Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>"Spieprzaj chłopie-dziadu" oto hasło trolla!

"Cały naród buduje stację w Skirolawkach" !!! oto hasło naprzodownika IV RP

A Czesi bedą mieli w telewizji "Czterech pancernych i psa"... tak się zdekomunizowali.., że juz im nie przeszkadza przekłamanie historii :-)

Poseł Łyżwiński (Samoobrona) – leśniczówka pod Warszawą "kupiona przez syna" – „...Nic nie będziemy komentować...”, dług 3,5mln zamiast deklarowanych 0,5mln...

A tymczasem w Szwecji… członkinie gabinetu (Minister Handlu i Minister Kultury) nie płaciły abonamentu radiowo-telewizyjnego i zatrudniały „na czarno” opiekunki do dzieci, ale biją się w piersi i przyznają do błędu „..popełniłam czyny których nie można zaakceptować..”

...No tak, niech mi ktoś powie że UE mamy w zasięgu dłoni....oj daleko nam, daleko

No i stało się!!!

W głębokim cieniu włoszczowej stacyi, nastąpiła reaktywacja tej buraczanej koalicyi.

Warchoły i chamy ręce uścisnęli sobie znowu, nie dotrzymując wcześniej danego ludziom słowu.

A ludzie się śmieją i wytykają palcami, choć woleliby obrzucić kuper pierwszego ministra jajami.

Żyjemy w ciekawych czasach, według powiedzenia, ale dość już mamy takiego rządowego pitolenia.

>>jacch, dudivan

nie to miałem na myśli porównując do Szwecji. Raczej to że w każdym rządzie potrafią wyskoczyć różne "ciekawostki" ale niektórzy potrafią i przyznają się do tego a nie jak Łyżwiński kleją durnia... Dla mnie wyraz "samoobrona" wiele mówi >> sama się obroni, dobrze upilnuje SWOICH interesów i ta interpretacja IMHO znajduje bardzo ładne odzwierciedlenie w rzeczywistości. To dobry przykład na to.

Co do koalicji PiS+LPR+Samoobrona to po prostu brakuje mi słów. PIS po prostu się ośmiesza. W poniedziałkowej Wyborczej czytam: "...Już w sobotę szef klubu PiS Marek Kuchciński prosił słuchaczy Radia Maryja o wyrozumiałość, gdyby Samoobrona wróciła do rządu..." Jeśli przypomnę sobie wcześniejsze wywiady (zresztą nie sposób ich nie pamiętać) zaraz po "aferze" z taśmami to ów Kuchciński mówił coś w stylu, że PiS nie będzie podejmował rozmów ze zdrajcami, zdrajcom niegdyś golono głowy na łyso. A mi się ciśnie na usta pytanie - czemu zatem przyjmujecie ponownie zdrajcę do swoich szeregów. Czy to jest ta cena którą my musimy znosić? Przecież jakby nie patrzeć PiS ośmiesza się przed własnymi wyborcami - jeśli ktoś tego nie dostrzega polecam kąpiel w zimnej wodzie. Władza za wszelką cenę - to polska polityka, głupia polityka której żal oglądać...

Ta koalicja i tak długo nie potrwa, nie wierzę. Ani z Giertychem ani z Lepperem NIE DA się współpracować na pewnym poziomie. Lepper udowodnił to już kilka razy m.in. będąc wicemarszałkiem. Zresztą, czy komuś to jeszcze trzeba tłumaczyć..?

Mozemy sie nabijac ze stanow, smiac ze Szwecji, kpic z Francuzow i robic sobie glupkowate zarty z innych nacji, ale nasz rzad potwierdzil nic innego jak polski stereotyp, ktory trudem milionow zostal ulepiony w polska wizytowke. Wizytowke zlodziejstwa, wizytowke amatorszczyzny, wiztowke tandety i braku ambicji oraz braku wizji kraju, z ktorego kiedys moglibysmy byc moze dumni. Podczas telefonicznej reklamacji w rozmowie z Saturnem wczoraj wieczorem zaznaczylem, ze albo jako Polacy bedziemy mieli do siebie zaudanie i respekt, albo wszyscy bedziemy po prostu zmuszeni sytuacja nieufnosci do wzajemnego okradania i oszukiwania, na co otrzymalem odpowiedz " a ja tam jestem dumna ze jestem Polka", wiec zapytalem sie co precyzyjnie jest zrodlem Pani dumy?, na co otrzymalem nietuzinkowa odpowiedz: "jestem dumna, bo Polska ma morze i gory, a inni nie maja!". Szkoda k**wa, ze nie mamy drog i caly majatek sprzedalismy za flaszke i Lanosa z komorka i jak sie wchodzi do warstatu po samochod z ubezpieczeniem z Niemiec to trzeba i tak placic, teraz podwojnie, poniewaz nikt nikomu nie ufa. Nie jest dobrze. Nie jestem wcale dumny, jest mi dzisiaj wstyd, ze ludzie, ktorym zaufal narod robia z nas glupkow, a z kraju globalne posmiewisko i...smietnisko. Pamietajmy jednak, ze to my ich wybralismy.

dosc cynicznie uwazam, ze holota wybrana do sejmu jest przekrojem spoleczenstwa... Mam dosc pierdolenia jaki to rzad niedobry, fe, zlodzieje, klamcy, zamo zło... Zwłaszcza, ze wypowiadaja sie tak czesto ludzie, ktorzy jakichs spiecjalnych zasad moralnych nie maja, i czesto, gdyby dostali sie do koryta, nie postepowali by inaczej. W Polsce malo jest idealistow, a tylko tacy ludzie moga cos teraz zrobic. I raczej oni nie uczestnicza w zyciu politycznym, bo brzydza sie tym gownem.

W skrocie: Najpierw prosimy zajac sie swoja moralnoscią... "rzad to zlodzieje", "wszyscy kradną" i logiczny wniosek "w tym kraju nie da sie: nie krasc/nie oszukiwac/nie zalatwiac po znajomosci/etc [niepotrzebne skreslic]

Amen

jazz> otóż to-.nie można zwalać na polityków.ZAWSZE w każdym narodzie jest pewien taki sam odsetek matołów chćąćych władzy.( i jeszcze za takie pieniadze) A jedynym filtrem tych durni jesteśćie WY.I tylko wy duduvany,hot dog i reszta odpowiadacie za tych durni.No i niestety ja .To proste powiedzieć nie wiedziałem- dudivan. Ci durnie są wyznacznikiem waszych obsesji ,sesji,nienawiści, małomieszczaństwa, nieuctwa.ONI to po prostu MY.Tylko że nikt tego nie bierze do siebie.Bo MY to panie tego chryst,,,,,,,,,, i takie tam pierd.......

Pragnę zauważyć, że PiS zdecydowanie wygrał na wschodzie, na wsi, i pośród ludzi z podstawowym wykształceniem (było takie stwierdzenie w TVP1 po wyborach parlamentarnych; proszę mnie nie uświadamiać, że taki komentarz to w zasadzie manipulacja sugerująca, że aby głosować na PiS trzeba być... etc., bo to doskonale wiem; nie zmienia to faktu, że komentarz ten jest w 100% celny).

Ja tych pajacy nie wybierałem, i to nie jest moje odbicie. Choć fakt, że jeszcze nie dokonałem drugiej tury wyborów (nogami), pośrednio może wskazywać na moją głupotę. Ale ciągle wierzę, że zaraz znowu się zagryzą, i będzie szansa poprawić wybór - póki jeszcze jest co zbierać.

W konkluzji wydarzen i chyba w potrzebie absolutnej rehabilitacji Polski potrzebny nam bedzie conajmniej polski odpowiednik JFK. Nie tylko, ze nie stac nas na gorsza oferte, ale pozostaje pytanie kim o jest i gdzie go znalezc? Obecne twarze tak w swoim zachowaniu jak i czesto nawet groteskowym wygladzie tworza soba bardziej niesmaczny "freak show" z poczatkow ubieglego stulecia niz powazna, nowoczesna formacje rzadzaca sporym panstwem. Moze nie pozostaje nam nic innego, jak wybrac uczciwa, sprawdzona, renomowana firme konsultingowa do rzadzenia Polska?

Tak Jazz, i najlepiej żeby nazwisko właściciela tej firmy kończyło się na -baum, -feld, -zweig albo -kranz!

Tobie i paru innym zdaje się nie podoba się demokracja!

Lepiej, jako wysunięta aż do USA czujka Lukara, zreferuj nam tu blaski i cienie demokracji amerykańskiej. Np. napisz o histerii mediów, o panice wśród "autorytetów" po tym jak Dabja został wybrany na prezydenta. O aferze z przeliczaniem głosów, o Florydzie, o rzeszach zrozpaczonych triumfem "faszyzmu" emigrujących ostentacyjnie do liberalnej Kanady itd. Napisz coś o milicji - amerykańskich wszechpolakach. :)

Marcin(g), okay, PiS wygrał głosami wsi, starców i gorzej wykształconych. I co w związku z tym? Oczekuję teraz na "B" (po "A"). Zbombardować wsie a niedobitki wykosić ogniem karabinów maszynowych?

jazz> problemem polaków jest życie mitami,wygraną bitwą pod grunwaldem,przegranym powstaniem a wszedzie jesteśmy wyjatkowi.W naszym mniemaniu.Jak ktoś nam te mity wali, roznosimy go na szablach w imię narodu ,ojczyzny etc. Partie oceniamy nie po gospodarce ,ale kto komu dowali-nasi im,czy odwrotnie.15 lat szukamy zdrajców ,sprzedawczyków,tych onych, jakby ci obecni nie narobili już wiekszych strat przez głupotę lub zaniechanie.Ja mam już w dupie czy UOP inwigilował Kaczyńckich czy odwrotnie,czy ksiądz Sałata kapował czy nie i komu.Nawet mam w dupie co jeszcze powie niejaki masiarewicz.My stajemy się śmieszni w tym ciągłym gonieniu wrogów najczęściej wyimaginowanych. A wszystko dlatego żę musimy zaspokojić naszą wielką Narodową FRUSTRACJE.Ale frustrację nie uświadomioną.I to nalęży zbadać.

Re: muls, 17 Paź 2006, 10:35

>jazz> problemem polaków jest życie mitami,wygraną bitwą pod grunwaldem,przegranym powstaniem a

>wszedzie jesteśmy wyjatkowi....

takie problemy to "my-Polacy" mieliśmy zanim zaborcy, naziści i komuna nie przejechali nas parokrotnie walcem historii "w te i wewte"

teraz "ludność" zamieszkująca tereny Polski ma "inne problemy" i to jest teraz "nasz Polaków" i nieszczęsnej Polski główny problem

prostactwo

>Marcin(g), okay, PiS wygrał głosami wsi, starców i gorzej wykształconych. I co w związku z tym?

>Oczekuję teraz na "B" (po "A"). Zbombardować wsie a niedobitki wykosić ogniem karabinów maszynowych?

Chora wyobraźnia wydaje się być częstą przypadłością PISowców, nawet tych lepiej wykształconych.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jass masz ochotę żeby polski JFK skończył tak jak on?

muls a ja chcę mieć wreszcie dostęp do swojej teczki i mam do tego prawo!!!chcę wiedzieć kto na mnie donosił,ale nie dlatego żebym się mścił,ale dlatego żebym wiedział !Mam dość już mnożenia problemów żebym nie zobaczył swojej teczki :O)Póki nie zostaną otwarte wszystkie teczki prominentów będą oni bardzo łatwym celem szantażu!U nas niestety część została zniszczona,ale spadkobierca CCCP posiada niewątpliwie wiele ciekawych i kompletnych materiałów ;O) A z tym wyjątkowym narodem to zapytaj się jednej z mniejszości narodowej co o tym sądzi! ;o)

A polityka panie dzieju to śmierdząca sprawa :O)

Dudivan:

Nie bede do nikogo strzelac (choc ostatnio czesto mam ochote), bo nie jestem faszysta. A zmierzam do dwoch rzeczy:

1) odcinam sie od swiatlych dzialan naszej pozal sie Boze koalicji,

2) twierdze, ze "ciemny narod" (przypominam, ze tak nie kto inny jak PiS okresla swoich wyborcow) niestety nie nadaje sie do rzadzenia (ani sam, ani w formie swoich = przez siebie wybranych = przedstawicieli). Niestety, wolaja tylko "chleba i igrzysk", nie zwazajac na to, ze i do ich chleba, i do ich (nieustajacych od roku) igrzysk doplacaja ci, ktorzy w normalnych warunkach mieliby bilans dodatni (albo nawet "bardzo dodatni"), a tak maja NULL-a (albo lekko powyzej).

Pzdr.

Dudi,

Niewazne sa dla mnie koncowki nazwisk, bardziej cenie ilosc inskrypcji "Made in Poland" oraz nieemigracje oraz fajne drogi i atmosfere ciekawej ewolucji tak spoleczenstwa jak i cywilizacji. Ten, lub ci ktorzy stworza to w Polsce moga wg mnie miec dowolne koncowki tak nazwisk jak i imion.

O histerii w Ameryce moge ci napisac w skrocie tylko tyle, ze Ameryke juz od dawna stac na hedonizm, w Polsce nadal jedziesz na burde nie droga i nie na steka w eleganckiej restauracji, ale poruszasz sie w brudnych butach po gnoju i trzymasz garscia sztuce opluty w stodole. Jezeli chcesz, lub masz ochote bawic sie w smieszna opera polityki na codzien, musisz najpierw zbudowac prezny kraj. Jestem adwokatem demokracji, ale ona wymaga odpowiednio utalentowanych konstruktorow. Pomoz mi z ta emigracja do liberalnej Kanady, ilu z nas tam ucieklo przed jak to nazywasz "milicyjnym rezimem"?

Leszek,

"Jass masz ochotę żeby polski JFK skończył tak jak on?"

Komentarz nie na temat (?)

leszek > to jest też przejaw frustracji- to oglądactwo.Ale rozumiem to i oglądaj sobie i rób co chcesz ,ale niech tym nie żyje cały kraj, rząd,twoja ciotka ,mój wój i zagranica.Ja nie mam takiej potrzeby jednak i coś w tym jest.

Nie wpisuję się raczej w wątkach politycznych, ale przemawia właśnie poseł Kuchciński (PiS) i rozbawił mnie facet do łez. Wiem, że polityka z trybuny sejmowej to głównie propaganda, ale jeśli facet myśli to co mówi, to faktycznie trzeba zrobić zrzutę na jakiegoś psychoterapeutę.

Jass moja uwaga o polskim JFK jest nie na temat?Otóż jest na temat POLITYKA!W takim cudnym kraju jak USA jak to się stało,że odstrzelono Prezydenta,jak to się stało ,że rozwalono w NY dwie wieże , jak to się stało ,że czołowa demokracja władowała się do Iraku i do tej pory nie może znaleźć broni masowej zagłady ,jak to się dzieje ,że w oczach milionów ludzi zamieszkujących tę planetę ta demokracja jest zbrodniczą ,terrorystyczną-oczywiście niektórzy napiszą ,że to ciemnogród ,manipulowani ludzie ,ale jak widać nie wszystkim odpowiada dyktat Waszyngtonu.I nie zachłystuj się tą Ameryką bo jesteś tam obcym zapytaj się rodowitego Amerykanina czyli Indianina(malutki błąd Krzysztofa Kolumba) co sądzi o Twojej kochanej Ameryce.

muls nie jestem sfrustrowany po prostu wiem ,że wcześniej czy później przeczytam materiały zgromadzone w mojej teczce. Nie jest to oglądactwo ,ale czytelnictwo ,a że lubię czytać książki nie tylko sensacyjne czy arlekiny :O) sprawię sobie kolejną przyjemność :O).Jako ,że sam nie pisałem na nikogo czekam na moment ujawnienia wszystkich teczek spokojnie i bez egzaltacji :O)Czego wszystkim życzę :O)

Jazz, ja nie napisałem że w USA panuje milicyjny reżim! Napisałem tylko że macie tam swój folklor w postaci tubylczych wszechpolaków. Z tą różnicą że oni zamiast kijów mają karabiny. :)

Po sukcesie Dubya w mediach krażyła wypowiedż jakiegoś "autorytetu" mniej więcej w tym stylu - if the country votes for Bush, then teh majority of the people in this country are psychos. Rzeczywiście, przed krwawym, faszystowskim rezimem Busha uciekło do Kanady, zdaje się, kilka tysięcy osób (2 czy 3) ale lewackie (związane z Demokratami) media krzyczały o MILIONACH. :)

JFK nie był wybitnym przezydentem. Gdyby nie kryzys kubański i Dallas nie zapisałby się niczym w historii. No chyba ze liczyć te parę milionów mokrych majtek american housewives.:)

Marcin(g) - twierdzisz że "ciemny naród" nie nadaje się do rządzenia, zatem jesteś wrogiem demokracji! Nie wiem jaką formę rządów proponujesz w zamian (arystokrację? ale raczej nie, zauważam u ciebie ciągoty faszystowskie jednak - podział na nadludzi i podludzi) ale jedno jest pewne - slużby powinny cię inwigilować i założyć dossier w szafie Lesiaka II !

Muls, drugi wrogu demokracji - tobie także nie przeszkadza że tajne służby państwowe zajmują się zwalczaniem części reprezentantów narodu, no i dobrze. Warto wiedzieć z kim się ma do czynienia. W tej głupiej, faszystowskiej Ameryce prezydent, niejaki Nixon, wynajął sobie prywatnie ludzi, którzy pozakładali podsłuchy Demokratom i wybuchła afera na cały świat, której echa nie milkną do dzisiaj, była nagroda Półlitera i filmy hollywoodzkie były.

A u nas, w światłej Polsce rządzący nie tylko inwigilują ale i zwalczają opozycję posługując się POLICJĄ POLITYCZNĄ i nie ma ani Półlitera ani filmów. "Wszystko jest w porządku, to wszystko w porządku jest" mówi z nieco rozbieganymi oczami Towarzysz Winnicki. Oczywiście nie ma to żadnego związku z tym że w sklepach nie ma mięsa (i autostrad - to dla Jazza), absolutnie żadnego!

dżezz

Spadaj do hameryki pieścic swój dobrobyt.

Jeszcze raz pytam , po ka cholere żeś tu z powrotem zakalcu przyjechał?

W tym high - landzie nikt nie chce czrwonych pudełek/szajsu kupować???

U nas też nikt ?? Aaaa.... i stąd ta żałość i zgorzknienie!

dudivan> oooooodpuść sobie -przecież wiem że jesteś frustrat i musisz zginąć na barykadzie jak bohater.Zaciśnij na oczy beret moherowy i hajda hahaha.Nie przejmuj sie, socjologicznie jesteś dobrym reprezentantem swego nurtu a więć jeszcze popracujemy razem.Gdzie ja takiego znajdę, no gdzie?

dudivan.> martwisz mnie-puściłem ci baka żeby sprawdzić czy mnie czytasz-godziny mijają a ty nic.Nie czytasz mnie?-a wuj to jak się piszę co?.Tak to nie będziemy ciągnąć tej ankiety-bądz czujny jak przystało na rewolucjoniste.

Leszek

"Jass moja uwaga o polskim JFK jest nie na temat?Otóż jest na temat POLITYKA!"

- Nie jest, poniewaz nie ma mowy o zadnych zabojstwach, lub zamachach. To troche tak jak mowic o ty, ze Rokita jest lysy. Nie za bardzo na temat. Tobie JFK ewidentnie kojarzy sie glownie z tym, ze zostal zastrzelony. Amerykanie nadal go pamietaja jako znakomitego i lubianego lidera i demokrate. Musialbys wchlonac wiecej prawdziwej Ameryki, zeby zrozumiec znaczenie JFK nie jako tylko czlowieka, ale jako instytucji w historii XX wieku.

"W takim cudnym kraju jak USA jak to się stało,że odstrzelono Prezydenta,jak to się stało ,że rozwalono w NY dwie wieże (...)"

- Zabojstwa sa zle, ale jak sam widzisz od 1989, sa one, pomiedzy innymi zbrodniami i przestepstwami cena, ktora placimy za demokracje i wolnosc. To ze zburzono dwie wieze w USA a nie gdzie indziej, to tylko dlatego, ze my je mielismy, a poza tym tylko one stanowily centrum globalnego dowodzenia rynkiem. Jezeli kiedys bedziesz mial podobne instytucje, pamietaj, ze beda one zagrozene glownie apetytem i wsciekloscia nie posiadania przez jednostki trzecie.

"(...) , jak to się stało ,że czołowa demokracja władowała się do Iraku i do tej pory nie może znaleźć broni masowej zagłady ,jak to się dzieje ,że w oczach milionów ludzi zamieszkujących tę planetę ta demokracja jest zbrodniczą ,terrorystyczną-oczywiście niektórzy napiszą ,że to ciemnogród ,manipulowani ludzie ,ale jak widać nie wszystkim odpowiada dyktat Waszyngtonu.I nie zachłystuj się tą Ameryką bo jesteś tam obcym zapytaj się rodowitego Amerykanina czyli Indianina(malutki błąd Krzysztofa Kolumba) co sądzi o Twojej kochanej Ameryce."

- Dlatego, ze poza USA nikt nie ma srodkow, technologii, wiarygodnosci, wiedzy, logistyki niezbednych do walki z oszolomami na globalna, z czego tacy mali ludzie w nowych demokracjach jak Polska powinni byc bardzo, bardzo zadowoleni. Nie kompromituj sie tez swoja amatorska interpretacja terror-zbrodnia-manipulacja, poniewaz twoje analizy sa zbyt infantylne zeby je szczegolow i powaznie komentowac. Co za zachlystywania sie Ameryka, no coz, nie mam sie za abrdzo poza setka zachlysnac czymkolwiek w Polsce.

dudivan

"Jazz, ja nie napisałem że w USA panuje milicyjny reżim! Napisałem tylko że macie tam swój folklor w postaci tubylczych wszechpolaków. Z tą różnicą że oni zamiast kijów mają karabiny. :)"

- Byc moze zle sie zrozumielismy. Indywidualne oraz opoznione wpisy sa czesto zrodlem pozniejszych nieporozumien i trudno z nich zbudowac dialog. Co do (tak rozumiem) tubylczych amerykanskich wszechpolakow, powiem tylko, ze nie znam, jako ze mieszkam w ubogim polonijnie rejonie, ale tez dodam, ze nigdy o takowych nie slyszalem.

Po sukcesie Dubya w mediach krażyła wypowiedż jakiegoś "autorytetu" mniej więcej w tym stylu - if the country votes for Bush, then teh majority of the people in this country are psychos. Rzeczywiście, przed krwawym, faszystowskim rezimem Busha uciekło do Kanady, zdaje się, kilka tysięcy osób (2 czy 3) ale lewackie (związane z Demokratami) media krzyczały o MILIONACH. :)

"JFK nie był wybitnym przezydentem. Gdyby nie kryzys kubański i Dallas nie zapisałby się niczym w historii. No chyba ze liczyć te parę milionów mokrych majtek american housewives.:)"

- Mam odmienne zdanie.

jacch

"Spadaj do hameryki pieścic swój dobrobyt."

- Pieszcze go rowniez tutaj zaopatrujac Polske w technologie amerykanska, ktora jest niezbedna w celu twojego rozkoszowania sie telewizja oraz twoja Renia i Andrzejem i innymi. Specjalnie dla takich jak ty!

"Jeszcze raz pytam , po ka cholere żeś tu z powrotem zakalcu przyjechał?

- Czytaj powyzej.

"W tym high - landzie nikt nie chce czrwonych pudełek/szajsu kupować???"

- Zapewniam cie, ze tym czym sa, sa najlepsze na swiecie. Mozesz byc pewien, ze jak juz spedzisz wiecej czasu bedac konstruktywnym i odejdziesz od pieniactwa, tez bedziesz mogl kupic sobie jakis ladny model ode mnie.

"U nas też nikt ?? Aaaa.... i stąd ta żałość i zgorzknienie!"

- Na cale szczescie, nie jestes odzwierciedleniem caloksztaltu polskiego rynku

A teraz sio i do roboty!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.