Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę dojść do siebie jeszcze po przeczytaniu wpisów Kolegów, jesteśmy z innej gliny ulepieni, więc nie uda się nam porozumieć.

Nawet Kolego Filut nie ma co komentować z tego wpisu Szanownego Kolegi.

Jak mój przyjaciel Jaro 747 jest zszokowany moimi wpisami, to mnie brak skali już na odniesienie się do tego co łaskawy Kolega raczył nawywijać.

Pisałem dwa razy jednego dnia o strategii medialnej PO na czas kampanii i nie tylko, nie będę pisał po raz trzeci bo uznane będzie to za trolling.

Kolega Filut raczył wymienić domniemane przewiny PiS, faktycznych brak.

Gdzie są wyroki skazujące, gdzie są te afery, które miała odkryć komisja naciskowa, przecież superprokurator Kaczmarek to nie byle kto, to wybitny prawnik, zapowiadał przy końcu tej skróconej kadencji sejmu, że miały miejsce wielkie nadużycia.

Gdzie one są?

Jakie są dowody?

Słowo przeciwko słowu?

Bez żartów, Panowie jak ktoś nie obyty w temacie prawa, coś by insynuował to rozumiem, ale taki prawnik jak Pan Kaczmarek hucznie zapowiada nieprawdopodobną listę nadużyć i nic się nie dzieje, to co?

To polityka Panowie, to manipulacja, to walka takimi samymi metodami o jakie oskarża się drugą stronę.

Muszę przyznać że i tak jestem zdumiony, że Kolega Filut uznał chociaż manipulacje przy nazwisku Cimoszewicz, ale to już od dawna jest oficjalna linia medialna, było przecież nawet spotkanie przed wyborami prezydenckimi z D.Tuskiem, w sprawie poparcia Pana Komorowskiego.

Dał się wtedy trochę przeczołgać premier Cimoszewicz, po takiej zagrywce powiedział że deszcz pada, nie było miło na to patrzeć.

Ale jeszcze raz mówię, jesteśmy z innej gliny.

Jaro

Porównywanie tego co wyrabia PO, z nawet najgorszymi praktykami PiS nie ma sensu.

Naucz się na pamięć - Z PIS ZA TO LECI SIĘ NA PYSK.

W PO awansuje się na inne stanowisko, przesuwa się z rządu do sejmu.

Przyznam że chyba tylko Pan Ludwiczak wyleciał i teraz Węgrzyn, biedny młody poseł, bo nikt się za nim nie wstawił z "starych".

No ale to co zrobiono w Wałbrzychu nie ma jako historia publicznie znana jakiegokolwiek odpowiednika po stronie PiS.

Przecież określenia prostytucja polityczna to najłagodniejsze z łagodnych.

Zostawmy to.

Przeciwstawiasz Kolego sytego na przeciw słabego i głodnego.

Odbierasz sobie w ten sposób prawo do opinii, bo nie może ona być osadzona na realnych przesłankach, na faktach.

Syty może wszystko, jak głodny i słaby nie złapie go i nic mu nie udowodni, to niby ma znaczyć co?

Że syty nic złego nie robi?

Już nie mówię że słaby i głodny nie ma żadnych narzędzi aby za ich pomocą przyłapać sytego na złamaniu prawa.

Macie wszystko, mając wszystko, możecie wszystko, wszystko ale do pewnego momentu.Ten moment musi nadejść.Nadejdzie.Największą korzyścią z tego momentu będzie to, że nie będzie już powrotu do tego co było.

Spójrzcie na Grecję.

Tam mają dopiero problem.

U nas na razie orkiestra gra, ale Titanic niestety jest już blisko skał.

Jaro

Zostawmy to.

Przeciwstawiasz Kolego sytego na przeciw słabego i głodnego.

Odbierasz sobie w ten sposób prawo do opinii, bo nie może ona być osadzona na realnych przesłankach, na faktach.

Syty może wszystko, jak głodny i słaby nie złapie go i nic mu nie udowodni, to niby ma znaczyć co?

Że syty nic złego nie robi?

Już nie mówię że słaby i głodny nie ma żadnych narzędzi aby za ich pomocą przyłapać sytego na złamaniu prawa.

Macie wszystko, mając wszystko, możecie wszystko, wszystko ale do pewnego momentu.Ten moment musi nadejść.Nadejdzie.Największą korzyścią z tego momentu będzie to, że nie będzie już powrotu do tego co było.

Spójrzcie na Grecję.

Tam mają dopiero problem.

U nas na razie orkiestra gra, ale Titanic niestety jest już blisko skał.

Odpowiem spokojnie i na temat (gdyby kogoś poniosło i nie zauważył).

Od spojrzenia Kolegi nie odżegnuję się a priori.

Zauważam jednak, że jest to spojrzenie rewolucyjne (co nie znaczy komunistyczne czy bolszewickie). Jak rozumiem ideologie PIS to partia ta broni wartości prawicowych czyli porządku, ładu i tradycji. Czyli też rządzących (bo jak wiadomo władza pochodzi od Boga).

Skąd wiec te rewolucyjne ciągoty i sympatie po stronie słabego i głodnego? Ja to rozumiem, ale ubieranie tego w prawicowe hasła to odwracanie kota ogonem.

Na razie tyle, bo boje się, że ujawnienia dalszych sprzeczności umysł Kolegi mógłby nie wytrzymać i reakcją byłaby ucieczka (że o psychozie reaktywnej przez delikatność nie wspomnę).

Jestem Europejczykiem.

"A co mają zrobić ci biedni ludzie?" pyta 747.

Normalnie piersi mi opadły i o ziemię gruchnęły!!!

Jak to się nasze Orły Temidy na Mira, Rycha i kogo tam jeszcze oburzają, ale jak "swoi" pod siebie grabią to ekonomiczna konieczność ich zmusza. Relatywizm moralny który przekracza granice przyzwoitości. To już nie bezczelność tylko zwykłe chamstwo.

Dlatego właśnie obie partie,warte jak najbardziej siebie,powinny zostać wystrzelone...w niebyt.Jak najszybciej.

Te orły temidy i Rycho,Miro i Zbychu to tylko wierzchołek góry,który przez nieostrożność wspomnianych został odsłonięty...przypadkiem.

Rosati, jeden z niewielu prawdziwych polskich socjalistów, dołącza do PO:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trudno mu się dziwić w sytuacji gdzie ma do wyboru partię kolesi Napieralskiego albo drużynę Tuska. Ci drudzy chociaż biegają po boisku, mimo że nie zawsze celnie strzelają.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

To jest właśnie ten poziom, co wpis to manipulacja.

Mnie to już nie bawi.

Żegnam.

Koniec.

Kolego 747, jesteś nieobyty w jakimkolwiek temacie.

Czytanie głupot, które każe Ci pisać żona jest bardzo męczące.

Zatem gorąco popieram Twoją decyzję i liczę, że umiesz dotrzymać słowa.

"Rosati, jeden z niewielu prawdziwych polskich socjalistów, dołącza do PO"

mlb

To cytat czy twoje zdanie?

Bo ani to "prawdziwych", ani "socjalistów" nie jest prawdziwe.

"Socjalista", który uzależnia swoje byty polityczne i wybór kolesiów od stanu posiadania.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Bo ani to "prawdziwych", ani "socjalistów" nie jest prawdziwe.

Dlatego że jest ekonomistą i wie jak funkcjonuje pieniądz - z tego powodu ma być biedny?

Polityk, który przed rozpoczęciem kariery politycznej nie jest w stanie zabezpieczyć dobra materialnego swojego i swojej rodziny - nie jest godny zaufania.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

To znakomita większość naszych polityków taka jest!Udali się do parlamentu na zarobek.

Rosati, jeden z niewielu prawdziwych polskich socjalistów, dołącza do PO:

Ukryta Zawartość

Trudno mu się dziwić w sytuacji gdzie ma do wyboru partię kolesi Napieralskiego albo drużynę Tuska. Ci drudzy chociaż biegają po boisku, mimo że nie zawsze celnie strzelają.

Nareszcie zaczynasz z sensem,myśle,że się rozkręcisz...jeszcze.

Ukryta Zawartość

"Rosati, jednen z niewielu prawdziwych..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Dlatego że jest ekonomistą i wie jak funkcjonuje pieniądz - z tego powodu ma być biedny?

Polityk, który przed rozpoczęciem kariery politycznej nie jest w stanie zabezpieczyć dobra materialnego swojego i swojej rodziny - nie jest godny zaufania."

mlb

Znowu udajesz, ze nie rozumiesz ;) bo jeśli rozumiesz ale udajesz...eee, to byłoby straszne, straszniejsze od tego pierwszego.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Słucham Kempy u Rymanowskiego i niestety jeszcze raz potwierdza się, że posłem może zostać każdy, nawet ktoś komu własna głupota sprawia wiele nieskrywanej radości.

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

napiszcie proszę co się dzieje i dlaczego na światowych rynkach, że wszystkie fundusze lecą na łeb na szyję,

w mediach cisza - tu można się dopatrywać głupich spisków, ale bardziej prawdopodobne jest że wolą gadać o rzeczach przyjemnych, które ludzie z uśmiechem zobaczą, zamiast ze złością wyłączyć tv

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Słucham Kempy u Rymanowskiego

Podziwiam wytrzymałość - po 5 minutach wyłączyłem...

napiszcie proszę co się dzieje i dlaczego na światowych rynkach, że wszystkie fundusze lecą na łeb na szyję,

Może sezon ogórkowy się zbliża? Moje fundusze też zaliczają dołek, ale bardziej to wygląda na korektę niż tąpnięcie.

Ma być unia dwóch prędkości to i NATO również. Hamerykanie się zbiesili.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Minister obrony USA Robert Gates ostrzegł w komentarzu opublikowanym w niemieckim dzienniku "Handelsblatt" przed groźbą trwałego podziału NATO na sojuszników pasywnych i aktywnych. Wezwał też Europę do uporządkowania swojej polityki obronnej."

Niedługo wpiszą UE na listę organizacji terrorystycznych i postanowią dać nam wolność i demokrację...jedyną nadzieją Chiny.

Jaro

Niestety i szkoda, ze dotyczy to nie tylko jej i PiS.

Pamiętam jak na studiach wykładowca filozofii czy czegośtam stwierdził, że najlepsze parlamenty były w XIX wieku. Wtedy do polityki szli ludzie wykształceni którzy już coś w życiu osiągnęli i chcieli coś zmienić lub coś zrobić dla innych. Wtedy w parlamentach najwięcej było prawników i innych fachowców.

Obecnie nie liczy się fachowość tylko domniemana siła medialnego przyciągania wyborców. Stąd obecność na listach tancerek na rurze i byłych gwiazd piłki kopanej. Jak odbija się to na jakości stanowionego prawa chyba nie muszę pisać.

Jestem Europejczykiem.

W sumie o panience ściągniętej z rury i kopaczach można powiedzieć ,że coś w życiu osiągnęli.Dla mnie większym problemem są typy szukające spełnienia siebie tylko w polityce.Niestety spełnienie sprowadza się do publicznego lizania prezesa i elektoratu.

747 dotyczy każdej partii lecz w jednej jest to jedyny program do zaoferowania

Wtedy w parlamentach najwięcej było prawników i innych fachowców.

Widzialem gdzies statystyki i teraz wsrod poslow rowniez najwiecej jest bodajze prawnikow. Lepiej byloby, gdyby w lawach poselskich zasiadalo wiecej ekonomistow i profesjonalnych managerow (z doswiadczeniem w sektorze prywatnym).

Widzialem gdzies statystyki i teraz wsrod poslow rowniez najwiecej jest bodajze prawnikow.

Pewnie na tej samej zasadzie jak posłanka Klempa która podaje się za prawnika (a nim nie jest).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Wczoraj747:

"To jest właśnie ten poziom, co wpis to manipulacja.

Mnie to już nie bawi.

Żegnam.

Koniec."

Dzisiaj747:

Projekcja atrybutywna jednego z naszych Kolegów wyhamowała wątek.

Wiarygodność niczym dowcipkującego szczyla Ziobro.

A ja będę mieć większą Maryjkę od wałęsowej. O!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Może sezon ogórkowy się zbliża? Moje fundusze też zaliczają dołek, ale bardziej to wygląda na korektę niż tąpnięcie.

taa, tylko dlaczego zawsze korekty wycen funduszów są w dół a podatków i cen dóbr konsumpcji przymusowej w górę...

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Raport Kalisza wywołał u jednych wściekłość, u innych konsternację. Rozbawiła mnie postawa PO a w szczególności Tuska który jakby zdenerwował się faktem że Kalisz chce zepsuć mu zabawę rytualnego napierdzielania się z Prezesem. Politykom PiS włos z głowy nie spadnie nie dlatego, że są niewinni tylko dlatego, że są potrzebni Platformie do straszenia wyborców "czarnym ludem" który przyjdzie jak nie zagłosują na kogo trzeba.

Jestem Europejczykiem.

Kalisz coraz bardziej wydaje się odstawać od Napieralskiego i jego kolesi:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.