Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A nie mówiłem, będą się trzymać prezesa i Jurgiela jak pijany płota.

Infantylny beztroski wieczny brak odpowiedzialności- nieustające bicie się w cudze piersi. Zamiast pracy, działania i reform- jeden głupkowaty wciąż ten sam wytrych- prezes.

Dawniej komuna miała swoich "kułaków" na których zrzucała winę drożyznę, a teraz tylko Jurgiel się ostał po 6 latach "rządów" POnieróbstwa zdalnie, post factum wywołał tąpnięcie cen cukru, chleba, i benzyny.

Wpisałem fragment tego artykułu w google- cztery pierwsze linki: (twoja ukochana pejsata) gazeta wyborcza. Oni mają specyficzny obiektywizm wyboru- odpowiednio zainspirowanych przez donosicieli popaprywnych- wycinków prasowych.

Czasy rządów PIS to były czasy intensywnych podróży zagranicznych naszych dyżurnych donosicieli od Szechtera, którzy srywali intensywnie we własne gniazdo lamentując za granicą jaki to w Polsce faszyzm, ciemnogród i zamordyzm.

Najnowsze billboardy PiS (w koprodukcji z Biedronką):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Onet:

"Załączam kanał - szabmboTVN- Kaczyński.Nastawiam radio bzdet - Kaczyński. Otwieram gazetę dla mocno owłosionych - Kaczyński.Wchodzę na jeden z renomowanych portali internetowych - zgadnijcie kto jako pierwszy w serwisie informacyjnym.Czasem już boję się otworzyć lodówki,koperty,przecieru pomidorowego,rozłupać orzecha czy zajrzeć do bagażnika samochodu,a kiedy na palcach schodzę do piwnicy zaglądam ostrożnie w każdy zakamarek - nawet w konfitury,za stary rower i kiszone ogórki.

To niesamowite.Człowiek,który tak naprawdę nic od ponad trzech lat nie może;jest poza rządem, poza jakimikolwiek ośrodkami władzy - wszystkim "zagraża", wszyscy się nim interesują, wszyscy wszystko wiedzą, co powiedział, komu, kiedy, gdzie był, co robił,jakie mia buty,krawat,skarpety,gacie. Jego działania nieustannie śledzą media telewizyjne, prasowe, radiowe, internetowe, komentatorzy, naukowcy socjologowie

Bez słowa przesady można powiedzieć,że Kaczyński to celebryta mający największy fanklub w Polsce i murowany kandydat do zwycięstwa w kolejnej edycji "Tańca z Gwiazdami" no bo w "Mam Talent" jest bez szans.

Paranoję całej sytuacji pogłębia fakt,że partia rządząca, mając pełnię władzy w sejmie,na urzędzie prezydenta oraz w mediach jest nieporadna jak mucha w mazi albo Pitera w Gabinecie.Gospodarka pada, dług i deficyt rosną,nawet sam Balcerowicz,który do niedawna zawsze ciepło wyrażał się o Platformie nie zostawił suchej nitki na planach ministra finansów i polityce gospodarczej rządu.

Ale to nic. Ciekawe co robi wielki wódz Jarosław Kaczyński. Wszyscy tym żyją i z dreszczem emocji wbijają wzrok w telewizor z TVN-em.Niestety - rzeczywistość nieustannie zamiatana pod dywan brutalnie o sobie przypomni

Zadacie wtedy pytanie kto temu wszystkiemu jest winien? Oczywiście - Jarosław Kaczyński! Przecież wodzowsko jątrzy,dzieli,niszczy,izoluje się,dyszy nienawiścią,organizuje marsze,żażywa prochy,knuje tajne plany,przychodzi przed pałac w majtkach w groszki robiąc gorszące sceny - a w sklepie wykupuje ludowi tani cukier i tanie jabłka... a w nocy gdy nikt nie widzi wsiada do czarnej Wołgi i szuka małych dzieci na pożarcie dla swojego kota, który zapewne nie jest żadnym Alikiem, tylko Behemotem,jak u Bułhakowa.

Z tego właśnie powodu całe państwo ze strachu drży w posadach a na miejscową nieoświeconą i zmanipulowaną ludność pada blady strach.Ale prawda niestety jest arcyboleśnie prosta - smoleńskie "śledztwo" nie jest ani na kursie ani na scieżce...tylko,że patriotyczna część społeczeństwa nie wyda komendy ODCHODZIMY - bo nie odejdziemy bolszewiki.Zbadamy wszystko od wierzchu po samo dno.Mordercy i sprawcy niech nie liczą na litość."

Jaro

Poczytaj trochę o historii transformacji ustrojowej w Polsce, jak już będziesz na szlaku dokonań pana profesora L.Balcerowicza, to łatwo zrozumiesz kontekst.

Szczególnie jak dotrzesz do narodowości inspiratora jego dzieła "architektonicznej zmiany"

Na wszystko przyjdzie czas, znajdą się tacy autorzy, którzy do symbolicznej złotówki wyliczą straty, jakie dane było nam ponieść w czasie zbrodniczej grabieży majątku narodowego.Jeszcze odszkodowania wojenne by się nam przydały, nie doczytałeś może o nich w FT.

Widzę, że to niedziela więc pośpię sobie dłużej, przy śniadaniu rzucę okiem na akcję pod krzyżem, potem do ogródka. Później spacer z psem, taki 3-4 godziny więc na obiad będę o 17-18. Przy obiedzie przy piwku obejrzę sobie co tam Prezes nowego wymyślił i pewnie kompa odpalę. Ogólnie luzik, palenia zniczy raczej nie przewiduję. Wieczorem może jakiś model Tupolewa sobie złożę.

P.S.

Jakiej "katastrofy"? ZAMACHU!

Jestem Europejczykiem.

Może prezes nie czytał akurat forum, bo jakby zobaczył że nie napisałem "zamach", tylko "katastrofa", to by dopiero była afera, może nie czyta też nikt z najbliższego otoczenia i nie doniesie się do pana J.Kaczyńskiego takie niedopatrzenie.

Z Twojego opisu planu postępowania, na okoliczność rocznicy zamachu w Smoleńsku, nie wynika, że podejmiesz, masz zamiar podjąć jakiś szczególny wysiłek dla uczczenia owej rocznicy, nie wiem dlaczego, przecież zginęli w niej, polegli przedstawiciele opcji oraz wysocy urzędnicy czy oficjele apolityczni, jeżeli dziś ktoś w ogóle może być apolityczny.

Pan Prezes PiS chyba już tym razem nikogo nie zaskoczy rodzajem zachowania, uczczenia pamięci Brata i Bratowej oraz pozostałych ofiar tej tragedii, choć układ na pewno od dawna pracuje nad tym jak te uroczystości zminimalizować, przykryć, wypowiedż A.Małysza to był ten krok w tym kierunku właśnie.

Ja będę rocznicę katastrofy przeżywał w skupieniu i zadumie, będę również śledził wydarzenia medialne oraz również jak Ty odpalę kompa, tyle że od rana i będę za jego pomocą namawiał innych do godnego zachowania, odwiedzenia grobów, zapalenia znicza oraz w miarę możliwości do przyłączenia się do manifestacji zbiorowych, jeśli takie będą się odbywały w sąsiedztwie miejsca zamieszkania, czy ew dojazdu na ich miejsce celem wzięcia udziału aby milcząco czy w modlitwie dać wyraz szacunku dla zmarłych i dezaprobaty dla żyjących tych, którzy z mocy zajmowanego stanowiska, pełnionej funkcji, byli i są zobowiązani z mocy prawa, do postępowania w celu wyjaśnienia wszystkich faktów i okoliczności związanych z domniemanym, nie wykluczonym zamachem czy naprowadzaniem na śmierć naszych braci i sióstr.

Z tego właśnie powodu całe państwo ze strachu drży w posadach a na miejscową nieoświeconą i zmanipulowaną ludność pada blady strach.Ale prawda niestety jest arcyboleśnie prosta - smoleńskie "śledztwo" nie jest ani na kursie ani na scieżce...tylko,że patriotyczna część społeczeństwa nie wyda komendy ODCHODZIMY - bo nie odejdziemy bolszewiki.Zbadamy wszystko od wierzchu po samo dno.Mordercy i sprawcy niech nie liczą na litość."

To chyba tłumaczenie przemówienia Kadafiego na PiSpotrzeby PiSrozumów.

Zgadłem?

Dawniej komuna miała swoich "kułaków" na których zrzucała winę drożyznę, a teraz tylko Jurgiel się ostał po 6 latach "rządów" POnieróbstwa zdalnie, post factum wywołał tąpnięcie cen cukru, chleba, i benzyny.

No jasne, a ja się zastanawiałem skąd Kaczyński bierze takie teksty o "dodatkach drożyźnianych", gdzie wyszukał nowych kułaków-Tusków? A jemu poprostu komuna jeszcze ze łba nie wywietrzała i częstuje nas językiem z czasów swojej kariery naukowej. Teraz tylko czekać na kolejną "niespodziewaną", "gospodarską wizytę" Kaczyńskiego a'la Gierek w fabryce, szwalni, chlewni czy wzorcowej oborze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety w wykręcaniu kota ogonem jesteś badziewnie gamoniowaty- bardzo niezgrabnie ci to wychodzi. Bardzo przyciężkawo i debilnie rżniesz tego głupa.

Otóż oczywiście "kułaków" sobie szukali za komuny i teraz za teraźniejszej postkomuny ci co sprawują władzę, czyli PO i Tusk, i znajdują ich: 1. dosłownie jak Gierek Tusk wśród "spekulantów", 2. minister odpowiedzialny za rolnictwo w Jurgielu, 3. Pawlak wśród graczy giełdowych.

Oczywiście dyżurnym chłopcem do bicia dla nich wszystkich jest "prezes".

Jak widać np. po twojej powyższej monotonnej namolnej mantrze.

Sami zaś faktycznie rządzący tylko potrafią sięgać do najprostszych pieniędzy: deficyt budżetowy, podwyżki VAT, pieniądze przyszłych emerytów.

W sumie karygodne platfusie POnieróbstwo, totalny szczeniacki (dlatego tak ich lubią nasi filuterni pryszczaci) brak odpowiedzialności, bicie się w cudze piersi.

Słonko Peru będzie mógł sobie beztrosko pojechać w pijarową misję do orła z Wisły, który posmaruje narty wazeliną i zaśpiewa ochoczo: "łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje prezes [rady ministrów oczywiście]".

Filutek usłyszał w TV, że Kadafi jest be i już ma nowy głupkowaty epitet- kto nie z Mieciem ten Kadafi. Mógłbyś być mniej prostacki?

Rozumiem. Nieustająca mantra, motto prezesa starcza za rozum.

Świat równoległy opiera się właśnie na tym.

"Nic i nikt nie przekona nas, że czarne jest czarne a białe jest białe".

LUDZIE NIE MAJĄ CO DO GĘBY WŁOŻYĆ.

A ten rozpieprza pieniądze w najdroższych sklepach.

A przecież można inaczej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widać dobitnie, że premier Tusk zarżnął kulturę.

Adam Małysz jest popularniejszy od premiera, jego śniadanie w TVN24 nie smakuje tak jak benefis naszego mistrza z Wisły.

Powinien D.Tusk założyć narty i spróbować skoczyć choć 30-50 metrów, miałby gdyby to zrobił, następną kadencję premiera w kieszeni, a tak znowu trzeba ściemniać, że grożny jest PiS.

Ja będę rocznicę katastrofy przeżywał w skupieniu i zadumie, będę również śledził wydarzenia medialne oraz również jak Ty odpalę kompa, tyle że od rana i będę za jego pomocą namawiał innych do godnego zachowania, odwiedzenia grobów (...)

No to spróbuj Prezesa namówić, żeby nie latał po mieście tylko poszedł na cmentarz. Na Wawel też mógłby się wybrać.

Brat ma dwa groby o on co miesiąc biega pod jego byłą robotę. Kartę za niego odbija czy co?

Jestem Europejczykiem.

Ja będę rocznicę katastrofy przeżywał w skupieniu i zadumie, będę również śledził wydarzenia medialne oraz również jak Ty odpalę kompa, tyle że od rana i będę za jego pomocą namawiał innych do godnego zachowania, odwiedzenia grobów, zapalenia znicza oraz w >>>>>>>>>wyłacze wszystko i przeczekam.Czasami wlaczam i patrze jak rybie usteczka wodza karpat poruszaja sie bezdzwiecznie przypominając rybi ryjek łapiacy powietrze.mam ubaw.

Ja będę rocznicę katastrofy przeżywał w skupieniu i zadumie, będę również śledził wydarzenia medialne oraz również jak Ty odpalę kompa, tyle że od rana i będę za jego pomocą namawiał innych do godnego zachowania, odwiedzenia grobów, zapalenia znicza oraz w >>>>>>>>>wyłacze wszystko i przeczekam.Czasami wlaczam i patrze jak rybie usteczka wodza karpat poruszaja sie bezdzwiecznie przypominajc rybi ryjek łapiacy powietrze.mam ubaw.

Bidulek muls jak struś głową w piasek wyłączy fonię, żeby się zbytnio nie rozpultać.

Strach przed pojawieniem się piany na ustach?

Muls a na sam widok prezesa jeszcze się nie pienisz?

Niestety śmiech nie jest odpowiedzią na posty carrerymarkowskiego, ma dużo racji choć sposób w jaki je przekazuje zdaje się być nieco..pryszczaty:)

a tak ogólnie polecam obejrzeć dziennik z wtorku 26 marca 1985, leci właśnie na TVP Historia. Wcześniej był film "Przesłuchanie", mimo że poraz kolejny, dalej budzi emocje.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

LUDZIE NIE MAJĄ CO DO GĘBY WŁOŻYĆ.

I co w takiej sytuacji jest lepsze: dokarmiać ich, czy nauczyć zaradności?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Podobno są planowane są debaty prezesa:

1. Z Grossem

2. Z Małyszem

I co w takiej sytuacji jest lepsze: dokarmiać ich, czy nauczyć zaradności?

Próbowałeś kiedyś nauczyć głodnego zaradności?

Zaradnie, to oni zabiorą innym...

Szkoda ,że nie oglądają tego zwolennicy różowych ,znaczy przefarbowanych czerwonych.

Obecnie najbardziej bolszewicki program ma PiS więc jak rozumiem mówisz o zwolennikach Prezesa?

Jestem Europejczykiem.

problem w tym ze oni maja inne kryteria.na razie nie rozgryzłem.rożowy np moze byc czarny.zalezy gdzie lezy.

Nie ma się, co dziwić. Zgodnie z wytyczną, że nikt nie powie, że białe jest białe a czarne jest czarne. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.