Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wyznawcy prezesa i patyka w krainie łagodności.

Do manifestacji pod hasłem "STOP nienawiści" wezwała "Gazeta Polska". Na swojej stronie internetowej napisała, by spotkać się przed siedzibą premiera o godzinie 18.00.

Przed kancelarię demonstranci przynieśli ze sobą flagi narodowe, przeplatane kirem, a także drewniane krzyże.

Pistolet do ręki jest włożyć bardzo łatwo, ale nad mózgiem trzeba pracować bardzo długo

Tomasz SakiewiczPistolet do ręki jest włożyć bardzo łatwo, ale nad mózgiem trzeba pracować bardzo długo. Ktoś temu człowiekowi powiedział, że warto zabić, ktoś nad jego duszą i mózgiem bardzo długo pracował - powiedział Sakiewicz.

Palikot parę dni temu mówił, że "tu się poleje krew" - przypominam tym, których odpowiednie receptory jeszcze są zdolne do przyjmowania do świadomości również innych informacji, poza papką prawie w całości przejętych mediów przez machinę propagandy PO.

Teraz dla tych, którzy mają poważne problemy z kojarzeniem faktów, należałoby przypomnieć kto to jest J.Palikot.Czyj to produkt, do kogo zaadresowany, w jakie formule i jak działający oraz mający jaki cel.

Ponieważ szanowny kolega z coraz większym trudem włada rozumem więc niech poprosi kogoś bliskiego o objaśnienie dalszej części mojej wypowiedzi:

"Poseł Palikot OSTRZEGAŁ, że nakręcanie atmosfery kontestacji Prezydenta Komorowskiego przez Prezesa Kaczyńskiego doprowadzi do rozlewu krwi i jako ofiarę widział Komorowskiego. Twierdzenie czy sugerowanie jakoby było inaczej jest albo bredzeniem albo świadomym kłamstwem. Nie wiem co wybierasz?

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nowe krzyze sie szykują

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Ale zgadzamy się wszyscy, że to niedobrze, że on zabił? Czy też porozumienie w tym względzie będzie przejawem zdrady ideałów?

To taka nowa pisia tradycja

Ale zgadzamy się wszyscy, że to niedobrze, że on zabił? Czy też porozumienie w tym względzie będzie przejawem zdrady ideałów?

Odmawiam odpowiedzi, gdyż teza zawarta w pytaniu jest jawnym zamachem na wolność i demokrację! To prowokacja!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie to raczej ludzie Prezesa ci dwutygodniowi harcerze przerobieni na agentów ,uwarunkowali tego Mela buszującego

w zbożu ,żeby zamachnął sie na Kacza jak go nie ma w Biurze.

Powiem szczerze że o tym samym pomyślałem. No i jeszcze o Lee Harvey Oswaldzie. Mam nadzieję że żaden zwolennik PiS nie kropnie tego zamachowca z Łodzi.

Niedobrze, bardzo niedobrze. A nawet jeszcze gorzej. Do nieszczęścia jakim jest śmierć dochodzi nieszczęście w postaci świeżego paliwa dla manii Prezesa i jego wielbicieli. teraz już bez żadnych skrupułów przeć będą do totalnej konfrontacji i rozwalenia wszystkiego dla zaspokojenia swoich ambicji. Dla nich ten zamach to jak manna z nieba.

Jestem Europejczykiem.

Kompromitujecie się panowie Panie Redaktorze Pan czegoś nie wie? Panie Redaktorze, Pan raczy żartować.Pan to dobrze,wie nawet się porozumiewawczo utożsamia z Kolegą od kopniaków.

Ponieważ żarty się skończyły i człowieczku teraz my musimy podobne tobie stwory ochraniać przed szaleńcami których uwolniliście wmawiając im pod krzyżem że są prawdziwymi jedynymi patriotami ..kopniak w twój tyłek może szacunku nauczyć lecz życia nie odbierze.

Władz, nie wiedziałem, że za przeproszeniem twoja osoba prowadzi ukrytą grę słów w tym wątku. Ty, powiedz, jak to się robi?

właśnie dlatego mnie poniosło że nie wiem jak to robię ...wydawało mi się że piszę prostym logicznym językiem

Jarosław Kaczyński z właściwym sobie cynizmem próbuje przerzucić odpowiedzialność za skutki wywołanej przez siebie atmosfery skonfliktowania i nienawiści - uważa prof. Kazimierz Kik, politolog z Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach. To prezes PiS, zwraca uwagę ekspert, prowadzi politykę radykalizowania postaw w społeczeństwie.

Prof. Kik zauważa, że festiwal nienawiści obserwowaliśmy przede wszystkim przed Pałacem Prezydenckim, np. gdy prezes PiS przewodniczył wieczornym marszom z pochodniami. W opinii eksperta przypominały one ponure czasy nazizmu.

Ukryta Zawartość

A prezes jak 747 jeszcze nie wie, że jakby się nie obracał... :)

post-17911-096504700 1287519837_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaro747

Acha - no teraz rozumiem, czyli ten Palikot to całkiem niezły gość jest i taki przewidujący, nieżle - to czemu taką zrzewniętą minę miał i wzrok wbity w podłogę w programie wieczornym stacji polsat news.

• Redaktorzy

Przez naturalną uprzejmość oraz zrozumiałe współczucie dla ofiar. Ty byś, rozumiem, śmiał sie jak do sera? Ech, moraliści, niezłomni. Jezus z kijem może by was przekonał, że inni też są istotami ludzkimi.

Jaro747

<Mam nadzieję że żaden zwolennik PiS nie kropnie tego zamachowca z Łodzi.>

Masz nadzieję?

Nie, ty jesteś beznadziejny!

To wszystko na co cię stać? Cieniutko. No i zero jakiejś myśli. Pracuj nad sobą.

Jaro747

Acha - no teraz rozumiem, czyli ten Palikot to całkiem niezły gość jest i taki przewidujący, nieżle - to czemu taką zrzewniętą minę miał i wzrok wbity w podłogę w programie wieczornym stacji polsat news.

Nie oglądałem. Ale oglądałem kilka razy powtarzaną wypowiedź na którą się powołałeś i jeszcze raz powtarzam - albo nie rozumiesz wypowiedzi których nie sposób nie zrozumieć albo świadomie kłamiesz.

Jestem Europejczykiem.

Jaro747

[/quote

Tak sprawia wrażenie niezłego gościa i bardziej oczytanego od ciebie.Poczytałbyś o mechanizmach kierujących podsycanym nienawiścią tłumem to może nie jego wzrok byłby obecnie twoim problemem.

Może czytałeś i ofiarą miał być np. prezydent a znowu wyszło inaczej

Zerowa wiarygodność w pewnych warunkach może być bardzo wysoka - niektórzy pomarzyć mogą o takiej.

To coś na podobieństwo "i nic nas nie przekona, że czarne jest czarne a białe jest białe"?

Niedobrze, bardzo niedobrze. A nawet jeszcze gorzej. Do nieszczęścia jakim jest śmierć dochodzi nieszczęście w postaci świeżego paliwa dla manii Prezesa i jego wielbicieli. teraz już bez żadnych skrupułów przeć będą do totalnej konfrontacji i rozwalenia wszystkiego dla zaspokojenia swoich ambicji. Dla nich ten zamach to jak manna z nieba.

Albo jak manna albo jak rzekome zamachy bombowe (do dziś nie wyjaśnione) w trakcie kampanii L. Kaczyńskiego na prezydenta Warszawy.

747 czy Tobie wydaje się, że ktoś tutaj bawi się z Tobą w podchody? Jeśli tak, to sprawa jeśli chodzi o stan twojego zdrowia, wymaga zbadania

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Niestety kolega 747 ma wyraźne problemy z rozumieniem prostych nawet wypowiedzi więc na cud bym nie liczył.

Masz rację to raczej nie cynizm tylko problemy z zrozumieniem prostych faktów i ich zależności od siebie....przeceniłem faceta

Celowo wyłączyłem telewizor po obejrzeniu PiSSowskich gołębi pokoju - Czarneckiego i Kamińskiego (takiego młodego). Po prostu rzygać się chce. Ten buc Rysiu "Byłem już wszędzie" Czarnecki oświadczył, że sianie nienawiści przez PO zapoczątkowane zostało hasłem "moherowa koalicja". Pytam ja się gdzie ta nienawiść? W słowie moher czy w słowie koalicja? Jak można publicznie wygadywać takie brednie?

No ale teraz widzę, że to Prezes wymyślił, więc Rysio jest usprawiedliwiony bo on tylko bezmyślnie powtarza.

Kamiński to już jak Piekarski na mękach, po kilku godzinach nawet nie umiem powtórzyć - jeden wielki atak polityczny, zero powagi w tak tragicznym momencie.

Stwierdziłem, że dalej może być już tylko gorzej no i za chwilę zobaczyłem Waszczykowskiego któremu już całkiem odbiło:

"10 kwietnia nie było mnie w samolocie do Smoleńska. Teraz przypadkiem pojechałem do Warszawy coś załatwić. Zastanawiam się: do trzech razy sztuka? Apeluję, by rząd nie zachowywał się w ten sposób. Spierajmy się na siłę argumentów, a nie argumenty siły. Zaczyna się zabijanie opozycji . Nie chcemy umierać, mamy rodziny"

Jakiś wyścig o stanowisko nadwornego kretyna? Słów mi brakuje już teraz a widać, że to dopiero początek.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Znaczy już wiemy, to polowanie na Waszczykowskiego. Ale to fajne, jak on tak awansem błaga o zmiłowanie. Ciekawe kogo. Musi narodu tak się pietra, nie? Siano było w głowach, a teraz zajęło im się żywym ogniem... Nawiasem mówiąc, czy oni nie słyszeli o teorii atrybucji? Takie proszenie się, to naprawdę jakiegoś następnego maniaka sobie na kark sprowadzą, co to uwierzy prezesowi i jego przybocznym, że teraz naród strzela do PiS. Rany julek. Słowacki, Julek Słowacki...

"Apeluję, by rząd nie zachowywał się w ten sposób. Spierajmy się na siłę argumentów, a nie argumenty siły. Zaczyna się zabijanie opozycji . Nie chcemy umierać, mamy rodziny"

Ale za ten tekst, już mówiąc poważnie, to typa powinni pozwać. Są chyba jakieś granice prowokacji i ataku politycznego. Politycy PiS, jak zawsze, zdołali zaskoczyć. To towarzystwo trzeba szczepić, zanim zaczną biegać na czworakach i gryźć. Nawiasem mówiąc, według definicji prezesa tego zoologu, to COŚ to oczywiście nie jest atak polityczny, ani nagonka, ani podżeganie, to jest po prostu pisowska francja-elegancja. Skrót, kurna, myślowy. Od dziś zgadzam się z Bartoszewskim we wszystkim, co dotyczy ludzi tej partii.

Zbijanie wzroku w dół oznacza mówienie nieprawdy, to prymitywny mechanizm obronny, ponieważ rozmówca ze wzroku rozpozna że dana osoba kłamie.

Co z oczu to i z serca.W barwie głosu jest 80% informacji danego przekazu, natomiast jeżeli mamy obraz telewizyjny to już dziecinnie proste jest zestawienie słów, mimiki mowy ciała, barwy głosu, gładkości wypowiedzi, interpunkcji itd.Pan Palikot o tym wie - bo to elementarz, niestety przyroda jest nieubłagana, nie wszystko da się wyreżyserować.

Jakiś wyścig o stanowisko nadwornego kretyna? Słów mi brakuje już teraz a widać, że to dopiero początek.

W tym wyścigu prezes oczekuje od wyznawców przebitki swojego słowotoku:

"Mówiłem o moralnej i politycznej odpowiedzialności za Smoleńsk, teraz znów mamy to..."

"Krótko mówiąc, mamy tutaj do czynienia z czymś, co w żadnym wypadku nie jest przypadkiem (...).

Jest oczywistością, że to PO ponosi odpowiedzialność za tę śmierć" - powiedział Kaczyński.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zbijanie wzroku w dół oznacza mówienie nieprawdy, to prymitywny mechanizm obronny, ponieważ rozmówca ze wzroku rozpozna że dana osoba kłamie.

Co z oczu to i z serca.W barwie głosu jest 80% informacji danego przekazu, natomiast jeżeli mamy obraz telewizyjny to już dziecinnie proste jest zestawienie słów, mimiki mowy ciała, barwy głosu, gładkości wypowiedzi, interpunkcji itd.Pan Palikot o tym wie - bo to elementarz, niestety przyroda jest nieubłagana, nie wszystko da się wyreżyserować.

Doskonałe...a wzrok wbity pod nogi w wywiadach i przemówieniach udzielanych przez prezesa oznacza to samo?

Doskonałe...a wzrok wbity pod nogi w wywiadach udzielanych przez prezesa oznacza to samo?

Nie, to całkiem coś innego. Prezes patrzy przez podłogę na wylot. Właściwie to nawet przez całą kulę ziemską. On w tym momencie rozmawia z delfinami na Pacyfiku.

Jestem Europejczykiem.

Prof. Tadeusz Bartoś i dr Sergiusz Kowalski komentują:

"Każde słowo, które będzie nawiązywało do kampanii nienawiści, ktokolwiek je wypowie, to będzie wezwanie od morderstw". - To znaczy, że nie możemy nic mówić o PiS, w zasadzie nie mamy prawa krytykować PiS ani nic powiedzieć, co według Jarosława Kaczyńskiego jest niedobre dla PiSu, bo wzywać będziemy do mordu - komentował Kowalski.

Prof. Bartoś stwierdził, że prezes PiS stosuje język zaklinania rzeczywistości: tak jest, bo ja tak oświadczam. Według profesora skojarzenia i interpretacje Jarosława Kaczyńskiego są przez niego przedstawiane jako fakty. - Jego słowa są rzeczywistością, ponieważ są wypowiedziane przez niego. To kolejny objaw jego rozrośniętego ego. A te słowa to głupstwa - komentował Bartoś.

- To są groźne głupstwa, zwyczajny szantaż, i odwracanie kota ogonem - mówił Kowalski. "Złodziej krzyczy łapać złodzieja".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

<Odpukać lecz gdyby ofiarą był polityk PO to też obwiniliby Tuska i media.>

Nie ma co odpukiwać. Wszyscy wariaci uważają Tuska za zbawcę narodu, np. Wajda, żeby daleko nie szukać. Krótko mówiąc Tusk i ty władziu możecie spać spokojnie.

Chyba, że ty coś planujesz? "Trochę" cie znam, nie zdziwił bym się.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.