Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

[eee-tam.wierni utrzymuja kieckowych na emeryturze.To jest prawdziwa wiara.Zeby im rurki nie spadły z głow.

[trzeba teraz wytrzymac NAWALNICE prawdy o Palikocie.Dowiemy sie wszystkiego.Tylko ze mnie to gówno obchodzi.

[trzeba teraz wytrzymac NAWALNICE prawdy o Palikocie.Dowiemy sie wszystkiego.Tylko ze mnie to gówno obchodzi.

bedzie prawdziwa nawałnica...PRAWDY.najprawdziwszej PRAWDy.Ale mnie to gowno obchodzi.

[beda teczki, kwity i zeznania.Jak ja to lubiem.teraz dopiero bedzie jazda.Kieckowi na rencie na utrzymaniu wiernych.jak ja lubiem wierzacych.

cadam dawaj te stojaki na plaszce w wolce mniejszej.

cadam w tych ciezkich czasach masz TYLKO jeden kwit?nie badz załosny.zadzwon do gazet polskiej albo naszej albo waszej...cós zrobiom.

.

Cadam rób cós ...swiat sie wali./

cadam pokaz jeszcze jakies płaszcze na wieszaki!!!!!!

pardon cadam ..wieszaki na plaszce .Jezdem taki szczesliwy!!!

[

.ksiedza na emeryturze..na kopalni.slusznie niech wiedza ile kosztuje ...zycie.

cadam nie ulega watpliwosci ze Palikot to swinia ,ale nie az taka zeby wystawiacz lojalki Nycza w internecie.generalnie musicie zaczac lubic Prezydenta Komorowskiego.Bo ON moze ewentualnie nie podpisac ustawe o pracy kieckowych na dole.

cadam nie ulega watpliwosci ze Palikot to swinia ,ale nie az taka zeby wystawiacz lojalki Nycza w internecie.generalnie musicie zaczac lubic Prezydenta Komorowskiego.Bo ON moze ewentualnie nie podpisac ustawe o pracy kieckowych na dole.

muls

Co sie tak irytujesz?Też coś,kiedyś podpisałeś?

Tyle żeś napisał zdań(bez sensu),że to niepodobne jest..do ciebie...generalnie.

>Cadam

Wielu ludzi podpisało lojalki.

Każdy kto chciał wyjechać z kraju , w tamtych czasach był agentem , tzw. gospodarczym.

Palikot jest cwany i dobrze.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że to ubeckie papióry jak i pseudo-papióry mają świadczyć lub nie o tym czy ktoś kapował lub nie.

Najlepszym przykładem była komedia ubecka z Zytą Gilowską.

muls

Radio Maryja to rozgłośnia katolicka - rozgłośnia popularna i w pewnych kręgach opiniotwórcza, ważne uzupełnienie przekazu komercyjnego.Przeszkadza?

Jak Panu nie wstyd tak odnosić się do osób duchownych.Spełniają ważne funkcje wychowawcze i nadają kręgosłup moralny młodzieży.Co by się działo w świecie bez wiary w Boga Jego Miłość, Dobro i Zmartwychwstanie.Każdy ma sumienie, które jest busolą prowadzącą w ciemnościach pokus, na które codziennie wszyscy jesteśmy narażeni.Tym bardziej dzisiaj gdzie przez wielość form komunikacji, w dobie internetu i nowoczesności z coraz większą troską musimy pielęgnować te wartości, które przejmujemy z pokolenia na pokolenie i stanowią rdzeń naszej tożsamości.

To właśnie w Kościele jest cała nadzieja na to aby zdążyć wybudzić Naród z postmodernistycznego snu.Artykuł J.Kaczyńskiego jest krokiem w tym kierunku.Jego przekaz wybiega w przyszłość dłuższą niż do kolejnych wyborów, czy jednej kadencji.Państwo zablokowało całkowicie kreatywność obywateli betonując konkurencyjność, wszelkiej maści patologiami gospodarczymi.

Pompujesz Pan i inni przyjaciele pańscy balon, który musi pęknąć, zapomniałeś Pan, że żyjemy w państwie, które jest sztucznym tworem - gdzie władza utrzymuje się ze strachu przed opozycją, oraz wysyła szefa opozycji na leczenie psychiatryczne.

Masz Pan następny spektakl WSI 24 - partia nikogo, mająca być poszerzeniem spektrum w lewo tak aby pominąć SLD czy PSL w przyszłej koalicji, spotkanie naszpikowane autorytetami, same gwiazdy TVN.

Oczywiście dla zmyłki jest piękna akcja Dopalacze.Premier bezwzględny.Wizerunek super - klasyka - najpierw śmierć młodego człowieka - następnie dopiero działanie.Kamery, rozmach - skuteczność - słupki w górę.Wzór.

nie czytajac.... odpowiadam.Niewazne co zrobi Palikot i jak mu pojdzie.Ma moje błogosławienstwo.Najwazniejsze ze KTOS wreszcie nazwał Publicznie i glosno to co nazwane byc POWINNO.Tak jak przyszli pierwsi demonstranci na plac z krzyzem ,tak pierwszy głaz jus rusył.Tak wiec kiecki w dłoń....panowie.

przeczytałem... nie odpowiadam.dział reklamy to INNE drzwi...domokrazcy.

"Radio Maryja to rozgłośnia katolicka - rozgłośnia popularna i w pewnych kręgach opiniotwórcza, ważne uzupełnienie przekazu komercyjnego.Przeszkadza?"

Znaczy piekło z diabłem nie istnieje a katolicyzm z Jezusem na krzyżu to socjologiczna sztuczka

muls

Radio Maryja to rozgłośnia katolicka - rozgłośnia popularna i w pewnych kręgach opiniotwórcza, ważne uzupełnienie przekazu komercyjnego.Przeszkadza?

Jak Panu nie wstyd tak odnosić się do osób duchownych.Spełniają ważne funkcje wychowawcze i nadają kręgosłup moralny młodzieży.Co by się działo w świecie bez wiary w Boga Jego Miłość, Dobro i Zmartwychwstanie.Każdy ma sumienie, które jest busolą prowadzącą w ciemnościach pokus, na które codziennie wszyscy jesteśmy narażeni.Tym bardziej dzisiaj gdzie przez wielość form komunikacji, w dobie internetu i nowoczesności z coraz większą troską musimy pielęgnować te wartości, które przejmujemy z pokolenia na pokolenie i stanowią rdzeń naszej tożsamości.

To właśnie w Kościele jest cała nadzieja na to aby zdążyć wybudzić Naród z postmodernistycznego snu.Artykuł J.Kaczyńskiego jest krokiem w tym kierunku.Jego przekaz wybiega w przyszłość dłuższą niż do kolejnych wyborów, czy jednej kadencji.Państwo zablokowało całkowicie kreatywność obywateli betonując konkurencyjność, wszelkiej maści patologiami gospodarczymi.

Pompujesz Pan i inni przyjaciele pańscy balon, który musi pęknąć, zapomniałeś Pan, że żyjemy w państwie, które jest sztucznym tworem - gdzie władza utrzymuje się ze strachu przed opozycją, oraz wysyła szefa opozycji na leczenie psychiatryczne.

Masz Pan następny spektakl WSI 24 - partia nikogo, mająca być poszerzeniem spektrum w lewo tak aby pominąć SLD czy PSL w przyszłej koalicji, spotkanie naszpikowane autorytetami, same gwiazdy TVN.

Oczywiście dla zmyłki jest piękna akcja Dopalacze.Premier bezwzględny.Wizerunek super - klasyka - najpierw śmierć młodego człowieka - następnie dopiero działanie.Kamery, rozmach - skuteczność - słupki w górę.Wzór.

Po tym co sie teraz odkrywa w Kościele, to już nie ma żadnej nadziei na naprawe tych zdemoralizowanych ludzi. Interesuje ich Kasa i tylko Kasa. No może jeszcze trochę uciech cielesnych. Obżarstwo widac po sylwetkach a co robią w łóżkach i z kim to można się dowiedzieć w wiadomościach z kolejnych pielgrzymek Ojca Św. Dlatego musimy dać ostry odpór bo nic nam z wolności nie zostanie. Z kasy też. Państwo łącznie z Kościołem doi nas jak może. Może więc RPP ma jakiąś alternatywę?

muls

Jak Panu nie wstyd tak odnosić się do osób duchownych.Spełniają ważne funkcje wychowawcze i nadają kręgosłup moralny młodzieży.

To ja może w temacie "nadawania kręgosłupa moralnego młodzieży" przytoczę wpis z innego wątku:

Serwis Naszemiasto.pl ujawnił dokument, który rzuca nowe światło na sprawę rzekomego uderzenia 10-letniej dziewczynki na lekcji religii w Szkole Podstawowej w Czarnej Dąbrówce koło Bytowa (woj. pomorskie).

Sprawcą miał być miejscowy proboszcz. Ten sam, który problemy spowodowane stosowaniem przemocy miał już w 2002 roku. Dowodem jest dokument przekazany nam przez matkę ucznia, który wówczas uczęszczał do piątej klasy.

- Syn był krótko po wstrząśnieniu mózgu. Ksiądz uderzył go wówczas tak mocno, że dziecko aż przewróciło się na ziemię. Katecheta przyznał się do bicia. Ustaliliśmy, że sprawa zostanie zamknięta, gdy zostanie odizolowany od mojego syna. Dyrektor tak uczynił, zmieniając katechetę dla klasy Vb - opowiada kobieta. - Zabezpieczyłam się na ewentualność późniejszej zmiany zeznań. Dyrektor podpisał oświadczenie potwierdzające fakt zaistnienia takiej sytuacji.

Nowe doniesienia dotyczą uderzenia 10-letniej dziewczynki książką w twarz, a także szarpania za ucho dziewczynki, która była nieobecna na nabożeństwie majowym. Kolejna matka doniosła, że ksiądz odsunął krzesełko spod jej dziecka, przez co malec przewrócił się na podłogę. Po publikacjach Naszegomiasta.pl sprawą zajęło się Kuratorium Oświaty. W piątek w szkole była kontrola - wyniki mają być znane w poniedziałek.

Dodam, że w sprawie uderzenia dziewczynki, ksiądz tłumaczy się, że ma zwyczaj aktywnego gestykulowania i przypadkowo trafił w dziewczynkę.

Niestety w naszym kraju kościół katolicki już dawno się oderwał od realiów.

Idee chrześcijaństwa są czymś zgoła innym niż obecne aktywne działania przedstawicieli kościoła w Polsce.

No ale nie oczekujmy cudów po tym jak chrześcijaństwo było krzewione ogniem i mieczem , podobnie jak i inne wydumane religie tego świata.

Jedna wielka ściema aby utrzymać za mordę ciemny lud.

"No ale nie oczekujmy cudów po tym jak chrześcijaństwo było krzewione ogniem i mieczem , podobnie jak i inne wydumane religie tego świata.

Jedna wielka ściema aby utrzymać za mordę ciemny lud."

spitfire28

Jakie to wydumane. Znaczy inne religie i pomysły na zbiorowość czy "wspólnotę" służą tylko temu.

Pozostaje Ci w takim razie działać po hasłem "Bezludna wyspa dla każdego".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy grozi nam exodus patryjotow?

Kempa: nie czuję się bezpiecznie dzisiaj, 10:22

"]a28664d98ae46f63c28d4c5e225b89a7,46,1.jpg

Partia Palikota to sztuczka PO. To tylko gra posła z Lublina uzgodniona z PO. On chce być wicepremierem i jeśli kiedyś do tego dojdzie, to ja wyprowadzę się z Polski - mówi w wywiadzie dla

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) posłanka PiS Beata Kempa. Jak dodaje, "jeśli Palikot w swych pomysłach jest nowoczesny, to ja jestem Victoria Beckham". Poza tym twierdzi, że PO chce być jak PZPR - jedynie słuszną, przewodnia siła narodu, najlepiej bez opozycji. Rząd przyjął pozycje petenta względem rządu Putina. Jako obywatelka Polski jest bardzo zaniepokojona obecną sytuacją. Uważa, że rząd nie chce rzeczowo rozmawiać z opozycją na temat polityki zagranicznej - między innymi o tym mówi w pierwszej części rozmowy z Onet.pl Beata Kempa.

Jacek Nizinkiewicz: Kto jest nr 2 w Prawie i Sprawiedliwości?

Beata Kempa: Nr 1 w PiS jest Jarosław Kaczyński, nr 2 jest Komitet Polityczny, nr 3 jest Rada Polityczna, a nr 4 jest klub parlamentarny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Beata Kempa: Nr 1 w PiS jest Jarosław Kaczyński, nr 2 jest Komitet Polityczny, nr 3 jest Rada Polityczna, a nr 4 jest klub parlamentarny"

zapomniała o wpływie Lecha Kaczyńskiego a przecież wszystko podporządkowali jego idiotycznej na własne życzenie śmierci.

mnie interesuje ten jej wyjazd z Polski.moze by z piotrusiem ???a moze uda sie zeby..... wszyjscy!

chiba im wodz wmówił ze naród ich kocha.tak wiec zrobiom na złośc...narodowi.Klempa wybranka narodu...to brzmi dumnie.

Filut

Miałem w ramach doświadczeń życiowych tę okazję bycia wiele lat ministrantem w Kościele Katolickim i w właśnie dla tego, że wiele razy dostałem w pysk od księdza dzisiaj potrafię trafniej wartościować wiele elementów.

Nadużycia są wszędzie i trzeba je eliminować -- jednak nadużycia w Kościele a nadużycia władzy, służb, policji - to nie to samo - tu najwyżej dotyczą jednostkowych przypadków, a tam ofiarami są całe społeczeństwa i pokolenia.

Jak do Kempy dolacza jeszcze koledzy: Brudzinski, Ziobro etc. to już wiecej powodow nie trzeba żeby glosowac na Palikota. BTW jak widac patriotyzm w pisie gora.

Co by się działo w świecie bez wiary w Boga Jego Miłość, Dobro i Zmartwychwstanie.

Swiat by sobie poradzil, co wiecej Bog by sobie z tym też poradzil.

Nadużycia są wszędzie i trzeba je eliminować -- jednak nadużycia w Kościele a nadużycia władzy, służb, policji - to nie to samo - tu najwyżej dotyczą jednostkowych przypadków, a tam ofiarami są całe społeczeństwa i pokolenia.

Tata - ale przeca wladza w KK pochodzi od Boga, tym bardziej powinni się chlopaki pilnowac.

Miałem w ramach doświadczeń życiowych tę okazję bycia wiele lat ministrantem w Kościele Katolickim i w właśnie dla tego, że wiele razy dostałem w pysk od księdza dzisiaj potrafię trafniej wartościować wiele elementów.

A to, rzeczywiście wyraźnie widać, słychać i czuć :)

• Redaktorzy

"Miałem w ramach doświadczeń życiowych tę okazję bycia wiele lat ministrantem w Kościele Katolickim i w właśnie dla tego, że wiele razy dostałem w pysk od księdza dzisiaj potrafię trafniej wartościować wiele elementów."

Wszystko zależy od osobowości. Przyjmij ewentualność, ze niektórzy nie potrzebują takiego dopalacza moralnego.

A to, rzeczywiście wyraźnie widać, słychać i czuć :)

Wie Pan jest taka figura w psychologii - osobowość fasadowa - proszę z ciekawości sobie to przeanalizować - bo widzę cechy wspólne na podstawie Pana wpisu.

"Miałem w ramach doświadczeń życiowych tę okazję bycia wiele lat ministrantem w Kościele Katolickim i w właśnie dla tego, że wiele razy dostałem w pysk od księdza dzisiaj potrafię trafniej wartościować wiele elementów."

Wszystko zależy od osobowości. Przyjmij ewentualność, ze niektórzy nie potrzebują takiego dopalacza moralnego.

Zgadzam się.

Cynicznie lekceważysz Pan Boga - nawet naukowcy z NASA traktują sprawę poważnie - duże środki idą na badania czy Bóg istnieje czy nie.

Chłopie bluźnisz. Ty Panem Bogiem nie jesteś.

A dlaczego kolega 747 tak nagle na "Pan" przeszedl? to tez chiba psychologiczna zagrywka;)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Chłopie bluźnisz. Ty Panem Bogiem nie jesteś.

Bóg NA PEWNO nie jest agresją.

Pan również jest Bogiem - w fizyce kwantowej nie ma granic materii

A dlaczego kolega 747 tak nagle na "Pan" przeszedl? to tez chiba psychologiczna zagrywka;)

Trafna uwaga, im bardziej ktoś mnie atakuje tym grzeczniej i bardziej rzeczowo staram się taką osobę traktować.

Bóg NA PEWNO nie jest agresją.

Pan również jest Bogiem - w fizyce kwantowej nie ma granic materii

Śmiech, chłopie to nie agresja. Może w duchu to granic nie ma, ale w materii ograniczoność rządzi. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.