Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

A, przy okazji dowiedziałem się, i to parokrotnie, że minister Sikorski (poprawnie: Radosław S.) ma 47 lat. Kolejną tajemnicę udało sie wyświetlić.

"Natomiast Waszczykowski wypowiedział się na ten temat, jak twierdzą Amerykanie, bardzo "emocjonalnie". Prezydencki doradca starał się przekonać dyplomatów, że "nic się nie zmieni" z Rosją i Iranem i żeby USA nie podminowywały dla tych dwóch krajów bezpieczeństwa Polski. - Moskwa stara się odbudować swoją strefę wpływów i obecność NATO w Polsce ma krytyczne znaczenie dla bezpieczeństwa kraju - miał powiedzieć Waszczykowski."

i on prowadził negocjacje w interesie Polski a nie USA....patriota idiota

jesli potraktowac rzad jako grupe zawodowa to mozna równiez co bedzie bardzo ciekawe wyliczyc ile zjedli kanapek i wypili piw pracownicy radia ,ile wzieni podwyzek ,nadgodzin etc do pełnego obrazu.Np trzysta trzydzieci dwa tysiace zżarli bułek od 2003- 2010 roku.czy to nie jest granda.Zuzyli 120 tys kwh do wypuszczenia pierrrrdzawek discomaniaka itp chałtur.

no i przez ten czas poszło dwadziescia tysice rolek papieru toaletowego jak donosza słuzby.Po co im TYLE tego papieru.

Gimnastyka Szanownego Pana Redaktora nad nazwiskiem Wszczykowski naprawdę przednia, zgodność z rzeczywistością zerowa.

To samo dotyczy utyskiwań nad Antonim Macierewiczem, który dzisiaj bierze udział w wysłuchaniu publicznym, w parlamencie europejskim.

Mam nadzieję, że posłowie parlamentu europejskiego, kiedy dowiedzą się jakie perturbacje toczą śledztwo smoleńskie, innym chłodniejszym okiem spojrzą na pański rząd Panie Redaktorze.Każda inicjatywa, która może rodzić choćby nadzieję na rozwikłanie zagadki katastrofy smoleńskiej jest godna podjęcia.

Jaro

Spokojna twoja.....o pana Waszczykowskiego i jego losy.

W programie "minęła dwudziesta" widać było z mowy ciała, nie dającą się zasypać przepaść klas dzieląca tego polityka od Twoich ulubieńców czy faworytów "salonu", z panem posłem Arłukowiczem na czele.Tanie cwaniaczki - to osoby, które dziś mają się dobrze.

Rewelacje WikiLeaks jak dotąd nie są niewygodne generalnie dla strony polskiej, przeciwnie fakt zupełnego zdziwienia Amerykanów skuteczną wizytą św.pam.Lecha Kaczyńskiego w Gruzji i uratowanie życia prezydentowi Saakaszwili to powód do dumy narodowej dla wszystkich Polaków.Również prośba do USA, aby informować Polskę o ewentualnych poczynaniach amerykańskich władz w stosunku do Rosji z uwagi na to, że to kierunek najniebezpieczniejszy dla nas, jest pozytywną wiadomością, z której dostrzec można troskę o nasze bezpieczeństwo i dostrzeganie zagrożeń w miejscach gdzie one rzeczywiście występują.

P.S.

jozwa, Jaro747

Mam pytanie natury zupełnie zasadniczej i fundamentalnej.

Czy złożylibyście panowie swój los, swoje bezpieczeństwo w ręce pana posła Arłukowicza? Tak z ciekawości pytam?Electro wiem że nie - a Wy?

jak donosza sluzby to jest DWA razy wiecej do analogicznego okresu lat 90.Sraczka słuzbowa.... czy jak?

numerek jak ciebie widze to wraca wiara w czlowieka.Zawsze i wszedzie kazdy idiota znajdzie zrozumienie.U was.I to jest takie....boze.

ja jus zlozyłem numerek w rece samego betonowego guru z swiebodzina i to mnie zabezpiecza wystarczajaco.

[arłukowicz w tym przypadku nie jest TAK dobrym zabezpieczeniem.

To samo dotyczy utyskiwań nad Antonim Macierewiczem, który dzisiaj bierze udział w wysłuchaniu publicznym, w parlamencie europejskim.

Mam nadzieję, że posłowie parlamentu europejskiego, kiedy dowiedzą się jakie perturbacje toczą śledztwo smoleńskie, innym chłodniejszym okiem spojrzą na pański rząd Panie Redaktorze.

747 cały świat oddech wstrzymał.Ciekawe czy wspomni o bombowcu.

z publicznym przesłuchaniem nie przesadzaj.PiS zorganizował wycieczkę do Brukseli rodzinom wykorzystywanym w politycznej zadymie.Czy w programie jest skandowanie Jarosław!!!Jarosław!!!

Co drogi muls sądzi o bezpieczeństwie Polski pod rządami słupkowej władzy?

jozwa

Szanownego Pana Redaktora minister spaw zagranicznych chyba nie ma dobrego humoru po tym jak wyszło na jaw, jak bezczelnie kłamali wraz z kumplami, o tym jak to niby w zamian za tarczę antyrakietową, dostaniemy od amerykanów baterie rakiet Patriot.Nie dość, że poniżyli nas Rosjanie, gdyż musieliśmy "puste" rakiety odsunąć od obwodu kalingradzkiego do Torunia, to jeszcze okazało się, pan minister św.pam.Komorowski użył określenia "zamiast tych rakiet mogli nam przysłać kwiaty w doniczkach" - to już całkowita kompromitacja tej ekipy, brak słów.

Oczywiście minister Sikorski idzie w zaparte, udaje że nie ma problemu - nie dziwie mu się - rozumiem go, też bym tak postąpił.

numerek jezdem całkowicie spokojny spiac pod słupkiem.Najlepsze jest to ze w moim otoczeniu idiotów entuzjastow widocznie ubyło, ale zawsze mam jednego niezniszczalnego, takiego jak ty.nawet lobotomia mu nie pomoze.Tyle ze ostatnio jus nie gada o bledach rzadu, no bo jak.Wzrost jest, polityka zagraniczna jest,ryzy radzi sobie...no to ostatnio wrócił do wartosci.Okazuje sie ze jednak kurduplowate zawsze som lepsi, bo maja ...Wartosci.jak sie blizej dowiem o co chodzi to dam znac.generalnie chodzi chiba o to ze Ryzy za mało mowi o wartosciach.cokolwiek by to nie było.Jak widac samo gadanie... wystarczy.

wlasciwie wam to wystarczy pare flag, dwie swieczki, jeden ogarek, dwie wartosci i mozna WAs.... poprooooooowadzic.

i jakis jamnik na przedzie.

wladz

Po co drwisz z ofiar, również Twojej ojczyzny.

Poza tym chodzi tu również o zabieg propagandowy, PiS potrzebuje teraz zaznaczenia i podkreślenia swojej obecności.

Przecież narzekaliście w waszych mediach na słabość opozycji, i jak to przeciwsystemowe i niebezpieczne dla rządzących jest.

Skoro PiS ma nie być to proszę wskazać, jaka partia wygląda na opozycyjną w Polsce w stosunku do koalicji PO PSL.

Rozumiem, że przeciwwagą jest SLD.Przecież parytety już są.To nie rozumiem co jeszcze może SLD zaproponować.Małżeństwa homoseksualne, nie wiem co jeszcze?Kierunek wschodni?Przecież jest.Odsunięcie kiec?Przecież Komorowski odsunął niewygodnego kapłana, a więc represje polityczne wśród duchowieństwa są.

muls

Jesteś bezpieczny pod słupem?

Słup - wiadomo z fizyki może kiedyś przestać stać, często tak się dzieje jak dochodzi do wichury albo trzęsienia ziemi, wtedy może się ujawnić sytuacja, że ktoś zrobił przewał i ciął koszty na materiałach.Musisz wtedy być po przeciwnej stronie, niż ta, na którą słup się przewróci, wtedy ocalejesz.

Prezes PiS jak wyprowadzi ludzi na ulicę, to ci którzy będą w okolicy, w tym pod wszelkiego rodzaju słupami, mogą mieć dyskomfort.

• Redaktorzy
"[...] To samo dotyczy utyskiwań nad Antonim Macierewiczem, który dzisiaj bierze udział w wysłuchaniu publicznym, w parlamencie europejskim. Mam nadzieję, że posłowie parlamentu europejskiego, kiedy dowiedzą się jakie perturbacje toczą śledztwo smoleńskie, innym chłodniejszym okiem spojrzą na pański rząd Panie Redaktorze.Każda inicjatywa, która może rodzić choćby nadzieję na rozwikłanie zagadki katastrofy smoleńskiej jest godna podjęcia."

To tylko oznacza większą kompromitację, jeśli do Wszczykowskiego - histeryka, dołączy Macierweicz - monomaniak. Jest nadzieja, ze na "wysłuchaniu" będą obecni głównie polscy europosłowie. Bo menażeria zebrała się niezła - Legutko pozwany przez młodzież licealną, geniusz politycznego transferu Czarnecki, dołożyli do tego Macierewicza i wdowę Kurtykę. Kwiat PiS. Na marginesie, 747, ja wiem, ze to bezproduktywne, ale pamiętaj może, to nie jest "mój rząd", tylko rząd twego kraju, a więc również twój. Wiem ze ostatnie działania PiS sugerują, ze partia ta wraz ze swymi zwolennikami wypisała sie w zasadzie z Polski i zakłada sobie komunę na wychodźstwie, tym niemniej formalnie jest to rząd zarówno twój, jak i prezesa. Patrioto genetyczny.

Proszę o odrobinę powściągliwości - to będzie mój rząd jak premierem zostanie osoba co do której mam zaufanie.

Na razie jest tak, że w tym samym dniu premier rządu Pana Redaktora spotyka się z A.Merkel, a Pana Redaktora prezydent z Prezydentem Miedwiediewem.

Kondominium Panie Redaktorze - nie wstyd teraz, przyznać rację J.Kaczyńskiemu - ile to już czasu temu o tym mówił, a wielu kpiło sobie z tego.

Wstyd.

jar1

Nie oceniaj innych, bo Ciebie ocenią.

• Redaktorzy

Właśnie taką waszą postawę, panowie, miałem na myśli. A optymistyczne jest to, ze jej wcale nie ukrywacie. Powodzenia, bidoki. I ten gniew straszny, ze polski rząd ośmiela się spotykać z najwyższymi politykami sąsiednich państw, do USA sam prezydent zaprosił (ajajaj!), podczas gdy namaszczony Kaczyński nadawał się do pokazania w Gruzji i na Litwie, przy czym ci ostatni i tak mieli go głęboko w poważaniu. A drugi Kaczyński nawet tego nie dostąpił, bo go wasz naród (pardon, Naród) uwalił na dobiegu... Panowie, zaczynam podejrzewać, że utrzymuje was kancelaria premiera, przepraszam za posądzenie, ale logika mówi, że sami z siebie aż takich głupstw poniewierających PiS-em i sprawami jego zwyczajni ludzie by nie wymyślili. To musi być ten słynny czarny PR.

jar1, 747 pisze prawidłowo. Zgodnie z polską pisownią słowa "ojczyzna", a także "naród", pisze się z małej litery, z wyjątkiem niektórych sytuacji literackich, a i wtedy jest to dopuszczalne wprawdzie, ale w złym guście.

Pan Redaktor raczy być bardziej czytelny - jaka kancelaria "nas" utrzymuje?

Pan prezydent B.Komorowski owszem udaje się do USA, ale chyba rozmijamy się w rozumieniu uwarunkowań.

On tam leci na dywanik, tłumaczyć się za politykę jaką prowadzi.Za śledztwo również.

Proszę brać pod uwagę okoliczność, że prezydent Obama nie jest w komfortowej sytuacji w swoim kraju i ma tam prawdziwą a nie koncesjonowaną czy deptaną opozycję.Może zaistnieć sytuacja, w której śledztwo smoleńskie, a tak naprawdę brak rzetelnego śledztwa w sprawie katastrofy może bardzo niekorzystnie oddziaływać na ewentualną reelekcję.Proszę pamiętać, tam zginęło całe dowództwo wojskowe państwa członka NATO.Może zostać zaatakowany przez opozycję za brak jakichkolwiek ruchów z jego strony by wyjaśnić okoliczności.

Fotyga i Macierewicz zrobili w USA dobrą robotę.Uaktywnili i poinformowali republikanów jak wygląda rzeczywistość w Polsce postsowieckiej władzy.

• Redaktorzy

Idę się pośmiać w kąciku. Nie jestem w stanie skomentować. Moje przypuszczenie o źródle inspiracji wydaje sie coraz bardziej prawdopdobne. Nieładnie, panie Tusk...:-)

fakt ze republikanie bronili sie jak mogli przed tymi informacjami.I w koncu im sie ...udało.tak wiec teraz czas na europarlament.90 % posłow zachoruje niebawem.na czas siania informacjami.

wzmozona aktywnosc republikanow objawiała sie nagminna ucieczka wszystkich z trasy maciarka.Wystarczyło go zobaczyc zeby sie wystraszyc.

zreszta sama mysl o skonfliktowaniu rosji i ameryki postaciami jakiegos kaczynckiego wydaje sie dośc interesujaca.

"19.3. Wyrazy i wyrażenia Ojczyzna, Kraj, Orzeł Biały, Naród, Państwo, Rząd itp. ze względów uczuciowych bądź dla uwydatnienia szacunku także możemy pisać wielką literą.

Z tego samego powodu wielką literą możemy pisać nazwy wydarzeń dziejowych: Powstanie Styczniowe, Powstanie Warszawskie, Unia Lubelska, por. 20.6."

747 błędu nie zrobił ale szacunku nie okazał :)

Czy myślicie że moja nieudana podróba zjadła dziś coś nieświeżego czy niezdrowe podniecenie na widok Macierewicza w Brukseli odebrało jej resztki rozumu?

Jestem Europejczykiem.

Nowe rozumienie prawa o ruchu drogowym: wyjeżdżający poseł pisu nie musi patrzeć przed siebie, może dodać gazu ile mu się podoba - tylko tak można rozumieć wytłumaczenie prokuratury (kobiecina przechodziła przed samochodem pisowca, który nie patrząc przed siebie ruszył pełnym gazem; do złamania nogi potrzebna jest spora siła).

"Prokuratura umorzyła śledztwo ws. potrącenia samochodem 71-letniej kobiety przez posła PiS Krzysztofa Sońtę. Prokurator uznał, że wypadek miał miejsce z winy pieszej, a nie kierowcy, który nie naruszył zasad bezpieczeństwa w ruchu drogowym - poinformowała rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Radomiu Małgorzata Chrabąszcz.

(...)

- Z opinii wynika, że w sytuacji, gdy przejście było w znacznym stopniu zagrodzone przez oczekujący na wyjazd samochód, omijanie go od czoła przez pieszą nosiło cechy zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego - powiedziała Chrabąszcz. "

[mysle ze to jest stan nieustannego, permamentnego ...wzwodu.genetyczny.

muls szczytuje w ekstazie- ale nie zazna zaspokojenia, ile by się nie drapał (w PIS/ior) i tak tylko swędzenie będzie narastać, swędzenie monopisiej manii

Dzisiejsze tytuły:

"Trzeci bliźniak - w ramach łączenia rodzin - wraca do PiS-u"

""Wyliniały wezyr" przeprosił się z "dworem eunuchów""

Nareszcie jakiś sukces PiS. Chyba, że markowski do sukcesów zaliczy zdobycie aż 5 (czy 6) ze 107 stanowisk prezydentów miast do wzięcia w ostatnich wyborach ;-).

Jestem Europejczykiem.

Każdy sceptyk typu Redaktor czy Jaro747 mógł przed chwilą jeszcze raz przekonać się o profesjonalnych predyspozycjach W.Waszczykowskiego.

W waszej telewizji TVP INFO w programie "rozmowa dnia" wraz z panem L.Pastusiakiem wyjaśniał kolejny raz okoliczności rozmów z Amerykanami na tematy obronności naszego kraju.

Jakoś ani redaktor prowadzący nie miał zastrzeżeń do logiki wyjaśnień, ani tym bardziej Twój stronnik polityczny Jaro pan Pastusiak amerykanista, nie poszedł drogi Panie Redaktorze do kąta się śmiać.

electro

Cenię sobie wysoko Twoje porady.

Aktywnie stosuje je w praktyce.

P.S.

Śmieje się ten, kto się śmieje.

P.S.II

Córeczka wcale nie wygląda na taką żarłoczną - jest szczupła i skromna.

raczej wystepy kaczynskiej-dubienieckiej sluza jej drugiemu mezowi, pierwszy jego atak na kandydowanie z list pis sie nie powiodl wiec zona teraz robi co moze zeby zbic kapital dla syna TW, ktorego ambicje siegaja stanowiska premiera RP....co zreszta jej zdradzil na jednej z pierwszych randek ( no coz nie na wszystkich randkach poruszane sa romantyczne tematy:)

P.S.II

Córeczka wcale nie wygląda na taką żarłoczną - jest szczupła i skromna.

no baaaardzo skromna, poczytaj sobie o firmach skupujacych dlugi szpitali i jej kancelarii, a zreszta nie czytaj, nie chce Ci psuc dobrego samopoczucia....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.