Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

To w gruncie rzeczy takie same prostactwo prostych orzekających epitetów

jak u Jara747. Tylko na osłodę kwiatek do korzucha: wyraz "socjolog". Nawet przeciętnego snobka wykształciucha takie "ozdupki" już nie biorą.

Filut drapanie się w PISiora nie ukoi twojego świądu antyopozycyjnego, a wręcz przeciwnie- nakręcasz się jak Rycho C. z miasta Łódź.

Szybko przecież dopisałem, że taki profesor, socjolog nie dorasta do pięt J.Tomaszewskiemu, którego tu PiSolizy stawiają na świeczniku jako autorytet, znawcę polityki.

Co do nakręcania markowski, widzę że już ci sraczka dokucza jak prezesowi po sześciu kolejnych przegranych kampaniach wyborczych zwanych w PiSie zwycięskim pochodem.

A co mi tam, wyciągnę pomocną dłoń, kliknij sobie, kup i pisz dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mały rozumek i wielkie doświadczenie wyniesione z gabinetu prezesa pozwoliło Błaszczakowi wyobrazić sobie spotkanie premiera Tuska z prezydentem Miedwiediewem:

Szef klubu PiS skomentował też wizytę polskiego premiera w hotelu Hyatt, gdzie mieszkał rosyjski prezydent. Określił ją mianem "hołdu lennego" i zastanawiał się, czy "Donald Tusk był w przyklęku, kiedy spotykał się z Miedwiediewem".

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Pisałem już o Błaszczaku, nie ma co tego roztrząsać. Sami politycy światowego formatu, od Kaczyńskiego i tego jego fryzjerczyka, przez Kowala, który (wiceminister SZ!) zadał przy tej okazji idiotyczne pytanie "jakie są konkretne efekty tej wizyty", Kluzikową soft-PiS, aż po parkę geniuszy Karpat w osobach Macierewicza i Fotygi. Światowy format, tylko świat o tym nie wie. A wie o Komorowskim, Tusku, nawet o Sikorskim wie. Wprawdzie Tuska oceniam niejednoznacznie, a o Komorowskim nie mam na razie wyrobionego zdania, to jednak porównać światowość formatu J. i L. Kaczyńskich i reszty tej menażerii do nich, to jak zestawiać drużynę trampkarzy z jakąś dajmy na to przeciętną ligą europejską. Zresztą dlatego sądzę, ze 747 pracuje tu przeciw PiS, inaczej jego komiczne wypowiedzi byłyby niezrozumiałe. 747, nie z nami te numery, rozgryźliśmy cię, wracaj do KPRM. Tylko niejasne jest, po co tyle wysiłku, aby ośmieszyć Kaczyńskiego akurat na forum audiofilskim??

Tomaszewski błaznem. Dobre. W takim razie kim jest trener Wójcik? Pod wodzą pana prezesa Laty mamy największą błazenadę jaką było nam dane przeżyć.

Najniższe w historii miejsce w rankingu FIFA - wiadomo piłkarze rządzą krajem.

Zgadza się, ale fakt że PZPN to banda nie oznacza, że facet który ich krytykuje nie jest błaznem.

To w gruncie rzeczy takie same prostactwo orzekających epitetów jak u Jara747.

Fakt, że z moich wpisów rozumiesz tylko to jest wprawdzie smutny ale nie zaskakujący. Dalej czekam na COKOLWIEK merytorycznego bo na razie w kółko ten sam bełkot.

Jestem Europejczykiem.

Fotyga jest naprawdę słodka - wybaczy Pani, ale ja wiem lepiej. Oczywiście na zasadzie wiem, ale nie powiem. Jak taka pularda mogła zostać ministrem?

Jestem Europejczykiem.

Fotyga jest naprawdę słodka - wybaczy Pani, ale ja wiem lepiej. Oczywiście na zasadzie wiem, ale nie powiem. Jak taka pularda mogła zostać ministrem?

"Pularda".... nio nio to bardziej wyrafinowane niż ten twój epitet "jesteś idiotką" nasz ty przaśny prostaczku.

A jak tam sucesy w polityce zagranicznej rzundzących rzeczywiście? Rurociągi i inny dymanie tego kraju? Tylko polityka opozycji jest twoją monomanią. Dopierniczamy jak u Putina- opozycji wyłącznie.

Pouczające jest jak nasz grajdołek i nasze problemy widać z zewnątrz.

La Repubblica: "Wczoraj przyszła kolej na nową Rosję, by uwolnić się od przeszłości. Tu, w tym kluczowym kraju, decydującym pośredniku między UE, NATO i Rosją.

Pamięć nadal ciąży, także tutaj, w Polsce, tygrysie nowej Europy, gdzie gospodarka pędzi niemal w chińskim tempie, a liberalni konserwatyści premiera Donalda Tuska i prezydenta Bronisława Komorowskiego pochowali nienawiść i polowanie na czarownice krótkiego, ale ponurego dwulecia narodowych populistów braci Kaczyńskich".

Ciekawe spojrzenie na naszą scenę polityczną - liberalni konserwatyści kontra narodowi populiści.

Ciekawe i bardzo trzeźwe spojrzenie z Niemiec:

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" ocenia, że podczas gdy Polska i Niemcy w ciągu 20 lat od upadku komunistycznej dyktatury - mimo historycznych obciążeń i regularnych irytacji - stały się partnerami, relacje Polski i Rosji wciąż są nacechowane brakiem zaufania. Zdaniem dziennika, to, czy wizyta Dmitrija Miedwiediewa w Warszawie rzeczywiście okaże się nowym początkiem w polsko-rosyjskich relacjach, zależy przede wszystkim od Moskwy. "Jeśli zasadniczo nie zmieni ona stylu polityki zagranicznej, następne zlodowacenie między Moskwą i Warszawą jest tak pewne jak następna zima" - ostrzega "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Reszta:

Ukryta Zawartość

"Pularda".... nio nio to bardziej wyrafinowane niż ten twój epitet "jesteś idiotką" nasz ty przaśny prostaczku.

Dzięki prosty czereśniaczku. Jak tam korepetycje z matmy? Widziałeś chociaż wywiad pulardy i jej wiekopomne gdańsko-północnoatlantyckie przemyślenia czy tak pierdzielisz od czapy po linii partyjnej?

post-9051-083904400 1291770593_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

La Repubblica: "Wczoraj przyszła kolej na nową Rosję

La Republica- to taka Włoska Trybuna Ludu, oficjalny organ Włoskich komunistów- pasuje do lotnej(inaczej) myśli Jaro. FAZ to znana trybuna walki o oś Moskwa Berlin, jak niemiecka prasa po 1933. Już 17 września 39r wiadomo było jak korzystnej osi dla polityki zagranicznej, ale nie Polskiej polityki zagr. ..

Zaś Fotyga to genialny kamień probierczy. Ciepła nobliwa kobieta. Wiadomo jak kobietę szanuje chamuś. Bardzo dobrze po tym jak chamuś pisze o kobiecie widać poziom jego chamstwa- Jaro twój poziom, nie okazał się i tym razem niespodzianką.

markowski długa będziesz siebie męczył idiotycznymi wpisami?

jeszcze chwila i zupełnie zgnijesz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

La Republica- to taka Włoska Trybuna Ludu, oficjalny organ Włoskich komunistów- pasuje do lotnej(inaczej) myśli Jaro. FAZ to znana trybuna walki o oś Moskwa Berlin, jak niemiecka prasa po 1933. Już 17 września 39r wiadomo było jak korzystnej osi dla polityki zagranicznej, ale nie Polskiej polityki zagr. ..

Jak widać z markowskiego kolejny raz wyłazi bolszewik. Nie interesuje go co ktoś pisze, nie interesuje go czyjś punkt widzenia, interesuje go jedynie kto pisze i z jakich pozycji.

Ja rozumiem, że w pewnym wieku ciężko zerwać z przyzwyczajeniami, ale żeby tak ostentacyjnie chwalić się własnymi ograniczeniami???

Jestem Europejczykiem.

biedna chłopina za komuny zachwalał Gierka przegrał z Wałęsą....markowski gdy prezes padnie skoczysz z mostu?

markowski czytaj

"że PO jest od zawsze historycznie zaangażowana z naszymi sąsiadami, a nie transatlantycko. Ja jestem gdańszczanką, wiem więcej o tych relacjach - dodała Fotyga."

to objaw psychozy.

Ostatnie wystąpienia PiS przypominają historyczne zaangażowanie "5 piątej kolumny" w atakach na rząd Polski.

Horstek jesteś .....(wywożą to szambowozem)

Radosław Sikorski odkrył karty, wcale nie jest taki prorosyjski, jak niektórym się może zdawało.

Czyżby oficjalna linia PiS nie była taka nie aktualna dziś.

Zagrożenie próbą działań autonomicznych obwodu kalingradzkiego było i jest całkiem realne - dowiadujemy się z przecieków.

Polska jest pewnym i oddanym sojusznikiem Stanów Zjednoczonych w Europie.Nasza dyplomacja zabiegała o wzmocnienie wojskowe z USA.

E tam dokumenty - specjalnie podrobione i poprawne. Prezes wie lepiej, bo robi, co mu Rydzyk każe.

Bo tu nie chodzi o interes jakeijś tam Polski - tu chodzi o interes Polski rydzykowej.

Radosław Sikorski odkrył karty, wcale nie jest taki prorosyjski, jak niektórym się może zdawało.

Czyżby oficjalna linia PiS nie była taka nie aktualna dziś.

Zagrożenie próbą działań autonomicznych obwodu kalingradzkiego było i jest całkiem realne - dowiadujemy się z przecieków.

Polska jest pewnym i oddanym sojusznikiem Stanów Zjednoczonych w Europie.Nasza dyplomacja zabiegała o wzmocnienie wojskowe z USA.

Dzisiaj jest bardzo nieaktualna a rewelacje Sikorskiego nikogo nie zaskoczyły.Był ministrem obrony w rządzie PiS.

Radosław Sikorski odkrył karty, wcale nie jest taki prorosyjski, jak niektórym się może zdawało.(...)

Widzę, że jest to dla ciebie jakimś szokiem :-). Teraz musisz to jakoś delikatnie wytłumaczyć markowskiemu i innym wyznawcom Geniusza Mazofsza. Może tobie uwierzą!

Jestem Europejczykiem.

"To były trudne rozmowy?

- Raczej nie. Warunki współpracy ustaliłem z panem przewodniczącym Mariuszem Błaszczakiem. Rozmawialiśmy 20 minut, a poza tym wszystko odbyło się za pośrednictwem poczty elektronicznej. Przedstawiłem swoje wymagania, które zostały zaakceptowane. Zastrzegłem, że interesuje mnie pisemna umowa albo wymiana listów intencyjnych, bo tylko taki dokument daje mi gwarancję bezpieczeństwa.

Jarosław Kaczyński osobiście z panem nie rozmawiał?

- Nie. Decyzję podjął po konsultacjach z panem Błaszczakiem, wiem też, że odbył się Komitet Polityczny, na którym tę sprawę omawiano."

Nawet godząc się (za drugie miejsce na liście w wyborach parlamentarnych) zabezpiecza się przed przyszłymi krętactwami PiS publicznie ujawniając treść pisemnej umowy.

markowski 747 przy warunkach Dorna sprawiacie wrażenie pożytecznych idiotów.

• Redaktorzy

La Republica- to taka Włoska Trybuna Ludu, oficjalny organ Włoskich komunistów- pasuje do lotnej(inaczej) myśli Jaro.

Markowski tym razem już łże bez zenady nawet nie dbając, czy ktoś da sie nabrać. Oficjalnym organem włoskich komunistów jest jak powszechnie wiadomo "L'Unita", a przynajmniej była do czasu, kiedy komuniści w tym kraju mieli jeszcze własny organ prasowy. Ale po co pisać prawdę, zwłaszcza ze przecież nikt nie wie jak sie nazywamy i jak wyglądamy, wiec wstyd nas ominie. Czysty zysk dla partii, jeśli ktoś się nabierze, a jeśli nie, to i tak zadna strata. Markowski, jesteś typowy do bólu.

Może nam się Dorn podobać lub nie, ale facet jest pracowity jak Gosiewski i jak zabiera głos to jest merytorycznie przygotowany. Jego interpelacje w sprawach dotyczących MON dały Klichowi nieźle popalić. Mam nadzieję, że dzięki niemu PiS zajmie się wreszcie czymś sensownym a problemy koszenia drzew samolotami zostawi Antkowi.

Jestem Europejczykiem.

powrót może oznaczać koniec listy osób zaufanych i powrót prezesa do najbardziej zaufanych z listy sponiewieranych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To były trudne rozmowy?

Przedstawiłem swoje wymagania, które zostały zaakceptowane. Zastrzegłem, że interesuje mnie pisemna umowa albo wymiana listów intencyjnych, bo tylko taki dokument daje mi gwarancję bezpieczeństwa.

To oni coś kupują czy sprzedają? Bo nie jestem w temacie.

A może Dorn chce się zamienic swojego psa na kaczego kota?

• Redaktorzy

747, mordo ty moja, z ust mi to wyjąłeś, J-23! Pozdrowienia dla premiera. Koalicja PiS i LD świtem nowej ery w dziejach obu partii. Swoją drogą LD zabezpieczyło się jak mogło, a PiS musi strasznie zgrzytać zębami, że nie ma już na własność żadnej służby specjalnej, którą mogłoby puścić tropem nowego koalicjanta. LD jak sądzę również liczy na ten fakt, jedno co może go w razie czego spotkać, to ponowne ogłoszenie go przez koalicjanta ohydnym uwodzicielem i pokątnym dzieciorobem. Ludwiczku, tak trzymać, słusznie wszyscy sądzili, że kiedyś sobie z prezesem dacie dziubka.

To oni coś kupują czy sprzedają? Bo nie jestem w temacie.

A może Dorn chce się zamienic swojego psa na kaczego kota?

Moim zdaniem dorn doszedł do tego, że nigdzie nie zarobi tak dobrze jak w pisie - uważam, że to cała tajemnica jego powrotu.

Z jego strony to jest bardzo dobre posunięcie.On tworzył PiS a teraz ma szansę na zdominowanie i przechwycenie partii skarlałego prezesa.Jarosław Kaczyński przegrał z nim rozprawę sądową o pomówienie.Upublicznienie umowy uważam za kolejne upokorzenie prezesa.W mocno osłabionym i chaotycznym PiS może spełnić swoje marzenia.

Moim zdaniem dorn doszedł do tego, że nigdzie nie zarobi tak dobrze jak w pisie - uważam, że to cała tajemnica jego powrotu.

A! Rozumiem, to jest umowa o pracę, o kasę. Stąd takie uwarunkowania i zabezpieczenia.

Pewnie podejrzewał, że chcą go na czarno teges.

Ciekawe na jakim odcinku ma się wykazać Ludwik. Będzie z Sabą wyprowadzać kota i robić zakupy?

"Wizyta prezydenta Rosji Dimitrija Miedwiediewa w Polsce nie przyniosła żadnych rezultatów ani w kwestiach gospodarczych, ani w sprawie Katynia, ani w sprawie śledztwa smoleńskiego - przekonywał na środowej konferencji prasowej prezes PiS Jarosław Kaczyński."

a jego odlot nie jest sukcesem?

"Wizyta prezydenta Rosji Dimitrija Miedwiediewa w Polsce nie przyniosła żadnych rezultatów ani w kwestiach gospodarczych, ani w sprawie Katynia, ani w sprawie śledztwa smoleńskiego - przekonywał na środowej konferencji prasowej prezes PiS Jarosław Kaczyński."

a jego odlot nie jest sukcesem?

Ciekawe za kogo Jarosław się przebrał, że już wie, bo był, widział, słyszał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.