Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybyś nie był taki grzeczny, to poradziłbym Ci posłanie komuś alfabetem Morse'a. Wtedy Moderacja sama by Cię znalazła i do Ciebie na pisała. Na ban.

(+)

Nie pomyślałem o tym aczkolwiek to dobry sposób ! Wysłałem już do Moderacji sms-a ale jak na razie bez odzewu , oczywiście na nikogo nie denuncjowałem , jeno upomniałem się o jednego z forumowiczów , dzięki panie Dziadekwłodek , Piotrek

Piotr

Powinno być "Na ban." jak napisłem i "napisała" jak nie napisałem.

To jako zakończenie i podsumowanie: "Polska prawica wciąż mówi o jedynie słusznej wersji moralności, stara się zachować monopol na interpretację historii i przedstawia się jako obrońca świętej prawdy". Pasuje, jak ulał do tego co piszesz.

Odpowiedz na pytanie a nie moralizuj.A co, jest inna wersja moralności?Komunistyczna?A jaka jest twoja interpretacja historii?Czerwona?Historia i prawda jest jedna.I trudno ci to przez gardło przechodzi.Pytanie ,zasadne,dlaczego tak bronisz tamtego , komunistycznego ,zbrodniczego systemu?

W wypadku zwycięstwa PiS najbliższych wyborów prof. Rybinski zaprasza panie i panów w wieku rozrodczym do łóżek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Odpowiedz na pytanie a nie moralizuj.A co, jest inna wersja moralności?Komunistyczna?A jaka jest twoja interpretacja historii?Czerwona?Historia i prawda jest jedna.I trudno ci to przez gardło przechodzi.Pytanie ,zasadne,dlaczego tak bronisz tamtego , komunistycznego ,zbrodniczego systemu?

Moralność jest albo jej nie ma. Z nienawiści do innych poglądów coś czerwonego oczy ci zalewa. Widać po wpisach, że twoja znajomość historii jest wątła, a jej interpretacja powielaczowa. Urodziłem się i żyłem w PRL-u i nie zamierzam milczeć, kiedy pisze i mówi się o tym okresie jako komunistycznym obozie koncentracyjnym. Jako kolejny napiszę ci: poszukaj sobie innego dyskutanta!

Jak nowa, prawdziwa i słuszna lewica chce w Polsce zaistnieć, to niech weźmie się do roboty i to ostro. Bo przez ponad 20 lat nic nie zaistniało na scenie politycznej oprócz SLD. Nie zorganizowano żadnych struktur, nie ma nowych przywódców, nie ma programu i idei.

Paru krzykaczy nawołujących do wspierania LGBT i wypierani KK, próbujących przejąć SLD-owski dobytek i głosy nie jest lewicą.

Będących na łasce byłego Kwaśniewskiego, który od kilkunastu lat prowadzi osobistą wojenkę z Millerem i większością SLD.

To Miller odwalał cała robotę dającą SLD sukcesy w wyborach parlamentarnych i prezydenckich. Kwaśniewski dawał twarz. Kwaśniewski bez SLD dano już byłby b. Kwaśniewskim. Co teraz doskonale widać.

Miller spokojnie odbudowuje pozycję SLD. Na razie jest to 13-15 % poparcia i jaka taka zdolność koalicyjna. W nadchodzących wyborach może to być 18-20 %.

Jak na razie to jest 6% poparcia i brak jasnego,zrozumiałego programu lewicowego.To jest wegetacja!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak na razie to jest 6% poparcia i brak jasnego,zrozumiałego programu lewicowego.To jest wegetacja!

Ja na razie SLD ma 15 % i to w drugim już sondażu z rzędu: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PO-przed-PiS-em-tylko-o-2-punkty-procentowe,wid,15344888,wiadomosc.html?ticaid=11017b.

Nie ma jednej historii i jednej prawdy.Każdy ma swoją.Tak samo nie należy oceniać wydarzeń w barwach białych albo czarnych.Historia jest zakłamywana przez wszystkie strony,to się nazywa polityka historyczna.Wiodącą rolę w jej uprawianiu odgrywa obecnie IPN.

We wczorajszym sondażu SLD miało 6%.

Moralność jest albo jej nie ma. Z nienawiści do innych poglądów coś czerwonego oczy ci zalewa. Widać po wpisach, że twoja znajomość historii jest wątła, a jej interpretacja powielaczowa. Urodziłem się i żyłem w PRL-u i nie zamierzam milczeć, kiedy pisze i mówi się o tym okresie jako komunistycznym obozie koncentracyjnym. Jako kolejny napiszę ci: poszukaj sobie innego dyskutanta!

Dziadekwłodek , urodziłeś się w PRL .Ja po części też.I to , że ani Tobie ani mnie nie stała się krzywda nie oznacza , że ustrój był dobry.Wiesz dobrze , że był zły.Zły już z założenia.To , że w Polsce, komunizm nie rozwinął skrzydeł,choć początkowo tak się zapowiadało,chociażby jak w Rosji, to nasze szczęście.Wynikało to raczej z oporu Polaków.Nie zmienia to jednak faktu ,że system jest zły i zbrodniczy.I nie ma sprawy.Możesz mieć sentyment do przeszłości ale nie zmienia to faktu , że propagujesz komunizm.I możesz pisać tu o mojej nienawiści czy tym podobnych rzeczach.To nie zmienia faktu.

Zresztą nie spierajmy się o poj. punkciki.Ocenia się elektorat lewicowy w Polsce na 20-30%.SLD z Millerem nigdy tego nie zagospodaruje.Potrzebni są nowi ludzie i nowe idee.

Nie ma jednej historii i jednej prawdy.Każdy ma swoją.Tak samo nie należy oceniać wydarzeń w barwach białych albo czarnych.Historia jest zakłamywana przez wszystkie strony,to się nazywa polityka historyczna.Wiodącą rolę w jej uprawianiu odgrywa obecnie IPN.

We wczorajszym sondażu SLD miało 6%.

A kto zakłamywał historię przez ostatnie 70 lat?Pewnie też IPN.

Tomek

Co ty za głupoty wypisujesz!Gdzie ja propaguję komunizm?PRL oceniam negatywnie i jestem szczęśliwy,że dożyłem jego końca.Niemniej ze zwykłej uczciwości nie mogę napisać,że wszystko wtedy było złe.Poza tym były różne PRLe,w różnych czasach.A to,że mi się nie podoba prawica nie oznacza poglądów komunistycznych.Ile razy można udowadniać,że się nie jest wielbłądem?

Tomek

To,że wczesniej komuniści zakłamywali historię ma usprawiedliwiać fakt,że IPN robi to samo?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zresztą nie spierajmy się o poj. punkciki.Ocenia się elektorat lewicowy w Polsce na 20-30%.SLD z Millerem nigdy tego nie zagospodaruje.Potrzebni są nowi ludzie i nowe idee.

Pewnie, że nie ma co spierać się o punkciki. Tak samo jak Ty oceniam ten elektorat. Natomiast uważam, że "starzy" ludzie mogą wypracować nowe idee. Miller na obecnym etapie jest bardzo potrzebny.

Niemniej ze zwykłej uczciwości nie mogę napisać,że wszystko wtedy było złe

Ja to zupełnie rozumiem.Ani mnie ani Ciebie ta zła strona nie dotknęła.Zgadzam się w pełni.Ale sam wiesz , że nie zmienia to faktu o zbrodniczym systemie,duszącym naszą niepodległość.

Poza tym były różne PRLe,w różnych czasach.A to,że mi się nie podoba prawica nie oznacza poglądów komunistycznych.

Mnie też nie podoba się prawica tak do końca.Trzeba by jeszcze ustalić o której prawicy mówimy.Np. prawica , którą było PO zupełnie odjechała w drugą stronę.PiS z kolei jest prawicą , która skupia , próbuje skupić,wokół siebie społeczeństwo o charakterze patriotycznym, narodowościowym.Wyraźnie to widać po katastrofie smoleńskiej.Są też inne skrajnie prawicowe ugrupowania,jeszcze nie partie,traktowane przez media jako wręcz faszystowskie,co jest z resztą bzdurą.Są tam na pewno frakcje brunatne ale nie można mówić , że wszyscy .Oni są w mniejszości.

Pewnie, że nie ma co spierać się o punkciki. Tak samo jak Ty oceniam ten elektorat. Natomiast uważam, że "starzy" ludzie mogą wypracować nowe idee. Miller na obecnym etapie jest bardzo potrzebny

Włodek.Ale co takiego może zrobić Miller.Zjednoczyć SLD?Ale w jakim celu?Co nam ta partia może wnieść nowego?

Powiem Ci, że sam byłbym za modelem w pewnym sensie socjalnym czy socjalistycznym naszego kraju.Takim modelem skandynawskim.On by do nas , według mnie , pasował.

To,że wczesniej komuniści zakłamywali historię ma usprawiedliwiać fakt,że IPN robi to samo?

W jakim sensie zakłamuje?Czy masz jakieś przykłady na to?

tomuś na przykład Ty ... jedna słuszna prawda gdy nawet skarpetki się różnią . Zapewne nie pamiętasz PRL z młodymi działaczami. Jak ty , wskazali cel i poszło , że hej

niczym się nie różnisz od wspomnień z PRL.

tomuś na przykład Ty ... jedna słuszna prawda gdy nawet skarpetki się różnią . Zapewne nie pamiętasz PRL z młodymi działaczami. Jak ty , wskazali cel i poszło , że hej

niczym się nie różnisz od wspomnień z PRL.

Władz , nie mam monopolu na prawdę.Teraz próbujesz odwracać kota ogonem.Mówisz tak jak żywcem wyjęty z zamierzchłych ,ciemnych czasów.I teraz próbujesz włożyć w moje usta swoje hasła.Widać wyraźnie , że zaiwaniałeś ze szturmówkami w jakiejś młodzieżówce z jedynie słuszną ideą na ustach.

nawiedzony politycznie neofito nic nie próbuję odwracać . Taki dla mnie jesteś .... polityczne mięso armatnie starych pryków , którzy nic sobą nie prezentują poza gębą pełną frazesów

jeszcze dwa lata temu wyrażoną opinię uzasadniłbym twoimi wpisami . Obecnie nie ma sensu polemizować z osobą faktami nieograniczoną . Wybory zdecydują czy tylko na forum będę miał do czynienia z podobnymi tobie ogranicznikami

Polityczne mięso armatnie to tacy co łykają posłusznie codzienne massmedia.

Dokładnie.

nawiedzony politycznie neofito nic nie próbuję odwracać . Taki dla mnie jesteś .... polityczne mięso armatnie starych pryków , którzy nic sobą nie prezentują poza gębą pełną frazesów

jeszcze dwa lata temu wyrażoną opinię uzasadniłbym twoimi wpisami . Obecnie nie ma sensu polemizować z osobą faktami nieograniczoną . Wybory zdecydują czy tylko na forum będę miał do czynienia z podobnymi tobie ogranicznikami

Powiedział władz, któremu tęskno za Millerem, hehehehehe

Znowu Ci sie proporcje pomieszały.

Opisz ze szczegółami zakłamywanie historii przez IPN - wyczerpująco z odnosnikami do tekstów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Znowu Ci sie proporcje pomieszały.

Opisz ze szczegółami zakłamywanie historii przez IPN - wyczerpująco z odnosnikami do tekstów.

Dokładnie.Pytałem już ale jak zwykle bez echa jeżeli chodzi o konkrety.

oczywiście ..... i nadal będę korzystał z mediów w czerpaniu informacji jak rozumiem koledzy media pomijają korzystając z obiektywnych i sprawdzonych partyjnych biuletynów czy może jak w PRL w podziemiu krążą jedyne niezależne media tylko dla wtajemniczonych ?

padły słowa o medialnej manipulacji więc proszę na podanym przykładzie wskazać manipulację .... czekam czy znowu bredzicie ?

" - To deklaracja, która oznacza coś takiego – nie obchodzi mnie Polska, tylko córunia moja, która jest lesbijką. W związku z tym, że interesy córuni nie są zabezpieczone, nie obchodzi mnie Polska - w taki sposób poseł Stefan Niesiołowski skomentował w studiu TVP Info deklarację Agnieszki Holland, która oświadczyła, że nie zagłosuje więcej na PO, ponieważ czuje się przez tę partię oszukana."

padły słowa o medialnej manipulacji więc proszę na podanym przykładzie wskazać manipulację .... czekam czy znowu bredzicie ?

Włącz swój ulubiony TVN24 .Cała prawda całą dobę, hehehe

xniwax Tomek

Nie wymagajcie abym znowu powtarzał to co pisałem wcześniej.Odsyłam do swoich wpisów na temat najnowszej historii .

Tomek

to hehehe robi się u ciebie już chorobliwe!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.