Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

świetny Braun jak zwykle w formie i wyjaśniający o co tak naprawdę chodzi ..............

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Zadziwiające, że wielbicielom Putina podobają się skrajnie prawaccy politycy.

Z zastrzeżeniem, że jest to zadziwiające dopóki nie pozna się mechanizmu który tym rządzi.

Jestem Europejczykiem.

świetny Braun jak zwykle w formie i wyjaśniający o co tak naprawdę chodzi ...

problem w tym ze jak brauna wstawiasz ty to ani brauna ani ciebie.

tak samo byloby gdyby braun wstawiał ciebie.Po prostu z pewnymi ludzmi nie da sie obalic flaszki w bramie bez obciachu.

a ty wiesz masza??tak szybciutko po polsku..

Ruchają nas z dupę

nas moga a wam go..no do tego.Zajmji sie moze wlasnymi mediami co to wolne sa i samofinansujace.Jak te powyzsze dla wybranych...idiotow..

nas moga a wam go..no do tego.

Braun mówił coś o castingu na "nadzorce" w Polin o takich drobnych "polakożercach" !

Łapiesz się i wcale nie musisz nadstawiać dupy , już masz nieźle spuchniętą...

tu masz lepsze masza.Mozesz to rozwniac.Nie wiem co mowil braun ale wystarczy mi co ty bełkoczesz.I ten kobiecy zezwłok.na tych waszych MONOTEMATYCZNYCH wolnych mediach.One sa takie wolne jak twoje połdupki od ciebie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

u masz lepsze masza.Mozesz to rozwniac.Nie wiem co mowil braun ale wystarczy mi co ty bełkoczesz.I ten kobiecy zezwłok.na tych waszych MONOTEMATYCZNYCH wolnych mediach.One sa takie wolne jak twoje połdupki od ciebie.

Żydzi się martwią że Polacy zrobią im na złość i ograniczą produkcję koszernego mięsa........

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy jeszcze jest tutaj ktoś, kto wierzył w transparentne, sprawiedliwe, niesterowane sądy? A może w transparentność wyboru sędziów do KRS, zgodnie z wypowiedzią szeryfa Ziobro?

Jak jeszcze ktoś w to wierzy to mały zestawik faktów.

(...) konieczne jest wprowadzenie procedur transparentnego, demokratycznego wyboru sędziów do KRS. (Zbigniew Ziobro, konferencja prasowa - 30/10/2017)

Projekt prezydencki

Art. 11c. Zgłoszenia kandydatów dokonane zgodnie z art. 11a i art. 11b Marszałek Sejmu niezwłocznie przekazuje posłom i podaje do publicznej wiadomości.

Po poprawkach

Art. 11c. Zgłoszenia kandydatów dokonane zgodnie z art. 11a i art. 11b Marszałek Sejmu niezwłocznie przekazuje posłom i podaje do publicznej wiadomości, z wyłączeniem załączników.

W załacznikach są m.in wymienieni sędziowie, którzy poparli wybór:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Braun mówił coś o castingu na "nadzorce" w Polin o takich drobnych "polakożercach" !

Łapiesz się i wcale nie musisz nadstawiać dupy , już masz nieźle spuchniętą...

Opowiadasz co sam czujesz? Ruskie ch... lepsze od innych i nie masz powodu się skarżyć?

Jestem Europejczykiem.

a to tak dla przypomnienia misza jak juz zechcesz zaplacic na te wolne media.Zgaduje misza gdzie??ISRAEL!!!!!

Serwer niekomercyjnego portalu "Wolne Media" znajduje się poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej

a tu standart rosyjski ogolnie znany ale tego nie ma w wolnych mediach.

albe Zijlstra podał się we wtorek do dymisji po tym, jak dzień wcześniej przyznał się do kłamstwa w sprawie spotkania z prezydentem Rosji Władimirem Putinem w 2006 roku, podczas którego rosyjski przywódca miał mówić o ekspansji Rosji w regionie. Rutte oficjalnym zwycięzcą. Teraz trzeba tylko stworzyć rząd W Holandii... czytaj dalej » Szef holenderskiej dyplomacji poinformował o złożeniu dymisji na początku debaty w parlamencie, w trakcie której miał znaleźć się w ogniu pytań ze strony przedstawicieli opozycji. - Holandia zasługuje na ministra, któremu można w pełni zaufać - powiedział. W spotkaniu nie brał udziału Dzień wcześniej polityk przyznał, że nie brał udziału w spotkaniu w 2006 roku, na którym Putin miał powiedzieć, że Białoruś, Ukraina i kraje bałtyckie są częścią "Wielkiej Rosji", ale słowa rosyjskiego prezydenta przekazała mu osoba, która była na miejscu. Zijlstra przypisał sobie udział w tamtym spotkaniu w 2016 roku, gdyż uznał, że słowa Putina miały duże znaczenie w sensie geopolitycznym. Nie chciał ujawnić źródła swych informacji. Ambasada Rosji w Holandii wydała wcześniej we wtorek oświadczenie potępiające "szerzenie fake newsów", mających na celu - jak napisano - zdyskredytowanie Moskwy poprzez insynuacje dotyczące jej ambicji terytorialnych. Jak na ironię, na środę było planowane spotkanie w Moskwie szefów MSZ Holandii i Rosji - pisze agencja Reutera, komentując dymisję Zijlstry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możliwość goszczenia przez Izrael szczytu Grupy Wyszehradzkiej w najbliższych miesiącach była jednym z tematów dzisiejszego spotkania izraelskiego premiera Benjamina Netanjahu z doradcą szefa MSZ Węgier Jozsefem Czukorem - poinformował dziennik "Haarec". -

Ukryta Zawartość

Nimrod Goren, założyciel i szef progresywnego think tanku Izraelski Instytut Regionalnej Polityki Zagranicznej (Mitvim) ocenił, że wysunięta przez Netanjahu propozycja goszczenia szczytu to "kolejny sygnał zmiany w polityce zagranicznej Izraela wobec Europy". - Rząd Netanjahu przyjmuje bardziej stanowcze stanowisko wobec Unii Europejskiej i swych tradycyjnych sojuszników w Europie, zwracając się coraz bardziej ku współpracy z rządami, które kwestionują liberalne i demokratyczne wartości fundamentalne dla europejskiego projektu - zaznaczył.

Netanjahu zaczyna rozbijać Unię Europejską od środka. Tak samo, jak robi to Trump, wspierając nierealistyczną koncepcję Międzymorza. Może rodzi się jakiś poufny sojusz USA - Izrael w celu osłabienia pozycji UE. Oba państwa maja w tym swoje interesy. Moim zdanie UE nie ma racji bytu, jeśli nie będzie silną przeciwwagą dla polityki USA.

Ukryta Zawartość

„Nie jest winą Polaków, że na polskiej ziemi był Holokaust. Owszem, winą Polaków jest to, że tutaj był antysemityzm, pogromy,

dyskryminacja. Ale nie jest winą Polaków, że Hitler tutaj zbudował obozy koncentracyjne, w których mordował cały żydowski naród.

Ale to się stało na polskich oczach. I normalny Polak, także Polak pochodzenia żydowskiego nie umie sobie z tym poradzić. No bo jak?"

"Jeżeli się wytwarza obraz rzekomo jedynego kraju, gdzie były podczas wojny obozy koncentracyjne, a po wojnie pogromy,

to wszystko nagle klarownie się układa: Polacy to taka szczególna nacja, która po prostu marzy o tym, żeby dokładać Żydom.

I kiedy to słyszę, to się tego boję ze stu powodów, a z tych stu trzy są najważniejsze. Bo po pierwsze: to jest kłamstwo.

Po drugie: źle jest tkwić w kłamstwie. Po trzecie: przerabiałem ten temat na Bałkanach i słyszałem, co się mówi w Chorwacji o Serbach

i w Serbii o Chorwatach. Więc to wszystko po prostu jest nieprawda."

"Wielokrotnie się zastanawiam, dlaczego w świecie nie panuje stereotyp, że Rosjanie są antysemitami. Nie ma takiego stereotypu.

Albo dlaczego dzisiaj w Izraelu mówi się, że Holokaust robili naziści, nie Niemcy."

„Nie chodzi o to, że Polacy nie mieli swoich faszystów. Mieliśmy. Każdy naród ich ma.(…) Mówi się bowiem w świecie o Polakach,

jako antysemitach, chociaż nie mieli swojego Lavala, czy Brasillacha, a nie mówi się tak o Francuzach, którzy ich mieli. Dlaczego? Dlatego,

że trzeba było znaleźć jakiś sposób, żeby usprawiedliwić Jałtę. Żeby mógł sobie Zachód powiedzieć: Był taki naród, który wprawdzie od pierwszego dnia wojny walczył z Hitlerem, ale to był naród paskudny, nietolerancyjny i zrobił Żydom wiele złych rzeczy. Ten naród został sprzedany

w Jałcie towarzyszowi Stalinowi, trzeba było znaleźć jakiś sposób, żeby samego siebie usprawiedliwić”

"Bardzo łatwo było powiedzieć: Polacy są tak potwornymi antysemitami, że danie im wolności oznacza, że będą robili pogromy.

Natomiast Rosja była zbyt potężna, by ją w ten sposób oskarżać. W tym widzę krzywdę i Polaków i sam się z tą krzywdą utożsamiam.

Należę do tych publicystów polskich, którzy mówią najgorsze rzeczy swojemu własnemu narodowi. Być może to mi daje jakiś tytuł,

bym dziś powiedział to, co myślę o podłości, która się dokonuje i dokonywała przez lata w stosunku do Polski"

„Myślę, że nigdy nam nie starczy czasu, by złożyć hołd tym, którzy podczas okupacji pomagali skazanym na śmierć Żydom. Nigdy.

I dyskusja, czy ich było wielu czy niewielu jest bezsensowna. ilukolwiek ich było, to ich istnienie jest empirycznym dowodem na istnienie Boga”

Znany starszy pan, 1996 r.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

O żydkach to już nudne, skompromitowali się na pełnej linii, łapią same wtopy, najpierw Polska ich sponiewierała a potem jacyś Syryjczycy, i jeszcze Natanjahu ma zarzuty korupcyjne haha.

UWAGA NJUS

nasz naczelny TOTALNY z polskojęzycznej opozycji Gregor Shetyna spotykając się w ambasadzie USA z Paulem W. Jonesem przekazał mu pocałunek śmierci, pan Jones już nie jest ambasadorem w Polsce buahahha.

O żydkach to już nudne, skompromitowali się na pełnej linii,

a tu ryms taka niespodzianka

Napisano 12.02.2018 - 19:45

i sie wali a mialo byc tak fajnie.Juz juz witalismy sie z gaska i juz nie na kolanach a tu ryms.....

Rząd wycofuje się z ustawy reprywatyzacyjnej. Nieoficjalnie: nie chce zaostrzać stosunków z Izraelem Pomysł był w październiku, w poniedziałek był już gotowy projekt. Ale zamiast pod obrady trafi do sejmowej zamrażarki - głośna ustawa reprywatyzacyjna w wersji Patryka Jakiego. Oficjalnie nie ma pieniędzy na odszkodowania. Nieoficjalnie - rząd nie chce kolejnego sporu ze środowiskami żydowskimi. Autor ustawy reprywatyzacyjnej - Patryk Jaki - liczy na to, że to nie koniec. Ale w języku politycznym taka deklaracja oznacza właściwie zamknięcie tematu i to na długo. "Trudno mi teraz powiedzieć, w jakim terminie będziemy rozmawiać nad ustawą reprywatyzacyjną i czy w ogóle nad ustawą w takim kształcie będziemy rozmawiać" - oświadczył w wywiadzie dla serwisu wpolityce.pl Jacek Sasin, nowy szef Komitetu Stałego Rady Ministrów. - Jeżeli ktoś potrzebuje dodatkowych analiz, to my jesteśmy gotowi je przeprowadzić. Ale mamy zgodę ze wszystkimi resortami, że taka ustawa jest potrzebna - zapewnił z kolei wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki.

Ukryta Zawartość

Mamy nowego ambasadora USA.

cós od glupiej baby ze wsi brzeszcze??

Donald Trump wyznaczył nową ambasador USA w Polsce. Funkcję obejmie Georgette Mosbacher

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość papageno

(Konto usunięte)

Nikt nie będzie stał ponad prawem i sprawiedliwością! Chyba, że jest księdzem katolickim lub członkiem reżimu.

Teraz mogą wszystko:

https://opinie.wp.pl/jakub-majmurek-czlowiek-wolnosci-na-miare-naszych-mozliwosci-6219879459666049a

Znany starszy pan, 1996 r.

Nawet bardzo znany młodszy brat. Gdybyś od razu napisał o kogo chodzi (jak ja w #124584), to cała poprawność na Bocznicy rozpoczęłaby z Tobą dyskusję. A tak zostało prawie bez odzewu.

Nawet bardzo znany młodszy brat.

to ze to ze Michnik to powiedzial to nie zmienia niczego wiecej. Nie ma tu nic do komentowania i do zmieniania.Zalezy gdzie sie mowi takie rzeczy i komu.Nie zmienia to prawdy ze rowniez mordowali i to w znaczniejszym stopniu polacy.Ale ty przyszedłbyś do gajowego na salony i od razy od drzwi walnalbyś ze w gajówie smierdzi.Mysle ze wiecej miała do powiedzenia Sendlerowa ktora faktycznie ratowała i wiedziała jak to wyglada.Slowa Sendlerowej...W Warszawie podczas okupacji łatwiej było ukryc czołg niz dziecko zydowskie.I Ona nie bała sie niemcow bo ci nie byli w stanie rozrozniac dzieci i doroslych zydowskich.To robili polacy.Ona bała sie SASIADOW. Tak wiec masz okazje do ...milczenia.

a co do boga to nie smiesz mnie bo juz mam zajady.

Tak wiec masz okazje do ...milczenia.

to ze to ze Michnik to powiedzial to nie zmienia niczego wiecej. Nie ma tu nic do komentowania i do zmieniania.Zalezy gdzie sie mowi takie rzeczy i komu.Nie zmienia to prawdy ze rowniez mordowali i to w znaczniejszym stopniu polacy.Ale ty przyszedłbyś do gajowego na salony i od razy od drzwi walnalbyś ze w gajówie smierdzi.Mysle ze wiecej miała do powiedzenia Sendlerowa ktora faktycznie ratowała i wiedziała jak to wyglada.Slowa Sendlerowej...W Warszawie podczas okupacji łatwiej było ukryc czołg niz dziecko zydowskie.I Ona nie bała sie niemcow bo ci nie byli w stanie rozrozniac dzieci i doroslych zydowskich.To robili polacy.Ona bała sie SASIADOW. Tak wiec masz okazje do ...milczenia.

O tobie, ani o Bogu, nie pisałem. Więc bardzo dziwię się, że poczułeś się...

Pomyśl chociaż czasem o palestyńskich dzieciach. Nie wszystkie używają rgppanc-ów.

Muls każdy który pisze historię wyrwanymi z kontekstu zdaniami (wytłuszczone w twoim cytacie wyżej) które można różnie interpretować powinien skorzystać z okazji milczenia w tej sprawie.

Rozumiem że nie ma nic do komentowania muls z tego co powiedział wtedy Michnik (1995 r.) bo to ma się nijak do dnia dzisiejszego....dzisiaj ustami swoich dziennikarzy robi inną politykę. :))

Zadam jeszcze raz pytanie które już w mediach padło;

"Ciekawe czy Michnik jeszcze pamięta, że ponad 20 lat temu potrafił stawiać diagnozy, które pewnie w dzisiejszej „Wyborczej” uchodziłyby za prawicową ekstremę? "

Ciekawe kiedy mówił prawdę....teraz ustami swoich dziennikarzy czy przedtem:

"Być może to mi daje jakiś tytuł, bym dziś powiedział to, co myślę o podłości, która się dokonuje i dokonywała przez lata w stosunku do Polski”

I cytaty z wypowiedzi innego Starszego Pana:

"Niemcy szukają wspólników do winy. I toczy się to już długie lata. To, co noszą na sobie jako naród, to jest taka hańba, taki ciężar, że kompletnie nie dają sobie z tym duchowo rady. I nie daje sobie z tym rady już kolejne pokolenie. To urodzone po wojnie."

"Zawsze istniał w Polsce antysemityzm, czasami ostry. A jednak przez setki lat Żydzi chcieli żyć w Polsce, żyli w Polsce i Polska ich przyjęła. W 1939 r. naród żydowski liczył mniej więcej 18 milionów ludzi, a z tego 3,5 mln żyło na ziemiach polskich. I to jest dowód na to, że jednak w Polsce było najlepiej. Właśnie na tym tle widać jaką tragedią był Holokaust na polskich ziemiach. Niemcy wymordowali prawie wszystkich Żydów w Polsce. W niemieckich obozach zagłady. (...) Żydzi mieli szczęście, że znaleźli tu Sprawiedliwych Wśród Narodów Świata. Ludzi, którzy ich uratowali. To są nasi bohaterowie. Moja rodzina też została przez nich uratowana. Z tego powodu Polska powinna być dumna. Ale byli i szmalcownicy. Było Jedwabne, a po wojnie, były Kielce i wydarzenia marca 1968 r. (...) Politycznie stosunki (pomiędzy Polską oraz Izraelem) są dziś bardzo dobre. Pomiędzy narodami, proces naprawy jest dłuższy. Ja poświęciłem temu moją misję ambasadorską.(...) Owszem, zdarzali się wśród Polaków szmalcownicy, ale w Europie były całe narody szmalcowników, nie mówiąc już o Niemcach. Przecież to źródło zła, źródło tego bestialstwa. Tu chodzi o proporcje. II wojna światowa była czasem ruiny wszystkich ludzkich wartości. Gdy porównamy Polaków do innych narodów europejskich, wychodzą oni z tego lepiej niż reszta. Walczyliście o wolność w warunkach, w których tak jak Żydzi, byliście objęci przez niemieckiego okupanta planem systematycznej zagłady."

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Pomyśl chociaż czasem o palestyńskich dzieciach.

a wietnamskie ci nie przyszly do0 glowy albo ofiary atakow muzulmanskich... tez dzieci.Palestyna to muzulmanie bracie w wierze .zapalales miloscia do muzulmanow?

uls każdy który pisze historię wyrwanymi z kontekstu z

majowa jak sie poduczysz to zaczniesz uczestniczyc w rozmowie.

Dajesz kolejny dowód na to że od ciebie nic mądrego się nie nauczę.....niestety. :(

A tak zostało prawie bez odzewu.

Jak większość niewygodnych faktów.

Ps. Jak wymusimy odpowiedź to coś napiszą.....coś na odczepnego na podobieństwo wpisu mulsa dziś o 9:32..... też się pewnie nie doczekam na odzew na cytowane słowa Starszego Pana.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

a wietnamskie ci nie przyszly do0 glowy albo ofiary atakow muzulmanskich... tez dzieci.

Wietnamskie dzieci to niechlubna historia imperializmu - francuskiego czy USA. Żydowskiej biedocie bardzo współczuję. Żydowskiej V Kolumnie nigdy w życiu.

zuzul za glupi jestes zeby rozumiec wszytko co pisze.Ogranicz sie do palestyny.

Mogę się ograniczyć bez większego uszczerbku. Tylko dziwię się, jak może ograniczyć się ograniczony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.