Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A na prośbę kolegi 747 zamieszczam informację o szczególnych zasługach partii PiS na rzecz rozwoju kraju w zgodzie z hasłem (tak lubianego przez prezesa Jarosława) Edwarda Gierka - "Aby Polska rosła w siłę a ludzim żyło się dostatniej".

Modelarstwo.

Niegdyś bardzo popularne hobby, od czasu zmiany ustroju jakby podupadło.

Składnice harcerskie zniknęły, kluby małego modelarza w osiedlowych domach kultury również a i sekcje modelarskie LOK jakby odeszły w niepamięć.

Modelarstwo rozkwitało gdy nie było powszechnie dostępnych komputerów osobistych, internetu a w telewizji były dwa programy. Dzieci i młodzież w okresie szkolnym garnęła się masowo do modelarstwa.

Dzisiaj to hobby ma szansę się odrodzić na skalę masową i raczej w grupie wiekowej "starszaków" czyli 20 - 60 lat. Zjawisko odradzania się modelarstwa mamy okazję obserwować od roku. Nieocenione zasługi w krzewieniu tego hobby trzeba przypisać pisowi. Ogromne zaangażowanie tej partii możliwe było dzięki osobistemu poparciu Umiłowanego Przywódcy i najważniejszych czynników partii. Partia trafnie dostrzegła zagrożenie płynące z internetu kapiącego seksem i piwem. Przeprowadziła rozpoznanie bojem angażując się w obecność w internecie i po zapoznaniu się z problemem opracowała pod przewodnictwem Umiłowanego Przywódcy plan Powszechnego Odrodzenia Modelarstwa.

W efekcie podjętych działań i wykorzytania geniuszu Umiłowanego Przywódcy od roku mamy okazję obserwować każdego 10 dnia miesiąca zlot modelarzy i modeli na warszawskim Krakowskim Przedmieściu.

Ta cenna akcja prowadzona ogromnym nakładem sił i środków ale głównie dzięki patronatowi Umiłowanego Przywódcy przynosi co miesiąc owoce, które cała Polska może oglądać w telewizji i internecie. Zatem co miesiąc możemy oglądać modele krzyży upamiętniających, samolotów bombowych i projektów makatek. Dzięki temu powstaje jakby nowy, lepszy kierunek modelarstwa - modelarstwo upamiętniające. To nowatorski, wręcz prekursorski kierunek, którego powstanie i comiesięczny rozwój zawdzięczamy troskliwej opiece i osobistemu wkładowi Umiłowanego przywódcy.

Mamy zatem okazję wykonać samodzielnie model krzyża upamiętniającego i postawić go u siebie w ogródku. Niektóre dziewczęta proponują przystrojenie krzyży w szarfy i przy ładnej pogodzie owinięcie się nimi i wystawinie się na widok publiczny aby zachęcić niezdecydowanych do naśladownictwa. Chłopcy zaś ostatnio preferują tematykę lotniczą i z poświęceniem przynoszą modele bombowca, którego ustawienie pod modelem krzyża ubogaci znacząco ogrodową prezentację. Inni modelarze i modele zabierają ze sobą projekty makatek do zawieszenia na ścianie. Własnoręcznie wydziergana makatka pozwala się cieszyć nawet kiedy zła pogoda uniemożliwia zabawę w wiązanie szarfami do modelu krzyża w ogródku. Ten masowy ruch jest dumą i chlubą jedynie słusznej partii i sam z siebie zasługuje na upamiętnienie, upowszechnienie, propagowanie i pokazywanie.

Poniżej model krzyża z szarfami i dziewczęciem, nie dokończony jeszcze model bombowca, projekt makatki na ścianę do kuchni oraz młodzież z pochodniami, których światło pozwala na zapoznanie się ze szczegółami prac modelarskich kolegów modelarzy nawet po zmroku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-0-84968000-1303053751_thumb.jpg

post-17911-0-32442500-1303053796_thumb.jpg

post-17911-0-47703700-1303053889_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czasami program połyka mi jakieś literki.

Oczywiście John Travolta.

Filut czepiał się mnie niedawno za "tera" zamiast "teraz"

Czy on potrafi w ogóle cokolwiek innego?

Czepianie to jego forma komunikowania się z innymi osobami na forum.

Jego wrzutki za każdym razem są niczym innym jak dezawuowaniem przeciwnika politycznego, polegające na odnoszeniu się do prostych i prymitywnych emocji.

Nigdy użytkownik ten nie przedstawiał żadnych alternatyw, nad interpretacje faktów, podaną w korzystny dla jego formacji sposób.

Sposób interpretacji faktów, użytkownika Filut, jest oczywiście normą w świecie dzisiejszego mainestreamu.

Użytkownik ten płynie "z falą" głównego nurtu.

Znalazł sobie wroga, zbiera więc wszystko co jest w przestrzeni aby wykazać swą rację, mieć argumenty na poparcie tezy, tezy, którą stara się uczynić prawdziwą.

Szkoda, że tak mało pisze o dekomunizacji - nieprawdaż Filut, mało Kolega na ten temat pisze.

Szkoda, że tak mało pisze o korupcji, w ogóle w Polce nikt już nie pisze o korupcji, to fascynujące, co osiągnęła w tej przestrzeni Pani 6,50.

Tak wyczyściła z tej patologii przestrzeń publiczną, że aż miło.Sukces, prawdziwy sukces rządu, nie ma w Polsce korupcji - jest o niej cisza.

Jak za dotknięciem magicznej różdżki.

Jak będzie rządził PiS korupcja w Polsce osiągnie monstrualne rozmiary, obecna będzie niemal wszędzie, wszędzie tam gdzie publiczne pieniądze łączą się z prywatnymi, ale nie tylko.

Zaczną łapówki brać przedstawiciele wolnych zawodów, urzędnicy dający koncesję, lekarze, urzędnicy min finansów, itd.

Ale teraz na złość PiS nie biorą, nikt nic nie bierze.

Pozdrawiam.

Mnie chodziło Olivię Newton-John. Tak bardzo drobiazgowy nie jestem.

Modelarstwo to tracenie czasu, a czas to pieniądz.

Co innego, sztuka, sztuka poprzez modelarstwo, to już działalność mogąca przynieść rozgłos i chwałę.

Właśnie tak postępują przedstawieni na zdjęciach modelarze.

Są obecni, na najważniejszej corocznej wystawie.

Obiektywy kamer są wycelowane w nich i podążają za obrazem ich dzieł.

Prasa pokazuje te modele na zdjęciach oraz umieszcza je na okładkach wydań papierowych.

Odnieśli sukces, są za ustach wielu, nawet tu na forum audiostereo możemy dzięki Filutowi nacieszyć się ich wizerunkiem.

Również moja skromna osoba, korzysta w swej pracy z materiałów uznanych jako elementy modelarstwa, na przykład włókno węglowe, czy balsa.

Pozdrawiam.

Mnie chodziło Olivię Newton-John. Tak bardzo drobiazgowy nie jestem.

No to przepraszam, wyrażam szacunek.

mlb

Co robi Pani H.Clinton w Japonii?

Nudzi się, poleciała na herbatkę do Cesarza.

Czy szuka sposobów na osłabienie Chin?

Widzisz moja żona potrafi w środku nocy, majacząc przez sen, podać mi trafną diagnozę czy to geopolityczną, czy krajową.

Pisałem dwa dni temu, że USA i Japonia nie przelewały na próżno krwi w czasie II wojny światowej, mimo że te państwa walczyły po przeciwnych stronach, ofiara jest ofiarą i ma zdolność łączenia w obliczu zagrożenia dominacją innych, Drogi mlb.

Modelarstwo to tracenie czasu, a czas to pieniądz.

Co innego, sztuka, sztuka poprzez modelarstwo, to już działalność mogąca przynieść rozgłos i chwałę.

"Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy Królestwo niebieskie"

Należy odnotować Palmową Niedzielę i wyjście do ludu Najprezydenta wszystkich pojegomyślnych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy Królestwo niebieskie"

Niektórzy(albo wszyscy?) są narzędziami w rękach Pana.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

xniwax

Zaprezentowałeś typowo apolityczny,chrześcijański,pełen miłości bliżniego wpis.Zdaje się,że deklarowałeś się jako katolik.

Utwiedza mnie to w przekonaniu,że większość katolików to hipokryci!

Nie spodobało się tobie, że wspomniałem o Niedzieli Palmowej, czy o otwarciu się na LUD Najprezydenta wszystkich pojegomyślnych.

Wszędzie widzisz prowokacje i hipokryzję. Jakież to wielkie pokłady przywar "katolickich" uwidaczniasz w sobie.

Wojciechu wyluzuj.

xniwax

Idż do spowiedzi!

xniwax

Hipokryzją w Twoim wykonaniu jest to,że jako katolik szydzisz z Komorowskiego( autentycznego zresztą katolika w przeciwieństwie do Kaczyńskich katolików koniunkturalistów),że uczestniczy w obrzędach religijnych.Rozumiem,że może Ci nie odpowiadać Komorowski jako prezydent,Twoje prawo ale czemu kwestionujesz jego prawo do uczestnictwa w tych obrzędach.A gdyby z drugiej strony Komorowski nie uczestniczył to dopiero byłoby wybrzydzanie!

Czemu mieszasz walkę polityczną z religią?

Wymieniłeś przynajmniej dwóch politycznych hipokrytów.

Skrytykowałeś nawet mój podziw nad otwarciem się Najprezydenta na lud.

O jakiej walce piszesz?

Ja nie widzę walki politycznej w uczestnictwie Najprezydenta w obchodach Niedzieli Palmowej.

Niektórzy(albo wszyscy?) są narzędziami w rękach Pana.

Wszyscy jesteśmy narzędziami w reku Pana, przy czym części z nas przypisana została rola młotka ;-). Widać to nawet tu, na forum ale refleksja ta jest szczególnie silna po obejrzeniu ostatnich wyczynów niejakiego A.Hofmana, posła i macki Prezesa.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

xniwax

Zaprezentowałeś typowo apolityczny,chrześcijański,pełen miłości bliżniego wpis.Zdaje się,że deklarowałeś się jako katolik.

Utwiedza mnie to w przekonaniu,że większość katolików to hipokryci!

Nie myl bezmyślnie chrześcijan z katolikami!

Jadwiga Staniszkis dla wirtualnej Polski:

Donald Tusk pod trybunał stanu, za zapisanie nas do klubu Euro plus.

Proszę o opluwanie pani profesor, tylko z klasą.

Media lubią pokazywać Staniszkis głównie ze względu na jej medialność, a nie merytorykę - kiedyś Olejnik wręczyła jej w prezencie piękną czerwoną szminkę jako symbol jej obecności w mediach. A Staniszkis najwyraźniej kocha media, bo co jakiś czas wyskakuje z nową kontrowersyjno-rewolucyjną myślą byle znów zabłysnąć przed kamerami. W prawdziwych debatach eksperckich Staniszkis przegrywa z kretesem, raz czy dwa wyszła obrażona ze studia pod naporem poważnych argumentów. Więc moim zdaniem nie ma się co specjalnie rewelacjami pani socjolog przejmować.

Co do chińskiej gospodarki - weźmy dla przykładu dwie dzisiejsze wiadomości:

1.

Ukryta Zawartość

2.

Ukryta Zawartość

747, zapytam po przyjacielsku - teraz kumasz czacze?

Dolar jako międzynarodowa waluta zaczyna przechodzić do historii - i wydaje się że jest to proces nieodwracalny. Wcześniej czy później Polska będzie musiała zweryfikować swój koszyk walutowy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

A co? Ruble transferowe mają wrócić?

Raczej większa dywersyfikacja.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Pisałem dwa dni temu, że USA i Japonia nie przelewały na próżno krwi w czasie II wojny światowej, mimo że te państwa walczyły po przeciwnych stronach, ofiara jest ofiarą i ma zdolność łączenia w obliczu zagrożenia dominacją innych, Drogi mlb.

I co z tego, to już historia. Dzisiaj są to dwa kraje z poważnymi kłopotami - jeden zniszczony przez kryzys, drugi przez trzęsienie ziemi. Takie akty braterstwa to całkiem naturalna sprawa - przy czym nie ma to nic z wspólnego z tym o czym pisałem, czyli zwiększaniem dominacji ekonomicznej Chin nad resztą świata.

"Trójmiejski działacz PiS został tydzień temu pobity w Warszawie przez straż miejską. Tak przynajmniej twierdzi. Straż zaprzecza. W sobotę w Gdańsku odbyła się demonstracja w jego obronie.

Sympatycy PiS i „Gazety Polskiej” zebrali się w obronie Stróżyka pod fontanną Neptuna. Obecni byli m.in. Krzysztof Wyszkowski, Andrzej Gwiazda i jego siostra Anna, a także politycy PiS - poseł Andrzej Jaworski oraz Aleksandra Jankowska, była wicewojewoda pomorska. Wznoszono hasła, głównie dotyczące katastrofy smoleńskiej i rządu Donalda Tuska. Powiewały transparenty: „Pętaki oddajcie nasze państwo. Jeśli nie, odbierzemy je sami”, „Tuska demokracja, ZOMO reaktywacja”, „Słońce Peru, POwiela metody z PRL-u”, a także „TU 154 SK”. Wznoszono też hasła przeciwko Lechowi Wałęsie, krzyczano m.in. „Bolek, Bolek!”. Demonstranci mieli też ze sobą zdjęcia pobitego Stróżyka, a na rękawach biało-czerwone opaski ze znakiem Polski Walczącej."

Niedługo w lasach pojawią się partyzanci ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Trójmiejski działacz PiS został tydzień temu pobity w Warszawie przez straż miejską. Tak przynajmniej twierdzi. Straż zaprzecza. W sobotę w Gdańsku odbyła się demonstracja w jego obronie.

Sympatycy PiS i „Gazety Polskiej” zebrali się w obronie Stróżyka pod fontanną Neptuna. Obecni byli m.in. Krzysztof Wyszkowski, Andrzej Gwiazda i jego siostra Anna, a także politycy PiS - poseł Andrzej Jaworski oraz Aleksandra Jankowska, była wicewojewoda pomorska. Wznoszono hasła, głównie dotyczące katastrofy smoleńskiej i rządu Donalda Tuska. Powiewały transparenty: „Pętaki oddajcie nasze państwo. Jeśli nie, odbierzemy je sami”, „Tuska demokracja, ZOMO reaktywacja”, „Słońce Peru, POwiela metody z PRL-u”, a także „TU 154 SK”. Wznoszono też hasła przeciwko Lechowi Wałęsie, krzyczano m.in. „Bolek, Bolek!”. Demonstranci mieli też ze sobą zdjęcia pobitego Stróżyka, a na rękawach biało-czerwone opaski ze znakiem Polski Walczącej."

I to ostatnie zdanie wyjaśnia przyczyny obecności Polski w Afganistanie. Wojsko szkoli się praktycznie w działaniach przeciwpartyzanckich.;)

Ciekawe dlaczego działacz podniósł wrzask dopiero po tygodniu a nie od razu?!

W tej sytuacji całe to opowiadanie o pobiciu jest wiarygodne jak paplanina Hofmana.

Ciekawe dlaczego działacz podniósł wrzask dopiero po tygodniu a nie od razu?!

W tej sytuacji całe to opowiadanie o pobiciu jest wiarygodne jak paplanina Hofmana.

Mnie przypomniała się historia z "porwaniem" redaktora Maca:

"Ruch Stu podejrzewa, ze za sprawa zaginiecia Jerzego Maca stoja sluzby specjalne. - Jako stary konspirator wiem, ze ci, ktorzy zrobili te robote, to profesjonalisci - zapewnial wczoraj prezes Ruchu Stu, Czeslaw Bielecki.

Moje znikniecie jest zwiazane z "szeroko pojetymi interesami jednej z partii koalicyjnych, ktore ogniskuja sie w waznej instytucji zycia publicznego" - powiedzial dziennikarz "Wprost" Jerzy Slawomir Mac w pierwszej publicznej wypowiedzi po swoim odnalezieniu w poniedzialek. Zasugerowal, ze chodzi o telewizje publiczna, a w gre wchodza "ogromne pieniadze". W wywiadzie dla Radia RMF Mac stwierdzil, ze termin jego porwania nie byl przypadkowy, gdyz mial w tym czasie odbyc wazne spotkania, dzieki ktorym mial uzyskac informacje zwiazane - jak zasugerowal - z obecna sytuacja w telewizji publicznej."

Pamiętacie co się wtedy działo?

Jestem Europejczykiem.

mlb

Daj mi ostrzeżenie.

KUMASZ?

A po co Ci ostrzeżenie, ostatnio nie zasłużyłeś. Czyżbyś wzorem posła z PiSu oskarżającego straż miejską o poturbowanie chciał rozdzierać szaty? Jakieś to się modne w polityce zrobiło przed Wielkanocą... ale nie mam wątpliwości skąd pochodzą wzorce. Dobra rada dla zwolenników PiS: zostawcie Bogu co boskie, bo w Waszym wydaniu jest to zwykła groteska i zwyczajnie nie przystoi.

Znowu PiS zrobił kupę na wycieraczkę prezydentowi a smrodem i sprzątaniem chce obciążyć Komorowskiego właśnie.

W sumie jest to kwintesencja wszelkich działań PiSu od roku i efekt działań potłuczonych moralnie i intelektualnie potakiwaczy prezesa.

To, co dzieje się przed Pałacem jest winą Bronisława Komorowskiego.

Jarosław Sellin (wypowiedź z "Salonu Politycznego Trójki")

Tak, słuchałem go dzisiaj rano w Trójce. Nawet interesująco się wypowiadał, ale na kluczowe pytania oczywiście nie dawał odpowiedzi. Sellin niespecjalnie pasuje mi do PiSu, zbyt wysokie IQ - wcześniej czy później znajdzie sobie lepszą partię.

Obawiam się, że IQ pana S. działa cokolwiek wybiórczo. Z czasów jego działalności w KRRT pamiętam sytuacje, kiedy przyduszony do muru niewygodnymi faktami reagował, jakby jego IQ nie tylko spadało do 0, ale wręcz przybierało wartości ujemne (tu cokolwiek złośliwe pytanie: czy IQ może być wyrażane liczbą zespoloną ? - ciekawe byłoby zastosowanie takiej miary do naszych prawicowych orłów).

(tu cokolwiek złośliwe pytanie: czy IQ może być wyrażane liczbą zespoloną ? - ciekawe byłoby zastosowanie takiej miary do naszych prawicowych orłów).

Myślę, że może a nawet w niektórych przypadkach powinno. Składowa rzeczywista odnosi się do świata rzeczywistego a składowa urojona do wirtualnego świata IV RP. Tłumaczy to wiele pozornie dziwnych zjawisk, np. fakt, że ostatnio błyskotliwe kariery w PiS odnoszą ludzie hm... powiedzmy nie najwyższych lotów (typu Błaszczak czy Hofman). Ich składowa rzeczywista IQ jest być może poniżej średniej, za to składowa urojona taka, że ho ho!

Jestem Europejczykiem.

Obawiam się, że IQ pana S. działa cokolwiek wybiórczo.

Być też może tu zadziałało jego doskonałe zrozumienie zasad funkcjonowania mediów, a pod skorupką niewiele różni się od Brudzińskiego czy Kurskiego.

Dyskusje o interpretacji wykładni ludobójstwa.

Co mówi prawo międzynarodowe?

Roman Kuźniar odniósł się również do swojej wcześniejszej wypowiedzi, że zbrodnia w Katyniu nie była ludobójstwem. Na zarzut polityków PiS i PJN, że powinien być za swoją wypowiedź zdymisjonowany, odpowiedział, że "oni wyraźnie nie pamiętają tego, co przyjęli dwa lata temu". - Mam na myśli uchwałę sejmową z września 2009 roku, w którym określili Katyń, zbrodnię katyńską, jako zbrodnię wojenną noszącą znamiona ludobójstwa stwierdził.

- Nie może być tak, że jeżeli człowiek - ekspert, profesor stosunków międzynarodowych - staje się doradcą prezydenta, to musi wyłączać rozum, musi wyłączać kompetencje - dodał Kuźniar. - Na jeńcach wojennych popełnia się - tak jak mówi to prawo międzynarodowe - zbrodnie wojenne. Zbrodnie ludobójstwa odnoszą się do ludności cywilnej - podkreślił.

- Mówimy o zbrodni wojennej, która rzeczywiście ma znamiona ludobójstwa ze względu na to, jak została przeprowadzona, w jakiej skali to się wszystko stało, natomiast ja się odnosiłem wyłącznie - i tutaj nauka prawa międzynarodowego jest zgodna w tej dziedzinie, wybitne autorytety - że kwalifikacja międzynarodowa, to jest kwalifikacja zbrodni wojennej. Bo tylko dzięki temu możemy wymusić na Rosjanach współpracę także w tej dziedzinie - wyjaśnił Kuźniar.

Ukryta Zawartość

O ludobójczym charakterze zbrodni katyńskiej świadczy nie tylko los 22 tys. zamordowanych przez NKWD polskich jeńców i więźniów, ale także los ich rodzin, które zostały wysłane na powolną śmierć w stepy Kazachstanu - uważa prawnik prof. Witold Kulesza, były szef pionu śledczego IPN.

- Zbrodnię katyńską należy kwalifikować z uwzględnieniem nie tylko 22 tys. zamordowanych na mocy polecenia z 5 marca 1940 r., ale również z uwzględnieniem rodzin zamordowanych, które zostały zesłane w stepy Kazachstanu na powolną śmierć. Nie ulega zatem najmniejszej wątpliwości, że celem zbrodni katyńskiej była eksterminacja całej grupy narodowościowej Polaków, a nie tylko jeńców wojennych - powiedział prof. Kulesza, który w latach 2000-2006, jako dyrektor Głównej Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu IPN, nadzorował polskie śledztwo ws. zbrodni katyńskiej. Obecnie jest kierownikiem Zakładu Prawa Karnego Materialnego na Uniwersytecie Łódzkim.

Ukryta Zawartość

Zgdody nie będzie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.