Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

I nie mieli tu racji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - bo nie o rację im chodziło, ale o obronę decyzji Tuska, który potraktował PKN Orlen jak własny folwark.

Tą decyzja Tusk kolejny raz skompromitował się, podobnie jak Lis i Żakowski jako jego adwokaci swoimi wywodami. Dzisiaj, w kontekście tej decyzji Tuska, telewizje przypominały jego wypowiedź sejmową z przed kilku lat, w której publicznie obiecywał konkursy na stołki członków zarządów w każdym przypadku, aby wyeliminować raz na zawsze tego rodzaju patologie.

Zachowanie Ostachowicza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - potwierdza tylko, że było tu duże przegięcie.

U nas brakuje społeczeństwa o mentalności Greków. Za widły i zrobić wreszcie z tym wszystkim porządek.

Jeszcze samo kopie się nawzajem po kostkach co widać nawet w tym temacie. Chyba wielu przywódców marzy po cichu o takich obywatelach jak Polacy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przeca mają takie same żołądki..

U nas brakuje społeczeństwa o mentalności Greków.

Grecy akurat nie przesadzają z pracowitością, ale za to nie płacą podatków - bo nie chcom.

to już są jakieś jajca- porównywać zarobki ministra i emeryta. litości.!

Jajca to sobie ministrowie robią ze społeczeństwa. Jakby dobrze podliczył ich wszystkie kolacje na podsłuchu i inne wydatki, to z pewnością okazałoby się, że ich oficjalnie wykazywane dochody to wielka fikcja. Poza tym minister to nie Bóg i podlega ocenom.

Gdyby pokusić się o skrótowe podsumowanie stanu państwa:

-służba zdrowia nie funkcjonuje jak należy

-sądownictwo również

-oświata dość cienko

-ZUS wiadomo praktycznie bankrut

-obronność Rosjanie po wycięciu drzew na granicy Kaliningradu do Warszawy czołgami dojadą w 24 godz.

-energetyka grozi załamaniem. Kraje jak Francja, Niemcy czy Japonia odchodzą od elektrowni atomowych

-rosnąca bieda i ubóstwo

=rosnące zadłużenie państwa

Praktycznie nie ma dziedziny która by funkcjonowła jak należy. Działania prowadzone są jedynie doraźne. Jak to długo jeszcze wytrzyma?

Jajca to sobie ministrowie robią ze społeczeństwa. Jakby dobrze podliczył ich wszystkie kolacje na podsłuchu i inne wydatki, to z pewnością okazałoby się, że ich oficjalnie wykazywane dochody to wielka fikcja. Poza tym minister to nie Bóg i podlega ocenom.

Niestety są nietykalni.,,, i maja za sobą cały aparat "bezpiecznego utrzymywania władzy".

Tutaj nic się nie zmieni dopóki jeszcze ktoś opłaca składki ZUS i płaci podatki.

A tak przy okazji.

Od nowego roku składka ZUS zostanie podniesiona do 1100 zł.

1100 zł żeby prowadzić działalność obojętnie czy "się osiąga dochód czy nie" to jest przegięcie.

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Pisze się o tym tutaj od 7 lat, a tu proszę jakaż spostrzegawczość...powyżej.

Patrząc po politykach chyba nie jest to powszechnie wiadome.

Może napisz też do nich?

Ciekawe, czy US połakomi się na podatek od dochodu osobistego, czyli opłacone służbowymi pieniędzmi kolacje na podsłuchu? :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Mogę ci wkleić decyzję o wysokości emerytury mojej matki.

Tak słabo pracowała?Czy tak dobrze?

Praktycznie nie ma dziedziny która by funkcjonowła jak należy. Działania prowadzone są jedynie doraźne. Jak to długo jeszcze wytrzyma?

Dopuki POpaprywni będą u sterów będzie coraz gorzej.Trzeba się zbroić......w cierpliwość.Chyba,że w kije.

Dwóch guru polskiego lewactwa - przebieractwa znowu narobiło hałasu wobec siebie.

Prof. Jan Hartman usiłował wzbudzić debatę tabu związków kazirodczych, czym wystraszył nie tylko redakcję "Polityki", ale i samego Janusza Palikota, który teraz wszem i wobec głosi, iż nigdy nie walczył przeciwko kościołowi w Polsce. Nad skandalicznymi wypowiedziami Hartmana o kazirodztwie ma się pochylić zarząd Twojego Ruchu. Oby tylko Palikot znowu nie przegiął i nie spalił Hartmana na stosie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Natomiast Sławomir Sierakowski odezwał się na łamach "NYT" i gloryfikuje byłego Michalczewskiego za jego wypowiedź, że jest "sojuszniczką osób LGBT" i wspiera swoich "homoseksualnych przyjaciół" oraz ucieczkę do kariery w RFN. Przy okazji Sierakowski błysnął nieznajomością historii stanowienia prawa w Polsce, bo zapomniał o przepisach dotyczących homoseksualistów z 1932 roku, co z miejsca mu to wytknięto w komentarzach. Człowiek w ciemię bity może nie wiedzieć, czy jest sojuszniczka czy sojusznikiem, ale Sierakowski...

Ukryta Zawartość

Z kolei Dariusz Michalczewski, handlarz napojami energetyzującymi Tiger o Marku Jakubiaku powiedział, że nie będzie odpowiadał na prymitywne zaczepki handlarza piwem Ciechan.

Mimo kultowego bojkotu piwa tej marki, zmierzam nadal spożywać niektóre z nich. Do tego zastanawiam się, co w sprawie LGBT mógłby powiedzieć np. taki Andrju Golota.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładnie to nabijać się z czyjejś mamusi? Pracowała normalnie jak większość - ciężko i uczciwie.

Jeśli się nabijam to z systemu,który panował po wojnie a którego jesteś namiętnym obrońcą.Na pewno nie z twojej mamy.

Mimo kultowego bojkotu piwa tej marki, zmierzam nadal spożywać niektóre z nich. Do tego zastanawiam się, co w sprawie LGBT mógłby powiedzieć np. taki Andrju Golota.

Typowe PioSSowskie twortzenie "faktów" z niczego. Kultowy bojkot??? Swoja drogą kolejny dowód na to, o vczym pisałem już dawno temu, czyli sojusz postkomunistów z narodowymi socjalistami.

Jestem Europejczykiem.

Typowe PioSSowskie twortzenie "faktów" z niczego. Kultowy bojkot??? Swoja drogą kolejny dowód na to, o vczym pisałem już dawno temu, czyli sojusz postkomunistów z narodowymi socjalistami.

Nazwij lepiej, jeśli potrafisz, zapowiedzi pokazowego wylewania piwa marki Ciechan do kanalizacji, zapowiedzi prowadzenia sprzedaży piw tej marki czy próba wywołania zbiorowej histerii przeciwko piwu Ciechan w internecie i wszystko to przez kilka dni nagłaśniane przez media z wiadomą gazetą na czele.

Wygląda mi na to, że to ty inaczej nie wiesz już o czym masz pisać, bo atakujesz autora, a nie jego poglądy. Nie dotarło do ciebie również to, jakimi gównianymi tematami zajmuje się polskie lewactwo-przebieractwo z Twojego Ruchu czy "Krytyki Politycznej" udające jedynie prawdziwą Lewicę i na taką kreowane. Do tego polska koteria różnych barw funkcjonuje w sposób niemal encyklopedyczny:

- ukierunkowanie na własne, egoistyczne cele, często wbrew interesowi ogółu społeczeństwa;

- wywieranie pozaprawnego wpływu na działanie struktur publicznych;

- nadużywanie stanowisk;

- intrygi;

- nepotyzm;

- niedopuszczanie i eliminowanie z życia publicznego osób niewygodnych.

Jeśli się nabijam to z systemu,który panował po wojnie a którego jesteś namiętnym obrońcą.Na pewno nie z twojej mamy.

Forma wyrażenia tego poglądu była jednak niezręczna.

Ja natomiast nabijam się z obecnego, który wbrew pozorom wcale nie jest dużo lepszy.

"Prawdziwa" lewica pije Ciechana?

Z tego, co czytałem właściciel wycofuje się ze swoich kretyńskich stwierdzeń i grzecznie za nie przeprasza.

Ale to, co powiedział podlega ocenie i nie ma się co obrażać na bojkotujących.

Następnym razem niech jeden z drugim pomyśli zanim publicznie palnie coś tak chamskiego.

Jestem Europejczykiem.

"Prawdziwa" lewica pije Ciechana?

(...)

Jak to nie wiesz co pije prawdziwa lewica? Popatrz, co pija Kwaśniewski, Kalisz, Siwiec, Borowski, Cimoszewicz, Palikot, Arłukowicz i inni.

"(...)

Z tego, co czytałem właściciel wycofuje się ze swoich kretyńskich stwierdzeń i grzecznie za nie przeprasza.

Ale to, co powiedział podlega ocenie i nie ma się co obrażać na bojkotujących.

Następnym razem niech jeden z drugim pomyśli zanim publicznie palnie coś tak chamskiego.

Nie widzisz naprawdę tego, że jedne kretyńskie słowa i zachowania są tylko napiętnowane, a drugie tak samo kretyńskie słowa i zachowania są tylko gloryfikowane.

Skoro Michalczewski ma prawo do publicznego demonstrowania nawet najgłupszych własnych opinii, to Jakubiak powinien mieć takie samo prawo do ich własnej oceny.

Reakcja na słowa i zachowanie - to irracjonalna, histeryczna nagonka, kto wie czy nie inspirowana. A może wszystko dlatego, że Tiger albo Ciechan, źle się sprzedawał?

Zarząd Twojego Ruchu (własność Janusza Palikota) usunął stosunkiem głosów 7:1 filozofa-idiotę ze swojego szeregu, bo: "w odczuciu Zarządu Krajowego Twojego Ruchu oraz opinii publicznej narusza wizerunek i dobre imię partii, co stanowi rażące naruszenie statutu Twojego Ruchu".

Ukryta Zawartość

Do tej pory nie wiedziałem, że ta odchodząca w polityczny niebyt partia dziwolągów i kuglarzy, ma jakiś wizerunek i dobre imię. Palikotowi nie udało się ani na prawym i lewym skrzydle. Przez całą swoją działalność dotychczasową polityczną opluwał innych i podstawiał im nogę. Może przygarnie go do swojego grona jego prywatny przyjaciel.

Ukryta Zawartość

SławekR - po co wycinasz moje posty ? Obraziły kogoś ?

Albo wytnij mnie, albo się od...

Sławek tak ma. Poczucie misji albo polecenie służbowe. Na razie facet jest kompletnie bezkarny więc chyba raczej to drugie.

Jestem Europejczykiem.

czy prowokowanie, zadawanie trudnych pytań, musi skutkować opluwaniem ludzi? umysły ludzkie są bardzo pojemne. niestety nie u wszystkich

To nie jest moje zdanie, że ów filozof robił ostatnio za idiotę. Swoimi wyczynami w polityce, sam mianował się do tego tytułu. Zwróciła na to uwagę Janina Paradowska w dzisiejszym poranku TokFM. Przy okazji dostało się i Palikotowi.

Twoje oburzenie uważam za nieuzasadnione. O poważnych sprawach należy wypowiadać się w poważny sposób.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.