Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Bardzo ciekawy problem prawno-polityczny. >Sąd Rejonowy w Warszawie postanowił powołać dwóch biegłych, którzy mają zdecydować, czy stan zdrowia psychicznego Jarosława Kaczyńskiego pozwala mu na uczestnictwo w rozprawie. W dokumencie, do którego dotarł TVN24 napisano, że "wydano postanowienie o dopuszczeniu dowodu z opinii dwóch biegłych lekarzy psychiatrów celem odpowiedzi na pytanie, czy stan zdrowia psychicznego oskarżonego Jarosława Kaczyńskiego pozwala na udział w postępowaniu sądowym". (...)< *) Ciekawy, ponieważ rodzi następne wątpliwości. Co będzie jeżeli obaj biegli sądowi wydadzą opinię, że nie może? Jak to interpretować? Skoro Prezes największej partii opozycyjnej nie może uczestniczyć w rozprawie sądowej, to czy może przewodzić PiS-owi - partii, która ma ważny wpływ na losy państwa? Problem jest na razie czysto teoretyczny, ale nie można go lekceważyć. I to nie tylko ze względu na stan zdrowia psychicznego prezesa, ale również na odgrzewaną formę walki politycznej.

*)Zapomniałem dodać, że cytat pochodzi z wiadomości wp.pl.

Kurwiozum.

Wielokrotnie, wręcz nieustannie politycy PiSu starają się tłumaczyć na język ludzki to co powiedział prezes. Sytuacja taka w PiSie stała się normą. Już nas nie dziwi i nie interesuje to, że prezes klepie od rzeczy bo wiemy, że będzie jeszcze ciekawiej jak następnego dnia oddelegowani aparatczycy podejmą się próby tłumaczenia. Można by powiedzieć, że jest to swojego rodzaju nowa dyscyplina kabaretowo polityczna - "tłumactwo" (nie mylić z bardziej rozpowszechnionym w partiach politycznych "tłumoctwem" - patrz Beger, Błochowiak, Brudziński, Giertych, Górski, Lepper, Palikot).

Wielkie osiągnięcia na tym polu zanotowali tacy zawodnicy jak Błaszczak czy Hofman. Swój udział w rozwoju dyscypliny tłumactwa mają również Brudziński i Kempa.

Jednak dzisiaj rano zabłysła nowa gwiazda - Beata Szydło. Stało się tak za sprawą jej wypowiedzi w radiu TOK FM. Moim skromnym zdaniem podniosła kabaretową poprzeczkę na poziom dotąd niespotykany (poza jednym, niedoścignionym wyjątkiem - ś.p. Gosiewskim). Nie dość, że (co jest oczywiste) nie przetłumaczyła tego co poeta (prezes) miał na myśli, to jej odpowiedzi na pytania dziennikarki poprostu nie było. Dziś jeszcze taki eksperymentalny sposób udzielania wywiadu można określać jako kuriozum ale myślę, że już niedługo koleżanki i koledzy z PiS zaprezentują nam bardziej rozwinięte formy nieodpowiadania.

Szczególną uwagę proponuję zwrócić na próbę "nieodpowiedzi" na pytanie dotyczące wypowiedzi prezesa w sprawie "obrony interesów establishmentu okrągłego stołu" oraz wypowiedzi o "zmianach w prawie celem zahamowania agresji w polityce".

Miłej zabawy.

Beata Szydło o programie wyborczym Prawa i Sprawiedliwości

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kurwiozum.

[...]

Beata Szydło o programie wyborczym Prawa i Sprawiedliwości

Ukryta Zawartość

Genialne!

Kabareciarze uczcie się!

Szkoła posła Błaszczaka w pełnym rozkwicie.

Posłuchajcie tego - naprawdę warto*

*Nie dotyczy 747 i modrzew47 z przyczyn oczywistych.

Ukryta Zawartość

Fakt, warto sobie posłuchać nowomowy w pisowskim wydaniu. Stara dobra szkoła - jak widać ś.p. Bierut, Gomułka i Cyrankiewicz mieli pilnych uczniów. Jakbym słyszał tych panów.

Zdarza mi się czasem słuchać archiwalnych nagrań różnych wystąpień tych panów, w okresach mniejszej aktywności medialnej kaczej gwardii jest to nawet niezła rozrywka podobnego rodzaju.

Fakt, warto sobie posłuchać nowomowy w pisowskim wydaniu. Stara dobra szkoła - jak widać ś.p. Bierut, Gomułka i Cyrankiewicz mieli pilnych uczniów. Jakbym słyszał tych panów.

Zdarza mi się czasem słuchać archiwalnych nagrań różnych wystąpień tych panów, w okresach mniejszej aktywności medialnej kaczej gwardii jest to nawet niezła rozrywka podobnego rodzaju.

Ja bym aż tak nie obrażał pp. Bieruta, Gomułki i Cyrankiewicza. Oni przynajmniej potrafili się wysłowić, czego o kaczyńskim i jego kamaryli w żaden sposób powiedzieć się nie da - uszy puchną, jak się słucha jarusia i kaczej gwardii. U niektórych kaczystów można dostrzec coś, co mi się kojarzy z pijanym menelem próbującym wygłaszać mowę w stylu Cycerona - efekt jest podobny i podobnie tragikomiczny

Co do Cyrankiewicza to się zgodzę ale Bierut?

Cenię Tuska i jego ekipę za łatwość powodowania pewnych zmian w mózgach obywateli...oczywiście zmian pozytywnych dla ww wymienionych (nie obywateli).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Genialne!

Kabareciarze uczcie się!

Szkoła posła Błaszczaka w pełnym rozkwicie.

Posłuchajcie tego - naprawdę warto*

*Nie dotyczy 747 i modrzew47 z przyczyn oczywistych.

To może te przyczyny oczywiste ujawnij...do Błaszcaka i PiSraków mam swoje zdanie...fakt.

Hołd PiSu.

Łajdackie obszczekiwanie Polski przez tatula w Parlamencie Europejskim spotkało się z krytyką. Nawet wiceprzewodniczący frakcji, do której przynależy PiS nie pozostawił cienia wątpliwości co do opinii o samym tatulu, jego obecności i wypowiedzi w PE.

Tymczasem prezes ogłosił Błaszczakiem wiernopoddańczy hołd PiSu wobec tatula. Widać teraz jak PiS pojmuje swój patriotyzm i troskę o Polskę. Z pewnością poparcie słów tatula wypowiedzianych na forum międzynarodowym, w rozumieniu idiotów z PiSu umocni pozycję kraju i zwiększy szacunek dla naszej ojczyzny.

Słowa tatula:

"- To co jest w Polsce, to jest dramat, draństwo najdelikatniej mówiąc, to jak niecywilizowany kraj - powiedział po seminarium ojciec Rydzyk. - Tragedią Polski jest to, że od 1939 roku Polską nie rządzą Polacy - dodał. - Nie chodzi tu o krew ani przynależność. Oni nie kochają po polsku, nie mają serca polskiego."

Ukryta Zawartość

Prezesowski pocałunek ustami Błaszczaka złożony na dupie tatula:

"Szef klubu PiS Mariusz Błaszczak ocenił, że o. Tadeusz Rydzyk i jego rozgłośnia Radio Maryja doświadczają w Polsce dyskryminacji za krytykę rządu. W ten sposób odniósł się do wtorkowej wypowiedzi Rydzyka w Brukseli, że w Polsce panuje totalitaryzm."

Języczek. Czyli reakcja na krytykę ze strony PiSowego koalicjanta w PE:

"- Być może (Kirkhope) nie zagłębił się w sprawę dotyczącą sytuacji ojca Tadeusza Rydzyka. W mojej ocenie, wyraźnie ta rozgłośnia i działalność tego ośrodka jest dyskryminowana przez władzę ze względów politycznych - powiedział Błaszczak, pytany o oświadczenie Kirkhope'a."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może te przyczyny oczywiste ujawnij...do Błaszcaka i PiSraków mam swoje zdanie...fakt.

Proszę bardzo.

Poniżej jest Twój program:

Deficyt budżetowy będzie zakazany

Jakakolwiek działalność gospodarcza państwa czy gminy - jako stwarzająca nieuczciwą konkurencję - będzie bezwzględnie zakazana

Jak rozumiem Państwo nie ma nic - 0 akcji, brak przedsiębiorstw strategicznych itd. ... ciekawe

Zakaz prowadzenia działalności gospodarczej wynikać może jedynie z powodu nieodwracalnej szkodliwości dla jej otoczenia

Żadnych regulacji, żadnego wpływu państwa?

Kto będzie decydował o szkodliwości dla środowiska? o stopniu tej szkodliwości?

Czy smażalnia frytek jest szkodliwa - zdecydowanie, to co, zakazujemy?

Powszechny i swobodny dostęp do broni palnej (z wyłączeniem wielokrotnych przestępców i osób psychicznie chorych) przy zachęceniu obywateli do uzbrojenia się stanowić będzie dodatkowe i niebagatelne wsparcie dla armii w kryzysowej sytuacji.

To mi się podoba - serio ale dla naszego społeczeństwa to nierealne i niepotrzebne.

Szkolnictwo będzie całkowicie zdecentralizowane i sprywatyzowane. Państwo nie może uzurpować sobie żadnego prawa do narzucania rodzicom czego i jak długo należy uczyć dzieci i sposobów ich wychowania. Zlikwidujemy fikcję "bezpłatnego szkolnictwa" - to obywatele ponoszą całkowity ciężar finansowania systemu edukacji i to oni w zamian za swoje pieniądze mają prawo kształcić swoje dzieci w sposób, jaki uznają za dobry.

Ok to mój sąsiad i jego pięcioro dzieci... a pieprzyć to niech idą kopać rowy a córki na "strażniczki lasu"

W końcu ktoś musi na NAS pracować.

Państwo nie może finansować kultury - zostanie ona poddana mechanizmom rynkowym i prywatnemu mecenatowi

Tak sobie wyobraziłem festiwal Chopinowski nadawany w TVN lub Polsacie, co 5 min reklamy - super.

Ktoś kto ma takie poglądy a jednocześnie twierdzi że wszyscy inni to idioci...

Szkolnictwo będzie całkowicie zdecentralizowane i sprywatyzowane. Państwo nie może uzurpować sobie żadnego prawa do narzucania rodzicom czego i jak długo należy uczyć dzieci i sposobów ich wychowania. Zlikwidujemy fikcję "bezpłatnego szkolnictwa" - to obywatele ponoszą całkowity ciężar finansowania systemu edukacji i to oni w zamian za swoje pieniądze mają prawo kształcić swoje dzieci w sposób, jaki uznają za dobry.

No to 99% procent mieszkańców wsi i małych miasteczek skończy na zawodówce i będzie robić u Niemca (a niebawem u Chińczyka) za fizycznego. Ci bardziej ambitni pójdą na licencjackie z marketingu. No i za kilka lat płacz się podniesie że ojczyzna - Panie - zniewolona.

A Chopin będzie tym panem co z flaszek dla elity na pariasów patrzy.

Jestem Europejczykiem.

Proszę bardzo.

Poniżej jest Twój program:

Deficyt budżetowy będzie zakazany

Jakakolwiek działalność gospodarcza państwa czy gminy - jako stwarzająca nieuczciwą konkurencję - będzie bezwzględnie zakazana

Jak rozumiem Państwo nie ma nic - 0 akcji, brak przedsiębiorstw strategicznych itd. ... ciekawe

Zakaz prowadzenia działalności gospodarczej wynikać może jedynie z powodu nieodwracalnej szkodliwości dla jej otoczenia

Żadnych regulacji, żadnego wpływu państwa?

Kto będzie decydował o szkodliwości dla środowiska? o stopniu tej szkodliwości?

Czy smażalnia frytek jest szkodliwa - zdecydowanie, to co, zakazujemy?

Powszechny i swobodny dostęp do broni palnej (z wyłączeniem wielokrotnych przestępców i osób psychicznie chorych) przy zachęceniu obywateli do uzbrojenia się stanowić będzie dodatkowe i niebagatelne wsparcie dla armii w kryzysowej sytuacji.

To mi się podoba - serio ale dla naszego społeczeństwa to nierealne i niepotrzebne.

Ok to mój sąsiad i jego pięcioro dzieci... a pieprzyć to niech idą kopać rowy a córki na "strażniczki lasu"

W końcu ktoś musi na NAS pracować.

Państwo nie może finansować kultury - zostanie ona poddana mechanizmom rynkowym i prywatnemu mecenatowi

Tak sobie wyobraziłem festiwal Chopinowski nadawany w TVN lub Polsacie, co 5 min reklamy - super.

Ktoś kto ma takie poglądy a jednocześnie twierdzi że wszyscy inni to idioci...

ZA RZĄDÓW TUSKA Administracja kolesi,których nie będzie można zwolnić urośnie do 50% obywateli...pracować na nas będą Niemcy...JA TEŻ JESTEM ZA,będzie jak w Grecji

Służba zdrowia będzie bezpłatna...do wysokości KATARU

Rycho,Zbycho i Grzechu zrobią porządek z AFERAMI a broń będą mieli tylko BANDYCI...po cholerę normalnym ludziom...żeby się mogli obronić jeszcze?

O studiach decydować będą Korporacje o aplikacjach też...rodzinne?

Dług publiczny będzie sobie rósł...komu on przeszkadza?Ten dług.

Ktoś kto ma takie poglądy a jednocześnie nie twierdzi,że żyjemy wśród idiotów.

Polsat i TVN ma się doskonale...TERAZ.

Co do konkurencyjności państwa i gminy...som bezkonkurencyjne i mają zostać!!!

ZA RZĄDÓW TUSKA Administracja kolesi,których nie będzie można zwolnić urośnie do 50% obywateli

... ...

sposobów na serwis/ naprawy jest kilka:

można gmerać i udawać, że oś się naprawia

można poczekać aż się spieprzy do koca, wtedy jest łatwiej

można zawczasu wypieprzyć do śmieci i zafundować sobie nowe, czy lepsze? się okaże

chyba już pora się decydować

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

ZA RZĄDÓW TUSKA Administracja kolesi,których nie będzie można zwolnić urośnie do 50% obywateli...pracować na nas będą Niemcy...JA TEŻ JESTEM ZA,będzie jak w Grecji

Możesz wskazać rząd za którego zmalała administracja?

Może chociaż gdzieś w europie?

Nie wiem czy wiesz ale w każdym z państw wstępujących do UE rosła administracja niestety wiąże się to z dystrybucją środków unijnych.

Możemy dyskutować o stopniu wzrostu - faktycznie jest zbyt duży ale głównie w samorządach.

Służba zdrowia będzie bezpłatna...do wysokości KATARU

Gdyby służba zdrowia była w takiej postaci jak Ty chcesz to:

Moja mama umarła by przy moim porodzie (dożyła 75 lat)

Mój brat umarł by w wieku 15lat (dożył 45 lat)

Napiszę to wprost, ktoś kto ma takie jak Ty poglądy na służbę zdrowia jest idiotą.

Rycho,Zbycho i Grzechu zrobią porządek z AFERAMI a broń będą mieli tylko BANDYCI...po cholerę normalnym ludziom...żeby się mogli obronić jeszcze?

Już to widzę jak zbiera się grupa "prawych" obywateli jedzie do sejmu i bierze sprawiedliwość we własne ręce. A nie boisz się ze co bardziej krewki interlokutor z jakiegoś forum zaczął by Ciebie poszukiwać ;)

Dług publiczny będzie sobie rósł...komu on przeszkadza?Ten dług.

Wszystkim ale nie rzecz w tym aby zakazać zadłużania ale opanować nadmierne zadłużanie.

Co do konkurencyjności państwa i gminy...som bezkonkurencyjne i mają zostać!!!

Tak, dokładnie Tak! w pewnych strategicznych dziedzinach (można dyskutować w jakich)

sposobów na serwis/ naprawy jest kilka:

można gmerać i udawać, że oś się naprawia

można poczekać aż się spieprzy do koca, wtedy jest łatwiej

można zawczasu wypieprzyć do śmieci i zafundować sobie nowe, czy lepsze? się okaże

chyba już pora się decydować

mamlak jak widac wam wyraznie ciazy jednak jedna opcja.Oboz za drutami gdzie przechadzajom sie straznicy w rodzaju grubego swieczkowskiego wozonego w lektyce i ziobry w mundurze straznika iV RP i wy łaknący ...opieki.Jak na razie rzady Tuska som najlepsze od wielu lat a ze cos robi co wam nie lezy....nie ma wyjscia.Na razie.jak na razie jest najlepszym premierem od lat.Mamlak.

Nie wyrosłeś czasem w rodzinie...komunistycznej?Tak mi jakoś znajomo brzmisz.

Co do służby zdrowia:Dzisiaj każda poważniejsza choroba nie jest leczona bezpłatnie(katar jest wyjątkiem)

"Możesz wskazać rząd za którego zmalało zatrudnienie w administracji"?Takiego nie było ale nie było dobrych rządów...każdy dotychczasowy ma za paznokciami ale każdy to obiecywał...przed wyborami.To rak,który zabija kraje stowarzyszone.Grecja,Irlandia,Portugalia,Hiszpania będzie itd.Biurokracja się rozrasta,tak jak bezrobocie.Myśle,że to za trudne dla ciebie...jednak.To twoje pierdu-pierdu i srututu słysze na co dzień w TVN-ie i Półsacie...właśnie.Czwarta władza zamiast krytyki,umalowana niczym LALA...nagłaśnia jakie to dobra płyną za rządów Tuska.

Pamiętam 3x19% ale pan kryzys się nie zgodził a Trybunał nie pozwolił zwolnić wcześniej zatrudnionych i takie tam.Może tak czas powiedzieć dosyć?

Co do idioty-Zdecydowanie wolę nim być mając kasę na lekarzy niż zdychać przy bezpłatnej służbie "zdrowia".Dyrdymały o mamie i porodach opowiadaj dzieciom...w żłobkach bo w przedszkolach już nie uwierzą.

dio daj sobie sianka ze slumsem...razem.

slumsik..chwal Tuska ale już.

Ja tam sie tak obecnymi rządami nie podniecam. Oceniać można po wynikach a nie po tym, czy cokolwiek się robi. Efekty mnie natomiast nie zadowalają.

Mam już dosyć ideologii jak nie my to będzie PiS.... Taki wybór to ja mam w dupie.

Ten obecny układ polityczny w Polsce jest destrukcyjny i zwalnia wszystkich od odpowiedzialności.

Cztery lata na uporządkowanie spraw po IV RP i jej rozliczenie to aż nadto, a nie zrobiono NIC praktycznie.

Oczekuję na coś zupełnie śiweżego ;)

pocieszające jest to,że trafisz niedługo tam gdzie twoje miejsce...wiesz gdzie!

Ja tam sie tak obecnymi rządami nie podniecam. Oceniać można po wynikach a nie po tym, czy cokolwiek się robi. Efekty mnie natomiast nie zadowalają.

Mam już dosyć ideologii jak nie my to będzie PiS.... Taki wybór to ja mam w dupie.

Ten obecny układ polityczny w Polsce jest destrukcyjny i zwalnia wszystkich od odpowiedzialności.

Cztery lata na uporządkowanie spraw po IV RP i jej rozliczenie to aż nadto, a nie zrobiono NIC praktycznie.

Oczekuję na coś zupełnie śiweżego ;)

To już jesteś wrogiem...uważaj

Będziesz zaraz idiotą.

pocieszające jest to,że trafisz niedługo tam gdzie twoje miejsce...wiesz gdzie!

To już jesteś wrogiem...uważaj

Będziesz zaraz idiotą.

Ależ jar1 ma sporo racji.

Ja jeno wykazuje ze JKM jest jeszcze gorszą alternatywą niż PIS.

osobiscie najbardziej swieza jak dla mnie jest... Mucha.Mozna biadolic ale oprocz rzadów Mazowieckiego zaden inny premier nie miał TYLE... na raz.Mierz zamiary na... siły,bo inaczej zostaniesz kurduplem.

Świeżo to będzie za 4 lata i kilka miesięcy.

Nie będzie PiS-u, będzie PJN i BCP (Boże COŚ Polskę).

PSL zmieni logo na

19159140.jpg

...a SLD zmieni oblicze

c2fdc669ceb0cd5amed.jpg

PO

zgubi do reszty "O"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.