Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam nastroju do żartów.

Nie bawię się również jak Ty, czy niektórzy inni w analizę cyferkową, od tego są specjaliści branżowi, a nim nie jestem.

Ale na litość boską, zaparz sobie kawusię i podumaj przez chwilę, jak wyglądałoby państwo Twoich marzeń.

Z panami z wyrokami w rolach głównych, jako posłowie na sejm rzeczypospolitej polskiej.

Delegaci jednomandatowych okręgów wyborczych.

Jeszcze nie teraz.Może za sto lat, jak zmieni się prostacka mentalność niektórych.

No mulsie,teraz wszyćko...jaśniusieńkie jezd.

A może tylko zasłona...dymna?

To niestety tylko populistyczne hasełko, nie stoją za nim żadne mocne fakty.

No nie,melbik jakiż to dowodów ci trzeba,żeby były to mocne fakty?Balcerowicz je nawet wytykał Tyskowi...mało?

Ślepcowi nie wystarczy opowiadać jak świeci mocno słońce...on i tak nie zobaczy.

Nie bawię się również jak Ty, czy niektórzy inni w analizę cyferkową, od tego są specjaliści branżowi, a nim nie jestem.

Ale na litość boską, zaparz sobie kawusię i podumaj przez chwilę, jak wyglądałoby państwo Twoich marzeń.

Z panami z wyrokami w rolach głównych, jako posłowie na sejm rzeczypospolitej polskiej.

Właśnie w tym rzecz. Nie potrafiący liczyć, nie rozumieją współczesnego świata, wszędzie węszący podstęp i zdradę. Czyli jednym słowem - wprost idealni kandydaci do sprawowania władzy. Kadafiemu się to udawało przez tyle czasu, dlaczego i innym miałoby się nie udać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

No coś takiego,jeszcze wczoraj Balcerowicz był wrogiem ludu !

Mam rozumieć,że dziś jest bohaterem ludu / pisowskiego/ ?

Kiedyś ten sposób myślenia określało się- kto nie z Mieciem tego zmieciem.

Dziś podobnie srogo: kto nie z Donkiem ten ludempisowskim (to znaczy pariasem).

Ślepcowi nie wystarczy opowiadać jak świeci mocno słońce...on i tak nie zobaczy.

Wzrost administracji jest smutnym faktem. Bezpośrednia odpowiedzialność PO - wątpliwa, bo niechlubny wzrost zawdzięczany jest gminom i powiatom które mając własne budżety takie decyzje podejmują niezależnie, a nie mamy regulacji prawnych by takie działania zablokować. Niezaprzeczalną winą PO jest brak przeciwdziałania temu procesowi - mogliby próbować zmienić prawo administracyjne, ale nie wiem czy do przeprowadzenia tego uzyskaliby sejmową większość.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wzrost administracji jest smutnym faktem. Bezpośrednia odpowiedzialność PO - wątpliwa, bo niechlubny wzrost zawdzięczany jest gminom i powiatom które mając własne budżety takie decyzje podejmują niezależnie, a nie mamy regulacji prawnych by takie działania zablokować. Niezaprzeczalną winą PO jest brak przeciwdziałania temu procesowi - mogliby próbować zmienić prawo administracyjne, ale nie wiem czy do przeprowadzenia tego uzyskaliby sejmową większość.

melb,ty sobie ten fakt tak tłumaczysz,czy mnie?Zapomniałeś,że Tysk się przyznał do tego faktu i zapowiedział ustawe,przy pomocy której by mógł zwalniać tych zatrudnianych,czym wywołał śmiech wśród ludzi biznesu?Komentarze były wtedy...my zwalniamy składając wypowiedzenia a płemier musi mieć ustawe,podobnie wypowiedział się Gwiazdowski nie wspominając już Balcerowicza...ten grzmiał.Jakoś do zatrudniania ustawa nie była potrzebna.Rozbawiłeś mnie...samorządy,ale jaja.Płacą ci POpaprywni?Czy jakie licho jeszcze?

Właśnie w tym rzecz. Nie potrafiący liczyć, nie rozumieją współczesnego świata, wszędzie węszący podstęp i zdradę. Czyli jednym słowem - wprost idealni kandydaci do sprawowania władzy. Kadafiemu się to udawało przez tyle czasu, dlaczego i innym miałoby się nie udać.

mlb

Dalej swoje, nie rozumiesz skrótów myślowych.

Ci co dobrze liczą, liczą na siebie.

Świat jest tak skonstruowany, że ci co najlepiej liczą, to najczęściej liczą własne pieniądze, a nie cudze czy publiczne.

melb,ty sobie ten fakt tak tłumaczysz,czy mnie?Zapomniałeś,że Tysk się przyznał do tego faktu i zapowiedział ustawe,przy pomocy której by mógł zwalniać tych zatrudnianych,czym wywołał śmiech wśród ludzi biznesu?Komentarze były wtedy...my zwalniamy składając wypowiedzenia a płemier musi mieć ustawe,podobnie wypowiedział się Gwiazdowski nie wspominając już Balcerowicza...ten grzmiał.Jakoś do zatrudniania ustawa nie była potrzebna.Rozbawiłeś mnie...samorządy,ale jaja.Płacą ci POpaprywni?Czy jakie licho jeszcze?

Jestem wysłannikiem wrogich sił reakcji, dodatkowo niemieckim kolaborantem i sprzymierzeńcem Żydów. Taka kombinacja pozwala mi mieć nieco inny światopogląd.

Sprawa jest prosta jak drut: widziałeś kiedyś polskiego urzędnika cięźko pracującego po godzinach? Albo takiego co by pracował szybko i efektywnie? Ano właśnie.

Samorządy zobaczyły kasę jakiej jeszcze nie widziały - wzrost dochodów z podatków, kasa unijna itd. Jednocześnie roboty też sporo im przybyło - więc jak to typowy polski lewus (niekoniecznie lewicowy) - zaczęli kombinować jakby się tu nie przepracować. Resztę chyba łatwo sobie dośpiewać.

Jestem wysłannikiem wrogich sił reakcji, dodatkowo niemieckim kolaborantem i sprzymierzeńcem Żydów. Taka kombinacja pozwala mi mieć nieco inny światopogląd.

oczywiście, że jestes, ale nie żydów, jeśli już to syjonistów,

chyba, że Żydzi i syjoniści to to samo, bo to na pewno nie żydzi, zresztą ty jestes raczej taki volksjude (vide volksdojcz)

Sprawa jest prosta jak drut: widziałeś kiedyś polskiego urzędnika cięźko pracującego po godzinach? Albo takiego co by pracował szybko i efektywnie? Ano właśnie.

Samorządy zobaczyły kasę jakiej jeszcze nie widziały - wzrost dochodów z podatków, kasa unijna itd. Jednocześnie roboty też sporo im przybyło - więc jak to typowy polski lewus (niekoniecznie lewicowy) - zaczęli kombinować jakby się tu nie przepracować. Resztę chyba łatwo sobie dośpiewać.

no to już prawdziwe kuriozum godne popapranca, PO jest u wladzy ale za nic nie odpowiada,

a jak nie .za cąłe zastepy idiotów tu piszacych.emerytury,złuzba zdrowia ,magisterki robione na lewo.to równiez ta odpowiedzialnosc patrzac na wykształcenie co niektorych magistrow.i kiedys za to odPOwie.

Humor dnia.

Tony Halik polskiej polityki mówi o przyzwoitości :)

"- Jarosław Kaczyński ma wielkie serce. Wybacza. Niektórzy posłowie PJN mają szansę na powrót do PiS - powiedział europoseł Ryszard Czarnecki w radiu TOK FM. Zastrzegł jednak, że na pewno nie mogą to być ci, którzy kumplowali się z Palikotem.

- Nie ma "keine grenzen" jak śpiewał jeden zespół. Są pewne granice politycznej przyzwoitości - stwierdził Ryszard Czarnecki."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Hofman Kulturkampf"

"Hofman w TVN24 komentował decyzję o wykluczeniu z PO Roberta Węgrzyna (m.in. za jego wypowiedź o homoseksualistach). Jak ocenił, Węgrzyn "poleciał za głupotę" i dodał, że jakby tak wyrzucać za głupotę, to by dużo ich (członków PO) nie zostało. Niesiołowski w kolejce, trzeba by go odstrzelić.

Później podczas konferencji PiS w sprawie wniosku SLD o odwołanie ministra finansów, Hofman dopytywany przez dziennikarzy powiedział, że nie żałuje swoich słów. - Żałuję tylko tego, że poseł Niesiołowski jest cały czas w sejmie - zaznaczył."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Za głupotę urzędników rząd nie odpowiada, ale za stawianie głupoli na wysokich stanowiskach administracyjnych oraz tworzenie "spółdzielni" zdecydowanie TAK."

zgadza sie,najlepszy przyklad to marszalek sejmu,ale przynajmniej robi to co mu sie kaze,dla tuska to dobrze

"Nowa, świecka tradycja"

Ukryta Zawartość

post-17911-021656900 1301400448_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma znaczenia czy prawicowe czy lewicowe. Dopóki nie zaczną funkcjonować powszechne jednomandatowe okręgi wyborcze - poseł odpowiada przed szefem swojej partii, a nie bezpośrednio przed wyborcami. A żeby te okręgi zaczęły funkcjonować - trzeba zmienić Konstytucję - czyli mieć formację która będzie w stanie przepchnąć to przez Sejm - z prezydentem tym razem nie przewiduję kłopotów.

Nie mam pojęcia skąd to podniecenie okręgami jednomandatowymi i wiara, że zmienią wszystko. Namiastką wyborów jednomandatowych są wybory uzupełniające do Sejmu czy Senatu. No i co mieliśmy ostatnio? Lud wybrał Stokłosę. Skąd wiec mamy mieć pewność, że w Senacie nie wyląduje 100 a w Sejmie 460 Stokłosów?

Jestem Europejczykiem.

No właśnie.

Taka bogata pani, pani J.Pitera, ta to ma fart w życiu, nic nie robi, a kasiorka płynie, płynie szerokim strumieniem, chyba zarobiła w tej kadencji więcej niż 6,50 na dorsza, świeżego oczywiście.

Też bym tak chciał, wszyscy mamy przecież równe żołądki, też mam ochotę na świeżego dorsza, w sosie.

Nie mam pojęcia skąd to podniecenie okręgami jednomandatowymi i wiara, że zmienią wszystko. Namiastką wyborów jednomandatowych są wybory uzupełniające do Sejmu czy Senatu. No i co mieliśmy ostatnio? Lud wybrał Stokłosę. Skąd wiec mamy mieć pewność, że w Senacie nie wyląduje 100 a w Sejmie 460 Stokłosów?

Komuna też nie dowierzała "ludowi". Prawdopodobieństwo takiego wyboru, jak powyżej, jest zdecydowanie mniej prawdopodobne, że takich będziemy mieli z "nadania". Co zresztą rzeczywistośc potwierdza.

Co by tu jeszcze zepsuc??!

co by tu jeszcze zepsuc!!??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Komuna też nie dowierzała "ludowi". Prawdopodobieństwo takiego wyboru, jak powyżej, jest zdecydowanie mniej prawdopodobne, że takich będziemy mieli z "nadania". Co zresztą rzeczywistośc potwierdza.

No właśnie. W dzisiejszych czasach politycy interesują się wyborcami tylko w okolicach wyborów, później interesują się głównie karierą w ramach partii. To że znalazł się jeden Stokłosa nie świadczy o niczym - stanowi natomiast doskonałą wymówkę dla polityków którzy generalnie wyborców mają w głębokiej czerni.

Taka bogata pani, pani J.Pitera, ta to ma fart w życiu, nic nie robi, a kasiorka płynie, płynie szerokim strumieniem, chyba zarobiła w tej kadencji więcej niż 6,50 na dorsza, świeżego oczywiście.

Też sobie cel znalazłeś...

Na tej zasadzie to NIKT nie dowierza ludowi. Całkiem słusznie zresztą. Poseł nie ma włazić wyborcom do d... tylko ogólnie mówiąc postępować najlepiej jak umie.

Jestem Europejczykiem.

Na tej zasadzie to NIKT nie dowierza ludowi. Całkiem słusznie zresztą. Poseł nie ma włazić wyborcom do d... tylko ogólnie mówiąc postępować najlepiej jak umie.

Zależy co co rozumiesz pod pojęciem "lud". Czy chodzi Ci np. o wyborców Kurskiego czy Girzyńskiego? Tu rzeczywiście lepiej pozostać anonimowym.

Bronisław Komorowski przyznał sobie 22 tys. zł nagrody

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"- Powstanie dobrego i godnego pomnika Lecha Kaczyńskiego, jego małżonki i innych ofiar katastrofy 10 kwietnia to moment, kiedy będziemy mogli myśleć o zakończeniu żałoby - zadeklarował w RMF FM Adam Hofman (PiS) grożąc nowymi demonstracjami pod Pałacem Prezydenckim.

- Skończą się wtedy demonstracje pod Pałacem Prezydenckim - deklaruje Hofman. Dopóki nie odda się godności żałoba się nie kończy - mówił Hofman. - W rocznicę katastrofy pod Pałacem Prezydenckim powtórzą się gesty solidarności sprzed roku. Musi być żałoba, ale i domaganie się prawdy - zapowiada poseł PiS."

Czy szantaż nie jest przypadkiem karalny?

Jestem Europejczykiem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oszczędne państwo.

"Państwo na każdym kroku szuka oszczędności, a pracownikom zamraża się pensje, a czołowi parlamentarzyści sami sobie przyznają gigantyczne nagrody. Komorowski - 22 tys. zł. Jego następca Grzegorz Schetyna (48 l., PO) - 36 tys. zł. Wicemarszałkowie Sejmu Ewa Kierzkowska (47 l., PSL), Stefan Niesiołowski (67 l., PO), Jerzy Wenderlich (57 l., SLD) oraz Marek Kuchciński (56 l., PiS) od 32 tys. zł do aż 50 tys. zł. "

Nasi milusińscy.

"Kilkanaście tysięcy złotych za 5-6 posiedzeń w miesiącu? Takie rzeczy tylko w Sejmie! Reporter RMF FM Tomasz Skory przyjrzał się planowi posiedzeń Sejmu na najbliższe miesiące.

Od kwietnia do września zaplanowanych jest osiem posiedzeń (de facto do końca lipca, bo w sierpniu posłowie mają wakacje). W sumie 25 dni obrad w ciągu pięciu miesięcy. Oczywiście posłowie pracują także na posiedzeniach komisji, ale zwykle nie zajmuje im to dużo czasu i też odbywa się w dni posiedzeń. Powinni też pracować w terenie, ale ile jest prawdy w tzw. dyżurach poselskich wiedzą tylko ci naiwni, którzy próbowali kiedyś zastać posła w jego biurze.

Praca każdego z 460 wybrańców narodu kosztuje nas 9 982,30 zł jego uposażenia i nie opodatkowane 2473 zł diety miesięcznie. Myślę, że niejeden paliłby się do pracy na takich warunkach..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.