefa PiS dołączył Marszałek Schetyna .

Co ty chłopie pierdzielisz??? Niania ci na głowinę usiadła???

A może myślisz, że już wszyscy zapomnieli jak to na zjeździe wyglądało?

Prowokacją polityczną były bredzenia kurdupla. Za chwilę okaże się, że to Lechu ale Kaczyński organizował strajk, a Krzywonos nie zatrzymała tramwaju bo wcześniej Jarek prąd wyłączył.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.