Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

a kto zabił 3 miliony polaków i kto z nimi współpracował ?

zimale pejsaci, geszefty, którzy potrafili sprzedać własną matkę hitlerowcom za kilka talarów

bylo pełno takich przykładów np w Gettach

Oj tej pejsate mocno Ci w gardle stoją.... 3 miliony zabili.....dobrego skrótu tzw myślowego dokonałeś ...brawo

A TK będzie badał o zdgodnosci ustawy z konstytucją izraela? :D

Z żadną nie bedzie badał ot i co więcej pisać

Konstytucja teraz na jest tworzona na Nowogrodzkiej

a tu swietny przyklad jest.Trzeba poczytac badanie Maciej Gdula pt.Dobra Zmiana w Miastku gdzie miastko to typowe srednie miasto w ktorym PIC osiagnał 50%.Ciekawe przyklady kto glosował i dlaczego.Bardzo ladnie to sie wpisuje w powyzsze.Łatwo znalezsc trudniej wyciagnac wnioski choc sa na wyciagniecie reki.

<br />A TK będzie badał o zdgodnosci ustawy z konstytucją izraela? :D<br /> <br /> <br />

Ktoś chce mieć podkładkę, że jak coś to nie Ja. Typowa gra na czas.

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

a tu swietny przyklad jest.Trzeba poczytac badanie Maciej Gdula pt.Dobra Zmiana w Miastku gdzie miastko to typowe srednie miasto w ktorym PIC osiagnał 50%.Ciekawe przyklady kto glosował i dlaczego.Bardzo ladnie to sie wpisuje w powyzsze.Łatwo znalezsc trudniej wyciagnac wnioski choc sa na wyciagniecie reki.

Pozycja obowiązkowa dla ludzi którzy chcą dyskutować o meandrach polskiej polityki. Z drugiej strony przerażające jest to, czego Polacy oczekują od rządzących. Ale też pięknie pokazuje, gdzie wcześniejsze rządy dały doopy. Cóż, trochę ich ta doopa dzisiaj boli:-)

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ktoś chce mieć podkładkę, że jak coś to nie Ja. Typowa gra na czas.

Adrian, nie pierwszy raz tak robi. Często gra na dwie strony. Widzi swoją szansę w tym, że wyznawcy pic-u oczywiście...

nie zorientują się. Ma podstawy, aby tak myśleć.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Pozycja obowiązkowa dla ludzi którzy chcą dyskutować o meandrach polskiej polityki. Z drugiej strony przerażające jest to, czego Polacy oczekują od rządzących. Ale też pięknie pokazuje, gdzie wcześniejsze rządy dały doopy. Cóż, trochę ich ta doopa dzisiaj boli:-)

ale uczciwie rzecz biorac to piewsze dopiero takie badanie a i tak duza grupa badaczy mowi ze niereprezentatywne.Fakt ze nie było tego duzo ale same przyklady tego co było były zastanawiajace.Cos co mnie najbardziej zastanawia ze tak moze byc z kazda wladza.Po jakims czasie i nie wiem czy to taka natura ludzi czy taka natura polityki.Czyli przykladowo jak takie badania wyjda w niemczech ,.litwie, slowacji etc. gdzie do wladzy dochodza partie nacjonalistyczn- populistyczne..Bo jak ostatnie badania swiadcza ze 80% Polakow chce zmiany systemu 500+to mozna zalozyc ze to nie to było przyczyna wybrania PIcu.Albo nie tylko to...

Tak jak poprzednia władza popełniła szereg błędów nie aktywizując osób z małych miejscowości, nie prowadząc polityki zmniejszających dysproporcje w społeczeństwie i oczekując, że "rynek" załatwi to sam, tak ta władza popełnia te samy błędy, nie licząc się z potrzebami inteligencji i ludzi o trochę dalszym horyzoncie myślowym aniżeli "za lasem". PO-PSL, będąc w trudnej sytuacji ze względu na światowy kryzys, niewiele mogła zaoferować finansowo, ale pewne programy, widoczne ruchy mogły pojawić się wcześniej. A tak to doopa. Podniesienie pensji minimalnej, opracowane przez PO-PSL przejęło PiS i ogłosiło własny sukces. 500+ wprowadzono zadłużając państwo, ale głupi ma zawsze szczęście i nastąpił ogólnoświatowy wzrost gospodarczy. Typowo polskie jakoś to będzie. No i jest.

Natomiast kompletnie nie rozumiem (tłumaczę to tym, że ta władza to krótkowzroczni debile) podejścia PiS-u do ludzi wykształconych, inteligencji, klasy średniej. Jak na razie to tylko ich do siebie zrażają. Mało tego antagonizują społeczeństwo, gdzie z jednej strony stawiają część roszczeniową (prawdziwi Polacy) z drugiej inteligencję (sprzedawcy Polski). Taka polityka zemści się, tak jak poprzednia na PO. Wydaje mi się, że może to nastąpić z pierwszymi objawami kryzysu. Braknie pieniędzy (już jest za późno, żeby inwestycje pomogły, bo ich nadal nie ma) więc roszczeniowcy się zbuntują, już brakuje kadry politycznej i zarządzającej. Patrząc na to jakich mamy szansę mieć polityków, sędziów, prezesów państwowych firm to widać tutaj wyraźny kryzys kadrowy. Nie przypominam sobie, żeby kiedyś w przeszłości tyle osób z podejrzeniami o korupcję, z wyrokami i dyscyplinarkami dostało propozycje na stanowiska wysokiego szczebla. Ludzie, którzy myślą, analizują zaczynają widzieć, że coś jest nie tak i mogą oczekiwać zmian. Jeszcze musi powstać jakaś partia, która by podołała temu. Ale głęboko mam nadzieję, że będzie to szybciej aniżeli później.

Zgadzam sie generalnie ale nie wiem czy nie działa tu znany syndrom polskiego piekla.A on raczej dziala w jedna strone i jest aktywny cały czas.Inteligencja mam wrazenie jest moze mniej podatna na takie zachowania i sila jej jest jakby mniejsza biorac to na ilosc w glosowaniu..Tak wiec mysle ze jedyna okolicznoscia mogaca zmienic uklad jest ...kryzys i zwiazane z tym ciecia.Dlug czas minie zanim dotrze do ogólu ze jest jakis kryzys.Zreszta wiekszosc cos takie jak kryzys mało obchodzi.Czyli licze tylko na piekna...katastrofe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rysiu się broni po pic-owsku. Czyli - atakując! Tfu...

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ukryta Zawartość

Rysiu się broni po pic-owsku. Czyli - atakując! Tfu...

Ludzie piszą:

Kwik PiSowskiej swini odrywanej od koryta!

Jak to z nienażartymi świniami bywa...

Ukryta Zawartość

Tak wiec ..kto odpowiada panie zyzol za zabicie 125 tys zydów w Polsce w latach 1944 a 1945.

Dudkowy "sęk" polega na tym, że żaden polski rząd w tamtym okresie - ten w Londynie czy też w Lublinie (podejrzewam, że wolisz ten drugi) nie nawoływał do mordowania Żydów. Wręcz przeciwnie, robili co mogli aby zatrzymać to szaleństwo. Ergo: premier Izraela, Nataniachu, był uprzejmy ostatnio kłamać mówiąc, że Polacy mordowali Żydów w sposób systemowy. Nic takiego nie miało miejsca, a co za tym idzie, państwo polskie nie może za to ponosić odpowiedzialności.

nie interesuje mnie co sie dzialo w tym czasie.Rzad w Londynie mimo wiadomosci w tym Karskiego nie robil nic oprocz marnej pomocy w czasie powstania w getcie.Pytanie jest proste a na razie czytam historie wojenna.Pytanie jest proste ale jak widze nie dla wszystkich.

moze w takim razie odpowiedz na jeszcze prostsze.Zydzi w sluzbie UB w 1945w PRLu to było panstwo czy zydzi.

Taka polityka zemści się, tak jak poprzednia na PO. Wydaje mi się, że może to nastąpić z pierwszymi objawami kryzysu. Braknie pieniędzy (już jest za późno, żeby inwestycje pomogły, bo ich nadal nie ma) więc roszczeniowcy się zbuntują, już brakuje kadry politycznej i zarządzającej.

W życiu zawodowym codziennie spotykam się z dużymi przedsiębiorcami , wszyscy bez wyjątku ( i nawet Ci, którzy sympatyzują jeszcze z partią rządzącą) , powtarzają , że nie zainwestują w firmę, a więc w rozwój ,złotówki więcej, niż to jest konieczne . Większość zysku jest lokowana w zakup kolejnych domów, mieszkań pod wynajem, ziemi. Część już przeniosła siedziby firm do Czech. Bez inwestycji nie mamy prawa się rozwijać, gospodarka technologicznie i rynkowo się uwstecznia. Koniunktura zachodu, a dzięki niej jeszcze "płyniemy " nie będzie trwała wiecznie. Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielami dużej Norweskiej firmy ,którzy właśnie wycofują się z Polski , to że kryzys nas pogrąży to już wiedzą , kalkulują tylko czy pójdziemy na dno ostro pionowo, czy zajmie nam to nieco dłużej. Gdy pytam tych ludzi dlaczego ? Odpowiedź jest prosta , brak stabilizacji, nikt nie wie komu wierzyć ? Premierowi? Przewodniczącemu PIS-u, ministrom ?Jakie ustawy, zakazy , ulgi dotyczące gospodarki rząd wprowadzi lub nie wprowadzi. To co obejmują programy rządowe dzisiaj, może jutro być już nie aktualne ( elektrownie wiatrowe). Poprzez taką politykę niszczymy gospodarkę, a pamiętać należy , że to ekonomia powinna kształtować politykę a nie odwrotnie, bo może się zdarzyć że obudzimy się na "wyspie" otoczeni przez wrogów których sami sobie stworzyliśmy , biedni ale za to dumni ( tylko do cholery z czego?).

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Dudkowy "sęk" polega na tym, że żaden polski rząd w tamtym okresie - ten w Londynie czy też w Lublinie (podejrzewam, że wolisz ten drugi) nie nawoływał do mordowan

jesli nie nawolywal to nie ponosil odpowiedzialnosci jak rozumiem.Ani jeden ani drugi.Zaiste wasze rozumowanie jest imponujace.Czyli jesli wymordowano 125tys zydow ale rzad nie nawolywal to rząd jest w porzadku no bo nie nawolywal.Gratuluje.Jesli tak podejdziemy do rozmow z israelem to znajdziecie sie w przedpokoju. Zaiste sami wybrancy losu..

W życiu zawodowym codziennie spotykam się z dużymi przedsiębiorcami , wszyscy bez wyjątku ( i nawet Ci, którzy sympatyzują jeszcze z partią rządzącą) , powtarzają , że nie zainwestują w firmę, a więc w rozwój ,złotówki więcej, niż to jest konieczne . Większość zysku jest lokowana w zakup kolejnych domów, mieszkań pod wynajem, ziemi. Część już przeniosła siedziby firm do Czech. Bez inwestycji nie mamy prawa się rozwijać, gospodarka technologicznie i rynkowo się uwstecznia. Koniunktura zachodu, a dzięki niej jeszcze "płyniemy " nie będzie trwała wiecznie. Dzisiaj rozmawiałem z przedstawicielami dużej Norweskiej firmy ,którzy właśnie wycofują się z Polski , to że kryzys nas pogrąży to już wiedzą , kalkulują tylko czy pójdziemy na dno ostro pionowo, czy zajmie nam to nieco dłużej. Gdy pytam tych ludzi dlaczego ? Odpowiedź jest prosta , brak stabilizacji, nikt nie wie komu wierzyć ? Premierowi? Przewodniczącemu PIS-u, ministrom ?Jakie ustawy, zakazy , ulgi dotyczące gospodarki rząd wprowadzi lub nie wprowadzi. To co obejmują programy rządowe dzisiaj, może jutro być już nie aktualne ( elektrownie wiatrowe). Poprzez taką politykę niszczymy gospodarkę, a pamiętać należy , że to ekonomia powinna kształtować politykę a nie odwrotnie, bo może się zdarzyć że obudzimy się na "wyspie" otoczeni przez wrogów których sami sobie stworzyliśmy , biedni ale za to dumni ( tylko do cholery z czego?).

i stad moja teoria ze juz tylko piekna katastrofa moze nas uratowac i to szybko jak sie da zeby jeszcze cos uratowac.

wlasnie zalatwili pogotowie ratunkowe dunskie ktore na naszym rynku rozwineło dzialalnosc na duza skale.Zalatwili inwestycje w elektrownie wiatrowe i pochodne.

zyzolku nie masz sie co chowac.Pytanie jest nadal aktualne dla ciebie i bedzie zawsze.Koledzy cie nie wyrecza.

ak wiec straciles 10 minut i dalej lipa.

Napisano dziś, 19:10

Jak wiesz, to po co pytasz?

to po co sie zglaszasz?

. Wręcz przeciwnie, robili co mogli aby zatrzymać to szaleństwo.

najbardziej w kielcach.Tak sie zaparli ale im sie nie udało.Zydzi sami sie zabili albo zabili ich..zydzi.

w sposób systemowy. Nic takiego nie miało miejsca, a co za tym idzie, państwo polskie nie może za to ponosić odpowiedzialności.

nie wiem co mowil premier ale wiem co mowila cala reszta.Wszyscy sa zgodni ze to dobrowolny i zyczliwy niezorganizowany i spontaniczny udzial polakow w morderstwach.

Tak wiec mysle ze jedyna okolicznoscia mogaca zmienic uklad jest ...kryzys i zwiazane z tym ciecia.

Dlatego napisałem, że przy pierwszych objawach kryzysu, może nastąpić niezadowolenie grupy roszczeniowej jak i "inteligencji".

dałeś się podejść jak dureń, co nie znaczy, że tak cię oceniam, bo trochę oleju w głowie masz.

ale jakbyś obejrzał ten wklejony z YT materiał, to byś takich głupot nie pisał.

ta ustawa jest po prostu źle napisana, a jeśli powstała w takiej formie, to napisana została pod czyjeś dyktando.

i o takiej treści absolutnie nie powinna wejść w życie.

Pisałem ze trzy razy albo i więcej kto jest autorem najgłupszych zapisów tej ustawy, wystarczy na forumowej wyszukiwarce wrzucić Świrski (nazwisko pasuje jak ulał do tego co zrobił).

Wiemy wszystcy z jakich powodów Mel Gibson miał problemy w Hollywood ? ....nie nie, nie z powodu alkoholu.

Ta ustawa, a konkretnie jej;

art. 55a pkt3. - "Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego określonego w ust. 1 i 2, jeżeli dopuścił się tego czynu w ramach działalności artystycznej lub naukowej."

Nikt na świecie, a już na pewno poza granicami Polski nie będzie wgłębiał się w zapisy tej ustawy, ale cały świat zobaczy wiekopomne dzieła, będące "artystycznym przekazem", jak to Polacy mordowali Żydów.

A przecież nie od dziś wiadomym jest, w czyich rękach znajduje się machina medialna jaką jest Hollywood.

Dopuszczając w takiej formie zapisu tę ustawę, dajemy Żydom do ręki najpotężniejszy z oręży.

Pieprzysz głupoty, bo niestety łagodniej nazwać tego nie mogę. Gdyby takie dzieła miały powstać to albo już by powstały, albo powstaną na skutek rozpętanej przez PiS debilnej afery. No chyba, że masz jakieś informacje że Hollywood trzęsie się ze strachu przed panem Zbyszkiem.

(...)

Natomiast Polska od lat jest atakowana z antysemityzm, Polacy za faktyczne i urojone zbrodnie przeciwko Żydom. Jest to zorganizowana nagonka mająca podłoże materialne. Holocaust jest narzędziem polityki uprawianej przez Izrael. Niedawno Leszek Miller w TVN powiedział, że dyrygentem jest Izrael i powołał się przy tym na swoja rozmowę z Binjaminem Netanjahu, którą odbył w latach 90 XX wieku. Ustawa dobra czy zła była tylko pretekstem, nie byłby ten, znaleziono by inny. Bo tylko Żydom wolno zakłamywać historię. Im w ogóle więcej wolno.

Komunistyczne brednie panie dziadekwłodek.

Strasznie podoba mi się stwierdzenie że afera i tak by była, bo Żydzi cośtam.

Taaa...

Zapisz się na doradcę Prezesa, on lubi ludzi minionej epoki.

Jestem Europejczykiem.

Komunistyczne brednie panie dziadekwłodek.

Strasznie podoba mi się stwierdzenie że afera i tak by była, bo Żydzi cośtam.

Taaa...

Zapisz się na doradcę Prezesa, on lubi ludzi minionej epoki.

Może mi wreszcie wyjaśnisz, o co chodzi ci z tym dziadekwłodek, bo zaczepiasz mnie już któryś raz tym zwrotem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.