Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

pochody były legalne i miały prawo przejść , trochę sobie pokrzyczeć i ok - jestem za

natomiast różni szerokopojęci bandyto/szalikowo/kominiarkowcy przyjechali jedynie by zrobić zadymę, hasła sztandary są dla nich bądź wtórne bądź nawet zbędne, równie dobrze mogą mieć marchewkę na sztandarach. przychodzą robić zadymę, burdę , naparzać się z policją i to jest ich prawdziwy cel.

I tu widzę winę policji, która nie wywiązała się ze swoich obowiązków: zapewnienia porządku publicznego i wyłapania przestępców. uważam, że plac z bandytami powinien być odcięty , wszyscy uczestnicy porządnie spałowani tak by na dupach usiąść nie mogli , a ten dzień zapamiętali do końca życia, po pałowaniu wszyscy osądzenia i obciązeni kosztami napraw powstałych szkód.

bolące dupy , podbite oczy wybite zęby i wielotysięczne nawiązki dla państwa to najlepsza nauczka i środek zapobiegawczy dla bandytów

Już nawet na TVN słyszałem, że zadymę wywołali niemieccy terroryści z lewackich bojówek anarchistycznych. No ale niektórych interesuje tylko propaganda.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek prosto jest w faktach i mitach.a jesli argumenty to przedstaw jeden na nawolywanie.czytam wszystkie...tak wiec moze moj ajcmaher rozwinal sie a ja go nie zauwazylem.

A na ten przykład to, ze idziemy zatrzymać jeden oczywiście niesłuszny pochód! I najlepiej, aby było nas jak najwięcej! I ciągle te same nazwiska (i to zawsze - o co nie chodzi!)! Od końca zacznę Żakowski...

• Moderatorzy

Już nawet na TVN słyszałem, że zadymę wywołali niemieccy terroryści z lewackich bojówek anarchistycznych. No ale niektórych interesuje tylko propaganda.

to co niemieckich bandziorów dupy od pałowania by nie bolały? są inne od np meksykańskich ?

a mandaty czy kolegia przez granicę by tez przewieźli , tak jak każdy np za przekraczanie prędkości

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Moderatorzy

pojęcie kontrmanifestacji jest mgliste, ponieważ np 1 robią ludzie lewicy,2 prawicy, 3 zieloni. komu zabronisz ? czy może dasz pozwolenie na jedną-kto pierwszy ten lepszy. a obozy, które zgody nie dostaną co? będą rzucać cegłami z dachów?

niech manifestuje kto chce - byle grzecznie , bo jak nie to dupa zaboli

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ale jakoś ich w końcu nie eksterminowali? Natomiast tamci (bez post) jak najbardziej.

Mordowali, torturowali, wsadzanli do więzień.

ps. Trzeba być wyjątkowym idiotą, żeby dać zgodę na kontrmanifestację, i wyjątkową świnią, żeby ściągnąć szwabskich lewaków, na polskie święto.

W końcu niemieccy kolesie, uciekali do... sztabu (kawiarni Krytyki Politycznej)

Gdyby to były tam te czasy, to kto wie czy nie byli lepsi od tamtych (bez post) - działania zbrojnego podziemia niepodległościowego pozwalają tak domniemywać, a do więzień też wsadzają i to nie dwudziestolatków tylko starców. W tym wsadzaniu jest więcej zemsty niż sprawiedliwości.

Co do pozwoleń zgoda. Jak można było wydać pozwolenie środowiskom, które z góry zakładają działanie niezgodne z prawem i nawołują do niego.

pojęcie kontrmanifestacji jest mgliste, ponieważ np 1 robią ludzie lewicy,2 prawicy, 3 zieloni. komu zabronisz ? czy może dasz pozwolenie na jedną-kto pierwszy ten lepszy. a obozy, które zgody nie dostaną co? będą rzucać cegłami z dachów?

niech manifestuje kto chce - byle grzecznie , bo jak nie to dupa zaboli

Pojecie pojęciem, a założenie założeniem. Ci co z góry twierdzili,że nie dadzą przejść innym - nie powinni dostać zgody.

Za zaistniała sytuację odpowiada Prezydent Miasta,od strony odpowiedzialności za porządek publiczny.Natomiast wiadomo że kto sprowadził bojówki z zagranicy,w wiadomym celu,a więc oni są odpowiedzialni za zaistniałe incydenty,to proste kto tu jest wrogiem patriotyzmu polskiego.Ścisle Polski.A więc sprzeciw wobec świetowania patriotyzmu polaków i tyle.

Owa sytuacja nie była żadnym zaskoczeniem,była przecież nagłaśniana przez media lewackie,więc gdzie tu zabieganie o bezpieczenstwo publiczne?Wręcz świadome przyzwolenie.itd...

A milicjanci ogłuszają LARD-em?

Ooo! to byłby koniec audiofilizmu w warszawce

ale wszystko przed nami

"Za zaistniała sytuację odpowiada Prezydent Miasta" - żeby tylko

dopuszczono, by zaistniał pretekst do zaostrzenia przepisów o zgromadzeniach ulicznych

a jak już ludziom koło tyłka zrobi się naprawdę gorąco i zechcą to zamanifestować, zostaną w majestacie prawa potraktowani zgodnie z nowymi przepisami, jak kibole

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Organizatorzy marszów powinni zaopatrzyć SWOICH w identyfikatory.

Gości w kominiarkach od razu pałami i to skutecznie.

Do czego to doszło aby w dzień niepodległości nie można było z dzieckiem wyjść w miasto !

Przynudzasz - wyraźnie brak Ci argumentów!

Jedni wzdychają za Hitlerem drudzy za Stalinem.... Grunt, żeby był ktoś kto TYM WSZSTKIM przyp...doli. Zapomnieli chłopcy, że "tych wszystkich" nie oni będą definiować.... i że szybko mogą się wśród "nich" znaleźć. Jak pokazuje zawsze historia.

dziadekwłodek

A ja myślałem,że odpowiedzialność ponoszą Tusk i Putin.

A jakże, prezes już rzekł.

J. Kaczyński: Niemcy bili Polaków przy bierności policji. To wina Tuska

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:)

dziwne ze puszczają taki film jak politycy robią wielką krucjatę anty ziołową u nas od długiego czasu

dla ciekawości polsacik

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Generalnie żenada.całe te wydarzenia świadczą o słabości państwa.

Mocne państwo zabroniłoby manifestacji. Jedna defiladka, przemówienie duce i ludzie zebrani przymusowo z zakładów pracy. Wszystkie stacje telewizyjne nadają to samo - ciągłe powtórki przemówienia duce i ...niegasnące oklaski i owacje świętujących tłumów.

Będzie i jest: epitet to nie zjawisko tylko wyzwisko. Jest, jest takie wyzwisko wytrych wykluczający, unicestwiający mentalnie przeciwnika.

Faszysta- czyli nie istniejący, poza nawiasem- i spokój dla osoby, która kogoś lub grupę obsmarowała "faszyzmem".

Na podobnej zasadzie komuniści niegdyś używali anihilującego wykluczającego wyrazu "ekstrema". Nie bez kozery podobnego do "ekskrement" ;-)

Następny klon najarany potem prawackich "publicystów". No bo przecież coś takiego jak faszyzm realnie nie istnieje, to jedynie pojęcie powstałe w umyśle Michnika.

Jestem Europejczykiem.

Przynajmniej od kilkuset lat ( tzn. od czasów Rzecz. Szlach.) Polacy robią wszystko aby osłabić swoje państwo dlatego dziwią mnie stwierdzenia,że ostatnie wydarzenia świadczą o słabości państwa.Tak jest,nasi rodacy są nieufni wobec silnego państwa i nie chcą takowego.Nawet nasza konstytucja nie przewiduje systemu prezydenckiego ani kanclerskiego.My wolimy aby to był ni pies ni wydra aby oba systemu równoważyły się.Mamy chyba wrodzoną nieufność wobec silnego państwa.

dziadekwłodek

Twój tekst o Michniku jest na poziomie Błaszczaka czy Hofmana,to zupełne kuriozum.Przecież to właśnie Michnik poprzez tzw. aferę Rywina ukazał stopień demoralizacji ówczesnego SLD.Piszesz,że jest szkodnikiem,że GW jest winna ostatnich wydarzeń.Mógłbyś to jakoś udowodnić?No chyba,że jesteś w jakiś sposób związany z SLD,to by wiele tłumaczyło.Jestem w stanie zrozumieć,że nie akceptujesz postawy i poglądów Michnika( ja też z nie wszystkimi się zgadzam) ale nazywanie go szkodnikiem to grube nadużycie i wymaga uzasadnienia.

dziadekwłodek

Twój tekst o Michniku jest na poziomie Błaszczaka czy Hofmana,to zupełne kuriozum.

Dziadekwłodek sprawia wrażenia zaczadziałego pierdnięciami Napieralskiego. To, co ostatnio wypisuje to wypisz-wymaluj Gomółka ubrany w ciasny garniturek Prezesa i jego przaśne narodowe buciki.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

wojciech iwaszczukiewicz

Jaro_747

Odpiszę Wam słowami mojego ulubionego felietonisty Bronisława Łagowskiego z „Przegląd”-u nr 45:

„Pierwszy rząd lewicowy po przełomie oraz wybór Aleksandra Kwaśniewskiego na prezydenta obóz solidarnościowy odebrał jako bolesne upokorzenie. Imponujące zwycięstwo SLD w 2001 r. doprowadziło prawicę do wściekłości. Wywołano wielką kampanię oskarżeń o korupcję. Aparat władzy, już głównie solidarnościowy, zaczął intrygować przeciw rządowi i ludziom SLD. Montowano afery z niczego lub z byle czego. W aferze starachowickiej pewne było tylko jedno: zastępca kierownika basenu miejskiego rzeczywiście wziął łapówkę w wysokości 1500 zł. Starostę skazano w procesie poszlakowym. Średniowiecznych panów Długosz i Jagiełłę skazano za nic, podobnie jak wiceministra Sobotkę(…).Podjęto działania mające na celu delegalizację SLD i akcja wcale nie była z góry skazana na niepowodzenie. „Gazeta Wyborcza” codziennie donosiła o aferach w partii postkomunistycznej.(…)Wanda Rapaczyńska w notatce do naczelnego „Gazety Wyborczej” wymieniła Leszka Millera jako inspiratora Rywina i mimo że było to nieprawdopodobne, że żaden fakt nawet poszlaki nie dawał, dla „Wyborczej” jest to nadal dobry powód, żeby Millera wiązać z aferą Rywina.”

Tego co napisał tak znamienity felietonista, komentował już nie będę. Dodam tylko, że w większości przypadków zgadzam się z wyrażanymi przez niego opiniami.

Z SLD nie jestem powiązany w żaden sposób, chociaż na partie tę (jej poprzedników głosuję od pierwszych całkowicie wolnych wyborów – tj. od 1991 roku; w 1989 roku nie głosowałem na PZPR).

Michnika i „Gazetę Wyborczą” traktuję jako zjawisko szkodliwe dla Polski w wielu przypadkach.

I jeszcze do Jaro_747 : przypuszczam, że chodzi Ci o Władysława Gomułkę, który patriotyzmu i umiejętności politycznych miał więcej niż niejeden obecny pierwszoplanowy polityk.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

skynyrd!

"Miłość" polityczna Gomułki dz ZSRR nie była czysto ideologiczna. Wiązało się to z jego głębokim przekonaniem,że tylko ZSRR może zabezpieczyć Polskę prze Niemcami (Zachodnimi i Wschodnimi). Uważam, ze jego myślenie było słuszne. Dlatego tak dbał o stan przyjaźni polsko-radzieckiej. Z drugiej strony był to chyba jedyny polski przywódca, który potrafił się postawić tow. radzieckim i prezentować własne stanowisko. Natomiast jednak jeśli chodzi o politykę zagraniczna Polski - to ta z okresu Gomułkowskiego - była jedna z najlepszych i faktycznie kierowała się polskim interesem narodowym.

Gomułka w okresie II RP faktycznie był wielokrotnie skazywany na wiezienie za jak napisałeś "wrogą działalność wobec RP". Tylko, ze pojęcie to miało wówczas szerokie znaczenie - to samo zarzucano działaczom innych opcji politycznych.

Nie spotkałem nigdzie materiałów źródłowych świadczących o ty, że prowadził on wówczas działalność terrorystyczną. Był organizatorem strajków robotniczych. W czasie tłumienia jednego z nich odniósł ciężką ranę postrzałową nogi.

Przez długi czas w ten sposób załatwiano nie tylko w Polsce problem wystąpień niezadowolonych przeciwko władzy. Wypadki grudniowe nie były ewenementem na skalę światową. To nie znaczy, że oceniam je pozytywnie. Uważam natomiast, ze w dalszym ciągu nie ma ich w pełni obiektywnych badań historycznych.

Po Twoim wpisie widać, ze masz pianę na ustach i nienawiść w oczach. To, ze ktoś był w PZPR w czasach Polski Ludowej jeszcze nie niczym złym. I w tym przypadku zbyt dosadnie generalizujesz. Mnie nie interesuje co o mnie myślisz, tylko w jaki sposób odnosisz się do moich opinii. Sam do końca nie wiesz, jakich miałeś przyjaciół czy znajomych.

Masz racje, można czasami żałować, ze zakończyło się to okrągłym stołem. Najpierw wycięto by "w pień, te czerwone i lewackie ścierwa", a przy okazji załatwiono jeszcze jakieś osobiste animozje - a potem bratnie narody zrobiłby u nas porządek - być może przez to nie mógłbyś dzisiaj napisać tak nienawistnej opinii.

Jednak szkoda, że zakończyło się to g... okragłym stołem.

Trzeba było wyciąć w pień, te czerwone i lewackie ścierwa.

Trzeba było wtedy pożyczyć od mamusi scyzoryk i pójśc wycinać. Teraz to sobie mozesz z wnuczką wycinanki wycinać.

Znamienne jest obecnie, ze ten cały narodowo-patriotyczny obóz taki teraz wojowniczy i pała chęcią do wycinania komuny. Wtedy jednak zupełnie co innego robił i kombinował. Rózne Bendery, Giertychy nie powstydziły sie nawet współpracą, a nasz największy bohater wszechczasów, prezes Kaczyński, ma dziwnie czyściutką teczkę "wywrotowca prl".

Super

Wzorem patriotyzmu dziś Gomułka i byłe czerwone przedszkole - lizusy i karierowicze ery internacjonalistyczno-socjalistyczno-komuszego-kapitalisty Gierka podpierane lewackimi pierdnięciami Szczuki, popiskiwaniem Biedroniów i co głupszych z "Krytyki politycznej".

Tak się rodzi właśnie "faszyzm" - na lewicy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Super

Wzorem patriotyzmu dziś Gomułka i byłe czerwone przedszkole - lizusy i karierowicze ery internacjonalistyczno-socjalistyczno-komuszego-kapitalisty Gierka podpierane lewackimi pierdnięciami Szczuki i popiskiwanie Biedroniów i co głupszych z "Krytyki politycznej".

Tak się rodzi właśnie "faszyzm" - na lewicy.

Super!

Tylko, gdzie Ty doczytałeś się, że napisałem o Gomułce jako o wzorcu patriotyzmu!

Mocne państwo zabroniłoby manifestacji. Jedna defiladka, przemówienie duce i ludzie zebrani przymusowo z zakładów pracy. Wszystkie stacje telewizyjne nadają to samo - ciągłe powtórki przemówienia duce i ...niegasnące oklaski i owacje świętujących tłumów.

Popadanie w skrajności jest niebezpieczne niedojrzałe i śmieszne-przechodzi w większości z wiekiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.