Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam roli IG Farben w finansowaniu Hitlera ale wiem,że miało udział w obozach zagłady.

No to może pytanie zasadnicze.Jesli Hitler to lewica i Stalin to lewica to o co oni sie bili?

w dupie mam obu - chcialem tylko napisac ze hitler dostal kaske nie od politykow ale od ekonomistow lakomych na zysk. to ze tlukl lewakow to w sumie nie bylo wazne z reszta w polsce tlukl wszystkich jak leci tak samo w wiekoszosci innych podbitych krajach. nie rozdzielal na lewice czy prawice

tluklby kogokolwiek zeby przypodobac sie inwestorom i potencjalnie bogatym wyborcom.

poszepraj sobie o IG farben - od samego poczatku dostawal od nich kaske i to niemala

oczywiscie potem od innych tez ale od czegos musialo sie zaczac.

Wojciech pewnie wolałby aby w Niemczech zwyciężyła KPD wkładając Polskę pomiędzy młot a sierp

W sumie efekt byłby podobny lecz znacznie okrutniejszy dla całej Europy.

Tak Hitler jak i Stalin to przykład bezideowców podtrzymujących władzę zbrodnią i uległością pożytecznych idiotów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

Takich idiotyzmów to juz dawno nie pisałeś.Dlatego,że jestem przeciwko Hitlerowi to oznacza,że jestem zwolennikiem komunistow?Przecież to paranoja!Poza tym w ówczesnych Niemczech wybór był znacznie szerszy niż tylko NSDAP i KPD.Było SPD i partie chadeckie i ludowe.Hitler nie wygrał w 33r. bezwzględną większością,miał o ile pamietam coś ok.30% głosów.Po prostu reszta była rozbita i skłócona.A jak już miał władzę to poradził sobie oszustwami,terrorem i manipulacją.NSDAP lub KPD to nie była jedyna alternatywa.

Hitler bezideowiec?Największa bzdura!A zresztą jak uczy zycie i historia najbardziej należy obawiać się ideowców.

Przecież to był 200% ideowiec!W imię tej ideologii zaczął wojnę,popełnił straszne zbrodnie i przez nią tę wojnę przegrał.

Stalin zresztą też był ideowcem tylko bardziej pragmatycznym.

Hitler bezideowiec?Największa bzdura!

tak, zgadzam sie - nie lubil zydow na ten przyklad i byl katolikiem

poza tym uwielbial roznego rodzaju mistycyzmy

wiec idei to mu akurat nie brakowalo ale co ma do tego lewa czy prawa strona?

to za akurat musial sie tluc z a armia czerwona nie ma nic do rzeczy

e jestem zwolennikiem komunistow?

Gorzej, lewactwa wszelkiej maści, być może świadomie lub co gorsza nieświadomie.

Hitler i Stalin byli bezideowcami, "ludźmi" wykorzystującymi obce im idee dla dojścia do władzy, jej utrzymania i przywiązania do siebie pożytecznych idiotów. Jedyną ideowością tych ludzkich kreatur była własna osoba i utrzymania innych w kulcie ich osoby.

byl katolikiem

Nienawidził KK.

Nienawidził KK.

to potem - wyrosl w domu gdzie matka byla dewotka

i nigdy z niego oficjalnie nie wystapil

nigdy tez sobie nie poradzil z uporzadkowaniem tematu bo faktycznie niby zwalaczal kosciol co nie przeszkadzalo mu bredzic o "opatrznaosci"

Proponuję coś z Haszka

Wojciechu lewatywę, podwójną. Jako lekarz i miłośnik Haśka powinieneś za rzeczonym Haśkiem sobie zaaplikować.

co nie przeszkadzalo mu bredzic o "opatrznaosci"

Wejdź w temat głębiej bo naginasz historię dzisiejszym zapotrzebowaniem.

Wejdź w temat głębiej bo naginasz historię dzisiejszym zapotrzebowaniem.

z przyjemnoscia

masz jakies zelazne pozycje do polecenia?

jak dotad raczej "studiowalem" tylko stalina wiec moge sie tu i owdzie mylic - nie przecze

ale jestem odwarty na wszelkie sugestie

z przyjemnoscia

"wiarę w Boga powinno się tracić tak jak pierwsze zęby "

Np. Mein Kampf?

Ależ Wojciechu, to raczej manifest poprzedzony życiorysem.

Poza tym chyba rozróżniasz pojecie "biografia" od autobiografii.

Wiem co to za ksiązka.Podałem tę pozycję aby wykazać absurdalność Twojego myslenia.W walce z wyimaginowanym "lewactwem" jesteś gotów wejść w sojusz z najgorszym bandytą.To świadczy o krańcowym zaslepieniu.

Myślę,że dalsza dyskusja w "tym temacie" i na tym poziomie nie ma sensu.

Hitler i Stalin byli bezideowcami, "ludźmi" wykorzystującymi obce im idee

No faktycznie. Bo na przykład taka inkwizycja mordowała ludzi wykorzystując nieobce jej idee. Jak przedstawiciele tej żydowskiej religii w Europie czynili to z sukcesami przez długie wieki..

Wojtuś pieprzysz noworocznie.

Dlaczego uważasz, że jakaś tam walka z lewactwem wymaga sojuszu z bandytami?

Zdaje się, że potrzeba tobie nie tylko Haśkowego pomysłu na uzdrowienie umysłu ale zwykłego czytania ze zrozumieniem.

Tak lewactwo, jak i nasizm czy komunizm należy piętnować.

Skoro uważasz inaczej, trudno.

Chałupę sam sobie kupię, bez łaski rządu, nie masz jednak pojęcia co bym teraz dał za kilogram porządnej gryczanej kaszanki... :)

To jest PRAWDZIWY magnes, mogący przyciągnąć Polaków do kraju. :)

Nieczęsto, ba - nigdy! nie zgadzam się z chorymi imaginacjami Likorza... Ale - ta cholerna kaszanka ( w białym flaku) ..... z kapuchą .... i zimiokami..... Ej! Łza się w oku kręci i żołądek tęskni! Pozdrawiam i- nie wracam. Jacek.

Podobno niejaki Nowak pozwał Mozila za uprawianie seksu w kościele co spowodowało że uczucia religijne poczuły się obrażone.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejnym krokiem wojujących katoli będzie pozywanie ministrantów za seks z księżmi na plebanii.

Prawiczkowa Frondzia czyli takie stowarzyszenie dziennikarzyków specjalnej troski [dziennikarzyki to takie coś jak piłkarzyki na kijkach do kręcenia] uznała że tańce pozamałżeńskie są źródłem grzechu

Ukryta Zawartość

nie ustalono jeszcze z którego przykazania, ale to tylko kwestia czasu jak znalezienie ich ostatniej komórki mózgowej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno niejaki Nowak pozwał Mozila za uprawianie seksu w kościele co spowodowało że uczucia religijne poczuły się obrażone.

Ukryta Zawartość

Czesław nie przestaje inspirować! :)

Prawiczkowa Frondzia czyli takie stowarzyszenie dziennikarzyków specjalnej troski [dziennikarzyki to takie coś jak piłkarzyki na kijkach do kręcenia] uznała że tańce pozamałżeńskie są źródłem grzechu

Ukryta Zawartość

nie ustalono jeszcze z którego przykazania, ale to tylko kwestia czasu jak znalezienie ich ostatniej komórki mózgowej

Fronda na ogół pisze do rzeczy ale zamieszczając takie chore rozważania na swojej stronie po prostu się kompromituje.

Okazuje się, że talibowie nie muszą nosić turbanów i długich bród...

Nikt natomiast nie walczy w obronie tego o co warto walczyć - wędzonych kiełbas!

A - w nosie was mam, pismaki, żryjcie g***!

537_1_wedliny_z_logo_800x533.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

w sumie nie mam nic przeciwko temu, aby Wrocław nazywał się jak dawniej Breslau, Szczecin- Stettin ,a Gdańsk- Danzig. byłby spokój, porządek i właściwa waluta. a jest bałagan, rządy Tuska, lenistwo i niekompetencja. no i oczywiście Vilnius ma się nazywać Wilno!

w sumie nie mam nic przeciwko temu, aby Wrocław nazywał się jak dawniej Breslau, Szczecin- Stettin ,a Gdańsk- Danzig. byłby spokój, porządek i właściwa waluta. a jest bałagan, rządy Tuska, lenistwo i niekompetencja. no i oczywiście Vilnius ma się nazywać Wilno!

Myślę, że to już niedługo.

Pamiętajmy, że Niemcy podpisują różne tam dokumenty potwierdzające granicę na Odrze i Nysie, ale dokumenty owe są BEZWARTOŚCIOWE. Bezwartościowe dlatego, że aktem nadrzędnym w każdym kraju jest konstytucja, a ta niemiecka wyraźnie mówi o Niemczech w granicach z 1938r. Każdy może sobie sprawdzić.

I wystarczy że jakiś Helmut wniesie do niemieckiego sądu o orzeczenie nieważności tych wszystkich pseudoumów jako niezgodnych z konstytucją niemiecką i... takie orzeczenie na 100% dostanie, gdyż - jak już wspomniano - konstytucja w kazdym kraju jest aktem nadrzędnym do wszystkich innych.

A zapisu o granicach z 1938 w swojej konstytucji Niemcy czujnie nie zmieniają.

Dlaczego? Łatwo zgadnąć.

Po kolonizacji gospodarczej nastąpi etap militarny. Niemcy są 3 największym producentem broni na świecie. Wystarczy zatrzymać roczny eksport w kraju, żeby mieć naród uzbrojony po zęby w najnowocześniejsze zabawki. Kto ich powstrzyma? Unia? Unia zdycha. USA? USA ma Europę teraz w d*** - punkt ciężkości świata, gospodarczy i polityczny jest w Azji.

Więc faktycznie przyspieszone kursy niemieckiego dla osób mieszkających w Stettinie czy w Festung Breslau mają jak najbardziej sens.

Bo to tylko kwestia czasu. A jak podpiszecie volkslistę, jeśli nie odczytacie rubryczek?

Z drugiej strony mapy - Rosja też się wściekle zbroi. Dogadali się w 1939, to i drugi raz się dogadają.

Bogu dziękować - dobrze znam rosyjski i jakoś tam niemiecki. Także niezależnie od strefy okupacyjnej - jakoś dam sobie radę.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To już pani premierowa, Miller Aleksandra witała cesarza i cesarzową Japonii w bardziej do rzeczy stroju - SEXY, ROMANCE, PINK, LOVE - takie miała napisy! :)

aleksandra_miller_sukienka_550.jpeg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.