Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Hihihi, to zupełnie jak z prawicą. Pewnie dopiero jakaś zmiana pokoleniowa pomoże, ale pewności nie ma. Polska to dziwny kraj ...

Obecnie, niezależnie od jakichkolwiek przekonań, wszystkich napędza niepohamowana żądza nachapania się i pazerność. A te nie mają ani barw ani stron.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Listy i artykuły ludzie różni piszą. Czasami nawet niegłupie: http://www.defence24.pl/brakujacy-element-czym-donald-tusk-zapomnial-mowiac-nowej-roli-abw/. I PO co. Premier przecież wybitnym amatorem jest. Piłkarzem!

Obecnie, niezależnie od jakichkolwiek przekonań, wszystkich napędza niepohamowana żądza nachapania się i pazerność. A te nie mają ani barw ani stron.

Masz rację , komuna czy kapitalizm , socjalizm czy demokracja , to tylko przeciwne kierunki na tym samym kompasie !

Piotr

Sikorski poprosił UE o interwencję ws. wraku TU-154

- Na forum Rady ds. Zagranicznych UE skierowałem prośbę do wysokiej przedstawiciel UE (Catherine Ashton), aby podczas szczytu z Rosją podnieść formalnie kwestię potrzeby zwrotu wraku prezydenckiego Tu-154 - poinformował minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski

- Skoro nie skutkują dwustronne kanały komunikacji z Rosją w tej sprawie, zmuszeni jesteśmy do przeniesienia tej kwestii na poziom międzynarodowy – wyjaśnił Sikorski i zapowiedział, że strona polska będzie tę sprawę "cieprliwie drążyć" z nadzieją, że Rosja uzna w końcu, iż wrak nie jest już potrzebny jej prokuraturze i może zostać przekazany naszemu krajowi.

W czasie zeszłotygodniowej rozmowy z szefem rosyjskiej dyplomacji Siergiejem Ławrowem Sikorski nie uzyskał informacji o dacie powrotu do Polski szczątków samolotu. Wrak - jak wyjaśniał Ławrow - ma zostać w Rosji do zakończenia śledztwa.

Czy przeciwne? Cel ten sam ogłupić masy.

Dlatego napisałem : na tym samym kompasie .

Zastanawiam się , co dalej ? Czy możemy i potrafimy się zjednoczyć aby wywalić to całe towarzystwo z PO ,PIS-u ,SLD, itd .

Piotr

Sikorski poprosił UE o interwencję ws. wraku TU-154

- Na forum Rady ds. Zagranicznych UE skierowałem prośbę do wysokiej przedstawiciel UE (Catherine Ashton), aby podczas szczytu z Rosją podnieść formalnie kwestię potrzeby zwrotu wraku prezydenckiego Tu-154 - poinformował minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski

- Skoro nie skutkują dwustronne kanały komunikacji z Rosją w tej sprawie, zmuszeni jesteśmy do przeniesienia tej kwestii na poziom międzynarodowy – wyjaśnił Sikorski i zapowiedział, że strona polska będzie tę sprawę "cieprliwie drążyć" z nadzieją, że Rosja uzna w końcu, iż wrak nie jest już potrzebny jej prokuraturze i może zostać przekazany naszemu krajowi.

W czasie zeszłotygodniowej rozmowy z szefem rosyjskiej dyplomacji Siergiejem Ławrowem Sikorski nie uzyskał informacji o dacie powrotu do Polski szczątków samolotu. Wrak - jak wyjaśniał Ławrow - ma zostać w Rosji do zakończenia śledztwa.

PiS nie zbyt zadowolony , wręcz twierdzi bez sensu ....

" - Minęło ponad 2,5 roku od katastrofy. Trudno, żeby takie działania były skuteczne. Nie wiem jak to rozumieć, czy to była prywatna rozmowa, czy oficjalna? - zastanawiał się głośno Błaszczak odpowiadając na pytania dziennikarzy w tej kwestii."

747 więc teraz wrak zbędny ?

wladz

Przecież to już nie jest pierwsza próba czegoś w sprawie sprowadzenia wraku.

Raczej absolutna jest bezradność fircyka Sikorskiego w tej sprawie.

Pomijam czy mu zależy czy nie. Załóżmy, że zależy i to jak zależy, kwestia nawet chyba nie honoru dla Radka bo jakby skrywa mocno swój

honor nie tylko w tym względzie.

Qrwa...za co ja go lubiłem kiedyś? Muszę sobie przypomnieć.

wywalić to całe towarzystwo z PO ,PIS-u ,SLD,

Rozumiem, że przypadkiem nie wymieniłeś RP? O PSL nie wspomnę (bo po co).

Problem? Kwestia "logistyki i zawzięcia" ;) co dalej? Pewnie następne elity.

Rewolucja? Było...

Jak dla mnie społeczny pat nie do rozwiązania, kwadratura koła...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może bardziej realnie . Na emigracji zyskujemy , najlepsi nie tylko z Polski lądują tam ,gdzie mają najlepsze oferty . Nic nie zwykłego , godnego narodowego biadolenia. Winą obecny rząd obarczając.

Pewno ludzie sobie radzą z tego trzeba się cieszyć,choć jest to żenujące że społeczeństwo które ćwierć wieku temu wywalczyło sobie wolność we własnym kraju musi spieprzać do innego przed biedą biorąc bilet przybysza klasy b lub c .przepaść rozwojowa między naszym krajem i a zachodem sprawia że i tak są na plusie,przynajmniej finansowym

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Przecież to już nie jest pierwsza próba czegoś w sprawie sprowadzenia wraku.

Raczej absolutna jest bezradność fircyka Sikorskiego w tej sprawie.

Pomijam czy mu zależy czy nie. Załóżmy, że zależy i to jak zależy, kwestia nawet chyba nie honoru dla Radka bo jakby skrywa mocno swój

honor nie tylko w tym względzie.

Qrwa...za co ja go lubiłem kiedyś? Muszę sobie przypomnieć.

(...)

Może za jego opowieści kombatanckie o Afganistanie: dziennikarz z karabinem strzelający do Ruskich, a ubitym ściągający buty. Teraz zapewne bardzo to zapewne mu to bardzo pomaga na tym stanowisku w kontaktach z przedstawicielami władz FR. Chyba, że Ruskie nie czytali i nie słuchali jego wojennych opwieści.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Rozumiem, że przypadkiem nie wymieniłeś RP? O PSL nie wspomnę (bo po co).

Problem? Kwestia "logistyki i zawzięcia" ;) co dalej? Pewnie następne elity.

Rewolucja? Było...

Jak dla mnie społeczny pat nie do rozwiązania, kwadratura koła...

Nie zdziwiłbym się, gdyby kiedyś PO połączyła się z RP i powstał twór pod nazwa RPO - Ruch Polski Obywatelskiej, a PiS połączyło się z PSL i utworzył SPL - Sprawiedliwą Partię Ludową.

Na czele każdej z nich mógłby stanąć były Kwaśniewski - bo i tu i tam umiałby się ideowo odnaleźć - oczywiście, jakby udało mu się wreszcie zniszczyć całkiem SLD i zdrowie miałby jeszcze.

Tusk w najgorszym przypadku mógłby być ambasadorem w Berlinie. Tylko nie wiem, kto mógłby być prezydentem. Może Komorowski i to dożywotnim.

Pewno ludzie sobie radzą z tego trzeba się cieszyć,choć jest to żenujące że społeczeństwo które ćwierć wieku temu wywalczyło sobie wolność we własnym kraju musi spieprzać do innego przed biedą biorąc bilet przybysza klasy b lub c .przepaść rozwojowa między naszym krajem i a zachodem sprawia że i tak są na plusie,przynajmniej finansowym

emigrują Hiszpanie ,Włosi ,Grecy , Serbowie ..itd . Co w tym dziwnego i uwłaczającego godności. Dzięki emigracji z krowiego gówna chat nie lepimy

ba a nawet niemcy.Ale kuda im do takich naszych specjalistow.Do naszych robota powinna przyjechac na miejsce.

ach gdybyz tylko intronizowac chrystusa krollla od zaraz by sie poprawiło/.

a swoja droga albo odbic wrak albo wyslac ekipy... zeby po srubce.

Nie zdziwiłbym się, gdyby kiedyś PO połączyła się z RP i powstał twór pod >>>a ja nie zdziwilbym sie gdybyz ty sie zdziwił.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

K**wa, piszcie po polsku. Macie recepty na wszelkie polskie bolączki, a nie potraficie w ojczystym języku sklecić paru poprawnych zdań. Nie wstyd Wam?

Mnie nie! W ZDZ-cie miałem ci ja ledwie dostateczny z języka ojczystego, ale za to na przerwach radziłem sobie dużo lepiej. Teraz dzięki tym Wam mogę podciągnąć się nie tylko z WF, ale i intelektualnie. Trochę tak.

xinwax to jezd wymierzone w slabe osobniki ..czas ci schodzic.zabierz ze sobom kwaczynskiego i reszte.

Pewno ludzie sobie radzą z tego trzeba się cieszyć,choć jest to żenujące że społeczeństwo które ćwierć wieku temu wywalczyło sobie wolność we własnym kraju musi spieprzać do innego przed biedą biorąc bilet przybysza ..>>>>>>>.jako ze klasyk niezwykle aktywny warto zapytac klasyka co ma piernik do pawla drugiego.

ostatecznie moze klasyk wystapic o nadanie nagrody nobla w wysokosci wystarczjacej do tego zeby narod swientowal ale nic nie robił.Tak jak lubi.Bo mozna sie zgodzic ze swiat do wywalczonej wolnosci powinien nam ...doplacic.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

nie przeceniaj sil.Probujesz juz pare lat bez rezultatu.

Spokojnie. Zobacz do jakich dokonań Lechu się do Wałęsa(ł). A przecież tylko Szkołę Przysposobienia Rolniczego ukończył. Był i raz prezydentem, i Noblem dostał, a honorowych doktoratów ma więcej niż laty chyba.

Kto przeżyje?

Jan Vincent Rostowski. On już przecie zapowiedział,ze schroni się w USAmeryce, czy coś tam.

pokojnie. Zobacz do jakich dokonań Lechu się do Wałęsa(ł). A przecież tylko Szkołę Przysposobienia Rolniczego ukończył. Był i raz prezydentem, i Noblem dostał, a honorowych doktoratów ma więcej niż laty chyba.>..no faktycznie zaniemowilem .Nadajesz sie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

pokojnie. Zobacz do jakich dokonań Lechu się do Wałęsa(ł). A przecież tylko Szkołę Przysposobienia Rolniczego ukończył. Był i raz prezydentem, i Noblem dostał, a honorowych doktoratów ma więcej niż laty chyba.>..no faktycznie zaniemowilem .Nadajesz sie.

Wyraźnie zawiść przez ciebie przemawia. Już nie jesteś rozwojowy?

ostatecznie moze klasyk wystapic o nadanie nagrody nobla w wysokosci wystarczjacej do tego zeby narod swientowal ale nic nie robił.Tak jak lubi.Bo mozna sie zgodzic ze swiat do wywalczonej wolnosci powinien nam ...doplacic.

Nie świat tylko Niemcy , ciekawe dlaczego od Rosji tak stanowczo kasy nie chce tylko złom . Putina mógłby się zdenerwować i nie pomoże naród skłócić ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.