Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Babcia mi kiedys opowiadała ,że na każdej wsi jest głupek wioskowy i tego głupka trzeba tolerowac no bo głupek przecież.

I ten Pan z foto to głupek dla miasta Łodzi, co pokicał to jego

Drogi Bartku - ten pan to artysta, a Ty i 10000 uczestników procesji nie znasz się na sztuce.

To taki performance. Szkoda tylko, że zabrakło pani Nieznalskiej (dzisiaj już znalskiej) z kutasikiem na krzyżu.

Ale byłby czad!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Cholera, a ja chodziłem do salki katechetycznej, uczyłem sie przykazań i na dobre mi to wyszło. Ksiądz Bronek od Św, Michała prał nas pasem. Byłem równiez bijany przedłużaczem od żelazka przez mamę, a w szkole liniałem po łapach za głupoty.

Aż strach myśleć co ze mnie by było, gdyby nie było pasa. Miałem tz. trudny charakter.

Dzieki Bogu, dziecko wychowałem na przyzwoitego człowieka, a i sam nikogo w życiu nie oszukałem i nie okradłem.

Ta pani Środa chyba nie ma dzieci po pieprzy jak potłuczona.

Być może, gdybym nie był karcony i nie wychowany w bojaźni Bożej zachowywałbym się dzisiaj jak ten kolo poniżej - prawda, że śmieszne? (i kulturalne) A najważniejsze, że imponuje prostakom.

Zdaje się,że ma córkę. Nikt nikomu nie broni chodzenia do salki katechetycznej - nawet Środa. Znam przypadek bitego przez księdza po łapach linijką - gangsterem został. Nie ma co generalizować.

Genitalia na krzyżu, Pismo Święte rwane na strzępy i rzucane publiczności z okrzykiem „Żryjcie to gówno!”. I wyroki polskich sądów, że to działania artystyczne

cytat z ostatniego Uważam Rze

to bardzo czadowe, w stylu flaga w kupie a'la Wojewódzki

Szkoda tylko, że zabrakło pani Nieznalskiej (dzisiaj już znalskiej) z kutasikiem na krzyżu.

Ale byłby czad!

To pani znalska nadal, nieustająco realizuje się w temacie kutasika?

Czy może z przerwami?

Nie atakuję Ciebie, ani Twoich poglądów. Wyraziłem własny sąd i tyle. W tekście prof. Środy nie dopatrzyłem się żadnych treści nazistowskich czy komunistycznych.

odpowiem więc ci cytatem twoim

masz wątłe pojecie o nazizmie i komunizmie,

oddzielenie prawa od moralności było przełomem ,który pozwolił stworzyć systemy totalitarne, w filozofii prawa jest to pogląd powszechnie znany aczkolwiek sa dwie drogi interpretacji wdrożenia.

Niemcy mówili ,że prawo może byc słuszne choc moralnie będzie obrzydliwe

a Sowicei sadzili na tzw. rewolucyjną sprawiedliwośc

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Babcia mi kiedys opowiadała ,że na każdej wsi jest głupek wioskowy i tego głupka trzeba tolerowac no bo głupek przecież.

I ten Pan z foto to głupek dla miasta Łodzi, co pokicał to jego

Proponuję, aby odważny wioskowy głupek zrobił kupę na Koran. Miałby dożywocie w sympatycznej piwnicy jak Ahmed Salman Rushdi. Albo obsikałby Torę - w oczekiwaniu na chłopców z Mossadu, mógłby jeszcze przywalić Mormonom.

Ci katolicy, to frajerzy, nicht wahr?

Proponuję, aby odważny wioskowy głupek zrobił kupę na Koran.

,

facet debilem samobójcą nie jest, zna ryzyko

Złośliwości dotyczące kota zostaw może na inną okazję.

Kot prezesa J.Kaczyńskiego to nie Donald Tusk.

Posiadanie psa lub kota wymaga opieki, zwierzęta te w zamian odwdzięczają się miłością i radością życia.

Donald Tusk, w zamian za okazane zaufanie w poprzednich wyborach, podarował własnemu narodowi traumę.

komu traumę?...rodziny ofiar ułamkiem narodu i nawet ten ułamek należy rozdrobnić na osoby godne i ohydne.Przypadek prezesa jest nową jakością podłości.

.Ogólnie, pomijając sondaże wszystko zgodnie z planem i już może wyborcze zwycięstwo ogłosić..

dlaczego mam pomijać kota,dumę prezesa.

Cymbał jesteś, a nie dyskutant.

jak widać wystarczy cymbał do rozwałkowania twoich wpisów.Może w równie malowniczy sposób zastanów się nad sobą.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

odnosze wrażenie , że jak znikna krzyże w centrach miast to zaczna ci przeszkadzac kapliczki

To złe odnosisz! Kapliczki mają swoje historię, tradycję i religijne uzasadnienie. Tzw. krzyże papieskie czy smoleńskie już nie - dla mnie jest to element walki politycznej.

odpowiem więc ci cytatem twoim

oddzielenie prawa od moralności było przełomem ,który pozwolił stworzyć systemy totalitarne, w filozofii prawa jest to pogląd powszechnie znany aczkolwiek sa dwie drogi interpretacji wdrożenia.

Niemcy mówili ,że prawo może byc słuszne choc moralnie będzie obrzydliwe

a Sowicei sadzili na tzw. rewolucyjną sprawiedliwośc

Bo masz. Świadczy też o tym klasyfikowanie poglądów Środy jako nazistowskich czy komunistycznych. Poza tym ona pisze w tym tekście o przestrzeganiu prawa, a nie o źródłach tworzenia prawa.

To złe odnosisz! Kapliczki mają swoje historię, tradycję i religijne uzasadnienie. Tzw. krzyże papieskie czy smoleńskie już nie - dla mnie jest to element walki politycznej.

wychodzac z domu w lewo mam kapliczkę upamietniającą ocalenie wsi od zarazy , ale juz w prawo i w górę jest kapliczka upamietniająca zmarłych w innej, mniej szczęśliwej zarazie. W srodku wsi jest kapliczka upamietniająca coś , jakąś rocznice chyba a po drugiej stronie tzw. królewska czyli tam kiedyś kiedys jakiś król sie zatrzymał, miesiąc pod namiotami siedział i sie zachwycał.

wspólne jest więc to iż w chwili budowania kapliczki bądź stawiania krzyzą historii nie miały jeszcze żadnej , tradycja taka sobie a uzasandienia religijnego mało. Ale z biegiem lat mocy one nabrały i stoją.

Tak samo będzie za lat 200 z krzyżami papieskimi i smoleńskimi.

Bo masz. Świadczy też o tym klasyfikowanie poglądów Środy jako nazistowskich czy komunistycznych. Poza tym ona pisze w tym tekście o przestrzeganiu prawa, a nie o źródłach tworzenia prawa.

co mam ?

oczywiście ,że chodzi o przestrzeganie. Artykuł dotyczył przestrzegania dlatego dla pokazanie źródła wkleiłem drugi cytat.

przypominam poniżej

W sprawach istotnych dla demokracji dotyczących jej fundamentów nie każdy ma równy głos

Ile D.Tusk i jego minister sportu zdobyli medali na Mistrzostwach Świata w Lekkiej Atletyce?

Bo nie mam czasu na bieżąco śledzić Kolego wladz?

spytaj prezesa dlaczego nie startuje w rzucie młotem.

"- Połamane maszty tego żaglowca są symbolem bezsiły obecnego rządu, który ciągle powtarza, że nic od niego nie zależy i nic nie może zrobić - mówił w Gdyni Jarosław Kaczyński. - Jeżeli dojdziemy do władzy, stworzymy wielką "Szkołę pod żaglami" - obiecywał prezes PiS."

i z górali zrobi marynarzy a z bacy bosmana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znakomity wywiad. Dobrze Zbyszek gada! ;-)

Ukryta Zawartość

jak widać wystarczy cymbał do rozwałkowania twoich wpisów.Może w równie malowniczy sposób zastanów się nad sobą.

Jeśli wyrzucisz swój bezsensowny wywód i tak zostanie tylko twoje cymbalstwo i nic na to nie poradzę, a że się z tobą nie zgadzam w tym wątku Tobie zawyczaj się nie podoba i reagujesz jak cymbał.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po części pieprzy jak to Środa.

Jakoś nie zauważyłem takich konotacji wczorajszego dnia Szkoła - Kościół.

(...)

O czym ta kobieta mówi, do czego zmierza? Wpajanie okrągłymi słowami podskórnej nienawiści do czegoś czego sama nienawidzi.

Zła to kobieta.

Typowy wpis PiSowca czyli kompletnie nie na temat i bez sensu. Dziadekwłodek zapytał dlaczego dzieci w świeckim państwie muszą lecieć do kościoła a nasz dyżurny politruk rozpisuje się o Środzie. To napisz tez coś o Poniedziałku :-).

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Znakomity wywiad. Dobrze Zbyszek gada! Ciekawe jak dlugo wywiad powisi, zanim zdejma lub obetna :-)

Ukryta Zawartość

Znakomity wywiad. Dobrze Zbyszek gada! ;-)

Raczej przekomarzanie się z Pokachanke ale kilka razy udału mu się ją zgasić.

Wołek po Ziobro wypadł mniej napastliwie niz zwykle ;) cos sie zaczyna zmieniać.

Znaczy wybory coraz bliżej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zaglądam na polsat.pl i nie ma. Wstydzą się czy co? Przecież to oni z TVP Info mieli organizować. Chyba, że taka debilną stronę mają.

Jestem Europejczykiem.

19:05 początek w Polsacie i TVP i ma twać 50 minut.

Niech twa, niech twa. Może powtórkę sobie obejrzę, bo na żywo to raczej w TVN24. No chyba, że pies będzie miał spojrzenie bardziej wzruszające od Pawlaka :-))).

Sośnierz z PJN to według mnie pomyłka. Facet powinien siedzieć a nie debatować.

Jestem Europejczykiem.

Jeśli wyrzucisz swój bezsensowny wywód i tak zostanie tylko twoje cymbalstwo i nic na to nie poradzę, a że się z tobą nie zgadzam w tym wątku Tobie zawyczaj się nie podoba i reagujesz jak cymbał.

cymbały mają intrygujący dźwięk w przeciwieństwie do twojego skowytu....nie zapraszam do polemiki ,którą z przyjemnością z 747 prowadzę.Nie rozumiem twojego problemu.

TVN reklamuje debatę lecz nigdzie nie widzę wyjaśnienia dlaczego PJN tak a Palikota nie ma.Z nim byłoby ciekawie a tak pokrzyczą na PO,PO wypomni ich zaniechania gdy rządzili i do następnej debaty.Prezes zauważy swój błąd wystawiając przy medialnym huku swoich głupków.Wybory wygra PO ,prezes oskarży o manipulacje wyborcze i wskaże własne sondaże o minimalnym zwycięstwie PiS.Jedyną nie wiadomą wyborów wynik PSL.Czy wystarczy na kolejne cztery lata koalicji PO z PSL.....nuda jak opis filmu przez inżyniera Mamonia

PiS gra na minimalną przegraną, zapędza pozostałe partie do jednego narożnika, ma wiedzę o tym kiedy nam zabraknie pieniędzy na obsługę zadłużenia i wtedy..................koniec.

Koniec może zarazem być początkiem.

Jarosław Kaczyński przegra dzisiejszą debatę z Donaldem Tuskiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.