Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze zatęsknią do tego Kraśki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8913-0-44055700-1449451453_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu jak widac chamstwo .......uczy kultury czyli lekarz o pacjencie..

. Nie chodzi mi tutaj o botoks, ktory splaszczyl i znieksztalcil twarz bylej pani premier. gdy obserwujemy czlowieka prze 8 lat mozemy patrzec tez na swoje zycie, co nam sie udalo osiagnac. Mam szczerze dosc politykow takich jak premier , ktora potzrebuje tluma

a szydło angielskiego.

i rachunku matematycznego gdzie 4+4 jest 2.

nie bede sie juz wyzywał na prezesie ktory ani be ani kukuryku.Wobrazmy sobie ze zostanie przewodniczacyn unii.No wyobrazmy sobie.

To co sie dzieje teraz, także tutaj na forum to jest kwiczenie świń oderwanych od koryta. do czego ostatecznie to doprowadzi bedziemy sie przekonywac z czasem. (...)

Ja tu widzę tyle prymitywne, co radosne porykiwanie umysłowych proletów cieszących się, że coś się komuś zabierze.

Wam się zabierze idioci w ostatecznym rozrachunku.

"PiS złożył w Sejmie projekt nowelizacji ustawy o finansach publicznych, a proponowane przepisy znacznie rozluźnią dyscyplinę wydatkową.

PiS chce, by w zapisach reguły zamiast wskaźnika prognozowanej inflacji, jedną z decydujących zmiennych stał się tak zwany "cel inflacyjny NBP". To ogromna zmiana, bo od miesięcy w Polsce inflacja utrzymuje się poniżej zera. Cel inflacyjny NBP jest natomiast niezmienny - i wynosi 2,5 proc.

Dodatkowo - wbrew intencjom obecnej reguły (wydatkowej) - do ustalania dozwolnego limitu wydatków rząd mógłby wliczać także jednorazowe dodatkowe wpływy do państwowej kasy.

Ekonomiści wyliczają, że takie zmiany pozwolą rządowi pożyczyć i wydać dodatkowe 10 miliardów złotych."

Przy czym z wyliczeń wynika, że w tym roku pieniądze te nie zostaną wydane. Logicznie biorąc rząd chce sobie zrobić zapasik już na przyszły rok na wszystkie swoje pomysły.

Jestem Europejczykiem.

jesli ktos nie wie jeszcze co sie dzieje i jak to sie skonczy to niech pobiegnie po Newsweeka z dzisiaj a tam przeczyta wywiad z dziennikarzem z wegier Attila Mong .Nazywa sie A teraz zapnjicie pasy i zaczyna sie tak

Najpierw są media, Trybunał Konstytucyjny, sądy. Bezpieczniki demokracji. Kiedy je spacyfikujesz, Unia i tak nic nie zrobi. Państwem można zarządzać za pomocą moralnej paniki, tak jak to robi Orbán – mówi węgierski dziennikarz Attila Mong.

NEWSWEEK: Pięć lat temu, na początku rządów Viktora Orbána, byłeś wrogiem publicznym. Dziś jesteś zdrajcą i emigrantem. Awans czy degradacja?

ATTILA MONG: Zgodnie z oficjalną wykładnią i teorią narodowej współpracy, kto nie wspiera węgierskiego rządu, nie jest patriotą. Ja nie wspieram. Fizycznie też jestem wykluczony z narodu, bo od dwóch lat żyję i pracuję w Berlinie. Jeszcze gdy mieszkałem w Budapeszcie, obóz rządowy uważał mnie za zdrajcę, bo jako dziennikarz pokazywałem się w Brukseli, publikowałem w zachodnich mediach. Dla ludzi z antyeuropejskiego Fideszu społeczeństwo, naród to tak naprawdę ich społeczność, ich grupa. Nie jesteś z nimi, jesteś poza. Prawa strona ma na Węgrzech monopol na patriotyzm.

miedzy innymi informacja ze dowiedzial sie od zaprzyjaznionego prawnika z budapesztu ze z kancelaria ktora przygotowuje materialy do ustawy medialnej skontaktowałi sie ludzie z polskiego ministerstwa....

a jak sie to odbywa po przejeciu mediow publicznych??Po prostu naklada sie drakonskie kary na media prywatne.I po zabawie.Na wegrzech mediow juz nie ma.Jest tylko orban jak putin w moskwie.

Czy ja mam rozumieć, że imputujesz mi tu pijanie tych szczyn? Mnie który ma się za kawusi konesera, ziarno takie, śmakie, młynek taki owaki, tylko kolba bo automat to dla neofitów, mnie który bez DOBREJ kawusi żyć nie potrafi?

Jak imputujesz to wiedz, że nikt, nigdy na tym forum nie zdołał mnie bardziej dotknąć do żywego, urazić, obrazić i spospolitować.

Szkoda Adalbertku, że wziąłeś tego Starbucks'a tak dosłownie.

Ale skoro tak wyszło, to w ramach pokuty przywdziałem włosienicę i zacząłem się czołgać w kierunku Częstochowy.

Kuzyn murzyna

Ukryta Zawartość

Pisałem o tym, że tak się stanie już kilka tygodni temu chyba nawet w tym temacie.

To dopiero początek zmian.

Oby nie skończyło się jak w roku 1939.

Powracając do tematu rzekomego wymierania populacji Europejczyków i w związku z tym konieczności dopływu imigracji (czyt. nowej siły roboczej ) , które to tezy głoszą takie intelektualne pseudo elity jak Merkel , Hollande czy Juncker to należałoby może zapytać tych darmozjadów dlaczego tak się dzieje ?

Może wystarczyłoby stworzyć odpowiednie warunki tym osobom , które chcą mieć kilkoro dzieci ?

Może wystarczyłoby tym osobom rozdać te pieniądze , które tak beztrosko wydaje się na utrzymanie imigrantów czy jak poprawnie politycznie ich nazwano - uchodźców ?

Ale jak widać chyba nie o to do końca chodzi ;)

Ukryta Zawartość

jak sie nauczysz czytac statystyki i trendy swiatowe to przestaniesz zadawac takie glupie pytania.

które tak beztrosko wydaje się na utrzymanie imigrantów czy jak poprawnie politycznie ich nazwano - uchodźców ?

a roznica polega na czym??

Do zmierzchu Europy coraz bliżej...

E tam. Niektórzy przywódcy europejscy mądrzeją. Może więc jest nadzieja?

"Tusk stanął w obronie państw środkowoeuropejskich: „Czasem się wydaje, że zamiast zajmować się w UE prawdziwymi problemami, wolimy walnąć w Polskę lub Węgry. Największym problemem Europy jest pięć kryzysów: Rosja, migracja, terroryzm, Grecja i Brexit. Przyczyną którego z nich miałaby być Polska albo Słowacja?”

I dalej:

"Nie ma wątpliwości, że Tusk otwarcie wypowiedział posłuszeństwo swojej własnej promotorce. Tak zresztą jego wypowiedzi zinterpretowały niemieckie media. Komentator „Die Welt” Torsten Krauel ocenił, że przewodniczący Rady Europejskiej „sam siebie zdyskwalifikował” przeprowadzając „frontalny atak” na niemiecką kanclerz. Jaka jest przyczyna tego wypowiedzenia posłuszeństwa?

Donald Tusk jest graczem, który dobrze rozumie, na czym polega walka o władzę. Zapewne doszedł do wniosku, że nie ma szans na przedłużenie kadencji przewodniczącego Rady Europejskiej. Przez większość państw był traktowany jako zaufany Merkel. Gdy pozycja kanclerz Niemiec znacząco osłabła, zarówno w jej własnym kraju, jak i w Unii, zrozumiał, że jej wsparcie będzie niedługo pocałunkiem śmierci."

Całość:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kuzyn murzyna

My tu gadu gadu a w Londynie dzień jak co dzień:

Ukryta Zawartość

...Trzy osoby, w tym jedna ciężko, zostały ranne w wyniku ataku nożownika na jednej ze stacji londyńskiego metra. Przedstawiciele policji mówią zgodnie – to atak terrorystyczny.

Przekażcie sobie znak wojny...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kwik, nic więcej. Zadnych argumentów bo jakie moga byc po 8 latach utrzymywania bezwzględnej władzy w kraju i wysuwania przypadkowych ludzi na ważne ministerstwa. Juz nie ma co pisac o wysunięciu premierzycy Kopacz bo mamę Donalda 'leczyła' i była słaba intelektualnie wiec nie stanowiła niebezpieczenstwa dla samego Tuska, umożliwiała w kazdej sytuacji powrót po kupczeniu interesem Polaków w Brukseli. Teraz ida po kolei kryzysy i scenariusz przyspieszył, juz nie ma Kopacz do której niektórzy tutaj się wręcz modlili [nie wiem w swoim pozecie nie widzieli mądrzejszej lekarki? nie wierzę], juz poszedł desant z PO w formie Petru [10 wywiadów dziennie, 'mąż stanu'] za którym częsć forum wyraźnie nie nadąża:), juz konczy się w trybie przyspieszonym 'kariera' Tuska w unii, któremu totalnie sie pomieszało...Na forum tylko kwik tych, którzy nie nadążają, a może całe życie nie nadążali? Moze ta ciepła woda w kranie od PO to właśnie był marzeń szczyt? niemniej jakiś szok widać...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

w co ty wierzysz klasyku kultury i wysokiego poziomu??

nie wiem czy ci salowe powiedzialy ze nie ma juz PO i prozne zale.Nie ma nawet premier kopacz...tak jakos sie zrobiło.Ale jak musisz to moze popros kolege lekarza i zrob kozetke..Kulturalnie

Moze ta ciepła woda w kranie od PO to właśnie był marzeń s

miejmy nadzieje ze niebawem w wilence i tego zabraknie.

wik, nic więcej. Zadnych argumentów bo jakie moga byc po 8 latach utrzymywania bezwzględnej władzy w kraju i wysuwania przypadkowych ludzi na ważne ministerstwa. Juz nie ma co pisac o

nie zauwazylem ale to jest wybitne,.tyle ze nie chce mi sie przedstawiac obecnych durni na stanowiskach...Natomiast bezwzgledna wladza to rozumiem była bo teraz to tylko pod reke i po parku.Jesli mamy takich lekarzy z takim poziomem wyksztalcenia i taka inteligencja to rozumiem juz wszystko w sluzbie zdrowia..

Moze juz czas o pani szydło z brzeszcza ktore zostawila z 9mln dlugiem i nieskonczonymi inwestycjami.Trudno sie dziwic jak dodawanie opanowała na poziomie 100.I nikt tam sie do niej nie przyznaje.

Gangi Pakistańczyków i ponad 1400 ofiar. Rusza pierwszy proces w sprawie wykorzystywania seksualnego dziewczynek w brytyjskim Rotherham

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

jak sie nauczysz czytac statystyki i trendy swiatowe to przestaniesz zadawac takie glupie pytania.

"Prawda ->gówno prawda->statystyka"

Człowiek i koń statystycznie mają po 3 nogi.

Jak się nauczysz ludzi słuchać i z nimi w sposób cywilizowany rozmawiać nie będziesz głupio odpowiadał.

owracając do tematu rzekomego wymierania populacji Europejczyków i w związku z tym konieczności dopływu imigracji (czyt. nowej siły roboczej ) , które to tezy głoszą takie intelektualne pseudo elity jak Merkel , Hollande czy Juncker to należałoby może zapytać tych darmozjadów dlaczego tak się dzieje ?

trudno z tym dyskutowac ale jak bardzo musisz to sobie kogos znajdz.Podobnego.

jak sie nauczysz pisac z sensem to pogadamy.

Przekażcie sobie znak wojny...

Ukryta Zawartość

Idź się pomodlić do meczetu. Tam znajdziesz kolegów którzy cię zrozumieją.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To co sie dzieje teraz, także tutaj na forum to jest kwiczenie świń oderwanych od koryta. do czego ostatecznie to doprowadzi bedziemy sie przekonywac z czasem. Takiego marazmu i beznadziei jak w wykonaniu slabej lekarki ogolnej , ktora wziela sie za polityke, bo to latwiejszy pieniadz niz medycyna chyba nie bedzie. Przynajmniej trudno sobie wyobrazic wieksza niekompetencje, nawet Lepper w porownaniu z Kopacz, Nowakiem i reszta zgrai uczyl sie i mial ambicje zmieniac sie zewnetrznie i wewnetrznie. Nie chodzi mi tutaj o botoks, ktory splaszczyl i znieksztalcil twarz bylej pani premier. gdy obserwujemy czlowieka prze 8 lat mozemy patrzec tez na swoje zycie, co nam sie udalo osiagnac. Mam szczerze dosc politykow takich jak premier , ktora potzrebuje tlumacza angielskiego na ulicy itd. jesli nawet przemiany polskie beda jako lelement przejsciowy wymagaly rzadow Pis-u to,widocznie tak ma byc. 8 lat skrajnej bezczelnosci, kolesiostwa i zlodziejstwa musialo byc jakos zakonczone.

Porównujesz kompetencje Kopacz do Leppera ....może porozmawiamy o kompetencjach Prezydenta jak ze strażnika konstytucji stał się strażnikiem interesów jednej partii wspomnę o ułaskawieni Kamińskiego...... prawnik.............

Spójrz w lustro moja rada .....to co do wyglądu

Pis nie mając w swoich szeregach wspiera się aparatczykami dawnej partii żeby obsadzić stanowiska lub takimi żeby dostać się do koryta całują prezesa wiadomo gdzie i widomo jacy......

adnych argumentów bo jakie moga byc po 8 latach utrzymywania bezwzględnej władzy w kraju

Podstawowym i kardynalnym błędem poprzedniej władzy było, że właśnie bezwzględnie - tak jak obecna nie działała. Bo gdyby działała PiSu już by nie było.

Ale nie martw się, każda następna władza już tego błędu zaniechania nie popełni. Właśnie PiS wyznacza nowe standardy postępowania w polityce. Wygodne i dla jego następców, pytanie tylko czy służące nie tylko władzy ale i nam, społeczeństwu? Obym nie był złym prorokiem ale jeszcze zatęsknisz do "bezwzględności" PO...

dlaczego tak się dzieje ?

Emancypacja zawodowa kobiet, którym rola kury domowej tylko rodzącej dzieci i gotującej mężusiowi obiadki już nie odpowiada i prosty rachunek ekonomiczny - albo dzieci albo lepszy dom, lepszy samochód, lepsze wakacje, itd.

To chyba jednak tak musiało się skończyć. PiS jako partia lepiej oddaje to jacy są Polacy, co sobą reprezentują, do czego są zdolni ... To może być przykre ale tak właśnie jest. My nie nadajemy się do pracy dla dobra wspólnego, cierpliwego rozwoju, budowania u podstaw , współpracy . PO popełniła od cholery błędów , jednakże przede wszystkim była zbyt zapatrzona w zachodnie wartości i demokrację aby nie zostać znienawidzoną przez przeciętnego prawdziwego Polaka. Oczywiście żaden prawdziwy Polak się nigdy do tego nie przyzna stąd wrzaski o złodziejach i aferzystach, ale prawda jest taka że polska elita nie może nosić zegarków za 120 klocków i dobrych garniturów, to niewybaczalne . Polska elita musi nosić wytarte kamasze , źle dobrane krawaty , mieć zacięte miny , być arogancka i budować w ludziach poczucie lęku i oblężonej twierdzy której tylko oni bronią. Wszyscy inni zostaną obwołani złodziejami , sprzedawczykami i sługusami, jak nie Ruskich to Niemców. Nawet jeżeli zapewniliby dobrobyt.

Czasem sobie myślę, że gdyby sw.. Jan Paweł II żył i został premierem, po pół roku też by go wygwizdali . Tu tak jest. Tylko PiS może rządzić, bo tylko oni są naprawdę swoi.

Te 25 lat to za mało. Zmiana mentalności wymaga co najmniej dwóch pokoleń. Mniejszość musi się z tym pogodzić albo wyjechać.

Polska elita musi nosić wytarte kamasze , źle dobrane krawaty , mieć zacięte miny , być arogancka i budować w ludziach poczucie lęku i oblężonej twierdzy której tylko oni bronią. Wszyscy inni zostaną obwołani złodziejami , sprzedawczykami i sługusami, jak nie Ruskich to Niemców.

Myślę,że zdecydowanie przesadzasz ale każdy sądzi według siebie.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.