Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Natomiast ja mam tanią benzynę. Jeszcze. Sudowie chyba też nie lubią Rosjan więc na razie wspierają taką politykę. Oczywiście nie będą tego robić w nieskończoność.

Równie mundre, co zuśliwe.

Jak Saudowie podniosą ceny ropy, to świat zacznie kupować od Ruskich, mimo embarg, bo zawsze się znajdzie sposób ich obejścia. Tak ze mogą sobie powarkiwać, ale ruskim rynku nie oddadzą, choćby mieli po kosztach sprzedawać.

Równie mundre, co zuśliwe.

Co w tym złośliwego, oczywiście o ile dobrze zrozumiałem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Górę zielonych ludzików przed którymi robimy w pory!

Skoro robimy w pory to znaczy ze jednak pną się po kolei, najpierw Ukraina, teraz Syria otwórz oczka.

nie wiem skad tu sie bierze okreslenie...w gore..Raczej grzebia sie w gownie cały czas.I tak juz od wiekow.

Masz coś konkretnego do powiedzenia, czy jak zwykle ...?

A co byś chciał wiedzieć ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Odrazu wiedziałem, że będzie konkretnie i z zacięciem... Wal w klawiaturę dalej.

Już idą po Ciebie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Balcerowicz wreszcie się skusił na fuchę u Ukraińców.

Dziwne.

Proponowali mu to już ze dwadzieścia lat temu.

A teraz, gdy wszystko rozkradzione?

Ambitny.

nie wiem skad tu sie bierze okreslenie...w gore..Raczej grzebia sie w gownie cały czas.I tak juz od wiekow.

No cóż mojego dziadka zamordowali w wojnie obronnej ciężko rannego w szpitalu, wprowadzili swój ustrój w naszym kraju, do Węłesy (Bolka) stacjonowało na naszym terenie 700'000 żołnierzy + broń jądrowa tak ze non stop byli i dalej mimo że ich u nas na razie znów nie ma są bardzo skuteczni, północny rurociąg z poprzednim kanclerzem Niemiec potwierdza ich efektywność. Nasza efektywność jest po prostu żałosna! potrafimy być dalej sterowani przez ich agenturę Pawlak podpisuje kontrakt na ich gaz, dobry układ z gaem z Norwegii szlag trafia. Ot taka wroga krecia robota. Dajemy się manipulować jak 4 letnie dziecko. Skoro jak twierdzisz grzebią się od wieki w gównie to my jeszcze głębiej!

Nie chce mi się rozwijać tematu ale za co się weźmiemy żeby to zmienić wzmocnić pozycję i siłę naszego kraju to sp...limy

Położyłem już na to ....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

zdaje sie ze dalej agenture ciagnał jasinski z picu podpisujac gaz.

układ z gaem z Norwegii szlag trafia.

to akurat miller.

a generalnie mimo takich wielkich osiagniec wlacznie ze smiercia dziadka jak piszesz dalej sa w dupie.

mimo ze robia raban na caly swiat.

dalej sa w dupie.

mimo ze robia raban na caly swiat.

U nas poza tym pierwszym co świetnie robimy, dalej robimy raban ale na własnym podwórku a na zewnątrz świat tego zupełnie nie zauważa i w tym jest taka "subtelna" różnica

A teraz, gdy wszystko rozkradzione?

Ambitny.

nie rozkradzione tylko skumulowane a dla Balcerowicza to wyzwanie.Tyle ze po czyms takim moze stracic wszystko co osiągnał dotychczas tzn reputacje.

bo przeciez nie da sie tego.... rozkumulowac.

Co palisz?

co do nas to zawsze bylismy w dupie i raczej tak pozostanie.Poza chwilami chwały.

ale do kogo pretensje..?

Jak taki mix genów obecnie (wiadomo ze np, psie kundle bywają bardziej inteligentne od psów rasowych) jest tak mało skuteczny?

"Rozkminić" - też nie idzie:)

Toteż nabazgrałem, że - ambitny.

Bo jak uratować coś, co jest nie do ocalenia?

I rzeczywiście - po co mu to?

Choć u mnie Balcerowicz reputację ma.

swoja droga jest cós takiego ze swoj nie zrobi a obcy czasami tak.Wydaje sie ze im potrzebne jest spojrzenie z zewnatrz albo nawet rzad techniczny.U nas tez by sie przydał tylko jak wprowadzic to do kraju ktory juz jest mocarstwem. .

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"Rozkminić" - też nie idzie:)

Toteż nabazgrałem, że - ambitny.

Bo jak uratować coś, co jest nie do ocalenia?

I rzeczywiście - po co mu to?

Choć u mnie Balcerowicz reputację ma.

Dobrze byłoby, gdyby Balcerowicz, reprezentował na Ukrainie Balcerowicza, a nie Polskę w żadnym przypadku.

fakt teraz to nawet Balcerowicz bedzie udawał ze nie jest polakiem.Nie ma sie czym chwalic.Z drugiej strony Balcerowicz stanowi alibi dla europy co do przyszlych skutkow reform.

i na to licza ukraincy.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

"W bloku materiałów „Polityki Polskiej” dotyczących spraw wschodnich szczególnie zainteresował mnie artykuł dra Andrzeja Zapałowskiego „Ukraina w szarej strefie bezpieczeństwa europejskiego”. Nieformalna cenzura nałożyła ścisłe embargo na wszystkie znaczące informacje dotyczące Ukrainy. Autor omawia przyczyny, dla których integracja tego kraju z Unią Europejską jest wykluczona w przewidywalnym terminie. Pisał ten artykuł jeszcze przed głośnymi oświadczeniami Jeana-Claude’a Junckera potwierdzającymi ten pogląd. Społeczeństwo Ukrainy „jest targane pytaniami o bilans Euromajdanu dla państwa ukraińskiego”. Wojna domowa w Donbasie podzieliła społeczeństwo i przedtem niejednolite. Jedyną szansą stabilizacji Ukrainy jest federalizacja tego państwa odzwierciedlająca jego realną różnorodność. Nawiasem dodam, że dla tych z nas, którzy poważnie traktują polskie interesy państwowe, byłoby to również rozwiązanie najbardziej pożądane. Problem integracji Kijowa z Unią jest wtórny wobec rywalizacji USA i Rosji o ten obszar. Integracja z Unią miałaby być tylko etapem tej rywalizacji, po którym nastąpiłaby intensyfikacja działań. „Należy zadać sobie pytanie – pisze Andrzej Zapałowski – czy realny stan możliwości integracji Ukrainy z Unią Europejską nie był do zdefiniowania już kilka lat temu i czy cały proces wpływania na społeczeństwo [ukraińskie] w sposób deklaratywny nie jest cyniczną grą Brukseli i Waszyngtonu?”. Przypominam sobie rozmowę kuluarową ze Stanisławem Stommą (lata 90.), w której on twierdził, że łatwiejsza byłaby integracja Białorusi z Unią, bo mniejsza od Ukrainy i nie tak nędzna. Według Zapałowskiego, Białoruś posiadała w 2009 r. dochód per capita dwa razy większy niż Ukraina, a od tego czasu różnica jeszcze się zwiększyła na korzyść Białorusi. W rolnictwie ukraińskim w przedziwny sposób odrodziły się stosunki feudalne. Oligarcha Kołomojski posiada 120 tys. ha ziemi, Petro Poroszenko tylko 96 tys.

Oligarchowie snują plany uczynienia z Ukrainy „żywnościowej Arabii Saudyjskiej”, „światowego spichrza”, co mimo czarnoziemu wydaje się mrzonką, chyba że gospodarkę tego kraju weźmie w swoje posiadanie „międzynarodowa kanalia”, jak przewidywał Dmowski.

W centrum uwagi znajduje się separatyzm donbaski, ale istnieje jeszcze silniejszy separatyzm zachodnioukraiński na razie przejawiający się w opanowywaniu całej Ukrainy. Szczególnie mnie zainteresowała hipoteza Zapałowskiego: „Problem, o którym obecnie z powodów politycznych się nie dyskutuje, to jest kwestia (…) wyłonienia się państwa »zachodnioukraińskiego«, którego społeczność jest tradycyjnie zorientowana progermańsko. W takim wypadku Niemcy mogą podjąć decyzję, iż tylko ten obszar stanie się częścią Wspólnoty, gdyż kilkumilionowy kraj położony na niemieckim obszarze wpływów byłby dla nich istotnym nabytkiem, zwłaszcza iż nie wchodziłby w obszar rosyjskiej strefy wpływów”." http://www.konserwatyzm.pl/artykul/13635/spojrzenie-na-wschod

Balzas był nazywany Księciem Wolina w czasach, kiedy miał 244 (słownie: dwieście czterdzieści cztery) ha. "Oligarcha Kołomojski posiada 120 tys. ha ziemi, Petro Poroszenko tylko 96 tys." Balcerowicz stary miłośnik PGR-ów zaspokoi ich oczekiwania? czy rzeczywiście zna skalę problemów? Zobaczymy. Na razie widać, że idzie wprowadzać gospodarkę rynkową w feudalnym kraju. Poza tym nie będzie tam najważniejszym reformatorem, a jedynie jedynym z wielu. Bo tak naprawdę chyba o realne reformy nie chodzi, ale o przykrycie sytuacji znanymi na Zachodzie nazwiskami. Trochę to tak wygląda, jakby wysłać na Saharę Eskimosa, żeby iglo tam wybudował.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

tym bardziej nalezy obserwowac.Po rewolucji w Polsce tez wszystko wydawalo sie niemozliwe.

W Polsce to była rewolucja, ale w 1905 roku. Ostatnia. W 1989 roku to była ugoda zaprogramowana przez tandem Soros - Schas.

Byś nawet nie uwierzył, jak na pustyniach może być zimno!:-)

Wedle niektórych tu piszących - wręcz się pogorszyło.

Wiem. Przecież czytałem w "Pustyni i w puszczy" i "5 tygodni w balonie".

No i "Dookoła Świata".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.