Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozostawię bez komentarza

wiadomo: wyborcza_pl

(pozostawię bez komentarza)

Ukryta Zawartość

747 znowu szarpią ojca narodu.Biedak w stresie pomylił premiera Cameron z własnym doradcą.

Reszta zgodna z prawdą....nie przyjął kondolencji od premiera Rosji.Genialny ruch cały świat w zachwycie poza premierem Wielkiej Brytanii.

wiadomo: wyborcza_pl

(pozostawię bez komentarza)

wiadomo markowski won Horst znowu wybrał najgorsze z możliwych.

Nie ale Pierdunek bardzo chwali.

Inny ks. dyżurny GW Czajkowski coś ostatnio zmilkł, czemu?

Myślisz że lepiej jak to napisał duchowny niż Michnik? Ale duchowny- sam pisałeś- to pewnie pedofil albo morderca. No tak takie są twoje autoryteta, pedofile i mordercy. lol

i znowu problemy z zrozumieniem....napisał Celestina Migliore legendarny duszpasterz i opozycjonista

markowski to etatowy pracownik KK ale jak widzę postanowiłeś podzielić KK na swoich i "wyborczych"

korzystając z twojej prostackiej logiki każdy autor listu opublikowanego przez wyborczą współpracuje z Michnikiem

i znowu problemy z zrozumieniem....napisał Celestina Migliore legendarny duszpasterz i opozycjonista

markowski to etatowy pracownik KK ale jak widzę postanowiłeś podzielić KK na swoich i "wyborczych"

korzystając z twojej prostackiej logiki każdy autor listu opublikowanego przez wyborczą współpracuje z Michnikiem

A gdzie tam! Przecież te wszystkie listy to Michnik albo sam pisze alby dyktuje swoim TW ;-).

Według markowskiego, sobolewskiego i jeszcze paru innych nieważne co, ważne to napisał i z jakich pozycji. Sierotki po komunie.

Jestem Europejczykiem.

Monolitem kościół nigdy nie był. Gdy Glemp wzywał do spokoju, Popiełuszko i Małkowski robili swoje.

Nie sądzę, żeby polaryzacja koscioła była większa niz jakiegokolwiek innego środowiska.

Ja się cieszę się Ty się cieszysz. Bo rozumiem, że jedno i drugie Ci nie pasuje.

Problem w tym, ze jak nie będzie jednego i drugiego to może już być tylko pociesznie.

...a tego Najjaśniejsza nie przetrzyma...ze śmiechu przez łzy.

Tak poważniej, to nie Jarek i Donald są problemem, problem tkwi w systemie i w nas.

Jeszcze raz. Co i kogo proponujesz? Bo biadolisz tu w kółko i nic z tego nie wynika.

Jaro gdzieś tam biadoliłeś że biskupi bronią księży oskarżonych o pedofilię. Już po fakcie udowodnienia współpracy ojca Hejmo (TW Hejnał) z SB do końca bronił go i broni ojciec Ludwik Wiśniewski. No ale to akurat dla ciebie zaleta.

Kto by pomyślał: Jaro747 zasłuchany w księżowskie słowa. Coś mam wrażenie że następnie Jaro747 pójdzie do spowiedzi i się wyspowiada ze swego pryszczatego antyKKlizmu- padnij na kolana Jaro747!

Bidulek wladz wypowiada się w dziedzinie którą tylko bez pojęcia zwalczał to i nazwiska mu się mylą. Jak zwykle plecie aby pleść, aby tylko antyKKalać.

Jaro gdzieś tam biadoliłeś że biskupi bronią księży oskarżonych o pedofilię. Już po fakcie udowodnienia współpracy ojca Hejmo (TW Hejnał) z SB do końca bronił go i broni ojciec Ludwik Wiśniewski. No ale to akurat dla ciebie zaleta.

Pierwsze słyszę od ciebie. Skąd wiesz, że to dla mnie zaleta, wada czy cokolwiek innego?

Ty markowski rzeczywiście masz tak pod berecikiem, że najważniejsze dla ciebie jest KTO pisze, GDZIE pisze i Z JAKICH POZYCJI pisze. Co pisze, to już nieważne.

Prawdę mówiąc nie mam nawet pojęcia kim jest ojciec Ludwik Wiśniewski, co robił i z kim. Zainteresowało mnie to CO NAPISAŁ. Wiem, że ciężko ci to zrozumieć ale chociaż spróbuj.

Jestem Europejczykiem.

Wladz bidulku czy jak się cię przyłapie na pitoleniu antyKKalnym to zawsze reagujesz [chamstwo] cenzora.

Jaro747, a wiki?:

"Ludwik Wiśniewski OP, stwierdził: Wierzę prof. Leonowi Kieresowi, że kierował się uczciwymi pobudkami, ale nie mogę uwierzyć, że oprócz niego ktoś jeszcze w tym palców nie maczał. W odpowiednim czasie spada ta, a nie inna teczka. Uznał za nieprzemyślane ujawnienie nazwiska i napiętnowanie człowieka, którego teczka nie została dokładnie sprawdzona. Ojciec Wiśniewski dodał, że przeglądał dokumenty z „polskiego” okresu działalności ojca Konrada i jest zdania, że nie był on świadomym i tajnym współpracownikiem, dokumenty nie zawierały żadnych istotnych informacji i oprócz jednego „zgrzytu”, który nie wiadomo kto wprowadził, nie stanowią donosów. Jednakże ojciec Hejmo rzeczywiście był zbyt rozmowny i postępował w sposób lekkomyślny."

Coś ty taki kościółkowy się zrobił, zakonnika słuchasz jak wyroczni? Wpłać coś na świątynię Opatrzności Bożej, co łaska. I na litość Boga, nie krzycz tak- po co tyle tych wielkich bukw, wnerwiłeś się czy co? [chamstwo].

Jaro747, a wiki?:

"Ludwik Wiśniewski OP, stwierdził: Wierzę prof. Leonowi Kieresowi, że kierował się uczciwymi pobudkami, ale nie mogę uwierzyć, że oprócz niego ktoś jeszcze w tym palców nie maczał. W odpowiednim czasie spada ta, a nie inna teczka. Uznał za nieprzemyślane ujawnienie nazwiska i napiętnowanie człowieka, którego teczka nie została dokładnie sprawdzona. Ojciec Wiśniewski dodał, że przeglądał dokumenty z „polskiego” okresu działalności ojca Konrada i jest zdania, że nie był on świadomym i tajnym współpracownikiem, dokumenty nie zawierały żadnych istotnych informacji i oprócz jednego „zgrzytu”, który nie wiadomo kto wprowadził, nie stanowią donosów. Jednakże ojciec Hejmo rzeczywiście był zbyt rozmowny i postępował w sposób lekkomyślny."

Coś ty taki kościółkowy się zrobił, zakonnika słuchasz jak wyroczni? Wpłać coś na świątynię Opatrzności Bożej, co łaska.

Zrozum markowski - mnie to nie interesuje. Nie jestem zainteresowany kto na kogo donosił wewnątrz Kościoła, kto z kim spał i dlaczego, kto był TW a kto nie. Może ciebie to fascynuje ale mnie to kompletnie lata. Nie słucham ani tego ani tamtego ani ciebie bo dla mnie to jak niuanse uprawy rzepaku. Rozumiesz?

Jestem Europejczykiem.

Jasne że rozumiem. Fajnie się czyta księdza dyżurnego GW wielebnego Czajkowskiego, TWFilozofa itp. Bo my otwarci jesteśmy na "dobrych księży".

Że co? Że nie wiesz co to jest? Ty! Czołowy wykładowca kursu "Czym jest kościul katolycki" z tego forum. Ja myślałem że ty na wylot znasz tego kościula skoro tak o nim pouczasz w w/w wątku.

Nawet nie wiesz kim był L. Wiśniewski? Oj facet, ty się popraw, jego Schechter publikuje, ty musisz jego znać.

Choć bidulek wlazek go myli z legendarnym monsigniore Celestina Migliore "legendarnym duszpasterzem i opozycjonistom".

Wladz bidulku czy jak się cię przyłapie na pitoleniu antyKKalnym to zawsze reagujesz chamstwem i agresją? Zakabluj bidulku "bidulka", idź skamlaj do modera cenzora.

-

bohaterze zamiast argumentów pomawiamy o donoszenie?

Tyle ciekawych zdarzeń związanych z Jarosławem "PiS" Kaczyńskim.Partyjne doły tworzą struktury PJN odchodząc z PiS.Jak słusznie zauważyłeś najbardziej uderzy to w PO.Już są pierwsze oznaki klęski w sondażach przekroczyło 50%.PJN nic nie miał a ma 2-6% PiS stracił 8% notując najgorsze notowania od kilku miesięcy.

markowski czekam na kolejny objawy samooszukiwania

Łaska mnie zaszczyciła

"użytkownik" jozwa maryn edytował mój post- dziś 13.57

lol und ale jaja

wlaz do jozwy kablowałeś, atopos kabluje do jozwy, cuda, zwierzaki gadają ludzkim głosem...

przecież to tzw "Boże" narodzenie chyba za parę dni..

widzę donosicielu wlazie, że jak trwoga to do... prezia

lol do "sondaży"...

non abbiate paura

• Redaktorzy

Ech. Chłopcy zawsze pozostaną chłopcami... (Kipling) ...albo dziewczynkami (Harrison).

A wracajac do konkretów, ciekawy wpis z blogu laudate:

"[...] Twórcy PJN zaryzykowali, bo choć mogą przypuszczać, że znajdą swój elektorat, nie wiedza czy poparcie będzie wystarczające by wskoczyć do przyszłego Sejmu. Dla wielu przyszłe Posłowanie Jakby Niepewne, ale wbrew oczekiwaniom części obserwatorów, „kluzikowcy” nie muszą i nie mogą odcinać się od dawnego PIS. Wiedzą doskonale, że jakakolwiek poważna zmiana jest niewskazana, bo ich atutem jest własnie brak zmiany. Oni muszą udowodnić pisowskiemu elektoratowi, że to prezes „niepotrzebnie” się zmienił. Sprzyjać im będą tacy „nawróceni” publicyści jak Janke czy Lisicki. Bo całe to grono „rozłamowców” nie godzi się na wieloletnie trzymanie ręki w nocniku. Im sie marzy powrót do czasów największego poparcia. Wtedy gdy PIS był u władzy i szły za nim tłumy łaknące prawa a la Kryże i sprawiedliwości a la Ziobro. Paranoja Kaczyńskiego spowodowała odpływ tłumów, PIS jak to się ładnie mówi „utracił zdolności koalicyjne” czyli jest politycznym smierdzącym jajem [...]"

Autor w jednym akapicie streścił pojawiajacy sie tu i ówdzie pogląd, że PJN jest przesiadką dla PiS, z myślą, aby pozostawić na peronie paru największych meszugene z prezesem na czele, a reszta niemal w komplecie, pod wodzą już nie "wizjonera", a politycznych marketingowców Poncyliusza, Kluzik, Bielana i Kamińskiego, radośnie pojedzie w kierunku dlaszej działalności polityczno-zarobkowej. Cóż, dla mnie PJN to w 100% to samo, co PiS, minus prezes, co nie robi różnicy. Ci sami kombinatorzy i polityczni fryzjerzy. Będzie trzeba, uścisną czerwonego, będzie tzreba, na mszę pójdą... Po co mi ktoś taki, kiedy mam wciąż do dyspozycji oryginał, który dzieki wrodzonej niezręczności znacznie lepiej ujawnia istotę tego wesołego ugrupowania?

Jasne że rozumiem. Fajnie się czyta księdza dyżurnego GW wielebnego Czajkowskiego, TWFilozofa itp. Bo my otwarci jesteśmy na "dobrych księży".

Że co? Że nie wiesz co to jest? Ty! Czołowy wykładowca kursu "Czym jest kościul katolycki" z tego forum. Ja myślałem że ty na wylot znasz tego kościula skoro tak o nim pouczasz w w/w wątku.

Nawet nie wiesz kim był L. Wiśniewski? Oj facet, ty się popraw, jego Schechter publikuje, ty musisz jego znać.

Choć bidulek wlazek go myli z legendarnym monsigniore Celestina Migliore "legendarnym duszpasterzem i opozycjonistom".

Czajkowskiego??? Nie czytam. GW też nie czytam (a powinienem?).

Co cię popier... markowski że tak w jidisz lecisz? Żydowskie korzenie się odezwały?

Jestem Europejczykiem.

Będzie trzeba, uścisną czerwonego, będzie tzreba, na mszę pójdą... Po co mi ktoś taki, kiedy mam wciąż do dyspozycji oryginał, który dzieki wrodzonej niezręczności znacznie lepiej ujawnia istotę tego wesołego ugrupowania?

Mam podobne wrażenia. Kombinują jakby tu zdobyć kilka punktów poparcia więcej. Dodatkowo jestem niemal pewien że gdy przyjdzie co do czego - to Jarek obieca im to i owo, i znowu z płaczem padną sobie w ramiona.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Czajkowskiego??? Nie czytam. GW też nie czytam (a powinienem?).

Co cię popier... markowski że tak w jidisz lecisz? Żydowskie korzenie się odezwały?

"Autor w jednym akapicie streścił pojawiajacy sie tu i ówdzie pogląd, że PJN jest przesiadką dla PiS, z myślą, aby pozostawić na peronie paru największych meszugene z prezesem na czele"

cyt Jozwa

O cholera - jakieś Purim czy inne Kuczki za pasem? Meszugene?

A giten cześć :)

Mam podobne wrażenia. Kombinują jakby tu zdobyć kilka punktów poparcia więcej. Dodatkowo jestem niemal pewien że gdy przyjdzie co do czego - to Jarek obieca im to i owo, i znowu z płaczem padną sobie w ramiona.

To się mlbie nazywa wielka polityka! Przyrost przez podział.

Ktoś - Jozwa? napisał, że PIS stracił zdolność koalicyjną - jak to - a PJN?

wlaz do jozwy kablowałeś, atopos kabluje do jozwy, cuda, zwierzaki gadają ludzkim głosem...

przecież to tzw "Boże" narodzenie chyba za parę dni..

widzę donosicielu wlazie, że jak trwoga to do... prezia

lol do "sondaży"...

non abbiate paura

markowski fajnie bezkarnie obmawiać....ciekawa z ciebie opozycja

markowski fajnie bezkarnie obmawiać....ciekawa z ciebie opozycja

Lepiej żeby bezkarnie obmawiał niż żeby bezkarnie obmacywał ;-)...

Chociaż jakby co to sobolewski go wybroni.

Jestem Europejczykiem.

Prezydent Komorowski wyostrzył sobie język:

Prezydent Bronisław Komorowski powiedział, że mimo zaproszenia Wojciecha Jaruzelskiego na posiedzenie RBN nie zmienił opinii o generale. Podkreślił, że czym innym jest procesowa ocena stanu wojennego, "a czym innym jest kwestia zakończenia wojny polsko-polskiej w wymiarze symbolicznym". Powiedział też, że u "niektórych" chęć pojednania jest "kwestią proszków".

Komorowski skomentował w ten sposób wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego, który jest zdania, że niedawne zaproszenie gen. Wojciecha Jaruzelskiego przez prezydenta Bronisława Komorowskiego to sygnał dla wymiaru sprawiedliwości, by nie skazywać Jaruzelskiego w procesach dotyczących m.in. wydarzeń Grudnia '70.

- Takie opowieści może snuć ktoś, kto albo nie zna realiów ustroju państwa polskiego i nie wie, że są prokuratura i sądy niezależne, albo ma swoje własne złe doświadczenia, tzn. akceptował używanie prokuratury czy sądów do realizacji jakichś własnych zamysłów politycznych - uważa Komorowski.

Jak podkreślił, w przeciwieństwie do jego "głównych adwersarzy" ma swoje osobiste doświadczenia związane ze stanem wojennym, w wyniku którego trafił do obozu internowania.

- Być może część tego wściekłego ataku na mnie to po prostu przejaw jakiegoś kompleksu tych, którzy albo czmychnęli za granicę w okresie stanu wojennego i stamtąd byli bohaterami zza płota, albo tych, którzy nigdy nie zaryzykowali niczego i stan wojenny przeczekali spokojnie mocząc nogi w miednicy z ciepłą wodą - ocenił prezydent.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Nawet w popularnych serialach, jak "Ranczo" w TVP, bohaterami negatywnymi - jak wójt Kozioł - są osoby o cechach "wrażych" pisowców"

- tak Joachim Brudziński, przewodniczący komitetu wykonawczego PiS mówił w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej", odpowiadając na pytanie o przyczyny wyborczej porażki PiS.

Ukryta Zawartość

Publikujemy list Macieja Strzembosza, producenta "Ranczo", krótką odpowiedź na słowa posła:

Z wywiadu z Joachimem Brudzińskim, przewodniczącym komitetu wykonawczego PiS, dowiedziałem się że: "Nawet w popularnych serialach, jak "Ranczo" w TVP, bohaterami negatywnymi - jak wójt Kozioł - są osoby o cechach "wrażych" pisowców".

Wszyscy oglądający serial wiedzą, wójt Paweł Kozioł to ateista, były aparatczyk PZPR, przyspawany do stołka koniunkturalista. Gdzie tu można odnaleźć cechy "wrażego pisowca", pozostaje tajemnicą posła Brudzińskiego.

Z poważaniem,

Maciej Strzembosz

Producent serialu Ranczo

Fakt, ateista nie pasuje. Ale już "nawrócony" ateista z całą resztą jak ulał;-)

P.S. Oczywiście wiem, Wyborcza (tutaj autor postu wymierza sobie razy jedną ręką pisząc drugą)

Ukryta Zawartość

Gazeta Wyborcza bardzo dobra jest. Obiektywna, polska, szanowana, godna zaufania- nie wątpw Walery.

Czytajmy Michnika i księdza Czajkowskiego, Hejmo, TW Filozofa, Pierunka... jaro747, jozwe.

I tak do rzeczy: jak spędzcie święta "bożego" narodzenia...

ateista tez pasuje, znam takich co zrobili wolte sld-pis , bez zadnego problemu, dwie osoby wiec nie jest to przypadek tylko raczej norma....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Gazeta Wyborcza bardzo dobra jest.

Obiektywna, polska, szanowana,

godna zaufania-

nie wątpw Walery.

w przeciwieństwie do prezesa

"Jarosław Kaczyński po katastrofie smoleńskiej nie przyjął kondolencji od Władimira Putina. "Brytyjski premier, David Cameron, pogratulował mi później tej decyzji" - podkreśla Kaczyński w wywiadzie dla amerykańskiego "Newsweeka". "Jesteśmy zdziwieni tą relacją" - mówi rzecznik brytyjskiego premiera.

W wywiadzie dla amerykańskiego tygodnika, prezes PiS mówił, że po katastrofie pod Smoleńskiem, w odróżnieniu od premiera Donalda Tuska, który przyjął kondolencje od Władimira Putina i publicznie się z nim uścisnął, on sam tego odmówił. Kaczyński zaznaczył, że tego zachowania pogratulował mu później David Cameron.

Zdziwieni

Jak podaje Radio Zet, takiej reakcji brytyjskiego premiera wcale nie było. ”Jesteśmy zdziwieni tą relacją. Premier spotkał się z panem Kaczyńskim w czerwcu i złożył mu kondolencje. Na spotkaniu tym nie rozmawiano jednak więcej o tej katastrofie ani o późniejszych wydarzeniach” - powiedział rzecznik Downing Street."

Znany i wybitny europoseł będzie poprawiać bo wybory fałszowały się same.

Eurodeputowany PiS Janusz Wojciechowski, który przedstawił podczas konferencji szczegóły poprawek, powiedział, że mają one związek "z zafałszowanym wynikiem ostatnich wyborów samorządowych". Dodał, że można się spierać "na ile wybory były fałszowane, a na ile fałszowały się same". Wojciechowski zaznaczył jednak, że w wyborach było "ponad trzy miliony nieważnych głosów".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obciach, nawet jak na politykę.

Na pewno spiskowcy i zdrajcy słusznej sprawy.

Swoją drogą to szkoda, że Kaczyński nie jest premierem - tworzyli by z Komorowskim niezły tandem.

Paranoika z idiotą.

Znany i wybitny europoseł będzie poprawiać bo wybory fałszowały się same.

Eurodeputowany PiS Janusz Wojciechowski, który przedstawił podczas konferencji szczegóły poprawek, powiedział, że mają one związek "z zafałszowanym wynikiem ostatnich wyborów samorządowych". Dodał, że można się spierać "na ile wybory były fałszowane, a na ile fałszowały się same". Wojciechowski zaznaczył jednak, że w wyborach było "ponad trzy miliony nieważnych głosów".

Ukryta Zawartość

to ten wykop z PSL-u?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.