Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ale w Cytadeli jest muzeum!

Na kustoszy o szklanie wody, czerstwym pumperniklu i chińskim czosnku.

Zwolnienie warunkowe po 67 roku zycia z prawem do najniższej emerytury.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

podchodzisz do sprawy humorystycznie

Póki co to jedyna metoda na lemingi.

Ależ syf. Wysrała sie na mnie kolejna "legenda"

Nie ostatnia zapewne.

Taki to nasz kraj, póki co POkurwistan miotany różnymi stanami świadomości PiSostanu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Normalnie się popłacze chyba. Tak mnie skynek wzruszył że nie wytrzymam. Romaszewski wziął pieniążki a skynek w płacz jaki to świat podły, co się z nami porobiło i gdzie się podziali bohaterowie i ideały.

Jestem Europejczykiem.

Po prosty mnie skunek szczerze rozbawiłeś. I to dwa razy za jednym zamachem.

Zorientowanie sie że coś poszło nie tak po ponad 20 latach od rewolucji należy uznać za nieco spóźnione :-).

Wiara w bohaterów po tylu latach obserwowania ich politycznych poczynań również bydzi moje zdziwienie. Ciekawe, że Romaszewski broniący ulicznego bandziorka (mówię o Staruchu) jakoś Cie nie zdenerwował a biorący kasę już tak.

Jestem Europejczykiem.

A co z tym Taylorem? To w końcu znana poznańska rodzina adwokacka. Nawet pamietam, że gdzieś po drodze do szkoły mijałem kancelarię któregoś Taylora. Nazwisko takie, że tylko klękać.

Jestem Europejczykiem.

Wszystkie "brania" mnie zochydziły. Jeżeli nie pamiętasz , to Ci przytoczę - mecenas Taylor - wzór wzorów.

Ile się jeszcze można sk***ić? - Ile zapłacić i wziąć? - Nic nie zmieni przez to mego punktu widzenia - ot przyjmę, należną mi porcję batów, za bydlaka.

Ja nie winszuję sobie za pobicia i zatrzymania. Taki jest los płotek.

Czyli każdemu su***synowi, który siedzi w Sejmie, wypłacono za "walkę".

To i ja powinienem się zgłosić - wszystkie moje zatrzymania są odnotowane! - wyrzygać się można, Czyli brałem w dupę za forsę?

No, może postąpię jak dziadek-legionista i się niesprostytuuję. Chociaż z ludzkiego punktu widzenia? - 250000? Może bym dupy? I nie pojawił się ze wstydu na forum pd własnym nickiem?.

Potwierdza się stara prawda :

" Królu możesz nie wierzyć,

że za lat dawniejszych

i ludzie obyczajów byli pobożniejsi

Nie były lichwy ani waśni takie.

Rychlej wierność i cnoty

kształtowały wszelakie

A najwięcej tego strzeż,

abyś w urzędy

łakomych ludzi nigdy nie sadzaj,

bo kiedy sprawiedliwość przedajna

tam przekleństwo wielkie"

Piotr

No to spadam. Tak tylko dwie prawdy przypomnę - "rewolucja pożera swoje własne dzieci" i "wszystko na sprzedaż". Ta pierwsza w zasadzie mocno przebrzmiała bo dzieci pożarte, przetrawione i wydalone, ale ta druga co jakiś czas zyskuje nowe znaczenie. Niestety.

Jestem Europejczykiem.

Romaszewski wziął pieniążki

Oprócz tego co bierze, są Ci co dają. Dają między innymi moją kasę tym, do których prześladowania w żaden sposób się nie przyczyniłem. Prawem kaduka zrobionym pod siebie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Oprócz tego co bierze, są Ci co dają. Dają między innymi moją kasę tym, do których prześladowania w żaden sposób się nie przyczyniłem. Prawem kaduka zrobionym pod siebie.

Ja też sie nie przyczyniłem a moją też dają,zachodzi tylko pytanie:Kto na nich głosował?Bo przecież demokracje POdobno mamy a w niej jest tak,że kto nie głosuje,albo głosuje nieszczęśliwie(nie na tą partie co trzeba),to głosu może nie POdnosić.....w proteście.Jego osobista wina.I to nie prawo kaduka a demokracja,której większość polaków nie rozumie.Pod siebie robi kto inny,ze złości pewnie,że oszukany został przez program wyborczy jakiejś partii.W normalnym kraju o ugruntowanej demokracji to jest niemożliwe,by partia nie zrealizowała obietnic wyborczych bo w następnych wyborach........przepada.Nas nie dotyczy.

Ja też sie nie przyczyniłem a moją też dają,zachodzi tylko pytanie:Kto na nich głosował?Bo przecież demokracje POdobno mamy a w niej jest tak,że kto nie głosuje,albo głosuje nieszczęśliwie(nie na tą partie co trzeba),to głosu może nie POdnosić.....w proteście.Jego osobista wina.I to nie prawo kaduka a demokracja,której większość polaków nie rozumie.Pod siebie robi kto inny,ze złości pewnie,że oszukany został przez program wyborczy jakiejś partii.W normalnym kraju o ugruntowanej demokracji to jest niemożliwe,by partia nie zrealizowała obietnic wyborczych bo w następnych wyborach........przepada.Nas nie dotyczy.

Bełkot.

.W normalnym kraju o ugruntowanej demokracji to jest niemożliwe,by partia nie zrealizowała obietnic wyborczych bo w następnych wyborach........przepada.Nas nie dotyczy. >>>jakies przyklady medrczcze.

dziwnych przyjaciół miał prezydent Polski

" Jak poinformował prokurator generalny Arczil Kbilaszwili, za pomocą tych filmów oskarżeni zmuszali znanych homoseksualistów do współpracy ze służbami bezpieczeństwa, a także wymuszali, by "demonstrowali oni poparcie dla władzy".

Śledztwo wpisuje się w serię dochodzeń, które objęły członków byłego rządu związanego z prezydentem Micheilem Saakaszwilim, którego partia w październiku 2012 r. przegrała

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sarkozy to zupelnie inna bajka medrczcze.

Inna bajka to twoje postrzeganie świata i twój stosunek do niego.Sarkozy to nie inna bajka a właśnie nie dotrzymanie obietnic wyborczych,chociaż i oczywiście nie tylko......mondlalo.

Sarkozy.

Inteligentna wypowiedź.No tak ale od kogo wymagać rozumnej wypowiedzi,jak dwadzieścia procent IQ jest na topie?

Tobie i Tobie podobnym nie warto odpowiadać całym zdaniem. Jeden wyraz to i tak za wiele.

"Polscy posłowie do PE zatrudniają wyjątkowo dużo personelu - ocenia znany brytyjski bloger Jon Worth i publikuje zestawienie danych na temat polskich europosłów i ich asystentów. 14 naszych reprezentantów ma więcej niż 10 asystentów, rekordziści to politycy PiS i Solidarnej Polski: Ryszard Legutko (19 asystentów), Tadeusz Cymański (17) i Ryszard Czarnecki (17). "To nie wygląda na zdrową sytuację" - podsumowuje Worth. Czołówka rankingu prezentuje się tak:

Europoseł Partia Asystenci w kraju Asystenci w Brukseli Razem

Ryszard Legutko PiS 18 1 19

Tadeusz Cymański SP 15 2 17

Ryszard Czarnecki PiS 15 2 17

Czesław Siekierski PSL 14 2 16

Bogusław Liberadzki SLD 13 1 14

Jarosław Kalinowski PSL 11 3 14

Marek Gróbarczyk SLD 13 1 14

Andrzej Grzyb PSL 12 2 14

Konrad Szymański PiS 13 1 14

Joanna Senyszyn SLD 12 1 13

Janusz Wojciechowski PiS 12 1 13

Małgorzata Handzlik PO 10 2 12

Jolanta Hibner PO 10 2 12

Tadeusz Zwiefka PO 10 2 12

Na pytanie o rekordzistów i wpis blogera część z naszych rozmówców znacząco się uśmiecha. - Wczoraj to czytałem. Nagle jasno widzisz, że poseł, który w Brukseli nic nie robi, ma tu zatrudnionego jednego albo pół asystenta, a w kraju tylu? Ranking pokazuje, że poseł mocno działa w kraju, skoro ma tam tylu asystentów - mówi pracujący w Brukseli asystent europosła."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13200425,_19_asystentow__Przesada__Podstawa_to_dobry_sklad.html

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.