Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że to Ślepokura, gorzej by było, gdyby to był Głuchokura - na audiofilskim forum by nie wypadało.

Władz - przyzwoiciej było za PRLu być cinkciarzem niż ubekiem. Cinkciarze mieli choć trochę moralności i nie mordowali nikogo na Szewskiej czy tamie we Włocławku.

Przy Was byliśmy jak małe koźlątka, które odbiegły od mamy.

Sprzedałem Ci kiedyś jakiego fałszywego baksa?

Chociaż musiałem płacić ubekom, za miejsce.

Jak się wtedy nazywałeś Wladz, bo nie pamiętam? Pan Romek,Sławek czy Grzegorz z pałacu Mostowskich?

Lubiliśmy Was. Bardzo. Jak kwas pruski. Drogo kosztowaliście, to fakt - mieliście takiego sympatycznego kumpla...

Jak się nazywał? Piotrowski? Był niestety bardziej ideowy od Ciebie.

Cinkciarstwa mi nie wypominaj, bo się tego nie wstydzę. Jest trochę nowych forumowiczów - możez ich zaepatować moją odsiadką.

Skyn jest niemoralny, bo to bimbrownik, żyletka, cin i leje własną żonę.

Wiesz,Wladz na jakim stoisz niebezpiecznym lodowisku? Ty jesteś mentalną głową?

No to Ci powiem - Takie skyny jak ja, zostaną - natomiast Wy przeminiecie z wiatrem.

Wszystko jest do regulacji - znudzisz się w końcu własnymi postami, jak znudził się Wojewódzki, Lis, Urban

Jedno jest fajne - nie aresztujece czy zdekapitalujecie nas.

Inny ustrój, panie pułkowniku

Jako katolik, powinienem Cię nawrócić. Tego wymaga mój kościół.

Wladz - nie było Ci ciężko donosić?

Przebaczam :)

Wiesz Wladz - zastanowiłeś mnie - wyciągnąłeś moją historię, której się w końcu nie wstydzę, robiłem okriopniejsze rzeczy. Wyciągnąłeś ją z innego forum.

Co z Tobą nie tak? - lejesz na odlew, jak towarzysz Bierut .

Kompletna gangrena po poście Xniva, czy numerka.

Ztonuj - jeżeli nie chcesz uchodzić za forumowego przygułupa, jak Muls.Tylko, że Muls zrobił to z premedytacją - Teraz się tylko objawia.

Młodzi forumowicze, to kupują, ale nie kupią Was dwóch.

Lał mnie kilkadziesiąt lat temu, tylko jeden ubek. Pałką. Ale walił dobrze - po ścięgnach, głowie i mięśniach. Walił profesjonalnie. Był młody - mam nadzieję, że to nie byłeś Ty, bo byliśmy w podobnym wieku

Trzy miechy przed śmiercią Przemyka, zaliczyłem Jezuicką - co z tego? ano to, że Was nielubię

a dziś sobie dywaguję z k**wą- demokracja,którą wyniosłem na plerach - i dobrze.

no to skynek powinienes byc w panteonie.A nawet w rzadzie.A tu takie buty.Mysle ze powstania jednak nie zaliczyleś... warszawskiego.Bo mamy i takich.teraz mamy wlasciwe samych bohaterow i specjalistow ekonomicznych.Osobiscie wole bohaterow bo sa ..niegrozni.

tak na marginesie wspominajac bohaterstwo to zapominasz ze kazdy wtedy cinkciarz to byl TW bo inaczej nie moglby stac.Robisz za blazna z premedytacja czy ...nieswiadomie??

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

skynyrd - w ten sposób każdemu można dorobić łatkę. Brzydzę się tego rodzaju pomówieniami - nawet jeśli są adresowane do kogoś, z kim się nie zgadzam i nie za bardzo lubię!:-(

.

Władz - przyzwoiciej było za PRLu być cinkciarzem niż ubekiem. Cinkciarze mieli choć trochę moralności i nie mordowali nikogo na Szewskiej czy tamie we Włocławku.

Przy Was byliśmy jak małe koźlątka, które odbiegły od mamy.

Sprzedałem Ci kiedyś jakiego fałszywego baksa?

skynek po jaką cholerę miałbym ubekiem być ? cinkciarzem nie byłem a palacze THC komunie nie przeszkadzali . U mnie na wsi znajomy z ogólniaka krzyczał o komunie , ubekach i organizował spotkania z Kaczyńskimi po słynnym kopniaku od Wałęsy.....dokładnie jak Ty miał niezłe życie w PRL i po studiach własny biznes.Niedawno okazało się ,że pracował z UB. Was wszystkich narodowe, kościelno- prawicowe pomioty o kant ..i moczem zmoczyć.Takie z was koniunkturalne patrioty.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przewodniczący SLD Leszek Miller wypowiedział się w sprawach ekonomicznych: http://wiadomosci.​onet.pl/kraj/leszek-miller-wieksza-placa-minimalna-zwiekszy-pop,1,5200913,wiadomosc.html.

Leszka Millera lubię, choć nie zgadzam się ze wszystkimi jego działaniami i wypowiedziami. Szkoda, że jego karierę zniszczył b. Kwaśniewski. Millera uważam za najwybitniejszego polityka lewicy po 1989 roku - medialni liderzy: Borowski, Cimoszewicz i Kwaśniewski do pięt mu nie dorastają.

Wyższa płaca minimalna i jej skutki tak. Likwidacja OFE tak - bo to niczego nie gwarantująca mutacja piramidy finansowej. Dopóki państwo nakłada na obywatela podatki, dopóty powinno gwarantować mu godziwe renty i emerytury. OFE w polskim wydaniu przerosło nawet rozwiązania niektórych krajów Ameryki Południowej.

Większe ulgi dla przemysłowców - nie w każdym przypadku - tak jeśli ma zyski i tworzy nowe miejsca pracy.

Co do kreatywnej księgowości - to wszyscy zdrowo myślacy wiedzą, że jest ona PR-owska specjalnością Tuska i Rostkowskiego.

oczywiście , polityk wybitny i starty z listy Samoobrony tego dowodem .

i przegrana z Biedroniem w wyborach kolejnym świadectwem wybitnego polityka ... ograniczony jak przestrzeń w okręcie podwodnym

SLD, to obecnie jedyna siła, która może przejąć ster rządów i wyprostować sytuację ekonomiczną w Polsce.

Leszek Miller, to jedyny w Polsce obecnie polityk, który posiada moc sprawczą odbudowy Polski po zawierusze PO-PSL.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

oczywiście , polityk wybitny i starty z listy Samoobrony tego dowodem .

i przegrana z Biedroniem w wyborach kolejnym świadectwem wybitnego polityka ... ograniczony jak przestrzeń w okręcie podwodnym

Start z list Samoobrony to była prawie samobójcza desperacja - będąca następstwem knowań b. Kwaśniewskiego. Przed wyborami wszyscy i wszystkie wspierali Biedronia przeciwko Millerowi. Wielkiego skutku to ni dało - do parlamentu wszedł. Biedroń to jednorazowy wybryk demokracji (homoseksualni są ponad partyjni i ponad...). Miller przeżyje w polityce jeszcze niejednego - np. Palikota.

Odniosłeś się do jego sylwetki, a gdzie ocena jego wypowiedzi? Nie ma. Bo to jest mniej spektakularne. No i trzeba się wysilić trochę. Chociaż!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Leszek Miller w rozmowie z Jackiem Żakowskim przyznał rację dziennikarzowi, że sytuacja w spółkach publicznych przez 20 lat niewiele się zmieniła. – (Wtedy – przyp. red.) skala tych zjawisk, choć niepokojąca, była jeszcze do tolerowania."

Przez kogo? Przez ekipę Leszka Millera?

Co do reszty pomysłów kanclerza na miarę ogródków działkowych najtrafniejszy komentarz padł również w TOK FM:

"A powiedział już gdzie jest to jeziorko ze złotą rybką?"

Kalemba & Son rules.

"Zdaniem Rakowieckiego wyciąganie tego, gdzie pracuje syn potencjalnego ministra rolnictwa Stanisława Kalemby, jest nadużyciem. - Po pierwsze, Kalemba jeszcze nie jest ministrem. Po drugie, ten człowiek już od kilkunastu lat pracuje w tamtym miejscu [Agencja Rynku Rolnego - red.]. Zakładam więc, że nie jest spadochroniarzem, który wziął się z nikąd - argumentował publicysta.

To nie problem polityki. To problem społeczny

- Podglebiem tego wszystkiego nie jest już szeroko opisywana chłopska pazerność PSL, to jest niestety polski obyczaj istniejący bardzo głęboko w polskiej kulturze - opisywał.

- To nie jest tylko i wyłącznie polski obyczaj - podkreślał Michał Zakrocki z TVP. - Jeśli chodzi o syna potencjalnego ministra, to, że on tam pracuje, jest w porządku. Ale jednak kiedy pan Kalemba zostanie ministrem, to jego syn powinien rozważyć, czy powinien pracować w instytucji, która bezpośrednio podlega jego ojcu. To jest kwestia nie prawa, tylko obyczaju - mówił dziennikarz."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cholera, jak tu się nie zgodzić.

dziadewłodek

niestety Miller już wszystko co miał do powiedzenia i zrobienia juz zrobił. Więcej nie jest w stanie, nie sądzę aby utrzymał przewodnictwo po wyborach do PUE i samorządów.

Filut

Ja nie mówię aby syn odszedł, może raczej Kalemba nie powinien być. Tylko problem w tym, że zawsze jakiś syn, córka, matka, ojciec, brat, siostra itd się znajdzie tam, gdzie PSL siłą stoi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wchodzimy obecnie - użyję analogii historycznej - w schyłkowy etap gierkowszczyzny. Jesteśmy już po modernizacji, sukcesie okołosportowym, potępieniu warchołów, konsolidacji sił jedności moralno-politycznej, no i oczywiście po "manewrze gospodarczym", który i wtedy okazał się niezbędny w związku z recesją na zachodzie, która i wtedy z początku nie docierała gdzie tam do nas jako do tej zielonej wyspy kwitnącej.

@Xniwax - na analogicznym etapie on-trybun ludowy a zatem i płot był jeszcze nieznany, dał się zaś zauważyć ferment wśród inteligencji (moralny niepokój związany z demoralizacją struktur władzy). Ten ferment widać już dzisiaj:)

Owszem, tylko w tym kraju ferment rodzi euforię (krótką), która rodzi kolejny ferment i tak w koło Macieju bez żadnej progresji.

Panowie nie podniecajcie się tak,nic z tego nie będzie.

Mam pytanie do xniwaxa i Jakewa.Jesteście cały czas na nie,oczywiście macie do tego prawo.Wiem kto sie Wam nie podoba.Ale chciałbym sie dowiedzieć o Waszym programie na tak.Kogo widzielibyście u władzy,jaką partię i kto wg. Was powinien zostać premierem?Proszę o konkretne odpowiedzi,bez migania się.Kto na obecnej scenie politycznej jest alternatywą dla obecnej władzy?

Wojciechu, błędna diagnoza, ja nie jestem cały czas na nie. Kto nowym premierem, kto u władzy? Na pewno nie Ty Wojciechu i nie ja, a nowe siły wyłonią się czy chcesz tego czy nie. Taka jest dynamika społeczna. Jak słusznie napisał Karol Marx - system polityczny który hamuje rozwój sił wytwórczych społeczeństwa musi upaść. Dlatego upadł komunizm i dlatego upadnie ekipa Tuska-Pawlaka fuj!

Jakew

Uniki,uniki!Spodziewałem się zresztą tego.Nowe siły się wyłonią.Kiedy?Ile trzeba czasu aby powstała zupełnie nowa partia i zaistniała na scenie?Pytanie jest konkretne.Gdyby były wybory teraz to kto?

Bo jeżeli chcecie obalać obecną władzę( a wiem,że chcecie) to powinniście mieć coś w zamian.Jakąs alternatywę.Bo jeżeli kroś chce robić rewolucję a nie oferuje nic w zamian to jest to awanturnictwo,nieodpowiedzialność albo głupota.

A tak na marginesie.Nowe wybory w obecnej sytuacji nic nie zmienią.To po co je robić?

Wojciechu, zaufaj mądrości sił historii. Wszystko się stanie. W swoim czasie. Nawet jeśli Twoja wyobraźnia zakuta jest w okowy status quo. Ja nie patrzę na te sprawy tak jak inni w kategoriach codziennych wiadomości dzienników telewizyjnych dla idiotów:)

Jesteście cały czas na nie

Co to za uogólnienie? Co to znaczy na nie?

Jestem na nie każdej ekipie, która mataczy i robi mnie (nas) w ciula ogólnie i jeszcze pieprzy co dla mnie ma być najlepsze lub ma być najlepszym wyborem..

Nieważne dla mnie, czy to PiS, SLD, czy PO.

Już pisałem marzy mi się ekipa normalnych ludzi ale to utopia dlatego to co mi sie podoba przemilczam, a to co nie mówię i dotyczy to każdej ekipy, która będzie u władzy.

Jakew

Bo jeżeli chcecie obalać obecną władzę( a wiem,że chcecie) to powinniście mieć coś w zamian.Jakąs alternatywę.Bo jeżeli kroś chce robić rewolucję a nie oferuje nic w zamian to jest to awanturnictwo,nieodpowiedzialność albo głupota.

Co ty Wojciechu wypisujesz?

Kto chce obalać i skąd Ty to wiesz bo ja nie wiem nic o tym. Od tego są wybory, a przedtem gra strategiczna, a to że obecna koalicja robi wszystko aby szybciej oddac władzę to nie wina moja czy Jakewa. Jaka rewolucja? Normalna kolej rzeczy w demokracji, przegrywa ten kto popełni najwięcej błędów.

Kto wygra na głupocie POPSL? Nie wiem, pewnie Ci do których najwięcej ucieknie pełowców.

Jakew Od kiedy to rząd Tuska-Pawlaka to jest system polityczny.Nazwij rzeczy po imieniu.Ty chcesz po prostu rewolucji( stąd ten Marks?)A rewolucji w Polsce nie będzie bo nie jest prawdą,że historia lubi się powtarzać.Poza tym rewolucja to przemoc,niszczenie i anarchia.Skąd ta pewność,że Polacy tego chcą.Chcą czegoś wręcz przeciwnego stabilizacji,odpowiedzialności,spokoju.

xniwax

Zadałem konkretne pytanie a Ty jak zwykle kluczysz.Ja wiem na czym polega demokracja i nie musisz mi tego tłumaczyć.Pytanie jest konkretne.Na kogo zagłosowałbyś teraz gdyby doszło do wyborów?

A rewolucji w Polsce nie będzie bo nie jest prawdą,że historia lubi się powtarzać.

Nie mów nigdy, i ze nie jest prawdą powtarzanie się historii. Możesz w to najwyżej wierzyć, a to różnica.

Poza tym nie ma mowy o dniu jutrzejszym, czy za miesiąc.

Każdy człowiek odpowie Ci, że chce stabilizacji, odpowiedzialności i spokoju , a tego przy obecnych rządach wcale nie ma, są pozory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.