Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

dopodobnie chodziło o wywarcie presji na polskich Żydach aby wyjeżdżali do powstającego Izraela

nie zapominaj ze zydzi to byla elita.Zwolnila sie masa posad.

No dobrze.Ale ciekawe co z tą ustawą zrobi Adrian?Ja uważam,że podpisze.

tez bo teraz to juz niczego nie uratuje a kurdupek straci twarz.a 49 % z nieba nie spada.

Ta dyskusja pokazuje niezbicie,że o tych ciemnych sprawach trzeba mówić a nie przemilczać je.Mówić,edukować i wyjaśniać do końca.A ustawa PiSu próbuje zamiatać pod dywan i zakładać kaganiec.Nie tędy droga.

Edukować trzeba. PO też prowadziła swoją politykę historyczną. To za rządów PO zakończono naukę historii na II WŚ, to Tusk publicznie głosił, że II WŚ zakończyła się w 1989 roku. To elity związane takżę z PO minimalizowały odpowiedzialność Niemiec za II WŚ, to marszałek Sejmu z ramienia AWS Płażyński i prezydent RP Komorowski oficjalnie rozpoczęli gloryfikacji żołnierzy wyklętych, itd. Teraz PiS wyskakuje z...

Niedługo historia II WŚ może być przedstawiana tak: Niemcy z upoważnienia Anglii i Francji wkroczyły we wrześniu 1939 roku do Polski, aby zakończyć prześladowania Żydów. Przeszkodziła im w tym interwencja Armii Czerwonej 17 września, pod której ochroną Polacy zbudowali Auschwitz-Birkenau. Tam dokonywali ludobójstwa Żydów do czasu wyzwolenia obozu przez UPA w styczniu 1945 roku.

O, dlaczego nieśmiało. Pisdrackie zakłamywanie historii zaczyna przynosić zatrute owoce. Niebawem okaże się, że Jarosław nie siedział przy okrągłym meblu. Wytną to. Ale z internetem tak łatwo nie pójdzie. Chyba, że odetną. Odetną?

Już niedawno jeden z forumowych orędowników dobrej zmiany wrzucał zdjęcia Wałęsy z Kiszczakiem przy stole, za chwile ktoś go naprostowało wrzucając zdjęcie JK po drugiej stronie tego samego stołu.

Edukować trzeba. PO też prowadziła swoją politykę historyczną. To za rządów PO zakończono naukę historii na II WŚ, to Tusk publicznie głosił, że II WŚ zakończyła się w 1989 roku. To elity związane takżę z PO minimalizowały odpowiedzialność Niemiec za II WŚ, to marszałek Sejmu z ramienia AWS Płażyński i prezydent RP Komorowski oficjalnie rozpoczęli gloryfikacji żołnierzy wyklętych, itd. Teraz PiS wyskakuje z...

kiedy to oglosił i gdzie?

nikt nie oglosił gloryfikacji tylko zostali przypomnieni.

Jestem złym adresatem tego pytania. Zobacz, kto zaczął o Kielcach.

niemcy.jakby nie niemcy to by sie nie udalo.Polacy zabili polakow .Rownie dobrze mogl to byc kominiarz.bo ciagle to jest to samo tylko drozdze inne.Albo nawet kot pimpek

Wtedy,w Kielcach to już nie była elita.To były niedobitki po Holocauście,po obozach,łagrach.Ludzie bez rodzin,bez majątku.Wojenne ofiary.Ludzie poobijani,z przetrąconą psychiką.Tym bardziej ta zbrodnia był ohydna.

Ale oczywiście były przypadki,że cudem uratowani Żydzi wracali do swoich majątków i byli mordowani z przyczyn rabunkowych.

No dobrze.Ale ciekawe co z tą ustawą zrobi Adrian?Ja uważam,że podpisze.

PiS pięknie sobie Adriana ustawił. Podpisze to mało kto na świecie będzie go traktował poważnie. Nie podpisze to stratuje go podburzona propagandą tłuszcza. To już lepiej podpisać, chociażby ze strachu.

Jestem Europejczykiem.

Zyzol

Takie głupstwa wypisujesz,że aż nie chce się replikować.To nie PO zakłamywała historię i nie prowadziła tzw. polityki historycznej.

Zyzol

Takie głupstwa wypisujesz,że aż nie chce się replikować.To nie PO zakłamywała historię i nie prowadziła tzw. polityki historycznej.

To część PiSowskieo zakłamywania rzeczywistości. Orwell się kłania i Ministerstwo Prawdy.

Jaro

Mógłby tę ustawę podrzucić TK aby pozbyć się odpowiedzialności ale w obecnym składzie to chyba bez sensu.

Nie da rady. Nie chodzi o skład tylko o uzasadnienie. Że niby co miałby TK sprawdzić? Duda został złapany w pułapkę.

Jestem Europejczykiem.

Zyzol

To nie ja wymyśliłem tezę, że Tusk wybudował Muzeum II WŚ w Gdańsku, aby pokazać, że II wojna światowa zaczęła się 1 września 1939 roku, a zakończyła 4 czerwca 1989 roku. Pisali o tym publicyści z lewa, jak i z prawa. A to nie Komorowski mówił o zgliszczach PRL, a Schetyna o wyzwoleniu Auschwitz-Birkenau przez Ukraińców.

Ustawa PISU jest bardzo dobra i osobiscie ja popieram! Bravo Jarek! (choc nie jestem jego sympatykiem)

Trzeba przypominac ludzia do kogo nalezaly te obozy!

Taka ustawa powinna byc tez w Niemczech! Nasi ministrowie powinni pani Merkel zaproponowac taka sama ustawe .W Niemczech a zwlaszcza w bylej DDR jest coraz wiecej nazistow,faszystow i glupkow ktorzy przekrecaja historie! Partia faszystowska Afd i NPD ida z cala moca do przodu swoimi klamstwami!

Afd zdobyli nawet miejsca w Bundestagu.

Wiadomo ze wielu nazistow zyje jeszcze w Niemczech, sa to ICH dziadkowie i babcie. Nie sadze zeby w domowych zaciszach przeznawali sie do bledow i krytykowali stary system nazistowski. Nie dziwi mnie tez ze duzo Niemcow , corek, synow, wnuczek, wnuczkow ma wlasnie nadal faszystowskie poglady!

Po II wojnie swiatowej w Niemczech nikt nie karal powracajacych z wojny ojcow-przestepcow! Wojna sie skonczyla, wrocili do domu i zaczeli normalne zycie, niestety stara ideologia zostala w ich zbrodniczych glowach, pozniej przekazywali ja swoim dziecia.

A prawde mowiac Niemcy to jeden z glupszych narodow na Ziemi , wykazal sie wyjatkowa glupota , uwierzajac masowo w falszywe ideologie i klamstwa! (rasa panow , nadludzie i inne brednie) Zaden narod na Ziemi nigdy w historii ludzkosci tak masowo nie zdziczal , nie byl tak demoniczny jak Niemcy! Wada Niemcow jest ich brak rozeznania pomiedzy prawda a klaamstwem. Nie maja pojecia co jest dobre a co zle! Co gorsze....narod ktory wykazal sie wyjatkowa glupota w historii ludzkosci i brutalnoscia , obecnie chce pouczac inne narody !! zgroza!

W II wojnie swiatowej mieli problem z moralnoscia i obecnie tez nie maja zielonego pojecia co jest moralne a co nie.

marzy im sie ponownie przywodzctwo nad swiatem....Angela bylaby Fuhrerin ! buhaha (cale szczescie ze juz od paru miesiecy nie potrafi swojego rzadu zlepic w calosc!)

Jakiegoś cwanego propagandzistę w postaci Zyzola nam tu reżim przysłał.

Tak z ciekawości - II Wojna Światowa nie zaczęła się 1 września 1939?

Jestem Europejczykiem.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ten świat odszedł bezpowrotnie. Jest jeszcze w pamięci starszych ludzi. Wydrą ten świat nawet ze zbiorowej świadomości. I z historii. Wot inżynieria społeczna, job twoju mać.

Nie będzie Sklepów Cynamonowych. Spalą sk***ysyny.

Retroantysemityzm. Bez Semitów. Już wiem, po kiego była ta ustawa. Demony polskie zostały uwolnione. Z premedytacją?

Jaki antysemityzm?Przecież cały czas czuwa Bronek Wildstein.

Ale odpowiadając na pytanie czy z premedytacją?Nie wiem.Może z głupoty?A może tak jak w 68r.?Celowo i cynicznie?

Dobry wieczór..

Rosyjska większość parlamentarna czyli partia prezydenta Putina „Jedna Rosja” popiera projekt nowej ustawy IPN

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Adam Sikora

Ty tak na poważnie czy jaja sobie robisz?

nie wszystko co Pis robi jest zle! spojrzcie obiektywnie , tu nie chodzi o kierunek partyjny , tu chodzi o prawde.

W ostatnich latach wielokrotnie w mediach powtarzala sie historia ze jakys niedouczeni glupcy pisali falszywie o obozach.

To nie Polacy chcieli byc rasa Panow! To nie Polacy masowo mordowali !

To ci mordowali ktorzy obecnie ponownie chca przewodzic swiatu i w swoim Bundestagu maja juz faszystow!

(nie zaprzeczam ze antysemityzm w Polsce byl, jest i pewno bedzie)

Obecne powodzenie ekonomiczne Niemcow robi z nich prawdziwych ignorantow!

Mysla ze za pomoca swoich pieniedzy sa w stanie decydowac o wszystkim.

Dobry wieczór..

Rosyjska większość parlamentarna czyli partia prezydenta Putina „Jedna Rosja” popiera projekt nowej ustawy IPN

Ukryta Zawartość

Nareszcie PiS ma jakiegoś sojusznika. Znany demokrata Ramzan Kadyrow też pochwalił.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Kto stoi za wściekłą nagonką na Polskę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

nie wszystko co Pis robi jest zle! spojrzcie obiektywnie , tu nie chodzi o kierunek partyjny , tu chodzi o prawde.

W ostatnich latach wielokrotnie w mediach powtarzala sie historia ze jakys niedouczeni glupcy pisali falszywie o obozach.

To ci mordowali ktorzy obecnie ponownie chca przewodzic swiatu i w swoim Bundestagu maja juz faszystow!

(nie zaprzeczam ze antysemityzm w Polsce byl, jest i pewno bedzie)

Wiedziałem, żeś prosty.

Ale, że aż tak - nie przypuszczałem.

spytaj ukraincow jak zesmy tam panowali.Nie udalo nam sie z koloniami ale wtedy bysmy im pokazali.Udalo nam sie tylko zajac Zaolzie na poczatek.

Kto stoi za wściekłą nagonką na Polskę

Ukryta Zawartość

komediant?moskiewski?I do tego niezlomny.

Ukryta Zawartość

27 stycznia 2018 w Bundestagu w Niemczech upamietniano wyzwolenie Oswiecimia

(zobaczcie na zdjeciu....ci po prawej stronie maja to gdzies.... nawet nie klaszcza)

Oni maja skrajnie prawicowe poglady , nowa genaracja faszystow. W nastepnych wyborach bedzie ich o wiele wiecej.

Ukryta Zawartość

image-1244700-860_poster_16x9-dbkf-1244700.jpg

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.