Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę nie przesadzać - tu nie chodzi o panią Irenę - to tylko symbol, przywołany w celu uruchomienia wyobrażni kto dziś bryluje w mediach.

Tak jak pani Irena była w PRL gwiazdą, tak i dzisiejsi celebryci są nimi.Po co przepłacać skoro nie ma różnicy.Kariera w mediach, jak to się robi?

numerek nie znam bardziej postsowieckiego ludzika niz ty z twoja zasciankowoscia, prymitywizmem i klasowa zapiekloscia.Tak wiec chiba musisz to znosic jeszce te troche...dzielnie..Ale postkomunisci tak mają.generalnie czytajac ciebie... to wczesne lata piedziesiate gomułki. .

Gnojenie 85 letniej staruszki - jakie to pisowskie...

A ja już dawno temu pisałem, że aby PiS mógł jakoś wyglądać musi się prezentować na tle gnoju i zgnojonych ludzi.

co ona ma numerek czego ty nie masz a chciałbys miec.Z materialnych pewnie wszystko, a z intelektu..nie masz szans.Rozumiem te kurduplowata zawiść.

mali,z krzywymi nogami ..tak maja.

to, ze teraz jest stara nie znaczy , ze kiedys nie mogla ludziom gnoju z życia robic, to nie jest argument , trzebabylo konsekwentnie oczyscic srodowisko z prl-u jednak najlepsze interesy prowadzi esbecja, jak ktos pracuje w reklamie, bankowosci itd. wie o czym pisze, najlepsze kontrakty przez podstawione firmy i osoby , i tak rozdzielane miedzy swoimi, stara gwardia...jak ktos klamal , ze nie donosil, to niech odpowiada, wiek nie ma tutaj nic do rzeczy, pech chcial, ze oni sie wszedzie pchali i pchaja, do biznesu, do wladzy chociaz wiedza , ze donosili, ze sie kurwili, a jak nie oni to ich dzieci...a dzieci esbeckie maja te uklady wycwiczone od malego, np. zieć lecha kaczynskiego....to dobry przyklad, barwy partyjne go nie interesuja, naturalne by bylo zeby szedl z sld, jednak nie, on chce z pis-u....bo wie , ze odrazu bedzie wyzej....brak wstydu, bezczelnosc...chowanie od malego na polityka....

gdyby nie komuna to donosiciele by niekoniecznie pracowali w tv, rzadzili i zajmowali wysokie stanowiska, robili by to ci na ktorych donoszono, ci , ktorzy nie mogli zajmowac stanowisk bo nie byli partyjni i po linii, nie zapominajmy o tym drobnym fakcie , bo widze , ze zaczyna sie kolegom to wszystko jakos dziwnie mieszac....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

muls

Zawsze z niesłabnącym zaciekawieniem czekam na ewentualny komentarz Drogiego Kolegi Adwersarza.

Relatywizm, relatywizm moralny jeśli takie sformułowanie gdzieś jego znaczenie Kolega potrafi w sobie odnależć.Kurdupel tak pani Irena nie.

Biedna staruszka.Co ona ma takiego czego nie mam ja a chciałbym mieć.Dobre pytanie, proponuje zadać to pytanie sobie i swoim przyjaciołom.

Gdyby nie pech i Kolega jednak zostałby poinformowany na odpowiednim etapie swojego życia, że Bóg jednak istnieje - to nie budziłoby w Koledze tyle żdziwienia fakt, że jednak każdy człowiek jest inny. Zazdroszczenie czegokolwiek jakiemukolwiek człowiekowi TO DOWÓD NIEZAPRZECZALNY NA

C A Ł K O W I T Y B R A K W I A R Y W BOGA .

Moja skromna osoba jest spełniona na wielu płaszczyznach działania i zaabsorbowana ciągłym odkrywaniem przestrzeni nowych.

Daremne troski - nie znam uczucia zazdrości, co najwyżej wiem ile pracy trzeba włożyć w odniesienie prawdziwego sukcesu.

Tylko przegrana jednostka potrafi żywić nienawiść do innej jednostki.Normalny człowiek jest z zasady szczęśliwy i jedyne co go naprawdę interesuje w relacji interpersonalnej to "czy i jak mogę pomóc"

Istnieje poziom przeżarcia nienawiścią, czyli agresją wewnętrzną skierowaną do siebie, z którego nie ma już wyjścia.

Obawiam się, że tu mamy do czynienia z przesłankami, umożliwiającymi założenie z dużą dozą prawdopodobieństwa takiej sytuacji.

Osoba taka, stara się o zwrócenie na siebie uwagi, używa do tego prostych metod - są nimi cyniczne w oczywisty sposób nie zgodne z rzeczywistością wypowiedzi obliczone na założoną reakcję.Ta reakcja ma stać się lekiem czy balsamem na dolegliwość.Jednak tym lekiem się nie okazuje - nie wystarcza na długo, ponieważ nastąpił już poziom uzależnienia od agresji.

Wyjściem jest wejrzenie w siebie, rachunek sumienia, zadośćuczynienie, postanowienie poprawy oraz zwrócenie się do Boga w modlitwie o pomoc.

Bóg na pewno nie pozostanie na takie wołanie obojętnym.

Pomóż sam sobie a wtedy i Bóg Ci dopomoże. Samo z siebie nic się nie stanie. Zmiana musi pochodzić z wewnątrz.

Zapewniam Cię Drogi mulsie, że jak tylko każdy z nas ludzi, zrozumie swoją naturę wewnętrzną i rozpocznie życie w harmonii z jej prawami kosmicznymi, wówczas łatwo i bez wysiłku uzyskamy dobre samopoczucie, zdobędziemy życiową energię i entuzjazm a także doświadczymy radości płynącej z udanych związków i kontaktów z innymi.

Tylko jednostka spójna i harmonijna może być ostoją wiary i prawdy, służąc społeczeństwu - dawać nadzieję, że mimo burz i zakrętów dziejowych dotrzemy tam gdzie istnieje tylko miłość, gdzie możemy żyć, pracować, rozwijać się dla dobra naszego, oraz bliżnich.

Wystarczy posiać pragnienie, a w nim zawiera się mechanizm jego spełnienia, ponieważ każde pragnienie dysponuje nieograniczoną mocą organizującą.

Wprowadzając intencję - zaprzęgamy tę moc do pracy dla nas.

Wystarczy Drogi mulsie chcieć "oby wam się chciało chcieć" - a stanie się to co może spowodować nawrócenie na drogę prawdy, do której nieodwołalnie zawsze zmierza natura.

Wynik działania WikiLeaks - to również naturalny pęd natury do wyjawienia prawdy.To nie przypadek.Ludzie są elementami natury.

to, ze teraz jest stara nie znaczy , ze kiedys nie mogla ludziom gnoju z życia robic, to nie jest argument , trzebabylo konsekwentnie oczyscic srodowisko z prl-u jednak najlepsze interesy prowadzi esbecja, jak ktos pracuje w reklamie, bankowosci itd. wie o czym pisze, najlepsze kontrakty przez podstawione firmy i osoby , i tak rozdzielane miedzy swoimi, stara gwardia...jak ktos klamal , ze nie donosil, to niech odpowiada, wiek nie ma tutaj nic do rzeczy, pech chcial, ze oni sie wszedzie pchali i pchaja, do biznesu, do wladzy chociaz wiedza , ze donosili, ze sie kurwili, a jak nie oni to ich dzieci...a dzieci esbeckie maja te uklady wycwiczone od malego, np. zieć lecha kaczynskiego....to dobry przyklad, barwy partyjne go nie interesuja, naturalne by bylo zeby szedl z sld, jednak nie, on chce z pis-u....bo wie , ze odrazu bedzie wyzej....brak wstydu, bezczelnosc...chowanie od malego na polityka....

gdyby nie komuna to donosiciele by niekoniecznie pracowali w tv, rzadzili i zajmowali wysokie stanowiska, robili by to ci na ktorych donoszono, ci , ktorzy nie mogli zajmowac stanowisk bo nie byli partyjni i po linii, nie zapominajmy o tym drobnym fakcie , bo widze , ze zaczyna sie kolegom to wszystko jakos dziwnie mieszac....

Donoszenie nie dotyczy jedynie komuny. W dzisiejszych czasach też takich ludzi nie brakuje. Teraz nawet próbuje się to nazywać walką o swoje.

Ludzie o podłym charakterze istnieją zawsze. A szczególnie wśród polityków i karierowiczów.

C A Ł K O W I T Y B R A K W I A R Y W BOGA .

Moja skromna osoba jest spełniona na wielu płaszczyznach działania i zaabsorbowana ciągłym odkrywaniem przestrzeni nowych.

Daremne troski - nie znam uczucia zazdrości, co najwyżej wiem ile pracy trzeba włożyć w odniesienie prawdziwego sukcesu.

Tylko przegrana jednostka potrafi żywić nienawiść do innej jednostki.Normalny człowiek jest z zasady szczęśliwy i jedyne co go naprawdę interesuje w relacji interpersonalnej to "czy i jak mogę pomóc"

Istnieje poziom przeżarcia nienawiścią, czyli agresją wewnętrzną skierowaną do siebie, z którego nie ma już wyjścia.

Obawiam się, że tu mamy do czynienia z przesłankami, umożliwiającymi założenie z dużą dozą prawdopodobieństwa takiej sytuacji.

Osoba taka, stara się o zwrócenie na siebie uwagi, używa do tego prostych metod - są nimi cyniczne w oczywisty sposób nie zgodne z rzeczywistością wypowiedzi obliczone na założoną reakcję.Ta reakcja ma stać się lekiem czy balsamem na dolegliwość.Jednak tym lekiem się nie okazuje - nie wystarcza na długo, ponieważ nastąpił już poziom uzależnienia od agresji.

Wyjściem jest wejrzenie w siebie, rachunek sumienia, zadośćuczynienie, postanowienie poprawy oraz zwrócenie się do Boga w modlitwie o pomoc.

Bóg na pewno nie pozostanie na takie wołanie obojętnym.

Pomóż sam sobie a wtedy i Bóg Ci dopomoże. Samo z siebie nic się nie stanie. Zmiana musi pochodzić z wewnątrz.

Tak "mówi językami" opętany przez Szatana ;)

747

Ty sie powinienes leczyc chlopie, ale zaburzenia osobowosci sa bardzo trudne i niepodatne na leczenie, psychoterapie, tego typu ludzi ciagnie tez do polityki wiec dobrze , ze Ciebie tym razem nie wybrali.....

electro

Wykaż fałszywy pogląd, albo niekonsekwencję w przeciwnym wypadku zachowaj swoje uwagi z uwagi na elementarną kulturę.

electro

Wybierz, co wiarygodne, resztę uznaj za element przystosowania.

747

gdybys mial kulture nie produkowalbys tyle tego bezsensownego chłamu , odrzutów z pracy swojego umyslu, zachowaj odrobine szacunku dla forumowiczow, to kiedys bylo forum dla ludzi myslacych, byles na AH? tam bys sie przydal, nie czulbys sie taki osamotniony....

Opowieść o człowieku, który się kulom nie kłaniał..

"Za co zemsta? Za interwencję Lecha Kaczyńskiego latem 2008 r. podczas konfliktu gruzińsko-rosyjskiego. Film przypomina jego słynne wystąpienie w Tbilisi. W tym samym kontekście pokazuje: śmierć rosyjskiej dziennikarki Anny Politkowskiej, zamachy bombowe na bloki mieszkalne w Rosji, otrucie Wiktora Juszczenki. Do tego informacje o końcu dążeń niepodległościowych w Gruzji, Kirgizji, na Ukrainie"

Jedną z ostatnich scen w filmie zrealizowanym przez Mariusza Pilisa jest fragment głośnego wystąpienia prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego. - Niezależnie od wyników badań tacy ludzie jak Donald Tusk, Bronisław Komorowski, Radosław Sikorski, Bogdan Klich, Tomasz Arabski muszą zejść z polskiej sceny politycznej. W imię przyszłości Polski, sprawiedliwości, uczciwości i honoru - mówił podczas zgromadzenia obywatelskiego, które było poświęcone wyjaśnianiu przyczyn tragedii pod Smoleńskiem lider PiS.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To ja może wrócę do sukcesu ekipy Prezydenta na Emigracji Wewnętrznej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko po kiego grzyba facet w piwnicy na Greenpoincie zabawia się banderą marynarki handlowej??

Czepialski i nawet nie sprawdzi dokładnie.

Ukryta Zawartość

"Flaga bialo - czerwona z centralnie umieszczonym na bialym polu godlem panstwowym, uzywana jest przez przedstawicielstwa dyplomatyczne Rzeczypospolitej za granica"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Podtrzymuje stwierdzenie, ze pisanie i wystawianie ocen na forach jest w znacznym stopniu wykonywane na zamowienie. Propozycje pisanie postow za pieniadze dostalem od agencji marketingowej - wlasciciela audiostereo. Oferta padla akurat przed zmiana silnika forum; przez dluzszy czas pozostawalem niekatywny na audiostereo i gdy po pewnym czasie zadalem pytanie o szczegoly takowej wspolpracy, odpowiedzi juz nie dostalem. Na forum GW platne komentarze sa oczywiste: jakikolwiek wpis krytyczny wobec partii rzadzacej (abstrahujac zupelnie od PIS), chocby najbardziej merytoryczny i stonowany, jest natychmiast minusowany. Widac to zreszta obserwujac ewolucje ocen. Wpisy najnowsze zwykle sa oceniane normalnie, a w miare uplywu czasu wchodzi "cenzura" :-)

wladz i inni <- skad sie bierze w Was wola aktywnego atakowania Kaczynskiego w obecnej sytuacji politycznej? Kaczynski przegral zarowno wybory prezydenckie jak i samorzadowe. Nie jest u wladzy i jego wplyw na ksztaltowanie rzeczywistosci jest bardzo znikomy. Powinniscie wiec byc zadowoleni i skoncentrowac sie na obserwowaniu i komentowaniu sytuacji biezacej. Skad ta obsesja? Dlaczego nigdy nie recenzujecie poczynan obecnego rzadu?

• Redaktorzy
"Na forum GW platne komentarze sa oczywiste: jakikolwiek wpis krytyczny wobec partii rzadzacej (abstrahujac zupelnie od PIS), chocby najbardziej merytoryczny i stonowany, jest natychmiast minusowany."

Pierwsza część twierdzenia nie pozostaje w żadnycm związku z drugą, a może nawet sobie przeczą.

Xniwax, teraz tobie: ja świetnie wiem, jak wygląda zarówno flaga państwowa, jak i marynarki wojennej, handlowej i przedstawicielstw dyplomatycznych. Po prostu wybrałem opcję mniej obciążającą - Macierewicz mniej śmieszny jest udając matrosa, niż podszywając się pod dyplomatę państwa polskiego. To drugie to prawdę mówiąc byłaby typowa pisowska uzurpacja.

Morven, SITE proponowało ci płatne posty? Tutaj? To szkoda, że nie mi za pisanie postów ani nic nie płaci, ani nawet nie proponuje. Musi wiedzą, ze jestem nieprzekupny...

Powinniscie wiec byc zadowoleni i skoncentrowac sie na obserwowaniu i komentowaniu sytuacji biezacej.

Jakże naiwnym trzeba być aby pisać tu kolegom "powinniście".

A może to taki dowcip, chciałeś kogoś rozśmieszyć?

Jozwa

Ja wiem doskonale, ze ty wiesz, abstrahując od osoby będącej tłem dla owej flagi, ale nie od sytuacji w jakiej się tam znalazła.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jozwa<- tak to zrozumialem. Osoba przedstawila sie jako agencja marketingowa. Niestety nie moge odtworzyc jej nicka, bowiem wpis juz skasowalem. W sumie teraz po zastanowieniu, nie mam pewnosci, czy byl to ktos rzeczywiscie reprezentujacy wlascicieli forum. Odebralem to jednak dosc jednozacznie jako propozycje od audiostereo; przyznaje, ze byc moze blednie....

"Pierwsza część twierdzenia nie pozostaje w żadnycm związku z drugą, a może nawet sobie przeczą".

Stosujesz typowa retoryke polegajaca na "czepialstwie". To dosc typowy sposob prowadzenia dyskusji w sieci, majacy zreszta rozne odmiany - zwracanie uwagi na ortografie, literowki, interpunkcje, czy (to juz wyzsza szkola jazdy) na formuly logiczne. Nie wierze, ze pewne bledy, niescislosci powoduja niemoznosc zrozumienia wpisu lub intencji jego autora. Wymieniajac mysli, generalnie operujemy na pewnym poziomie abstrakcji i oczywiscie wiekszosc ludzi lapie sens wypowiedzi, pomimo jej niedoskonalosci. Nie chodzi chyba o to, aby kazdy dyskutant na forum byl filologiem lub posiadal wlasnego korektora ;-) Problemem generalnie jest dyskutowanie (i w szerszym kontekscie-myslenie i postepowanie) z poziomu obrony ego. Nie chodzi wiec o to, co jest prawdziwe i obiektywne i potencjalnie ciekawe, ale by moje bylo na wierzchu

:-)

morven dziwie sie ze proponowali ci cokolwiek.Mysle ze zartowali.Wiesz jak to jest.najlepiej jedzdzi sie po ŁYSEJ szkapie.To tak na marginesie...kurdupla.Innej łysej szkapy jak na razie...nie ma.

najlepiej jedzdzi sie po ŁYSEJ szkapie.To tak na marginesie...kurdupla.Innej łysej szkapy jak na razie...nie ma.

Czyli wprost przynales potrzebe "jezdzenia" po kims :-)

Zapewne jest dokladnie tak jak piszesz, gdyby nie Kaczynski znalazlby sie ktos inny. Chodzi o czyste skanalizowanie agresji. Jej obiekty sa tak naprawde drugorzedne - KAczynski, albo moja skromna osoba przed chwila :-)

Pozdrawiam - zycze duzo usmiechu i dystansu.

747 napisz ewangelię

Podtrzymuje stwierdzenie, ze pisanie i wystawianie ocen na forach jest w znacznym stopniu wykonywane na zamowienie. Propozycje pisanie postow za pieniadze dostalem od agencji marketingowej - wlasciciela audiostereo. Oferta padla akurat przed zmiana silnika forum; przez dluzszy czas pozostawalem niekatywny na audiostereo i gdy po pewnym czasie zadalem pytanie o szczegoly takowej wspolpracy, odpowiedzi juz nie dostalem. Na forum GW platne komentarze sa oczywiste: jakikolwiek wpis krytyczny wobec partii rzadzacej (abstrahujac zupelnie od PIS), chocby najbardziej merytoryczny i stonowany, jest natychmiast minusowany. Widac to zreszta obserwujac ewolucje ocen. Wpisy najnowsze zwykle sa oceniane normalnie, a w miare uplywu czasu wchodzi "cenzura" :-)

wladz i inni <- skad sie bierze w Was wola aktywnego atakowania Kaczynskiego w obecnej sytuacji politycznej? Kaczynski przegral zarowno wybory prezydenckie jak i samorzadowe. Nie jest u wladzy i jego wplyw na ksztaltowanie rzeczywistosci jest bardzo znikomy. Powinniscie wiec byc zadowoleni i skoncentrowac sie na obserwowaniu i komentowaniu sytuacji biezacej. Skad ta obsesja? Dlaczego nigdy nie recenzujecie poczynan obecnego rzadu?

z urojeniami trudno polemizować...gratuluję redakcja ciebie wybrała ja nie dostałem podobnej propozycji

odnośnie sugestii o atakowaniu Kaczyńskiego przemyślę....są jeszcze życzenia?

ja bym zadal inne pytanie, a, dlaczego akurat nie atakowac kaczynskiego? dlaczego go pozostawic poza krytyka,szef drugiej pod wzgledem wielkosci partii, miliony zlotych z budzetu centralnego czyli naszych pieniedzy, dlaczego ten czlowiek akurat ma nie byc oceniany tak samo ostro jak tusk, lepper czy ktokolwiek inny? bo pani staniszkis tak chce uwazajac , ze jak ktos bierze proszki to mu wszystko wolno? otoz nie, proszki , alkohol czy onanizm to sa sprawy prywatne, a oceniamy osobe publiczna za jej dzialalnosc publiczna i mamy do tego prawo.....

• Redaktorzy
"Stosujesz typowa retoryke polegajaca na "czepialstwie". To dosc typowy sposob prowadzenia dyskusji w sieci, majacy zreszta rozne odmiany[...]"

Nie, ja tylko nie lubię niechlujstwa w rozumowaniu, zwłaszcza jeśli tak się jakoś skłąda, że niechlujności wspierają kierunek dowodzenia autora postu. W tym wypadku stwierdziłeś że fakt, iż komentarze nieprzyjazne rządowi otrzymują na forum GW ujemną punktację świadczy jakoby o tym, że są tam zamieszczane płatne komentarze. Otóż nie ma takiego logicznego związku. Natomiast jeśli by się go koniecznie doszukiwać, to można ewentualnie dowodzić, że jest związek przeciwny (choć byłoby to trochę spekulacyjne, to jednak nieporównanie mniej niż to, co ty postulowałeś). Czy teraz rozumiesz, co miałem na myśli? Dyskutowanie z kimś, kto wyciąga fałszywe wnioski z przesłanek jest bezcelowe, staram sie więc pomóc w nauce wnioskowania, żeby później ewentualnie mieć z kim wymieniać opinie. W pewnym sensie postępuję egoistycznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.