Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

74000 w Katowicach nazywasz głąbami ? Ludzie mają już dosyć POPIS-owskiego bełkotu

Mnie bardziej zastanawia 260000 głąbów głosujących na najgorszego nieudacznika w historii tego kraju Buzka.

Dla mnie ważniejsze są wyniki partii proeuropejskich,a do takich zaliczam PO,SLD i PSL

To są partie pro swoje, a nie pro europejskie.

Trzeba mieć nie po kolei myśląc, że polscy politycy idą tam aby czynić dobro dla europy.

Naiwniak pierwszej wody.

buhahahaha, znowu PO wygrało! no przecież wczoraj o tym pisałem!

Jeszcze nie wygrało, a nawet jeśli to straciło 17 % od poprzednich wyborów.

Tak w ogóle to byłeś wybierać?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

Proeuropejskość to dbanie o nasze interesy w Brukseli a nie rozwalanie UE.Czy to tak trudno zrozumieć?

Proeuropejskość to kolejny POPISowski bełkot. Nie ma czegoś takiego. Jak przychodzi co do czego to każdy bierze swoje zabawki i idzie do swojej piaskownicy. Idealnie było to widać w przypadku konfliktu Ukraina-Rosja.

Proeuropejskość to dbanie o nasze interesy w Brukseli

Nie ośmieszaj się.Wojtku.

W korporacji dba się o całość chałupy, a nie tylko o jej piwnicę.

UE ledwo zipie, a wiara ludzi w jej siłę i możliwowści odzwierciedla frekwencja wyborcza.

.

Tak o to strona polityczna UE jest kochana i wielbiona.

Owszem chyba tylko przez zaślepionych Wojtków i tych kilka tysięcy urzędasów unijnych.

Unia Europejska to utopia skazana na funkcjonowanie poprzez niegdysiejszy rozpęd.

Finałem - ściana nie do przebycia i stagnacja.

Buzek tego nie zmieni choćby było go stu razem ze Zwiefką.czy inną Piterą.

Najśmieszniejsza będzie metamorfoza JKM ze starej larwy w podstarzałego motyla.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Korwin niestety będzie UE rozwalać,do spółki z Le Pen, co za głąby na niego głosowali..........

Co za głąby głosowały na PO. Wynik PiS jest bardzo dobry biorąc pod uwagę całą antypisowską medialną nagonkę i pełowską propagandę. W PE to PiS zyskał, PO straciło.

Na 30% podliczonych obwodów prowadzi PiS Jarosława Kaczyńskiego przed PO i PSL, dalej SLD i JKM, partia ZZ ociera się o próg z poparciem ponad 4 %.

Zobaczymy w jakiej Polsce obudzimy się dziś rano.

no to 19 do 19 w ilości mandatów czyli remis. z perspektywy ostatnich miesięcy to jednak zwycięstwo PO- PIS miał przewagi w sondażach nawet 8%. a swoją drogą podziwiam wyborców Korwina- zagłosować na klauna?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wybory do Parlamentu Europejskiego pokazały początek końca polityki unijnej. Wskazują na to: niska frekwencja ogółem, bardzo niska frekwencja w byłych KDL-ach i zwycięstwa w krajach starej Unii partii antyunijnych.

W POlsce wyborcy też wyraźnie zagłosowali przeciwko UE, aż ok. 76 procent wyborców nie poszło do głosowania. Do tego sukcesik dołożył JKW ze swoją Niesrównoważona Prawicą, czy też Unia Przyjacielsko-Rodzinną. Trzeba też pamiętać, że PiS i NP zdobyły łącznie ok. 40 procent głosów. To POkazuje, że prowadzona w ostatnich latach POlityka proeuropejska nie pokryw sie z oczekiwaniami społeczeństwa. Cieszy mnie porażka Europy Plus Twojego Ruchu, który schodzi ze sceny politycznej. Oby podobny los spotkał hochsztaplerski pomysł JKM - jakby żywcem wzięty z serialu "Rancho".

Sojusz Lewicy Demokratycznej wystąpił z wnioskiem do Prezydenta RP o ogłoszenie Żałoby Narodowej po śmierci Generała Jaruzelskiego: http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/miller-chcemy-ogloszenia-zaloby-narodowej-po-smierci-jaruzelskiego/v8hb4

Stanowisko Kancelarii Prezydenta RP wobec wniosku jest jawnie kunktatorskie: "- Żałoba narodowa, jak sama nazwa wskazuje, ma być przeżyciem ogólnonarodowym; wydaje się, że nie powinno się podejmować działań, które mogłyby dzielić społeczeństwo - tak Joanna Trzaska-Wieczorek odniosła się do zapowiedzi wniosku SLD o ustanowienie żałoby po śmierci gen. W. Jaruzelskiego." Co widać było już w wypowiedzi na temat pogrzebu.

Gdyby prezydent Komorowski był faktycznie mężem stanu, to bez wahania ogłosiłby Żałobę Narodową - zgodnie z przyjętym obyczajem. Mąż stanu umie bowiem podejmować decyzje niepopularne.

dziadek, coś ci się miesza- frekwencja w całej unii była delikatnie większa niż w poprzednich wyborach. nikt na razie nie schodzi ze sceny- testem będa wybory samorządowe. 100 mandatów antyunijnych partyjek na ponad 750 miejsc to chyba nie zwycięstwo oszołomów?

Byłem i jestem zwolennikiem tezy mniejszego zła, nagonka na Jaruzela wzbudzała we mnie niesmak. Moim zdaniem pogrzeb wojskowo-państwowy mogą mu zrobić, ale z tą żałobą narodową to już gruba przesada.

Prawdopodobnie Miler chce wzniecić awanturę, żeby coś na tym ugrać. Przykład PISowców wskazuje, że może się to opłacać.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ale chyba nikt z Was się nie łudzi, że jakiekolwiek wyniki wyborów, poza jednym krajem, miały/mają/będą miały wpływ na to w którą stronę i w jakim stylu będzie prowadzona polityka UE?

Gość _avw_

(Konto usunięte)

oczywiście że to ni ema znaczenia. Ale po 70 patoli miesiecznie kazdy darmozjad w PE dostanie od polskiego podatnika.

Tutaj

http://kontrowersje.net/i_po_korwinie_czyli_powtarzaj_cy_si_scenariusz_z_u_ywaniem_agenta_piocha

komentator przewidział już wynik wyborów do PE i ani o włos sie nie pomylił.

"Zwolennicy JKM zostaną na swoich pozycjach i w swoich pozach oszukanych przez „bandę czworga”. Cała pozostała partyjna drobnica urwie w sumie jakieś 4 do 6% PiS, dzięki czemu PO albo minimalnie wygra albo minimalnie przegra jednak z zachowaniem zdolności koalicyjnej zarówno z PSL, jak i z SLD. Co to oznacza? To co zawsze. Trzeba narobić wiele zamieszania, żeby nic się nie zmieniło."

.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadek, coś ci się miesza- frekwencja w całej unii była delikatnie większa niż w poprzednich wyborach. nikt na razie nie schodzi ze sceny- testem będa wybory samorządowe. 100 mandatów antyunijnych partyjek na ponad 750 miejsc to chyba nie zwycięstwo oszołomów?

Nic mi się nie pomieszało. Te (chyba) 13 procent na Słowacji i 90 procent (uzyskanych w wyniku przymusu) w Belgii daje w sumie ok. 40 procent. Co z pozostałymi? Unia ich nie interesuje albo są przeciw i dlaczego?

We Francji zwyciężyli zwolennicy polityki zgodnej z interesami Francuzów, stanowionej przez Francuzów i we Francji. W Niemczech zainteresowanie wyborami wyraziło ok. 1/3 wyborców, a państwo to ciągle jest w rozkroku miedzy Unia, a Rojsą. W Wielkiej Brytanii przeciwnicy ojro i emigracji zarobkowej z byłych KDL-i. Przecież to są dwa bardzo ważne państwa w UE, a zwyciężyli tam przeciwnicy wspólnej polityki i waluty oraz swobody przemieszczania się po UE. To godzi w sens istnienia UE. Nie ma co tego zamazywać pisaniem, że to tylko 100 oszołomów na 750. Unijni politycy maja poważny problem do przemyślenia.

Byłem i jestem zwolennikiem tezy mniejszego zła, nagonka na Jaruzela wzbudzała we mnie niesmak. Moim zdaniem pogrzeb wojskowo-państwowy mogą mu zrobić, ale z tą żałobą narodową to już gruba przesada.

Prawdopodobnie Miler chce wzniecić awanturę, żeby coś na tym ugrać. Przykład PISowców wskazuje, że może się to opłacać.

Uważam, że jesteś w błędzie. Jaruzelskiemu jest już i tak bez różnicy... Stanowiska SLD wyrażonego przez Millera nie oceniałbym pochopnie, jako awanturę na wzór PiS-owskiej.

To jest działanie propaństwowe, które podtrzymuje pewną ważną tradycje państwową. Bez takich tradycji, ceremoniałów, gestów politycznych państwo umiera.

Prezydent Komorowski POwinien wznieść się ponad POdziały, POkazać odwagę w odcięciu się od PiS-u i opowiedzieć się za pogrzebem z pełnym ceremoniałem i Żałoba Narodową. Inaczej swoja tchórzliwą postawą doprowadzić może do tego, że po jego śmierci, jakiś inny prezydent tego państwa ogłosi dni radości narodowej.

Nie jest za stawianiem Generałowi Jaruzelskiemu pomników. Wskazuje jedynie, że należy mu się jako byłej głowie państwa godne potraktowanie po śmierci przez to Państwo, którego był jednym z najważniejszych współtwórców.

To na kalkulacje zysków i straty wyborczych nie powinno być miejsca.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Od kiedy 47,9% to 1/3? Bo taka była frekwencja w Niemczech.

Widocznie, źle odczytałem z paska TVN 24 o poranku. Po prostu mój błąd, ale nie manipulacja. Dobrze, że wyprowadziłeś mnie z błędu.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ponieważ z powodu zbanowania mnie na stałe przez moderatora cir-a w wątku "Propozycje i uwagi dotyczące Forum" (Usuwał nie pasujące mu moje wpisy. Obraził wszystkich na Bocznicy nazywając ich szambem.) W związku z tym spotkał się z moją ostrą ripostą. W toczonej ze mną jawnej dyskusji zastosował argument w postaci stałego bana w tym wątku. Podobno wszystko jest zarchiwizowane, a nie usunięte. Tak z kolei twierdzi SławekR. Dlatego w tym wątku...

...po tym przydługim, acz koniecznym wstępie, pytam więc:

Jaką prywatną politykę moderacyjną prowadzi moderator cir tworząc wątek "Bany", czy też o podobnym tytule? Watek ten zawiera tajemniczą teść, że jakiś tam ban został zniesiony. Co to za tajna informacja w publicznej przestrzeni Bocznicy? Wątek ten został następnie usunięty z Bocznicy. I to budzi moje podejrzenia.

Więc w związku pytam Administrację i Właściciela AS jak zapatruje się na tego rodzaju poczynania moderatora cir? Może kontaktuje się on w ten sposób centralą obcego wywiadu?

Uważam, że wszystko co publicznie pisze moderator cir na Bocznicy powinno być jawne i zrozumiałe. Żaden moderator nie może odstawiać prywaty.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czasem nie "Ludowego" - zapomniał co stoi napisane w KW

(...)

Nie traktuj tego, jako osobisty atak - mim zdaniem głupio napisałeś sugerując, że Ludowe WP jest gorsze od innego Wojska Polskie.

Nie bardzo wiedziałem co Ci odpisać w związku z tym. z pomocą przyszedł "Przegląd" Nr 22 i artykuł ze stron 40 - 41 "Biliśmy się o Wolna Polskę": http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/bilismy-sie-o-wolna-polske

Radzę przeczytać choć tak krótki tekst, zanim znowu w czambuł potępisz LWP.

Panie Premierze, gratulacje!

Panie Prezesie, która to już porażka, pamięta pan?

:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.