Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Muzyka jest piękna.

Dobra muzyka jest nieskończenie niedoskonale piękna.

Dlatego wielu wykonawców nie jest potrzebnych, potrzebna jest umiejętność odnajdywania geniuszu w twórcy, geniuszu czyli dzieła Boga.

Zazwyczaj Bóg daje człowiekowi czyste natchnienie na początku kariery, póki naleciałości z otoczenia zewnętrznego nie odbiją się na Twórcy.

Dlatego pierwsze płyty wszelkich wykonawców są najcenniejsze, a tylko wielcy geniusze potrafili w przekroju swej twórczości powtórzyć wczesne sukcesy, jakże jest ich niewielu.

Tych, którzy w ogóle nigdy nie wypadli z formy prawie nie ma.

Dlatego teraz proszę Boga, aby nie pozwolił najpopularniejszej na świecie artystce młodego pokolenia, na zmarnowanie wielkiego potencjału, jestem pełen obaw czy ta młoda osoba udźwignie profesjonalnie ciężar sukcesu, jaki już osiągnęła, czy jaki jest w jej zasięgu.

Proszę nigdy nie lekceważyć tych artystów, którzy używają innych rodzajów muzyki do zaistnienia i zarabiania na życie, w muzyce POP o sukces znacznie trudniej niż gdziekolwiek indziej, już choćby z powodu ogromnej konkurencji i strategiczności kulturowo-ekonomicznej tego targetu.

Hyuna jest na dziś genialna, czy opanuje wszystkie emocje i taka pozostanie, oby.

Muzyczne video z jej udziałem będzie miało niedługo miliard wejść na YT.

To ogromny sukces, proszę zobaczyć ile wejść mają artyści z wysokiej kultury, nawet masowej.

Nic się nie dzieje przez przypadek.

Bóg tego chciał, aby pierwsze miejsce zajął artysta i artystka, posiadający/posiadająca dar, a nie największe środki finansowe.

Nie da się kupić za żadne pieniądze, pewnego rodzaju naturalnej czystości przekazu, jaki emanuje z video Hyuny ice cream.

Traktuje bardzo poważnie ten materiał, podobnie jak kiedyś Billy Jean Michaela Jacksona, czy thriller.

Bóg zabrał na przykład dość wcześnie Johna Lennona, z prostego powodu, nie wytrzymał napięcia spowodowanego popularnością.

Człowiek ma wolną wolę, przecież tak nie musiało być, mógł żyć skromnie i cieszyć się darem muzycznego geniuszu, przecież stać go było nawet na żonę z kraju kwitnącej wiśni.

Choćby z tego powodu nie rozumiem zazdrosnych wtyków, spowodowanych niby stanem mojego zakochania w artystce z Korei.

Jaro

Nie mam czasu dla innych, tego już nie zmienię.

Byłem przez wiele lat z racji kontaktów różnego typu z tzw audiofilami, namawiany do rozwinięcia tego kierunku, tak jak Ty to teraz czynisz.

Skynyrd

Bardzo lubię klasykę, zwłaszcza duże składy, ale nie słucham tego, nie mam takich potrzeb.

Klasyka jest bardzo wymagającym materiałem źródłowym.

Zwłaszcza fortepian, uwielbiam fortepian.

Skynyrd

Liczy się tylko to, czy zrobiłeś w danym momencie wszystko co było możliwe, co zrobiliby na tym miejscu będąc inni, reszta jest bez znaczenia.

Jeśli masz to poczucie, jesteś spełniony, jeśli nie, to da znać o sobie sumienie i rozliczy.

To nie są brednie, nie zapominaj, że każdy był kiedyś młody i nikt nie miał absolutnie żadnego obowiązku zestarzeć się duchem szanowny Kolego.

Szkoda Lennona, to był duży cios dla muzyki, pamiętam ten czas dobrze.

Był popularniejszy od Jezusa Chrystusa.

A Bóg nie znosi konkurencji.

Skynyrd

Bóg patrzy i widzi.

Ty numer zwariowałeś? Śmiesz polecać mi jakąś koreańską Vanessę Paradise?

I jeszcze wstawiać kity o jej walorach?

Vanessa Paradise wyglądałaby kiepsko przy tej dwudziestolatce z Korei.

To jest właśnie ta różnica, nie ma tu mowy o przypadku.

Skoro Madonna i Lady Gaga mogą marzyć tylko o takiej popularności w sieci, jaka ma osoba którą otwarcie poddajesz krytyce.

Nie namawiam Cię do słuchania tego, wskazuje tylko na fakty.

Wskazałem na geniusz tej osoby wielu moim przyjaciołom, również byli zdumieni, skąd u mnie takie zainteresowanie akurat tą artystką, lecz kiedy podczas spotkań, prosiłem ich o odszukanie w sieci internet, ciekawszego videoklipu, to sami przyznawali że mają z tym trudności, a przywoływane do porządku ich dzieci, wskazywały na artystkę, którą i ja wskazałem.

To wyjątkowa dziewczyna.

Czy Michael Jackson był wyjątkowy?

Ona nie jest na jego poziomie artystycznym, pewnie nigdy nie będzie, ale ma w sobie to coś, co zaprowadziło ją tak wysoko.

Zawsze mnie interesowało, co to takiego jest.

Przyjrzyj się uważnie osobom z Twojego ulubionego segmentu, jak wyglądali kiedy mieli naście lat, lub dwadzieścia kilka.

Czym różnili się od innych, że weszli dziś do panteonu gwiazd wszechczasów?

Nie ma czasu na rozwijanie tego, ale to byli zwykli prości biedni chłopcy drogi skynyrdzie.

I nic ich nie odróżniało od całej reszty, oprócz tego, że znaleźli się w właściwym miejscu i właściwym czasie zgodnie z swoimi predyspozycjami.

Wielu z nich osiągnęło sukces, ale naprawdę wybitnych jak Lennon czy Jackson było czy jest niewielu.

I wiesz, jak to jest, kiedy z domu wyprowadzają Ci ojca w kajdankach? Gdy masz pięć lat?

I czekasz na niego przez następne dziesięć?

Kradł i gwałcił?

Z nasłuchu:

podstawowym zadaniem patrioty XXI wieku staje się aktywny i pro-wspólnotowy udział w życiu społecznym. Czyli:

-uczciwe płacenie podatków i zobowiązań społecznych;

-uczestnictwo w wyborach różnych szczebli, również bierne;

-przestrzeganie norm społecznych, ze szczególnym uwzględnieniem norm prawnych;

-szacunek dla innych, bez względu na przyjmowane przez nich tożsamości;

-dbanie o jak najwyższą jakość elementów i spraw (materialnych i niematerialnych) znajdujących się w sferze ponadprywatnej;

-dbałość o środowisko naturalne;

-aktywność w obszarze szeroko rozumianej kultury;

-autentyczna troska o rodzinę;

-samorozwój intelektualny i duchowy.

Nie da się ukryć – nie jest to wyzwanie łatwe, a jest to program minimum. Zadajmy sobie pytanie – czy patrząc na te punkty, jestem „dobrym Polakiem?

Taniec na niewidzialnym koniu podbija serca Brytyjczyków. Piosenka "Gangnam Style" znalazła się na 1. miejscu oficjalnej listy przebojów radio BBC.

gangnam_style.jpgAutorem piosenki jest koreański wokalista PSY. Teledysk do "Gangnam Style" został wyświetlony prawie 350 milionów razy, dzięki czemu dotarł on do pierwszej trzydziestki najpopularniejszych filmików wszech czasów na YouTube.

„Gangnam Style” to w języku koreańskim kolokwializm oznaczający życie w luksusie. Odnosi się do dzielnicy Gangnam w Seulu, która jest symbolem mody i luksusu i mniej więcej tym, czym dla USA jest Beverly Hills.

Piosenka i teledysk nawiązują do tej tematyki, choć tematem przewodnim tekstu jest jednak głównie „idealna dziewczyna”.(mam)

Rozumiesz skynyrd, ta idealna dziewczyna to HYUNA KIM, zatrudniona do teledysku w celu zwiększenia jego popularności, gdyż przed sukcesem PSY, to ona była GWIAZDĄ w Korei/Japonii.

Bez jej udziału video byłoby kiczem, żartem bo tak zresztą zostało zaprojektowane, to czar Hyuny spowodował sukces PSY Gangnam Style.

W pierwszej dziesiątce najpopularniejszych video wszechczasów na YT, aż w TRZECH WYSTĘPUJE ARTYSTKA Z KOREI HYUNA KIM!!!

PSY GANGNAM STYLE

PSY Ft HYUNA

ICE CREAM

<iframe width="560" height="315" src="

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ewoluujesz 747, przez dwa lata nie wklejałeś nic z neta, wszystko pisałeś od siebie, ze tak powiem. Skąd ta zmiana? Myślisz, że tylko tak dotrzesz do Narodu?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Może dożyjesz jeszcze czasu, kiedy osobiście założę nowy temat, czekaj............

taniec_polamaniec_pod_kopernikiem_640x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Marsz niepodległości w Warszawie

Od lewej, przyszły prezydent, pierwsza dama, przyszła...........

Kiyoteru-Fansub-PSY-Gangnam-Style.mp4_snapshot_02.37_2012.09.17_01.53.33.jpeg

Może dożyjesz jeszcze czasu, kiedy osobiście założę nowy temat, czekaj............

Jeśli Tusk pozwoli.......

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak zwykle przy okazji takiego święta obserwuję deprecjację najwyższych odznaczeń państwowych. Prezydent odznaczył nimi m.in. kiepskiego polityka, który uchodził za wzorzec sterowalności z drugiego rzędu i naukowca w jednej osobie, który na habilitację potrzebował lat 10, a na to, żeby zostać profesorem następnych 18 i którego dorobek naukowy to 50 artykułów prasowych i 70 wygłoszonych i opublikowanych referatów. Tu uzasadnienie brzmiało za działalność polityczna i naukową. A żeby zachować ostatnio modny parytet - przykład nagrodzonej. Staruszka lekarka - bo była osobistą przyjacółką JPII.

Teraz nie wystarczy byc patriota, trzeba byc "autentycznym patriota".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałem, tylko pokazać jak odbiera człowiek Patriotyzm,... Prawdziwy!!!!

Proszę odsłuchać wywiad z Katy Carr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jakie czasy, takie paryjoty.Jakie owieczki, takie wilki.

Tyle, że wilczki zwęszyły krew:

"[...] Winnicki na Agrykoli o obaleniu rządu: - Nie chcemy Tusków, Buzków, Komorowskich przy władzy. Nie chcemy żadnego Okrągłego Stołu. Obiecujemy wam w imieniu młodego Pokolenia Polaków za wszystko za to, co zrobiliście z tym państwem, zapłacicie za to. Żeby obalić republikę Okrągłego Stołu trzeba zakwestionować jej wartości, żeby jednego pajaca wymienić za drugiego. Nie zgadzamy się na równouprawnienie dobra i zła. Nie mówcie nam, że nie jesteśmy tolerancyjni, bo nas to guzik obchodzi. Chcemy zbudować siłę, polską narodową siłę, której lewaki, liberałowie i pedały się boją. Nie czerwona, nie tęczowa, Polska zawsze narodowa! Dedykuję tę manifestację redaktorowi naczelnemu "Gazety Wyborczej" Adamowi Michnikowi, architektowi Okrągłego Stołu. Nie zmiana partii, ale systemu poprzez ruch narodowy, tak chcemy się nazwać. Dziś ruch narodowy wyruszy w Polskę.[...]

(źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Tak w istocie podpada to pod paragraf o nawoływaniu do obalenia ... etc.

Ciekaw jestem, czy prokurator się zainteresuje ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.