Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Prawica Rzeczpospolitej Marka Jurka nie weźmie udziału w wyborach do Sejmu. Komitet wyborczy partii nie zebrał odpowiedniej liczby podpisów pod listami wyborczymi. Jurek w rozmowie z tvn24.pl powiedział, że zabrakło 450 podpisów.

zgroza

U nas w firmie pewne rozwiązanie wdrażał Anglik pracujący w polskiej firmie. Mój kolega zarządza serwerownią w Szwajcarii w której są tysiące serwerów. I to nie są żadne cuda tylko coś zupełnie normalnego.

a co to ma do rzeczy, człowieku wozisz sie jak ciul na beczce. Myslisz ,że jakby Albinos z NIgerii wdrażał cos w twojej firmie to byłbys jeszcze mądrzejszy ?

Zrozum, że rozmowa na twoim poziomie wiedzy w tym zakresie to dla mnie kompletna strata czasu.

Ale ja to rozumiem, jesli ja bym miał z kims rozmawiać o czymś czego kompletnie nie rozumiem tez bym uznał, że to strata czasu. Więc cenię twój autokrycytyzm

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Bartuś! Ty kompletnie nie rozumiesz o czym piszę. Chodzi o to, że nasza gospodarka przechodzi w przyspieszonym tempie procesy globalizacji i coś co jeszcze kilka lat temu wydawało się niewyobrażalne dziś jest czymś normalnym i powszechnym. Ty patrzysz na to wszystko z perspektywy wiejskiego podwórka i nie dziwota że ci szczęka opada i niczego nie trybisz bo tak naprawdę nie chcesz.

Wzorem Błaszczaka "Miłego dnia życzę!" :-).

Jestem Europejczykiem.

Chodzi o to, że nasza gospodarka przechodzi w przyspieszonym tempie procesy globalizacji i coś co jeszcze kilka lat temu wydawało się niewyobrażalne dziś jest czymś normalnym i powszechnym.

Podając taki argument zgadzasz się z tym co napisałem. W zglobalizowanym świecie (np. usług) odcięcie polskich przedsiębiorców od dotowanej kasy spowoduje tąpniecie na rynku. O tym pisałem własnie. Na normalnym rynku rozwój przedsiębiorstwa jest korygowany przez rynek. Na rynku dotowanym rozwój jest korygowany przez urzędnika. gdy z tego układu zniknie urzednik a wraz z nim kasa okazac się może , że konkurencyjność przedsiębiorstwa dotowanego była pozorna. uzyskana jedynie poprzez pompowanie kasy unijnej.

mechanizm ten jest bardzo dobrze widoczny w układzie Boeing vs. Airbus

oba przedsiębiorstwa sa dotowane przez Państwo , Boeing posrednio poprzez zamówienia państwowe, Airbus bezpośrednio a dotacje WTO uznało za nielegalne.

Jesli Airbus dotacje straci to wówczas nakłady na innowacje pokryc będzie musiał ze środków własnych a przez to jego konkurencyjnośc spadnie. A ponieważ rynek jest globalny to zyskają gracze z USA, Brazylii czy Chin.

Fundusze UE to uroczy darmowy pieniądz obarczony ryzykiem długofalowym. troche jak Sklasa na kredyt, za 5 lat Sklasa bedzie stara a kredyt jak nowy

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

W normalnych demokracjach nie zdarza się aby po wykazaniu przez daną partię troski o państwo, czyli zrzeczenie się władzy i rozpisanie przedterminowych wyborów, rząd i partia budująca trzon tego rządu, mająca doskonałe wyniki gospodarcze, najlepsze wskaźniki makroekonomiczne, żeby przegrywała wybory.

Zatem PiS musi poszukać godnej siebie demokracji, godnego siebie państwa i godnego siebie społeczeństwa.

Jak znajdzie, będzie mógł realizować ambicje prezesa i pieprzyć do woli. W drogę chłopaki.

P.S.

Ja pamiętam taką partię, co to obraziła się na społeczeństwo.

PZPR jej nazwa. PiS jak widzę mentalnością nie odróżnia się od komunistycznych aparatczyków.

Prawica Rzeczpospolitej Marka Jurka nie weźmie udziału w wyborach do Sejmu. Komitet wyborczy partii nie zebrał odpowiedniej liczby podpisów pod listami wyborczymi. Jurek w rozmowie z tvn24.pl powiedział, że zabrakło 450 podpisów.

zgroza

Przecież można oddać głos na PiS, to jest przecież prawica w Rzeczpospolitej.

Nic się nie stało.

nie był bym pewien

"W Londynie dziennikarze mają zapłacić równowartość ponad 450 zł za wysłuchanie wiceprezesa PiS Zbigniewa Ziobry. Spotkanie organizuje Klub Gazety Polskiej" i portal Barkadia.net. "

zapewne jak w mafii działka dla PiS ,ku chwale ojczyzny

broyek zwycięstwa Legii kolejny kawałek zdrowego rozsądku zabrały,dotrwasz do wyborów?

PiS kiedykolwiek przegrał,747 prezes ma geny zwycięzcy i wyniki wyborów nie mają znaczenia.

wladz

Napisz dziś w moim imieniu kilkanaście postów, pochlebnych o PiS i o prezesie J.Kaczyńskim i krytyczne wobec komuny, PO i w szczególności wobec samego Donalda Tuska.

Proszę.

Pozdrawiam.

bartusi pozbieraj jajka w kurniku i nie zapomnij prezesa nimi obdarować

wladz

Napisz dziś w moim imieniu kilkanaście postów, pochlebnych o PiS i o prezesie J.Kaczyńskim i krytyczne wobec komuny, PO i w szczególności wobec samego Donalda Tuska.

Proszę.

Pozdrawiam.

jakie to ma znaczenie,powtarzam prezes genetycznym zwycięzcą.Czy Ziobro będzie występował jako support przed prezesem?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak dzieci w przedszkolu, wiem ale nie powiem. WIeczne insynuacje i pomówienia za tym mamy głosować???

Ukryta Zawartość

"Poseł Tomasz Górski, oskarżany o nielegalne finansowanie kampanii wyborczej, który od pół roku ignoruje wezwania policji, jednak wystartuje w nadchodzących wyborach parlamentarnych. Mimo tego, że poznańska prokuratura chciała mu postawić zarzuty oszustwa, o jego starcie osobiście zadecydował Jarosław Kaczyński.

Policja zainteresowała się Górskim po kampanii wyborczej do europarlamentu w 2009 roku. To wówczas polityk aż dwudziestokrotnie przekroczył limit wydatków na kampanię, a także, jak podaje "Gazeta Wyborcza", prawdopodobnie finansował ją z własnej kieszeni."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Michał Marcinkiewicz jako pierwszy w Szczecinie ruszył z kampanią wyborczą. Nie spodobało się to jednak pozostałym członkom Platformy.

W środę popołudniu zarząd krajowy partii podjął decyzję o wykreśleniu Michała Marcinkiewicza z listy wyborczej PO.

Marcinkiewicz miał zapewnione piąte miejsce na liście."

"Ważne stanowisko w resorcie finansów zajmuje osoba oskarżona o oszustwo. Prokuratura Warszawa-Mokotów oskarża Jolantę W., radcę ministra Jacka Rostowskiego, o niekorzystne rozporządzenie mieniem 81- letniej kobiety z oznakami upośledzenia umysłowego i jej niepełnosprawnego syna" - taką informację podał Dziennik Gazeta Prawna"

"Rzeczpospolita pisze, że do kół Platformy Obywatelskiej w Gorzowie zapisywano ludzi bez ich wiedzy. Po wykryciu tej afery, w regionie wykreślono już z listy członków 170 osób.

- Takiej afery w Platformie jeszcze nie było. Sami jesteśmy zszokowani jej skalą - mówi jeden z wysoko postawionych członków tamtejszej Platformy. Tuż przed wyborami w lubuskiej PO w Gorzowie przybyło aż 261 członków partii. W efekcie Platforma w Zielonej Górze miała 170 członków, a w Gorzowie trzy razy więcej - 505.

Jak relacjonuje gazeta, wszystko zaczęło się od mieszkanki Gorzowa Doroty P., która w marcu otrzymała pismo z PO, że od roku nie płaci składek członkowskich i zostaje wykreślona z partii. Tyle tylko, że ona się nigdy do Platformy nie zapisywała. Kobieta zawiadomiła prokuraturę, a ta wszczęła śledztwo w sprawie fałszowania dokumentów"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Za czasów Tuska ludzie przestali myśleć o Polsce, skupili się na karierze i znajomościach.

Ukryta Zawartość

jak dzieci w przedszkolu, wiem ale nie powiem. WIeczne insynuacje i pomówienia za tym mamy głosować???

Zostań w domu, nie wychodź, będzie zimno, wiatr, deszcz, posiedź w domu, zapal telewizor, zapodaj TVN24, Polsat news, obejrzyj wieczór wyborczy, to wystarczy.

Ukryta Zawartość

Mam nieodparte wrażenie, że skądś znam ten język...

Pisze do Was, bo mam już dość bezczelnego szykanowania prawdziwych Polaków przez wścibskich, szukających sensacji pismaków.*

Film, co oczywiste, doskonale nadaje się do szykanowania PiS-u w czasie trwania kampanii wyborczej. Bezmyślność, brawura czy "pęd do władzy" - tego typu komentarze pojawiają się w ustach różnych "ekspertów".

Po pierwsze - skoro samochód, którym poruszali się "dziennikarze" bez żadnych problemów był w stanie gnać z prędkością ponad 160 km/h musiało to być nie tylko nowe, ale i bardzo szybkie auto. Skąd zarabiający marne grosze pismak miał na nie pieniądze? Czy aby przypadkiem nie spędził ostatniego urlopu w Rosji?

Po drugie - chciałbym aby emitowanym w TV filmem zajęła się prokuratura, której biegli mogliby określić, czy nie został on zmanipulowany! Żaden rozważny człowiek, a już na pewno nie zawodowy kierowca odpowiedzialny za bezpieczeństwo tak wielkiej osobistości, nie gnałby z prędkością 150 km/h wyprzedzając na krzyżówkach i przejściach dla pieszych.

Co sprawiło, że szofer prezesa podjął tak duże ryzyko? Czy nie odnieśliście przypadkiem wrażenia jakby przed czymś uciekał? Czy na oryginalnym zapisie video, który - rzecz jasna - nie pojawił się w sterowanej przez bolszewików telewizji nie słychać, aby przypadkiem, chociażby strzałów? Dlaczego do tej pory nikt nie zajął się jeszcze tą kwestią, a wszyscy - z miejsca i bezmyślnie - przyjęli za słuszną hipotezę o nierozważnym kierowcy?

Kończąc mój list (zapewne z uwagi na panującą zmowę i cenzurę i tak go nie opublikujecie!) chce podkreślić, że zanim inne wścibskie dziennikarzyny podłapią spreparowany przez skorumpowanych kolegów temat, pragnę wyjaśnić, że zachowanie kierowcy nie ma przecież nic wspólnego z osobą samego Prezesa. Jak powszechnie wiadomo Jarosław Kaczyński nie ma nawet prawa jazdy i zgodnie z zasadą - jeśli czegoś nie umiem, to się za to nie biorę - zostawia prowadzenie samochodu innym, zawodowcom!

* List do redakcji

Całość tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za czasów Tuska ludzie przestali myśleć o Polsce, skupili się na karierze i znajomościach.

Zostań w domu, nie wychodź, będzie zimno, wiatr, deszcz, posiedź w domu, zapal telewizor, zapodaj TVN24, Polsat news, obejrzyj wieczór wyborczy, to wystarczy.

Jak widzę twoje wpisu robią się już kompletnie bez sensu. Może zanim klepniesz enter poczekaj zawsze dwie minuty?

Jestem Europejczykiem.

Zmęczyło mnie szukanie nowoczesnych technologi w firmie, którą podałeś za przykład wczoraj.

Rozumiem, współczuję. Jakbyś czegoś nie rozumiał chętnie wytłumaczę.

"PAP zapytała we wtorek Hofmana, czy PiS może podjąć decyzję o udziale w debatach w formule przyjętej podczas poniedziałkowego spotkania szefów sztabów wyborczych partii zasiadających w parlamencie. Z ustaleń, które na nim zapadły wynika, że w piątki w ciągu pięciu tygodni przed wyborami odbędzie się sześć debat.

"Zobaczymy jaka będzie jakość piątkowej debaty, czy to będzie klepanie się po plecach przyszłej koalicji, czy naprawdę debata o przyszłości Polski. Wtedy zobaczymy co dalej z debatami" - powiedział Hofman.

Dopytany czy nadal PiS podtrzymuje propozycję zorganizowania przedwyborczych debat z przedstawicielami koalicji PO-PSL wyłącznie w swoim centrum programowym na ul. Nowogrodzkiej, powtórzył: "Zobaczymy jaka będzie jakość debaty"."

Więcej...

Ukryta Zawartość

No to zobaczymy. Szkoda jedynie że nie będzie Palikota.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jedyne co odnalazłem, to konsumpcja podejścia typu, co by tu zrobić żeby zarobić i się nie narobić i jeszcze żeby to dobrze wyglądało.

A co to jest konsumpcja podejścia typu???

Jestem Europejczykiem.

D.Tusk kupił gen Skrzypczaka.

Ciekawe.

A nie mieści się w twoim durnym łbie że Pan Generał chce po prostu służyć ojczyźnie swoją wiedzą i doświadczeniem?

Jestem Europejczykiem.

Dobrze wiesz, że gen Skrzypczak niedwuznacznie wypowiadał się o cywilnej kontroli nad armią, skąd teraz taka zmiana?

Na co stawia gen Skrzypczak?

Na to że PO będzie nadal rządzić?

Może ma jakieś przecieki o tym w jaki sposób PO zamierza wygrać wybory?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Czy za państwowe pieniądze kupił sobie stanowisko prezesa IPN? Napisała o tym "Polityka", a za nią wp.pl:

"Tuż przed rozstrzygnięciem konkursu na prezesa IPN startujący w nim Łukasz Kamiński zaproponował podpisanie lukratywnych umów dwóm członkom Rady IPN, którzy mieli wybrać nowego szefa Instytutu - donosi serwis internetowy tygodnika "Polityka".

Gazeta przypomina, że Kamiński wygrał zaledwie jednym głosem. Zachodzi podejrzenie, że mógł w ten sposób próbować kupić sobie przychylność części Rady. Sam główny zainteresowany stanowczo zaprzecza.

Chodzi o umowy z dwoma członkami Rady prof. Taduszem Wolszą i prof. Andrzejem Chojnowskim na koordynowanie prac zespołów badawczych. Za wykonanie tego zadania obaj profesorowie mieli otrzymać po 10 tys. zł, sumę jak na standardy IPN dużą (autor zewnętrzny za napisanie książki otrzymuje ok. 2,5 tys. zł) - pisze "Polityka".

Decyzję o podpisaniu umów podjął 5 maja Łukasz Kamiński, wówczas dyrektor Biura Edukacji Publicznej IPN. Dwa tygodnie wcześniej, 21 kwietnia, Rada ogłosiła konkurs na prezesa IPN. Łukasz Kamiński zapewnia, że nie zamierzał wpływać w ten sposób na decyzję profesorów, bo nie wiedział, czy w ogóle wystartuje. Jednak według tygodnika o kandydaturze Kamińskiego mówiono już na początku maja.

Prof. Tadeusz Wolsza nie chce zdradzić, kogo poparł. Twierdzi jednak, że zaproponowana przez Kamińskiego umowa nie miała na to żadnego wpływu. Jak tłumaczy, była to kontynuacja jego pracy, którą rozpoczął pięć lat wcześniej.

Z kolei prof. Chojnowski nie wyklucza, że mogło dojść do konfliktu interesów. Członkowie Rady nie tylko desygnują prezesa, ale też potem nadzorują jego pracę. Jak powiedział, od 2006 r. miał z IPN podpisaną umowę o płatne koordynowanie prac zespołu historyków, ale gdy rok później wybrano go do Kolegium, nie brał już za to pieniędzy. Zdaniem prawników, z opinii których skorzystali wówczas członkowie Kolegium, takie formy współpracy są niedopuszczalne, gdyż rodzą konflikt interesów. (Kamiński twierdzi, że nie wiedział o tym zaleceniu).

Dziś prof. Chojnowski twierdzi, że podpisana przez niego umowa jest w ogóle nieważna z powodów formalnych i podejrzewa, że i tak trzeba ją będzie rozwiązać."

W takim państwie, takie życie nam zaproponowała PO.

Ludzie starają się, jakoś sobie radzić w tych warunkach.

To trzeba zmienić.

Dajmy szansę PiS, Jarosławowi Kaczyńskiemu.

A nie mieści się w twoim durnym łbie że Pan Generał chce po prostu służyć ojczyźnie swoją wiedzą i doświadczeniem?

Nie mieści mi się w głowie, że ludzie na początku lat dziewięćdziesiątych zakładali biznesy, bez wiedzy, doświadczenia, rozeznania i odnosili sukcesy międzynarodowe.

O pierwszych pieniądzach na ich otwarcie, można dużo było się dowiedzieć z programu telewizyjnego - pierwszy milion, emitowanego w TVP INFO.

To fenomeni Jaro, do rządu PO z nimi, niech pokażą na co ich stać.

Małe dzieci chyba nie narzekają na brak bajek.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tym państwie "Wskazany przez Radę IPN kandydat na prezesa dr Łukasz Kamiński uzyskał poparcie Sejmu prawie jednomyślne. Jeśli nie liczyć klubu SLD, który nie wziął udziału w głosowaniu, demonstrując w ten sposób, że tego instytutu w ogóle nie chce.

Taka demonstracja nie miała jednak żadnego znaczenia i prawie nie została zauważona wobec poparcia kandydata przez wszystkie pozostałe ugrupowania.(...)" Tak napisała J. Paradowska w "Polityce".

Czyli za jego wyborem głosowali posłowie PO, PiS, PJN, PSL i inni poza SLD.

VNie mieści mi się w głowie, że ludzie na początku lat dziewięćdziesiątych zakładali biznesy, bez wiedzy, doświadczenia, rozeznania i odnosili sukcesy międzynarodowe.

wide przyklad kaczynski i spolka.jak widac po czasie ani interes ani wladza nie wyszła.Po prostu...kurdupel.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Prokuratura potwierdza gotowość przedstawienia zarzutów senatorowi Piesiewiczowi z chwilą, kiedy wygaśnie jego senatorski mandat. Także z kandydata na senatora, stał się kandydatem na podejrzanego. Oszałamiająca karierę zrobił ten bogobojny moralizator, polityk, prawnik i artysta w publicznym wcieleniu oraz amator łączenia panienek z półświatka, z wódą i narkotykami w warunkach konspiracji. Wszystko to oczywiście nieprawdą jest - bo on tylko lubił przebierać się w damskie cichy, wciągać sproszkowane lekarstwa nosem, a panienki wpuścił do mieszkania przypadkowo - a one go spiły, wykorzystały i szantażowały. To wszystko nieprawda, a on z dobrego serca dał im ok. 700 tysięcy złotych, bo w ciężkiej sytuacji losowej były. Temu, że kiedyś Piesiewicza bronił w TVN24 Maleńczuk mający na wizji wyraźny odlot, wcale sie nie dziwię - artystom przecież więcej wolno (jak to wówczas powiedział). Ale jak dzisiaj w tok fm robi to poseł i kandydatka na senatora RP I. Sierakowska i wylewa krokodyle łzy nad jego losem, to cieszę się, że nie będę na nią głosował.

Może ma jakieś przecieki o tym w jaki sposób PO zamierza wygrać wybory?

ja też mam,z woli wyborców.Spoko zdziczały chłopie prezes i tak zwycięstwo ogłosi.O ile ktoś w porę tabletek nie dostarczy..

747 czy można się pojednawczego listu prezesa do Tuska spodziewać?

Nie mieści mi się w głowie, że ludzie na początku lat dziewięćdziesiątych zakładali biznesy, bez wiedzy, doświadczenia, rozeznania i odnosili sukcesy międzynarodowe.

To gen. Skrzypczak zakładał jakieś biznesy na początku lat 90-tych???

Jestem Europejczykiem.

sowej były. Temu, że kiedyś Piesiewicza bronił w TVN24 Maleńczuk mający na wizji wyraźny odlot, wcale sie nie dziwię - artystom przecież więcej wolno (jak to wówczas powiedział). Ale jak dzisiaj w tok fm robi to poseł i kandydatka na senatora RP I. Sierakowska i wylewa krokodyle łzy nad jego losem, to cieszę się, że nie będę na nią głosował.>>>>a ja bede.wiedzac dobrze co sie wyprawia w niektorych domach, gdzie nikt nie widzi.A tym bardziej jak stroze moralnosci probujom mnie przekonac gdzie lezy prawda.bo ona zwykle...lezy.Tyle ze po akcji gazetek Piesiewicz sie wycofał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.