Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba sobie powiedzieć, że wczoraj Prezes przeszedł samego siebie. Uroczystości żałobne przekształcił w wiec polityczny pełną gębą. Słuchając jego wystąpienia w sali Kongresowej miałem niestety jak najgorsze skojarzenia z nazistowskimi Parteitagami.

Wódz, jego idea, budzenie narodu (przypomnę: "Deutschland erwache"), tłumy wiwatujące po każdym zdaniu no i oczywiście główna idea - żyjemy w państwie rządzonym przez marionetki obcych mocarstw. Nadeszła chwila gdy trzeba obudzić otumaniony i bezwolny Naród a dokonają tego prawdziwi patrioci prowadzeni przez Wodza i Partię. Michalski rzeczywiście miał rację pisząc swój felieton:

""Hitler chętnie nazywał Weimar kondominium brytyjsko-francuskim, powtarzał, że Niemcy są przez demokrację zniewoleni, a jednocześnie startował w każdych wyborach, do których tylko był dopuszczany" - pisze w "Krytyce Politycznej" Cezary Michalski. Felietonista przypomina, że przywódca nazistów przegrywał każde wybory, po czym od razu atakował wygranych.

"Ogłaszał polityków zwycięskich, tych, którzy go pokonali, tych, na których zagłosowała większość Niemców, politykami nieniemieckimi, niegodnymi Niemiec, uprawiającymi wobec obcych mocarstw <politykę na kolanach>, wybranymi przez nieporozumienie i na skutek manipulacji ze strony liberalnych mediów i obcych potęg, publicznie żądał, by <zniknęli z niemieckiego życia> - pisze Michalski."

Przewiduję, że Prezes ma wizje "ostatecznego starcia" z siłami zła tyle, że wskutek niebrania pod uwagę porażki pojedyncze starcie starcie przekształcił w wojnę na wyniszczenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

z9407213X,Juz-po-godzinie-9--rano-przed-Palacem-Prezydenckim.jpg

Co Wy chcecie od tych ludzi, co Oni Wam zrobili, że Ich bez przerwy poniżacie.

Niech sobie zapalą, te dwa,trzy znicze, spotkają się poplotkują, komu to przeszkadza, komu to nie w smak - salonowi, takiemu jak burmester?

Gdzie był burmester, jak trzeba było walczyć o przetrwanie tkanki?

Na czym robił wówczas swoje "kokosy"

Może oglądał świat z pozycji wózka dziecięcego, i teraz z tej pozycji opisuje go, może po prostu się nie rozwinął, biedaczyna.

Co zrobi burmester, gdy jego hameryka padnie jak szkapa na pysk, co wówczas powie, że kto jest temu winny, że On nie może kręcić, On taki przecież wielki i ważny.

Ci starzy, zmęczeni ludzie inaczej patrzą na życie, nie z pozycji ulotnego względnego bogactwa, lecz z pozycji pamiętających, że Oni też kiedyś byli młodzi, może na tamte czasy nawet wykształceni, niektórzy na pewno z dużych miast.

Oni nie zachowują się jak rozkapryszone małe dziecko, żyjące w krainie "mnie się należy", Oni wiedzą czym jest wolność, bo znają stan przeciwny.

Pozwólmy im żyć w godności, nie reagujmy, nie zniżajmy się do pozycji salonu, który może w niekorzystnych okolicznościach, stracić cały swój powab, okazać się jałowym, pustym tworem, bezsensowne życie jakie prowadzą, może okaleczyć i odczłowieczyć jego członków, spustoszyć ich umysły, wypłukać z zdrowego rozsądku i ostatecznie przynieść degradację moralności do pozycji karłowatej.

Współczujmy tym, którzy muszą czynić zło, ponieważ człowiek czyni zło z niewiedzy, z niewiedzy że istnieje dobro, które również można czynić.

Jaro

Czy dziś na spacerze z psem, obserwowałeś jaką radość można sprawić zwierzęciu, za którego wzięło się odpowiedzialność.

Czy Twój pies, odwdzięczył Ci się, podzielił się z Tobą swoją radością istnienia?

Pies jest przyjacielem człowieka, to pies przyszedł do człowieka, aby ten go przygarnął i o niego dbał, zawsze odwdzięcza się za to radością istnienia.

jar1 - coraz mniej masz ostatnio do powiedzenia

A o czym tu gadać? Gdzie jest Polska a gdzie zomo? Nawet kawały o teściowej opowiadane w kółko powodują po jakimś czasie odruch wymiotny.

- Spełniło się moje marzenie, zobaczyłam Jarosława Kaczyńskiego, nie będę myła oczu przez tydzień - mówi jedna z uczestniczek popołudniowej manifestacji zorganizowanej przez PiS. Czy ta manifestacja miała faktycznie charakter obchodów rocznicowych katastrofy smoleńskiej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

- Spełniło się moje marzenie, zobaczyłam Jarosława Kaczyńskiego, nie będę myła oczu przez tydzień - mówi jedna z uczestniczek popołudniowej manifestacji zorganizowanej przez PiS. Czy ta manifestacja miała faktycznie charakter obchodów rocznicowych katastrofy smoleńskiej?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Ujrzalam-J-Kaczynskiego-nie-myje-oczu-przez-tydzien,wid,13306413,wiadomosc_video.html

jak macie w pracy kogoś kto był wczoraj na krakowiskim przedmieściu - mam prośbe zwolnijcie go z pracy - oczywiście za coś innego - oczywiście za brak wyników. Nic nie przywraca rozsądku lepiej niż atak po kieszeni. jak macie pisowskich poddostawców - nie płaccie im faktur w terminach. To samo w wnioskami urlopowymi, ocenami studentów deklarujących orientacje pisowską. Generalnie czas urwać głowe tym idiotom.

romekxxx.może pomyśl że najbardziej idiotyczne jest podgrzewanie negatywnych emocji.

a co do katastrofy; ELITA poleciała na wycieczkę (na koszt podatnika).piloci dali ciała pod wpływem nacisku rzecz oczywista,pośpiechu.robienie z tego traumy narodowej to spore przerysowanie i granie na emocjach.cała wycieczka była typową amatorszczyzną pod względem przygotowania...czy Rosjanie mogli zamknąć lotnisko?pewno tak i z pewnością zostali by oskarżeni o utrudnianie obchodów rocznicy.

Zwykło się mawiać, że są dwie strony medalu.

Jedną z nich jest zjawisko nie mycia się przez osoby, które zobaczyły prezesa lub doznały łaski uścisku jego dłoni. To zjawisko może budzić u normalnych ludzi niesmak i zdumienie.

Ale jest druga strona medalu. Dobrze jest, że istnieje postać, która ma dar spełniania czyjegoś marzenia. Tak jak w przypadku tej pani. Ta pani jest dziś szczęśliwa.

Bo nie chodzi o to, żeby złapać króliczka tylko o to, żeby go gonić. Prezes ogarnął to swoim geniuszem już jakiś czas temu. Dlatego w wyborach startuje ale tak, żeby ich nie wygrać. A dokładniej mówiąc przeszedł w tej grze na wyższy poziom i przegrywając w świecie realnym wygrywa w wirtualnym, czyli w oczach swoich zwolenników.

Jestem Europejczykiem.

747, czyżby Ciebie przerażało to co się działo wczoraj?

Nie mnie to nie przeraża, nic mnie nie przeraża, czuję że czekają nasza ojczyznę poważne przejścia w przyszłości.

Dostojnicy duchowi w kazaniach wystarczająco dosadnie określili sytuację, nie podali jednak diagnozy, jak wyjść z tej sytuacji.

W wielu przypadkach sami są winni, mają przecież potężne narzędzie w postaci ambony, nie robią jednak z niej należnego i skutecznego użytku.

Wiadomo jak skorumpowany był Kościół za komuny, dlatego najpierw sami potrzebują oczyszczenia, mają w swoim gronie równie przykre problemy z TW.

Nowa świecka tradycja?

Poeta pisze, kiedy naród śpi.

Nie mnie to nie przeraża, nic mnie nie przeraża, czuję że czekają nasza ojczyznę poważne przejścia w przyszłości.

Dostojnicy duchowi w kazaniach wystarczająco dosadnie określili sytuację, nie podali jednak diagnozy, jak wyjść z tej sytuacji.

W wielu przypadkach sami są winni, mają przecież potężne narzędzie w postaci ambony, nie robią jednak z niej należnego i skutecznego użytku.

Wiadomo jak skorumpowany był Kościół za komuny, dlatego najpierw sami potrzebują oczyszczenia, mają w swoim gronie równie przykre problemy z TW.

Poeta pisze, kiedy naród śpi.

Tylko ciekawe czemu Macierewicz tak biegły w tropieniu agentury jakoś się nie wykazał jeżeli chodzi o KK

Przypadek?

Nie, spisek ;-)

Ech TW ks. Czajkowski- były dyżurny klecha Gazety Wyborczej.

Ojciec Hejmo zawzięcie broniony przez obecnego dyżurnego kleche Wybiórczej L.Wiśniewskiego.

No słuchaj, w końcu Szechter musi mieć jakieś "duchowe" zaplecze :-)

Oho, powrócili specjaliści od chrześcijańskiego miłosierdzia i miłości bliźniego.

Oni powrócili już w magdalence. Taki Egon Krenz to w ciupie przesiedział 3 lata, jego towarzysze zostali zlustrowani. A u nas dzięki "chrześcijańskiemu miłosierdziu" Kiszczak został mianowany człowiekiem honoru a Jaruzel bohaterem, który ocalił ojczyznę przed ruskimi. Dzięki miękko miłosiernym poprawnym ruskie nam miłosiernie podmieniają tablice na pomnikach na lepsze... itd.

Spece od miłosierdzia to Bolki i tacy jak ty głaskacze komuchów.

markowski, weź szabelkę,pomknij na stepy Ukrainy albo i do samego Smoleńska, zabierz ,co nasze.przecież się należy! Przecież Polska Mesjaszem narodów, a Ty jej wierny syn.....

markowski, weź szabelkę,pomknij na stepy Ukrainy albo i do samego Smoleńska, zabierz ,co nasze.przecież się należy! Przecież Polska Mesjaszem narodów, a Ty jej wierny syn.....

Nie nie było Katynia, Smoleńska, tablicy nikt nie podmieniał sobie beszczelnie...

jest tylko real: szacun ruskich dla Dona i polskiej tradycji

sukcesy Dona, Miro Rycha Zbycha, wszystko po 5zł, malutki deficycik budżetowy :-)

Pójdę podmienię sobie tablicę na grobie twoich najbliższych- jak mi się spodoba:

"tu leży babcia [mama] jajcarza shane co walczy zawzięcie z prezesem, pisem i z opozycją,

niech napiernicza w zaświatach w PISiora w pokoju"

Niektóre "rodziny smoleńskie" chcą być bardziej "katyńskie" od rodzin pomordowanych oficerów?

- Jak można twierdzić, a z takimi głosami się spotkałem, że z powodu zmiany tablicy prezydent Komorowski nie powinien przyjechać do Smoleńska? To może jeszcze wojsko postawimy na granicy? To przecież absurd - mówił Józef Chełchowski z Jeleniej Góry, syn Tadeusza Chełchowskiego, który jako oficer rezerwy WP i nauczyciel z Brześcia zginął w Katyniu.

Dodał też, że jako przedstawiciel rodzin katyńskich nie utożsamia się ze stowarzyszeniem Katyń 2010, które pierwotnie umieściło napis z odniesieniem do ludobójczego charakteru zbrodni katyńskiej. - To mnie obraża. Nie chodzi mi o ludobójstwo, bo ono było faktem, ale sama nazwa stowarzyszenia. Jaki "Katyń 2010"? Piszcie sobie "Smoleńsk 2010". Nazywajmy to po imieniu - mówił Chełchowski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie nie było Katynia, Smoleńska, tablicy nikt nie podmieniał sobie beszczelnie...

Był Katyń, był Smoleńsk, podmieniono tablicę. I co z tym chcesz zrobić? Myślisz że takimi pokrzykiwaniem i wymachiwaniem szabelką zmienisz kilkusetletnią, quasi-azjatycką mentalność Rosjan? Tym sposobem nie osiągniesz zupełnie nic, oprócz tego że będą na Ciebie patrzyli jak na marnego clowna udającego gniew.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

markowski, taki synu, wycieczki osobiste wobec mojej rodziny to sobie możesz robić w swojej psiej rodzinie,a nie na forum,szkoda,że to nie real, bo już byś leżal po prawym sierpowym.....Przypominam wszystkim Prawdziwym Polakom,iż tablica to samowola pani,od naczelnego głupka z IPN, niejaka Z.Kurtyka ją samowolnie postawiła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.