Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

w "podsumowaniu dnia" pozwolę sobie przytoczyć co cenniejsze wypowiedzi z bieżącej stronki;

PiS stać tylko na ekspertów o argumentacji jak powyżej? Nic dziwnego że ich poprzednie rządy skończyły się kompletnym fiaskiem.

Tomuś, przyzwoitość i uczciwość nakazuje wskazywać źródło, zamiast posługiwać się cudzymi tekstami jako własnymi. Żałuję że brakuje Ci własnych argumentów. Zawsze wykorzystujesz czyjąś pracę?

A nie skończyły się fiaskiem? Klapa na całego, jedynie Kaczyński był na tyle trzeźwy że nie trzymał władzy do końca, ograniczył zniszczenia - co zaliczam mu na plus.

Współczuję że aż tyle utopiłeś. Trzeba było ograniczać straty.

Właśnie włączyłem, faktycznie ciekawa. Balcerowicz bardzo niejasno się tłumaczy i kluczy... nie mogę oprzeć się wrażeniu że OFE nieźle mu zapłaciło.

Tu jako żywo staje mi obraz Jarosława w kafejce internetowej z piwem w dłoni.

Ziemkiewiczem się podpierasz? Myślałem że stać Cię na coś więcej. Ziemkiewicz kreuje się na dziennikarskiego anarchistę, ale nawet to mu nie wychodzi.

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

w "podsumowaniu dnia" pozwolę sobie przytoczyć co cenniejsze wypowiedzi z bieżącej stronki;

Dziękuję. Rzeczywiście wiele wniosłeś do tej dyskusji.

niestety tego o Tusku powiedzieć nie można.

-

No nie można - a jest taka potrzeba? Jakoś nie widzę żeby oprócz standardowych fochów Prezesa - inne ugrupowania polityczne rwały się do wcześniejszych wyborów.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Dziękuję. Rzeczywiście wiele wniosłeś do tej dyskusji.

ja głupi żuczek jestem, przytłoczony wiedzą, swadą i erudycją Kolegów, gdzieżbym śmiał

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Egzotyczny i ciekawy folklor tu Koledzy prezentują.

Ciekawe czym powodowany?

A czemu nikt nie podchwycił newsa z telegazety TVP 1/2 o wywieraniu nacisków na pilotów przez byłego premiera L.Millera?

Nie te barwy polityczne ma się rozumieć, nijak besztać braci taką informacją.

O Dubienieckim media tak szybko zapomniały jak "odkryły" afery z nim związane, robota odwalona, jedziemy dalej z koksem.

Szybko się okazało że sprawa ułaskawień może być dla niektórych trudna do przełknięcia, np pan poseł Kalisz, coś tam ma na sumieniu, oczywiście wszystko jest zgodne z prawem.

Prezydent Komorowski też chyba nie należy do grona entuzjastów, ujawniania tych pięćdziesięciu ułaskawień, dlatego temat przysechł.

A czemu nikt nie podchwycił newsa z telegazety TVP 1/2 o wywieraniu nacisków na pilotów przez byłego premiera L.Millera?

Czytaliśmy, a i owszem. Co z tego wynika? Smutek. Gdy przełożony sobie życzył, to pilot chował procedury do kieszeni i wykonywał co mu kazano. Tym bardziej uprawdopodabnia to tezę o zmuszeniu pilota do wykonania tego feralnego lotu. Prezydent Kaczyński nie dość że się spóźnił, to jeszcze zapewne chciał być na miejscu przed czasem i miał gdzieś jakąś tam mgłę czy brak prognoz pogody za Smoleńska.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie ma znaczenia, czy ktoś kłamie, czy mówi prawdę, znaczenie ma czyja narracja się przebija, jest przyjmowana i akceptowana oraz uznana za właściwą.

Bardzo madre slowa i niestety bardzo prawdziwe. Jest to fakt, ktory budzie we mnie ogromne poklady niezgody - nie jestem w stanie po prostu tego spokojnie zaakceptowac. Uwazam prawde za wielka wartosc sama w sobie. Tylko w oparciu o prawde mozna budowac systemy, ktore beda moralne i sprawiedliwe.

Jak temu przeciwdzialac? Chyba tylko poprzez edukacje i dzialania demaskatorskie...

Ziemkiewiczem się podpierasz? Myślałem że stać Cię na coś więcej. Ziemkiewicz kreuje się na dziennikarskiego anarchistę, ale nawet to mu nie wychodzi.

Nie ma znaczenia, czy ktoś kłamie, czy mówi prawdę, znaczenie ma czyja narracja się przebija, jest przyjmowana i akceptowana oraz uznana za właściwą.

Dokładnie, uznany przez stado wyborcze profesjonalny mainstream dziennikarski dla postkomuny okrągłostołowej,

a dla reszty "dziennikarski anarchizm", blogi, niszowe lub półamatorskie tytuły.

Ponieważ to mainstream kształtuje słupki sondażowe.

mlb masz łatwość w zdawkowym zlewaniu Ziemkiewicza (który stoi niebo wyżej od... ciebie), bo stado i mainstream jest po twojej stronie, swoją drogą zabawnie patrzeć jak cenzor elitarnego ałdjofilskiego AS dryfuje na fali pop[rawny] masówka mainstream :)

(Tak się zastanawiałem skąd wybór na modera usera uwikłanego jednostronnie w bocznicę, jakby nie było wielu takich bardziej kumatych neutralnie bezstronnych, którzy tu nie fighterują. Teraz wiem, pozory twojej neutralności wynikały zapewne z nijakiej (wybacz) nijakości twojego charakteru i tym przywiązaniem do pop[rawności]. Bladość, brak wyrazistości czasem jest mylona z bezstronnością.)

Byli SB-cy zaczęli masowo chorować

Tysiące byłych, wysokich oficerów SB uniknęło obniżki emerytur uciekając na renty zdrowotne - ujawnia "Rzeczpospolita".

Po wejściu w życie ustawy ograniczającej emerytury byłym funkcjonariuszom PRL-owskich służb, ok. 40 tys. osób obniżono pobory z ZUS. Jednak wielu z nich nie chciało się z tym pogodzić i wymyśliło sposób na zachowanie wyższych dochodów.

Zaczęli mianowicie masowo zgłaszać się do komisji lekarskich z wnioskami o przyznanie rent. Zgodnie z prawem, każdy wnioskodawca musi być przebadany. Tylko w samej stolicy pochłonie to dodatkowo prawie milion zł.

Ten sposób może wykorzystać nawet 70 proc. osób, które obejmowała ustawa dezubekizacyjna. A że gro jest już w podeszłym wieku, nietrudno znaleźć u nich choroby kwalifikujące do uzyskania grupy inwalidzkiej. Ciężko natomiast udowodnić, że dolegliwość nie ma związku ze służbą.

Pytani przez "Rzeczpospolitą" posłowie deklarują konieczność szybkiej zmiany ustawy, aby skutecznie zapobiec procederowi przechodzenia byłych funkcjonariuszy SB na renty inwalidzkie.

źródło informacji: PAP

Teraz wiem, pozory twojej neutralności wynikały zapewne z nijakiej (wybacz) nijakości twojego charakteru i tym przywiązaniem do pop[rawności]. Bladość, brak wyrazistości czasem jest mylona z bezstronnością.)

Marnujesz się tu chłopie - z taką lotnością i przenikliwością umysłu mógłbyś zrobić karierę w gabinecie Ziobry. O ile już jej tam nie robisz.

Marnujesz się tu chłopie - z taką lotnością i przenikliwością umysłu mógłbyś zrobić karierę w gabinecie Ziobry. O ile już jej tam nie robisz.

mbl

żałosny jestes piszac takie teksty,jak widzisz,stracileś na tym forum poparcie.idż sie napij.

mlb napisz jeszcze równie lotnie, że piszę za pieniądze i jak Jaruś. Ach ten twój polot. Że też ten banał pomylono z bezstronnością...

Jarkowi na szczęście nie dorównujesz - inaczej nie poradził byś sobie z korzystaniem z tego forum bez asystenta. Ale - może zamiast wycieczek personalnych - napiszesz coś ciekawego w temacie? Z ekspertem tomek7776 nie da się poważnie dyskutować, nawet mojego nicka nie potrafi poprawnie napisać.

Jarkowi na szczęście nie dorównujesz - inaczej nie poradził byś sobie z korzystaniem z tego forum bez asystenta. Ale - może zamiast wycieczek personalnych - napiszesz coś ciekawego w temacie? Z ekspertem tomek7776 nie da się poważnie dyskutować, nawet mojego nicka nie potrafi poprawnie napisać.

mlb

do rozmowy ze mna ,nie masz zadnych argumentow,na gieldzie sie nie znasz,na gospodarce rowniez,pleciesz jakies bzdury,ktorych nikt nie chce juz sluchac.zyjesz w jakims dziwnym, wyimaginowanym swiecie.obudz sie!

Można pooglądać, a i nawet zagłosować na te, które są najważniejsze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tu jest status realizacji obietnic z expose Premiera:

Ukryta Zawartość

OFE to tylko zwykły przekręt, największe oszustwo do jakiego doszło w IIIRP, oczywiście grabieżcza prywatyzacja, i decyzje księżycowej ekonomii mającej za zadanie, doprowadzenie do wzbogacenia się beneficjentów przejścia na pozorny kapitalizm również do tych oszustw należą.

Rzeczywiście przekręt - ale tylko w części, czyli w rozliczeniach z OFE. Zastanów się co mielibyśmy dzisiaj gdyby tej reformy zupełnie nie było.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście przekręt - ale tylko w części, czyli w rozliczeniach z OFE. Zastanów się co mielibyśmy dzisiaj gdyby tej reformy zupełnie nie było.

Aaaa... to "reforma", pi pi.. reformatorzy.

Gdyby nie było? pewnie koniec świata, wybrano po prostu wariant jedyny, jedynie słuszny, tak jak po 1945.

Koniec świata, kiedyś dogmatem było "Balcerowicz nie może odejść", podważanym tylko przez oszołomów. Odszedł i świat nie runął. A dziś... pan Balcerek już na salonach nie jest taki poprawnie widziany...

Zawsze alternatywą popaprywnych jest jakiś koniec świata- my albo... horribile dictu PIS.

Socjalizm albo krwawa kontrrewolucja.

Wciąż zmuszają nas jak za komuny do rozwiązań jedynie słusznych.

...., jedynie Kaczyński był na tyle trzeźwy że nie trzymał władzy do końca, ograniczył zniszczenia - co zaliczam mu na plus....

niestety tego o Tusku powiedzieć nie można.

To znaczy co? Kaczyński stwierdził że jest za głupi do sprawowania władzy? Albo że problemy go przerosły? Kiedy on nie miał żadnych problemów poza tropieniem Leppera, kryzys przyszedł później. To dlaczego teraz pcha się do władzy? Jakiś dokształt w międzyczasie zaliczył?

Jestem Europejczykiem.

Zastanów się co mielibyśmy dzisiaj gdyby tej reformy zupełnie nie było.

Zasada jedynego wyjścia bardzo przypomina doliniarską metodę sztucznego tłoku- szybciej szybciej wyjście jest tylko jedno. Wiadomo że wtedy trzeba uważać na portfele, bo będą znikać.

Rzeczywiście przekręt - ale tylko w części

Tylko w części, palili ale się nie zaciągali. Chcą ukraść, ale nie wszystko- tacy łaskawi.

To dlaczego teraz pcha się do władzy? Jakiś dokształt w międzyczasie zaliczył?

Mówisz Jaro747 że Kaczyński nie ma prawa starać się o władzę. Druga partia, ze znaczną liczbą wyborców. Ot demokracja wg. tuskowych. Wyeliminować drugich- wyrzucić ich poza nawias, a z trzecimi może sobie jakoś poradzimy. Ot marzenia małego Nikosia Dyzmy.

To znaczy co? Kaczyński stwierdził że jest za głupi do sprawowania władzy? Albo że problemy go przerosły? Kiedy on nie miał żadnych problemów poza tropieniem Leppera, kryzys przyszedł później. To dlaczego teraz pcha się do władzy? Jakiś dokształt w międzyczasie zaliczył?

Jareczku, Jarosław nie pcha się do władzy, dobrze o tym wiesz.

Pomyśl co by było gdyby nie on, gdyby zginął z bratem, mielibyśmy za jakiś czas rozruchy.

A tak jest spokój, Twoi ludzie sobie spokojnie kasują co do nich należy, Jarosława hakują, poniżają, wyśmiewają i karuzela jedzie dalej, do następnego przesilenia.

Przepotężne mózgi, dzień i noc gimnastykują się, aby w żadnym z możliwych scenariuszy, nie stracić pozycji dominującej.

I Jarosław Kaczyński oraz Jego otoczenie doskonale sobie z tego zdaje sprawę.

Chodzi tylko o jedno, tera i przedtem oraz w przyszłości - czyja, czyja jest Polska - ich, postkomuny, czyli takich jak Ty, wladz, electro, filut, mlb, czy nasza, czyli Was których wymieniłem przykładowo oraz moja i moich bliskich duchem.

Na razie jest tylko Wasza, my możemy sobie jedynie coś tam napisać, o ile to się Wam spodoba lub nie, bo wszystkie guziki do banowania są po Waszej stronie.

Pozdrawiam.

To dlaczego teraz pcha się do władzy? Jakiś dokształt w międzyczasie zaliczył?

Eeech gdyby to było jak na forum... Gdyby takiego Jarusia mógł po prostu zbanować jakiś moder swojak. A tu panie ta przebrzydła demokracja. No to przynajmniej spychają Jarusia w niepoprawność, to też jakiś ban choć niestety nie taki radykalny jak na forum. Dlaczego się pcha- to niekulturalne za to należy się ban. Poproś Jaro747 mlb, może coś poradzi.

powiedzcie mi dlaczego nie ma afery z tego? coś za cicho o tym jest?

Ukryta Zawartość

przecież to gruby tekst, i coś cicho, nie powinni tego Szymona prze... ?

kto steruje takimi dowcipami i po co? on sam sobie tak to wymyślił??

Czytaliśmy, a i owszem. Co z tego wynika? Smutek. Gdy przełożony sobie życzył, to pilot chował procedury do kieszeni i wykonywał co mu kazano. Tym bardziej uprawdopodabnia to tezę o zmuszeniu pilota do wykonania tego feralnego lotu. Prezydent Kaczyński nie dość że się spóźnił, to jeszcze zapewne chciał być na miejscu przed czasem i miał gdzieś jakąś tam mgłę czy brak prognoz pogody za Smoleńska.

skąd wiesz, że się spóźnił?

potwierdził to ktoś? czy przepisałeś takie POsrane szkalowanie?

Ukryta Zawartość

Chodzi tylko o jedno, tera i przedtem oraz w przyszłości - czyja, czyja jest Polska - ich, postkomuny, czyli takich jak Ty, wladz, electro, filut, mlb, czy nasza, czyli Was których wymieniłem przykładowo oraz moja i moich bliskich duchem.

"Tera" przetłumacz to na język polski proszę.

Ja napisałem teraz, po wczytaniu wyszło tera, nie czytałem po pojawieniu się tekstu, tylko od razu wylogowałem się, aby przeczytać artykuł Ziemkiewicza w Rzeczpospolitej, w którym opisuje to co napisał w Gazecie Wyborczej D.Tusk o latach swoich rządów, o osiągnięciach i planach na przyszłość.

Pozdrawiam.

Ale cię Filut zagiął, jasne że literówka jest ważniejsza od treści, od Polski nawet- zwłaszcza dla takiego filuternego Filutka, który uwielbia pianie z poważnych spraw- stara dobra szkoła rechotu Kubusiów Wojewódzkich i Jureczków Urbanów.

Ale pomijając "tera". Czy możesz przetłumaczyć swój tekst, który załączyłem?

zaraz byś chciał tłumaczyć, pomyśl nad nowym rebusem:

ludzie dawnego systemu, UBecy, itp popierają dzisiaj dawną opozycję: Wałęsa czy Tusk to są "ich" ludzie, w przeciwieństwie do Kaczora do którego są w opozycji,

czy dawna opozycja była kiedykolwiek w opozycji czy nie była? choć wydawało się, że nie?

odpowiedz filut, wiem, że bardzo dobrze rozumiesz te pytanie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.