Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Partia, która swoich przeciwników politycznych prześwietla do drugiego pokolenia wstecz, wystawiła w wyborach samorządowych kandydatów w przeszłości współpracujących z organami bezpieczeństwa PRL - donosi "Newsweek". Tygodnik wpadł m.in. na trop Czesława Stelmaszuka, który z namaszczenia PiS walczy o mandat radnego Górowa Iławieckieo.

W swoim oświadczeniu lustracyjnym kandydat na radnego przyznał, że swego czasu sporządzał raporty dla kontrwywiadu Wojsk Ochrony Pogranicza. Dziennikarze poprosili o komentarz Andrzeja Jaworskiego, jednego z liderów pomorskiego PiS, ale ten nieoczekiwanie zaczął usprawiedliwiać innego kandydata. Z Malborka.

"Jan Kwaśniak pracował wprawdzie w Milicji Obywatelskiej, ale tylko jako kierowca

. W dodatku później pomagał osobom represjonowanym, a obecnie udziela się w organizacjach kościelnych. Zresztą o całej sprawie dowiedziałem się już po zarejestrowaniu list, teraz nie można już nic zrobić" - powiedział Jaworski.

"Był zszokowany, gdy stało się jasne, że chodziło nam o inną osobę. I że w takim razie jego partia nie wykazała się wystarczającą czujnością w dwóch przypadkach" - pisze "Newsweek"."

Pięknie, pięknie! To w końcu kto gdzie stoi ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Każdy z nich stoi tam gdzie czuć władzę. To jest polityka nie kółko różańcowe.

Etyka, uczciwość et cetera to pojęcia dawno w tych elitach zapomniane, raczej z rzadka stosowane.

Bywają wyjątki - oczywiście na końcu list partyjnych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Najlepiej stanąć tam, gdzie stoją konfitury ;-).

Kurduplowatym się wydaje,że konfitury są tam,gdzie stoi naczelny kurduplowaty...nic ich nie wyprowadzi z błędu.

Kurduplowatym się wydaje,że konfitury są tam,gdzie stoi naczelny kurduplowaty...nic ich nie wyprowadzi z błędu.

Przepychanki o dobre miejsce na liście na pewno mają miejsce we wszystkich partiach ale te jaja które robią działacze PiS są naprawdę imponujące.

Jestem Europejczykiem.

...a to tylko dlatego, że wielkość jaj w PO jest trzymana w tajemnicy. O jajach SLD i PSL powszechnie wiadomo, że są z zasady niewidoczne.

...a to tylko dlatego, że wielkość jaj w PO jest trzymana w tajemnicy. O jajach SLD i PSL powszechnie wiadomo, że są z zasady niewidoczne.

No nie,w PO jaj nie mają wcale.To som bezjajowcy z wyjątkiem jednego...ale uciekł od nich.

Zarzucasz Wierzchołkowi kłamstwo przedwyborcze?

Chodzi mi raczej o prymitywizm pisowców, którzy hasła konstruują tak, by trafiały przede wszystkim do meneli , którzy są (niezależnie od zajmowanego stanowiska) ich głównymi wyborcami.

Zarzucasz Wierzchołkowi kłamstwo przedwyborcze?

Chodzi mi raczej o prymitywizm pisowców, którzy hasła konstruują tak, by trafiały przede wszystkim do meneli , którzy są (niezależnie od zajmowanego stanowiska) ich głównymi wyborcami.

Uważasz, że ponad 40% ludzi, którzy głosowali na JK w wyborach na prezydenta to byli głównie menele?

Uważasz, że ponad 40% ludzi, którzy głosowali na JK w wyborach na prezydenta to byli głównie menele?

Menele głosowali na Gertycha ;-).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Albo byli to ludzie omamieni sprytnymi pisowskimi kłamstwami, albo ludzie o poziomie intelektualnym meneli - nie wyobrażam sobie normalnego człowieka świadomie głosującego na pismanów. NB - nie uważam tych ludzi za głupców; przecież podobnie w Niemczech wielu kulturalnych i wykształconych ludzi głosowała na Hitlera, a oszustwa pisowskie były konstruowane chytrzej niż oszustwa nazistowskie. Poza tym kaczyści mieli do dyspozycji lepsze środki masowego przekazu niż naziści, pisowcy bardziej niż tamci gardzili swoimi wyborcami (idee rasistowskie nie pozwoliłyby np Goebelsowi powiedzieć o głosujących na niego Niemcach "ciemny lud to kupi").

W takim razie w każdym miejscu, gdzie przechodzisz odlicz do prawie dwóch, prawie co drugi to "ludź" o poziomie intelektualnym meneli i nieświadomie głosujący na pismanów - wg Twojego mniemania - oczywiście.

...Nadawca e-maila do posłanki: "Mam nadzieję, że was wszystkich wybiją"...

...Posłanka Beata Szydło wyjaśniła, że w liście, oprócz obelg, znajdowały się zdania: "zaczęli was zabijać, mam nadzieję, że was wszystkich wybiją"...

...Nadawcy listu grozi kara do 3 lat więzienia. Małopolscy prokuratorzy w podobnej sprawie postawili już zarzut publicznego nawoływania do zniszczenia mienia poprzez spalenie biur wyborczych i poselskich PiS. Usłyszał go w poniedziałek 30-letni Michał K. z Krzeszowic. Mężczyzna przyznał się do zarzutu, wyjaśnił, że był to "głupi żart" i przeprosił...

Język jakby skądś znajomy, chodzi mi oczywiście o forum, mam nadzieje, że moda na sprawiedliwość i tutaj dotrze, bo jak mozna wyczytać, to "nasi" moderatorzy zajęci są [...] nie mają czasu.

ocena sprawiedliwego "[...]"

trzeszczysz i nie można dobić

I mamy kolejną prowokację pisowską - żądza władzy jarusia budzi przerażenie. Ciekawy jestem, co więcej wymyśli.

"Anonim o planowanym zamachu na prezesa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego został wysłany do biura poselskiego PiS w Będzinie.

Według informacji uzyskanych w biurze poselskim Waldemara Andzela, odręczny anonim o planowanym zamachu z wykorzystaniem materiałów wybuchowych w razie wizyty prezesa PiS w regionie miał przyjść w miniony piątek. Jak powiedział asystent posła Jarosław Burzawa, o sprawie powiadomiono policję."

i o co się tak oburzacie? wg OBOP, 60% tego durnego społeczeństwa nie rozumie prognozy pogody!nie mówiąc już o treści informacji! to są właśnie menele umysłowe!

To nowe dane?Jesli tak to bardzo...optymistyczne.

Język jakby skądś znajomy, chodzi mi oczywiście o forum, mam nadzieje, że moda na sprawiedliwość i tutaj dotrze, bo jak mozna wyczytać, to "nasi" moderatorzy zajęci są dobijaniem swoich przeciwników i na takie pierdoły nie mają czasu.

Proszę powiadomić trzęsidupę Waszczykowskiego że nie będę go zabijać. Decyzję tę podjąłem po głębokim namyśle z nadzieją, że może uspokoi to sytuację.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak razem z warszawskimi radnymi zaapelował "o to, żeby Centrum Nauki Kopernik nosiło imię śp. profesora Lecha Kaczyńskiego". - Tego wymaga zwykła ludzka przyzwoitość - powiedział poseł Prawa i Sprawiedliwości Adam Hoffman."

PiS otwiera nowy front - tym razem wojna będzie z kanonikiem fromborskim. O imię. Albo przynajmniej o dodanie imienia, sądzę że "Kopernik imienia Kaczyńskiego" tyż piknie zabrzmi.

"Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak razem z warszawskimi radnymi zaapelował "o to, żeby Centrum Nauki Kopernik nosiło imię śp. profesora Lecha Kaczyńskiego". - Tego wymaga zwykła ludzka przyzwoitość - powiedział poseł Prawa i Sprawiedliwości Adam Hoffman."

PiS otwiera nowy front - tym razem wojna będzie z kanonikiem fromborskim. O imię. Albo przynajmniej o dodanie imienia, sądzę że "Kopernik imienia Kaczyńskiego" tyż piknie zabrzmi.

a ten pan to kto

"- To była prosta sprawa: Lech Kaczyński był pierwszym prezydentem miasta, który wyraził zainteresowanie i wdrożył procedurę budowania Centrum. Natomiast to nie było tak, że on je wymyślił. To nie było tak, że Lech Kaczyński biegał po Warszawie z pomysłem Centrum Nauki Kopernik, tylko od 1975 roku po Warszawie ja chodziłem z tym pomysłem. W latach 70. wróciłem ze Stanów Zjednoczonych i byłem zafascynowany pomysłem budowy centrum nauki. Natomiast pani Johann jest politykiem i może mówić, co chce - podkreślił prof. Turski "

"W Poranku Radia TOK FM wiceprzewodnicząca Rady Warszawy Olga Johann stwierdziła, że "Centrum Nauki Kopernik to Lech Kaczyński"

Cóż za samoświadomość u pisowca - groźbę rozdeptania go jak karalucha wziął za realne zagrożenie swojego życia. Czyżby ów pisowiec rzeczywiście zdawał sobie sprawę, z czym się kojarzy ludziom ?

"We wtorek do biura senatorskiego Zaremby wszedł 65-letni mężczyzna z torbą pełną dokumentów. Po rozmowie z senatorem nie chciał opuścić biura.

- Zachowywał się bardzo agresywnie, kopał drzwi, wykrzykiwał groźby pod moim adresem i Joachima Brudzińskiego, (którego nie było w biurze). Groził, że "załatwi go, rozdepcze jak karalucha" - tak wydarzenie opisywał dziś Zaremba na konferencji w Szczecinie. Dodał, że "mężczyzna ten jest znany wszystkim chyba politykom w Szczecinie, bo bywał częstym gościem w ich biurach"."

Hmm, "Centrum Nauki im. Lecha Kaczyńskiego" to brzmi cokolwiek zabawnie (zwłaszcza w świetle dokonań naukowych potencjalnego patrone)

W czym Ci to przeszkadza? Rozumiem, że tak dla zasady...aby tylko przyp.... coś w imię miłości bliźnich.

Poza tym istnieje kilka instytucji czyjegoś imienia tylko dla uczczenia postaci historycznej, a taką chciał nie chciał stał się L.K.

Czy w swej póki co werbalnej nienawiści posuniesz się do wdrażania słów w czyn.

• Redaktorzy

Jakiej nienawiści, i w jaki konkretnie czyn, jeśli można grzecznie zapytać? Pytam, bo ja jestem nie na bieżąco z przyjętymi zwyczajami politycznymi.

Ciekawe swoją drogą, że nie zauważyłeś, że "Kopernik" już jest właśnie imienia Kopernika, nie? Więc pojawiła się delikatna wątpliwość, czy przemianowywanie Kopernika na Kaczyniaka nie jest przypadkiem ośmieszaniem tego ostatniego. Nie każda wątpliwość dotycząca kiepskiego skądinąd polityka jest zaraz przejawem nienawiści, niezależnie co na ten temat sądzi rzecznik prasowy jakiejś partii.

To jest bardo dobry pomysł i słuszny. Obiekt rozpoznawalny a i trafić łatwo - niedaleko most Świętokrzyski im. Lecha Kaczyńskiego, Wybrzeże Kościuszkowskie Lecha Kaczyńskiego.

Swoją drogą to w stolicy Marynarską powinno się zmienić na ulicę LK. Za jego prezydentury była remontowana i nie sposób było tego remontu nie zauważyć i odczuć.

"Poza tym istnieje kilka instytucji czyjegoś imienia tylko dla uczczenia postaci historycznej, a taką chciał nie chciał stał się L.K."

Proponuję uczczenie ś.p. profesora Lecha Kaczyńskiego poprzez nadanie nowej nazwy Polsce:

"Rzeczpospolita Polska im. Lecha Kaczyńskiego"

Amen i do dupy z przyzwoitością.

Lechistan zamiast Polski, na cześć zmarłego prezydenta!!!

W Krakowie powstaną ulice Lecha Kaczyńskiego i Ryszarda Kaczorowskiego. Taką informację przekazał radiu RMF FM profesor Jacek Majchrowski. Jednocześnie powstał pomysł, aby budowany w stolicy Stadion Narodowy otrzymał imię Lecha Kaczyńskiego.

Po raz kolejny udowadniamy światu że dla nas nie liczą się zasługi czy prawdziwe poświęcenie, u nas ważne jest by zginąć tragicznie, najlepiej bezsensowną i nikomu niepotrzebną śmiercią, i wtedy dana osobę spotkają zaszczyty, wyróżnienia, pomniki i wieczna sława.(...)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.