Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja sobie czytam wypowiedzi innych ekonomistów którzy wskazują, że mechanizmy zaproponowane w nowelizacji ustawy są wykorzystywane w tak liberalnej gospodarce jak amerykańska i to od dawna

Jestem Europejczykiem.

To jest sprawa drugorzędna. Rząd, którego członkowie byli nagrywani przez dwa lata nie ma prawa prawidłowo funkcjonować. Dla bezpieczeństwa Państwa musi go zastąpić rząd techniczny.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"W całej tej sprawie jest jeszcze jeden szkopuł. Podsłuchy były nielegalne i dowód z nich jest problematyczny. Chodzi o zasadę "owocu zatrutego drzewa", wedle której dowody pozyskane w sposób sprzeczny z prawem są nielegalne. W marcu 2013 roku Komisja Kodyfikacyjna Prawa Karnego uznała, że w procesach karnych nie ma miejsca na posługiwanie się dowodami zdobytymi nielegalnie. Jest to jednak tylko zalecenie i sąd może do sprawy podejść indywidualnie, jeśli uzna, że interes publiczny jest ważniejszy od interesu prywatnych osób, które były podsłuchiwane." - http://finanse.wp.pl/kat,1033759,title,Czego-boi-sie-Nowak,wid,16692808,wiadomosc.html

No i pozamiatane.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

"- Przeżywamy kryzys, w którym niewątpliwie się znaleźliśmy ze względu na nowe bolesne zjawisko, jakim są ujawnione, nielegalnie nagrane taśmy; wszyscy myślimy z troską o państwie polskim - powiedział prezydent Bronisław Komorowski." - http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Bronislaw-Komorowski-przezywamy-kryzys-wszyscy-sie-wstydzimy,wid,16695101,wiadomosc.html

Czy ja śnię, czy mam zwidy i omamy ?

wsadziłem to do braku humoru - ale do polityki też sie nada -

prorok żąda dobrowolnego oddania :) to so jaja poza horyzont nurmalnie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Podobno policja polityczna od 25 lat nie istnieje w tym kraju ... POdobno.

Wszystkich nadal slepo wierzacych w PO pozdrawiam serdecznie.

Wjazd do "Wprost" to juz chyba tylko imbecyla nie odwiedzie od jedynej slusznej w tym wypadku mysli...co jest K...grane?

Nie ma szans...jest taki beton nawet tutaj na forum. Kaczynski be...Korwin be...wszyscy sa be...tylko Tusk super.

No i oczywiscie "samobostwa" polityczne tez naturalne byly a instytucje państwowe dzialaja w ramach konstytucji a nie prywaty rządzących.

Az dziwne ze wszystkie media o tym trabia...nawet te pro rzadowe. Widac ze im tez sie kolo d.. zrobilo. Nie sadzili ze do tego dojdzie...

Nie jestem wyborcą.

Więc nie muszę zamilknąć ;-)

Zwracam Kolegom uwagę, ze Polska za PIS i PO stała się najbardziej podsłuchiwanym krajem w Europie!

Tyle, że nas można podsłuchiwać zgodnie z prawem, ich bezprawnie...

Jestem za podsłuchiwaniem szkodników polityków i publikowaniem nagrań...

Swoją drogą, niezły burdel... zrobili z Kraju...

ale wybiórcza gazecina jednak brnie w ten pyyyłłowski zaułek

a nie tak dawno wyszło jak amerykanie podsłuchiwali merkelową, jestem pewien że gdyby tak nagrano posłów i ministrów PiS wszyscy dziennikarze żądali by trybunału stanu a tak że to pylłlo to pod dywan i siupa:)

niezły bajzel był w wproście -

fajnie że dziennikarze dali rade tym razem -

natomiast jak policja wyszła - to bezpieczniki mało się nie zesrały gdy dziennikarze weszli do pokoju

i zastartowali do nich - kto szarpał Latkowskiego -

gdzie są legitymacje i tym podobnie...

ale czy to lemingom otworzy oczy - Tuskutusku ma całą noc żeby coś sklecić do rana -

znów można obstawiać - czy idzie w zaparte (służby OK Wprost wuje)

czy pójdzie drogą - ludzkie błędy które ON zreformuje...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

To tylko próba zaistnienia w zastałej sytuacji.

Sorry,mozna go nie lubić ale Balcerowicz to nie Doda i nie pcha się na szkło za wszelką cene .

Ja sobie czytam wypowiedzi innych ekonomistów którzy wskazują, że mechanizmy zaproponowane w nowelizacji ustawy są wykorzystywane w tak liberalnej gospodarce jak amerykańska i to od dawna

na szkło za wszelką cenę.

Taaaak w Ameryce to nawet Vat-u nie ma i akcyzy,to czym jest mowa?????

Ale jeszcze długo NBP to nie bedzie FED,brak słow...

Możesz zacytować tych ekonomistów???

"W całej tej sprawie jest jeszcze jeden szkopuł. Podsłuchy były nielegalne i dowód z nich jest problematyczny. Chodzi o zasadę "owocu zatrutego drzewa", wedle której dowody pozyskane w sposób sprzeczny z prawem są nielegalne. W marcu 2013 roku Komisja Kodyfikacyjna Prawa Karnego uznała, że w procesach karnych nie ma miejsca na posługiwanie się dowodami zdobytymi nielegalnie. Jest to jednak tylko zalecenie i sąd może do sprawy podejść indywidualnie, jeśli uzna, że interes publiczny jest ważniejszy od interesu prywatnych osób, które były podsłuchiwane."

W polskiej doktrynie prawnej jako taka nie funkcjonuje ta zasada i sąd rozpatruje każdy przypadek indywidualnie. W sprawie Nowaka nagrania dowodza jedynie matactwa i próby nielegalnego wplywania na dochodzenie, dowody i tak muszą być zdobyte w inny sposób. Pewnie nie jest to wielki problem skoro Nowak tak trząsł sie ze strachu przed zwykłą kontrola krzyżową rachunków.

Jestem Europejczykiem.

Tiaaa...

Pisałem, pisałem, jenbutnęło i zniknęło. Od początku pisać nie będę więc będę się strzeszczać iprzedstawię zasadniczą myśl:

Wizytą prokuratury i ABW w redakcji "Wprost" rząd Tuska w dniu dzisiejszym wykopał sobie grób własnymi rękami.

Może przetrwa kadencję, może polegnie w przedterminowych wyborach (bardziej prawdopodobne) ale od dziś jest politycznym chodzącym trupem, zombie.

Im wcześniej ktoś utnie mu łeb, tym lepiej.

Wiadomością złą jest fakt, że nie dorobiliśmy sie sensownej alternatywy bo za taką nie uważam wodzowski, muzealny PiS .

Jestem Europejczykiem.

Wiadomością złą jest fakt, że nie dorobiliśmy sie sensownej alternatywy bo za taką nie uważam wodzowski, muzealny PiS .

I to jest ogromna tragedia...

Generalnie na wiejska powinien wjechać buldożer....wszystko zasypać i zacząć od nowa.

Nie wierze...Pan Blomberg (hehe nazwisko zobowiazuje) z gazety wyborczej wlasnie w TVN sie wypowiada ze " nie mozna w tej haniebnej akcji posluchowej ugiac sie pod naciskiem opini - bo wejscie do Wprost to tylko wypadek przy pracy a najgorsze i haniebne jest to ze podsluchiwano rzad"

OK nastepnym razem bedziemy czekac az oficjalnie na konferencjach beda takie tematy poruszac zamiast prywatnie w kawiarni..

Patrzac na to co mozna w tym kraju bedac w rzadzie robic...za 5 lat bedzie to norma.

A posluchy jasnie nam rzadzacych sa beee fuj i wstyd.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Mnie jako Polaka najbardziej zabolało jednak to stwierdzenie;

"Państwo polskie istnieje jedynie teoretycznie" - minister spraw wewnętrznych RP Bartłomiej Sienkiewicz.

A może faktycznie coś jest na rzeczy, skoro

http://www.youtube.com/watch?v=d0GLNKylMUQ

I albo jest to fake i się śmiejemy, albo trzeba się już bać.

Zwracam jednak uwagę na to, że czerwony pasek na tych "dokumentach" powinien być po środku, czyli tak jak jest na wzorach tych dokumentów !!!

Dlatego wg mnie jest to operacja "fałszywej flagi".

Proszę porównać http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-2010-145-972

z gazety wyborczej wlasnie w TVN

Michikowszczyzna zawsze broniła wolności słowa...swojego i władzy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jaruś kocha płemieła a nienawidzi Kaczyńskiego, wobec pyłoo kieruje się polityką miłości:)))

Gazecina wybiórcza jest tubą rządu i co by on nie zrobił spróbuje wybielać ten grób i tak na wierzchu biały ładny pomnik a w środku zgnilizna śmierdząca:))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.