Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

kolejny fragment z równoległej Polski wykreowanej przez Jarosława "PiS" Kaczyńskiego

"Pełnomocniczka PiS w okręgu tarnowskim potajemnie zarejestrowała listę kandydatów. Usunęła z niej m. in. urzędującego starostę i dopisała własną córkę. Kandydatów PiS nie można już przywrócić na listę, bo termin ich zgłaszania minął w piątek. Sprawę bada prokuratura."

Może by tak przebadać wszystkich członków pis przez psychiatrów?

Nadal twierdzę że przebadać należy tych którzy tu nakręcają się monotonnie nienawiścią do prezesa i jego partii. Tak (i w podobnych celach) jak przebadano zabójcę z Łodzi. Dla was istnieją tylko prezes, PIS, prezes- monomania, psychopatologia- klasyczna fixe-idee.

Na wszystkie własne życiowe porażki, na niepowodzenia tych których wybraliście- jedna recepta: wespół zespół w tym wątku nakręcacie się monomaniacko nienawiścią.

W zasadzie od czasu fali banów ten wątek nie powinien się nazywać "POLITYKA", a bardziej rzeczowo: "DOWAL OPOZYCJI, NAKRĘĆ SIĘ Z KOLEGAMI NIENAWIŚCIĄ".

Piękne

"Opowiada starosta tarnowski Mieczysław Kras, członek zarządu okręgowego PiS w Tarnowie. - Pani Lucyna Malec, nasza pełnomocniczka wyborcza, przyszła do mojego gabinetu w piątek przed południem, w ostatnim dniu rejestrowania list kandydatów do rad. W miłej atmosferze, przy kawce, wyjęła z torebki i pokazała mi jeszcze raz ustaloną wcześniej z warszawską centralą listę kandydatów, ze mną na pierwszym miejscu. Mogłem coś podejrzewać, bo choć w gabinecie już solidnie grzejemy, to ona siedziała zapięta w płaszczu po szyję. Ale przecież mamy do siebie w partii zaufanie, więc przez myśl mi nie przyszło, że coś się szykuje. Że też ten zapięty pod szyję płaszcz nie dał mi do myślenia! - unosi się starosta."

panie starosto pozostaje Gogol i opowiadania o carskich urzędnikach

markowski jak ty byś dorwał

"- Dość chamstwa w Internecie, anonimowych wpisów szkalujących polityków – mówi poseł PiS Maks Kraczkowski, który wraz z innymi członkami partii zamierza złożyć wniosek o powołanie parlamentarnego zespołu ds. monitorowania Internetu. Wtóruje mu Eugeniusz Kłopotek z PSL. - Mam dość inwektyw, opluwania, anonimowych wpisów ludzi, którzy myślą, że im wszystko wolno. Jak ja bym dorwał jednego z drugim i mu tę dupeczkę przetrzepał, to by uważał na drugi raz co pisze na blogach - mówi poseł. Pomysł PiS nie podoba się socjologowi dr Krzysztofowi Kubiakowi.

reaktywujecie ORMO z gejowskimi mrzonkami ...."Jak ja bym dorwał jednego z drugim i mu tę dupeczkę przetrzepał"

piSS, sssssssss :-P

fixe idee

a potem... Łódź

ględźcie, nakręcajcie się, na zdrowie!

(ale chyba nie psychiczne)

z przykrością przyznaję rację o strasznych skutkach naszych wpisów....Horst jesteś pewien że jesteśmy winni twojej ułomności?

Zamiast Mozilli będzie u nas "Grzebiąca Kaczka", a zamiast gg "KwaKwa". Główny Urząd Kontroli Internetu, Publikacji i Widowisk będzie na Kaczej, zamiast na Mysiej. Każde dopuszczone przez Urząd do istnienia forum internetowe będzie miało w prawym rogu symbol kaczego dzioba. Tylko tak dalej, pismani, tylko tak dalej.

"Podobnego zdania jest socjolog dr Krzysztof Kubiak. Inicjatywę zaproponowaną przez PiS uważa za niepotrzebną i niosącą ze sobą potencjalne zagrożenie. Tworzenie parlamentarnej grupy kontroli jest niczym innym jak deklaracją konieczności wprowadzenia na nowo cenzury, co nie mieści się w standardach demokratycznych. Stąd już tylko krok do chęci kontroli innych sfer życia, uważa socjolog.

Zauważa, że kontrola informacji jest charakterystyczna dla państw, gdzie o demokracji raczej nie może być mowy. - Chińczycy zainwestowali ogromne ilości pieniędzy w infrastrukturę filtrującą treść internetu. Również reżim północnokoreański zabezpieczył się przed wolnym obiegiem informacji, tworząc ogólnonarodową sieć intranetową o nazwie Kwangmyong, która nie ma dostępu do zasobów globalnych. Co więcej, funkcjonuje tam specjalny program o nazwie Red Star, który monitoruje aktywność i obieg informacji – mówi Kubiak. Sceptycznie do pomysłu PiS podchodzi również psycholog Aleksandra Sarn, inicjatywę PiS określając "zbędnym środkiem pseudoprewnecji"."

Meloman, twoja inicjatywa jest spóźniona. Posłanka PiS, p. Szczypińska, już kilka dni temu oświadczyła, że wzmożona ochrona (w domyśle BOR) powinna przysługiwać "wszystkim, którzy nie zgadzają się z postępowaniem tego rządu i PO". Tak więc uprzedziła twoją propozycję, co najwyżej możecie wspólnie dograć szczegóły.

Nie zauważyłeś oczywiście zapożyczeń z modelowych przykładów nieodległej historii Europy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

piSS, sssssssss :-P

fixe idee

a potem... Łódź

ględźcie, nakręcajcie się, na zdrowie!

(ale chyba nie psychiczne)

Markowski Ty jesteś nauczycielem ? ... straszne.

Nawet u mnie na prowincji nauczyciele są ... inni.

Markowski Ty jesteś nauczycielem ? ... straszne.

Nawet u mnie na prowincji nauczyciele są ... inni.

Trzeba mieć nadzieję, że w pracy jest profesjonalistą, a wpisy w wątku traktuje jako hm.. ekscentryczną rozrywkę.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

`ekscentryczną ?

Horst Zygfryd nobilitują twoją wieloletnią polityczną papkę o wybitnych bliźniakach poniewieranych przez układ okrągłego stołu

przez tych kilka lat dużo się zmieniło włącznie z prezesem a Horst tylko nicki zmienia

Ale i tak jest rozpoznawalny :). Zresztą generalnie - jak tak dobrze policzyć i odsiać klony, to jakichś czterech - pięciu forumowych katechetów nam tu zostaje. Żadna tragedia, a przynajmniej jest się z czego pośmiać :)

Nadal twierdzę że przebadać należy tych którzy tu nakręcają się monotonnie nienawiścią do prezesa i jego partii. Tak (i w podobnych celach) jak przebadano zabójcę z Łodzi. Dla was istnieją tylko prezes, PIS, prezes- monomania, psychopatologia- klasyczna fixe-idee.

Na wszystkie własne życiowe porażki, na niepowodzenia tych których wybraliście- jedna recepta: wespół zespół w tym wątku nakręcacie się monomaniacko nienawiścią.

W zasadzie od czasu fali banów ten wątek nie powinien się nazywać "POLITYKA", a bardziej rzeczowo: "DOWAL OPOZYCJI, NAKRĘĆ SIĘ Z KOLEGAMI NIENAWIŚCIĄ".

Jak zwykle kolega markowski nic nie rozumie, zapewne nie dlatego ze mu inteligencja nie pozwala tylko dlatego, że ma przysłowiowe "klapki na oczach". Bredzenie o nienawiści do Prezesa i PiS jest już jak widać rytuałem w stylu "Balcerowicz musi odejść" i jest ucieczką od dyskusji. W końcu wygodniej powiedzieć "to nienawiść" niż tłumaczyć wszystkie brednie które wygaduje "Geniusz Mazofsza".

Co do zabójstwa w Łodzi markowski dzielnie brnie w PiSSowskie kłamstwa kompletnie ignorując fakt że Ryszarda C.było obojętne kogo zabije.

Powiela również kolejne kłamstwo czy już raczej mit o walce z opozycją. Nikt tu nie walczy z opozycja!

Ja uważam, że wskazywanie palcem na podważanie przez byłego premiera podstaw demokratycznego państwa jest objawem obywatelskiej troski i nie ma nic wspólnego z nienawiścią. Jeżeli ktoś nazywa wybranego w demokratycznych wyborach prezydenta uzurpatorem to mam milczeć? Zapomnij o tym markowski! Takich skarlałych gnomów należy piętnować na każdym kroku żeby nie powtórzyła się nam lekcja monachijskich piwiarni i pewnego zdolnego mówcy z wąsikiem.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Ja mam, pożyczony z blogu Elizy Dumoulin, bryk dla markowskiego et consortes. Żeby nie myśleli, ze inni ludzie kompletnie nie mają pamięci i rozumu, i że tylko oni tacy sprytni są i wszystkim wmówią, że czarne jest białe:

"Andrzej Wajda pod murami Kremla. Pyta: "Gdzie moje srebrniki?". Sowiecki sołdat odpowiada: "Paszoł won!". To tylko jeden przykład rysunku z proPiSowskiej "Gazety Polskiej". Jest tego mnóstwo w każdym numerze. Żaden podobny przykład nie znalazł się w "deklaracji łódzkiej" J.Kaczyńskiego. W apelu jako przykłady podano cytaty z wypowiedzi i publikacji, w których atakowani byli działacze PiS, zwolennicy tej partii oraz obrońcy krzyża.Nie ma jednak przykładów z drugiej strony, tak jakby PO, prezydent Komorowski i publicyści krytyczni wobec PiS nie spotykali się brutalnymi i poniżającymi atakami.

Pierwszy przyklad z brzegu, "Gazeta Polska", tygodnik proPiSowski, bezwzględnie zwalcza politycznych przeciwników PiS. Celują w tym zwłaszcza rysunki, karykatury i tytuły. Oto przegląd z ostatnich numerów:

* Bronisław Komorowski ujeżdża świnię ciągniętą przez psy o wykrzywionych twarzach Janusza Palikota, Władysława Bartoszewskiego, Andrzeja Wajdy i Stefana Niesiołowskiego;

* Tomasz Lis z tubą wazeliny; portret pary prezydenckiej. Na ścianie dwugłowy orzeł, polskie godło zrzucane na ziemię, obok kociołek z napisem "grochówka z WSI". Podpis cyrylicą: "hazjajka i hazjain"(gospodarz i gospodyni);

* Donald Tusk z Komorowskim skaczą przez szpicrutę, którą dzierży Putin;

* logo PO na klozecie, na którym siedzi Marek Majewski (do podcierania się na haku nabity egzemplarz "Gazety Wyborczej");

* penis z głową Palikota uderza Komorowskiego w głowę;

* Kuba Wojewódzki i Michał Figurski jako nosiciele "chorób W";

* Janina Paradowska jako zielony z wściekłości potwór z czerwonymi szponami;

* dwa psy z głowami Tomasza Sekielskiego i Andrzeja Morozowskiego z TVN tarzają się przy misce z napisem "Teraz WSI";

* Monika Olejnik na furze gnoju;

* Tusk i Komorowski z ustami zaszytymi nicią, na której końcu wisi sierp i młot (podpis: "ukrywają prawdę";

* Tusk, Komorowski, Radosław Sikorski na kolanach przed carem-Putinem (mówią: "spasaj nas gosudariu, ocal platformę"). U stóp Putina spoczywa czarny pies z napisem "FSB";

* Tusk, Komorowski, Sikorski zaprzęgnięci w rydwanie powożonym przez Putina w mundurze kagiebisty (Putin pogania ich batem, w tle dymi wrak prezydenckiego tupolewa);

* Tusk w objęciach Putina przebranego w czapkę-budionnówkę z czerwoną gwiazdą (podpis po rosyjsku: "urze na wsiegda wmiestie" - już zawsze razem);

* Tusk i Komorowski jako kukiełki w rękach Putina i Angeli Merkel (Tusk trzyma rurę gazową, Komorowski model tupolewa);

* Komorowski w carskim mundurze stąpa po kościach i czaszkach. Podpis: "Książe Konstanty, namiestnik Nowosilcow, marszałko-prezydent Bronisław;

* Pawian z wielkim czerwonym zadem i zaplutą twarzą Jacka Żakowskiego. Na podłodze kupa. Do podtarcia "Gazeta Wyborcza", w klatce pawiana logo TOK FM;

* Komorowski w sowieckim mundurze. Wykrzywiona twarz. Krzyczy: "Jestem z Układu Warszawskiego!";

* Komorowski na kolanach przed Kremlem. W ręku rosyjska flaga. Bojar z murów pyta: "Czego?". "Eto ja Bronek z WSI, pozwolite w gorod wojti" - odpowiada Komorowski;

* Wajda pod murami Kremla. Pyta: "Gdzie moje srebrniki?". Sowiecki sołdat odpowiada: "Paszoł won!";

* Komorowski ze sztucznym penisem przy ustach, rosyjski orzeł z głowami Komorowskiego i Palikota oraz z logo PO. Podpis: orzeł dwugłowy komoropalikot;

* Palikot jako świnia. Na zadzie napis: "Wszystko dla Bronka";

* Grzegorz Miecugow jako sowiecki sołdat. Z diabolicznym uśmiechem, pilnuje pociągu z transportem (jeńców?);

* Komorowski z urwaną połową twarzy (pod skórą metalowe części jak u Terminatora);

* logo "Gazety Wyborczej" z podpisem "g...wno z mózgu";

* Komorowski triumfuje po rosyjsku: urra, urra, urrra! (tak uczczono jego wybór na prezydenta). Podpis: pożegnanie z honorem;

* Jacek Żakowski, Tomasz Wołek i Monika Olejnik jako wampiry;

* Komorowski z Tuskiem piłujący krzyż z polską flagą;

* Komorowski z Tuskiem jako klauni nakręcani przez Putina;

* Aleksander Kwaśniewski żłopiący wódkę z butelki;

* Komorowski jako diabeł. Płoną mu rogi i ogon, na którego końcu jest napis "WSI";

* Komorowski w czapce sowieckiego żołnierza trzymający czerwone baloniki...

Nieuwzględnienie tego w "deklaracji łódzkiej" to czysta hipokryzja."

Dodam od siebie, ze identyczne karykatury polityczne widywałem w latach 80. w kolportowanym przymusowo w szkołach czasopismie "Kraj Rad" (zwanym "raj krat"). Do dziś pamiętam rysunek dwóch odrażających ni to wampirów, ni to Żydów, które to stworzenia plując ryczały do mikrofonów z napisem "Radio Freie Europe" oraz "Radio Svoboda", a w rozdziawionych paszczach miały wielkie litery "CIA". Satyra...

Markowski won niezależność od lat powtarzasz opinie prezesa .Pamiętam twoje wpisy gdy zmuszony przenikliwością prezesa musiałeś pisać co innego rano i wieczorem....horstek politruku doczekałeś się poważnego traktowania zamiast kopniaka

i za przeproszeniem podobne tobie ZERA domagają się szacunku wręcz szantażują społeczeństwo obwiniając je o swoją ułomną agresję.Nie uznają opinii ekspertów politycznych socjologów lekarzy i kleru nie związanego z Rydzykiem.Wykładnią są wypowiedzi Jarosława "PiS" Kaczyńskiego....niestety jedne przeczą drugim i tylko idiota lub fanatyk starałby się nadać im sens.

wspierałeś i zachwalałeś obrzucenie prezydenta Kwaśniewskiego pomidorami czy też jajkami i tego samego życzę tobie po opuszczeniu mieszkania

Horst mówiąc o agresji wspomnij pokojowe palenie kukły prezydenta wspomagane okrzykami Jarosława Kaczyńskiego o zdradzie narodowej obecny prezydent jest z przypadku itd.....Kamiński z CBA inny wielki z twojej sekty wyjechał do Francji obrzucić polskiego prezydenta jajkami następny Kamiński złożył hołd wielkiemu demokracie Augusto Pinochetowi

"Według przeciwników Pinocheta istnieją dowody, że generał osobiście kierował represjami przeciw opozycji. On sam nigdy się do tego nie przyznał, a jego zwolennicy temu zaprzeczają. Faktem jest, że w czasie jego władzy wielu jego przeciwników zostało zamordowanych, uwięzionych, poddanych torturom lub zaginęło bez wieści."

wspaniałe wzorce czołowych polityków PiS i staramy się z tobą [...] porozmawiać o tym jak również o konsekwencjach wspomnianych fascynacji w postaci ograniczeń w internecie.

Porozmawiaj o politycznych propozycjach twojej opozycji a nie tylko o krzyżu i smrodzie po prezesie.

Markowski won niezależność od lat powtarzasz opinie prezesa .Pamiętam twoje wpisy gdy zmuszony przenikliwością prezesa musiałeś pisać co innego rano i wieczorem....horstek politruku doczekałeś się poważnego traktowania zamiast kopniaka

Biedny Helmut vel markowski popada w coraz większą śmieszność zaklinając rzeczywistość która na szczęście nie słucha ani jego ani Prezesa. Ich świat równoległy oddala się od naszego w coraz większym tempie w miarę nasilania się objawów choroby Wodza. Niestety im dalej od rzeczywistości tym głośniejsze i mniej zrozumiałe krzyki które wydają.

"Zagrożone jest Prawo i Sprawiedliwość, atak był na Prawo i Sprawiedliwość, nas bez przerwy atakują, odsądzają od czci i wiary, obrażają bezkarnie, a sądy na to nie reagują - tłumaczył Kaczyński dziennikarzom. Według niego, przyznając ochronę BOR-u ludziom, którzy wcale nie są zagrożeni, "rozmywa" się dziś całą sprawę."

Już pisałem, że PiSSmani rzucą się do ratowania mitu o jakiejś nagonce na ich partię która wywołała napad w Łodzi. Za chwilę napiszą, że to Niesiołowski instruował Ryszarda C. ;-).

Jestem Europejczykiem.

No to wykrakałem:

"Gazeta ojca Tadeusza Rydzyka pyta, po co napastnik, który zabił działacza PiS w Łodzi był wcześniej w biurze Stefana Niesiołowskiego."Nasz Dziennik" sam sobie udziela odpowiedzi. "Być może chciał się podzielić <radosną> nowiną, że za chwilę unicestwi Jarosława Kaczyńskiego" - pisze gazeta."

Podejrzewam, że to dopiero początek radosnych pomysłów Ojca Dyrektora.

Jestem Europejczykiem.

Horst może porozmawiajmy o tej wypowiedzi

"Komorowski i Tusk powinni przeprosić za swoje zachowanie. Chociaż same przeprosiny to i tak za mało, bo słowo można wypowiedzieć i nic z tego nie wynika. Oni powinni zmienić sposób postępowania, zaniechać agresji, zaniechać szyderstwa... - powiedział w programie "Gość Radia Zet" poseł PiS Jarosław Zieliński. "

jest to efekt prania mózgu i szczera wypowiedź czy przejaw wyjątkowo podłego cynizmu....porozmawiajmy o wnioskach posłów po jakimkolwiek zdarzeniu.Czy nigdy nie zaprzeczą liderom w zaparte powtarzając po nich wnioski.

Może wytłumaczysz dlaczego nawoływanie "obywatela" Jarosława Kaczyńskiego do nieposłuszeństwa wybranym demokratycznie władzom nie jest aktem agresji

władek

<Może wytłumaczysz dlaczego nawoływanie "obywatela" Jarosława Kaczyńskiego do nieposłuszeństwa wybranym demokratycznie władzom nie jest aktem agresji >

Przecież tydzień przed wyborami PO, "ustami obywatela" Wajdy, ogłosiło stan wojny domowej!

To jaka to demoktacja? Przy wyborach Gierka bylo jej więcej, mimo, że wówczas chodziło o demokrację socjalistyczną.

Poza tym nie chodzi o nieposłuszeństwo, a o nie podawanie ręki:-))

Wyobraźnia reżysera może zaowocować wspaniałym filmem a w przypadku Wajdy filmów było kilka więc pozostawił bym wypowiedź Wajdy bez konteksty z czynem szaleńca.

zrozumiałeś cokolwiek?

ty i Wajda to jak nic i nieskończoność ...dostrzegasz różnicę

władek

<Może wytłumaczysz dlaczego nawoływanie "obywatela" Jarosława Kaczyńskiego do nieposłuszeństwa wybranym demokratycznie władzom nie jest aktem agresji >

Przecież tydzień przed wyborami PO, "ustami obywatela" Wajdy, ogłosiło stan wojny domowej!

To jaka to demoktacja? Przy wyborach Gierka bylo jej więcej, mimo, że wówczas chodziło o demokrację socjalistyczną.

Nie słyszałem żeby Wajda został szefem PO. nie słyszałem też żeby był kiedyś premierem. Na tej zasadzie to Prezes i PiS powinien obrazić się na cały świat bo JA robię sobie z nich na forum jaja już od kilku lat.

Poza tym nie chodzi o nieposłuszeństwo, a o nie podawanie ręki:-))

Aha, rozumiem. A te wypowiedzi o uzurpatorze, o przypadkowym wyborze, okres gdy politykom PiS nie przechodziło przez gardło słowo Prezydent przy nazwisku Komorowski? Masz nas za kompletnych idiotów???

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.